>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

24 Kolejka Premier League 04.02-06.02.2012

Status
Zamknięty.
windover 28,1K

windover

Użytkownik
Newcastle United v Aston Villa typ: Newcastle United @ 2.10 ✅ Będę nieoryginalny ,ale zagram sobie tutaj jedynkę. Zacznę o informacji najważniejszej ,czyli sprowadzenia za 12-milionów byłego już napastnika SC Freiburg-P. Cissé niewątpliwie to był jeden z hitowych zakupów Styczniowego okienka transferowego. Jednak gracz ten nie jest przewidziany jeszcze do podstawowej &#39;&#39;11&#39;&#39; przynajmniej według telegraph z której korzystam. United po dwóch porażkach z rzędu doskoczyli znów do czołówki dzięki wyjazdowej wygranej nad Blackburn Rovers (2-0) a warto dodać że w następnym spotkaniu podejmą Koguty i to na wyjeździe więc tam o jakieś punkty będzie trudniej i to razy dwa. Nieobecni będą S. Taylor (14/0) oraz napastnicy S. Marveaux (6/0) i Sammy Ameobi (10/0) obaj zresztą nieskuteczni ale wychodzą w końcówkach więc za bardzo nie mają czego strzelić. &#39;&#39;The Villas&#39;&#39; sprowadzili podstawowego obrońce z Shamrock Rovers oraz wypożyczyli Robbie Keane zaś w drugą stronę powędrował Australijczyk S. Lowry (Millwall). Robbie zresztą już wygrał im mecz z Wilkami (2-3 i dwie jego bramki). Potem była już porażka z Arsenalem w FA CUP gdzie z (2-0) w drugiej połowie zrobiło się (3-2) i nieco szczęśliwie udało się zdobyć punkt u siebie w meczu z Rangersami (2-2). Do składu wracają już Agbonlahor i Collins oboje pewnie usiądą na ławce, a wyłączeni są z gry pomocnicy M. Albrighton (18/2) i C. Herd (8/0). Od roku 2008 do ostatniego meczu we Wrześniu poprzedniego roku górą bywali zawsze gospodarze, &#39;&#39;Sroki&#39;&#39; pewnie chciałby powtórzyć ostatnie (6-0) ale zobaczymy co z tego będzie.

P 531

paolo_

Użytkownik
Ale patrz z drugiej strony jak to ladnie wyglada :
- QPR wali brame na 1-0 i cisnie
- nagle diametralny obrot sprawy, czerwien dla Cisse (czemu on ? a moze dlatego, ze zrobil cos tak glupiego ale i oczywistego jak na jego osobe, ze wszyscy w to uwierzyli ? wkoncu on od zawsze mial opinie niesubordynowanego gracza takze nie dziwo, ze takie &quot;akcje&quot; mu sie zdarzaja)
- druga polowa i juz na poczatek pocisk i 1-1
- dalsze cisnienie Wilkow na Rangersow, poprzeczka, sporo akcji no i wkoncu 1-2
- oddanie pola na ostatnie 15-20 min Rangersom i duzo akcji w polu karnym Wolves (takze nikt nie ma pretensji, ze QPR przegralo bez walki, bo ostatnie wrazenie po tym meczu jest takie, ze jednak QPR robilo co moglo, szkoda tylko, ze strzaly nie w bramke, a wkolo bramki ???? )
To jest oczywiscie moja luzna interpretacja tego meczu jako fixa ale jakos to sie kupy lekko trzyma ????
Zagłębiając się to masz rację, bo łatwa przegrana była by podejrzana jeszcze po takich wzmocnieniach ale to oczywiście proste myślenie, niby coś tam pogrozili strzelili kiera dostali i opadli. Mecz oglądałem urywkami gdyż nie mam czasu w weekendy żeby śledzić poczynania w ligach ale co mogę to obserwuję, nawet akcji Marokańczyka Taarabt&#39;a w drugiej części nie widziałem a okazuje się pogroził Wilkom. Jeżeli chodzi o fix to wiadomo że ani trener ani zawodnik nie decyduje, tylko zarząd klubu i myślę że jeżeli tak było to i Cisse i Hughes nie mieli nic do gadania tylko musieli wykonać polecenie (takie przemyślenia po konfrontacji z @Kyle88)... COŚ W TYM JEST
Szacun za wiedzę dla @Kyla i oby więcej takich info!
GL

grubybob 7

grubybob

Użytkownik
Proszę Was, nie mówcie że to był fix. Drużyna która robi co może by zostać w Premier League, wydaje grube miliony w okienku transferowym, zatrudnia lepszego trenera a ma się podłożyć w dodatku przed własną publicznością? No way... Co do Cisse, troche go można zrozumieć - miał pare razy już złamaną nogę więc tak ot reakcja.

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
Proszę Was, nie mówcie że to był fix. Drużyna która robi co może by zostać w Premier League, wydaje grube miliony w okienku transferowym, zatrudnia lepszego trenera a ma się podłożyć w dodatku przed własną publicznością? No way... Co do Cisse, troche go można zrozumieć - miał pare razy już złamaną nogę więc tak ot reakcja.
No way... bo co ? ;] Oczywiscie ze przed wlasna publika. A jak Stoke sie przed wlasna publika podlozyl, a Everton jak sie podkladal, to co ? A co wlasna publika ma do tego wogole ;)

grubas 397

grubas

Użytkownik
Meczu nie oglądałem, ale z tego co wiem QPR miało przewagę do czerwonej kartki.
Istnieje jeszce coś takiego jak czynnik ludzki. Cisse miał już złamaną nogę i można powiedzieć, że to mu przekreśliło karierę. Gościu się wściekł, bo dostał kosę, lekko dotknął rywala po twarzy, żeby ten na niego w ogóle spojrzał i za to dostał czerwo :)! ???? . Wiadomo, że na poziomie Premier League dużo trudniej się gra w 10 przeciwko 11, toteż Wolves przejęli przewagę. Co do tego, że QPR pod koniec zaatakowało i miałoby to świadczyć o tym, że nie oddali punktów bez walki jak to napisał Kylu, to wystarczy obejrzeć pierwszy lepszy mecz PL i będzie na nim widać, że w Anglii nigdy się nei odpuszcza. Szczerze mówiąc dawno nie oglądałem spotkania w PL, w którym w ostatnich 15 minutach obie strony nie walczyłyby do upadłego chociaż o nic nie dającego gola.

- nagle diametralny obrot sprawy, czerwien dla Cisse (czemu on ? a moze dlatego, ze zrobil cos tak glupiego ale i oczywistego jak na jego osobe, ze wszyscy w to uwierzyli ? wkoncu on od zawsze mial opinie niesubordynowanego gracza takze nie dziwo, ze takie &quot;akcje&quot; mu sie zdarzaja)
a może zrobił to właśnie dla tego, że jest taką osobą i nie ma tu ustawki? po prostu po raz któryś już go poniosło?

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
Ok, zeby skonczyc moze dyskusje ktora brnie w klotnie to ja powiem tylko tyle, ze dla mnie ten mecz mozemy nazwac nawet &quot;najczystsza kropla&quot; ???? Typ siadl, Wilki pkty w rewanzu odzyskaly i to jest dla mnie najwazniejsze !

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Jeszcze kilka miesięcy temu każdy nazwałby Wilki w tym samym składzie ekipą groźną dla każdego, przeciwko której stawia się - z kimkolwiek gra - bardzo niewygodnie. Potencjał kadrowy Wolves jest większy, niż wskazuje na to liczba punktów, wystarczy spojrzeć na to, że dla mnie absolutna czołówka napastników Premier League, może jeden z dziesięciu, może z piętnastu, Kevin Doyle, grzeje ławę i jest często dopiero drugim napastnikiem do wejścia.. Dla mnie mówienie o &quot;fixie&quot; jest śmieszne.

napastnicy S. Marveaux (6/0) i Sammy Ameobi (10/0) obaj zresztą nieskuteczni ale wychodzą w końcówkach więc za bardzo nie mają czego strzelić.
Od skrzydłowych nie oczekuje się przede wszystkim strzelania. A Marveaux raczej jest graczem pierwszej 11, jak jest zdrowy.

Newcastle - AV
Darren Bent strzeli 3,00 Tobet
Co tu dużo mówić. Najlepszy wysunięty napastnik w Anglii spośród tych, którzy raczej są typowymi łowcami goli i nie mogą grać na innej pozycji, pewniak do gry w pierwszej jedenastce na Euro wraca do gry, a także do formy. Bramka z Arsenalem, bramka także w poprzedni spotkaniu z QPR. Niby takie serie z reguły długo się nie utrzymują, ale Bent to koleś, który potrafi trafiać bardzo regularnie. Dziś szansa dla AV, bo środkowe formacje w Newcastle są mocno osłabione. W pomocy brak Tiote i Cabaye, w defensywie bez najlepszego chyba obrońcy gospodarzy, Stevena Taylora. AV ostatnio gra całkiem nieźle, mecze nie wyglądają już beznadziejnie, powoli sytuacja się stabilizuje. Bent jest groźny przez całe 90 minut i gdy jest w formie, wystarczy mu niewiele, by trafić. Dziś AV powinna powalczyć, a Darren może spokojnie powiększyć swoje konto bramkowe.

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
Jeszcze kilka miesięcy temu każdy nazwałby Wilki w tym samym składzie ekipą groźną dla każdego, przeciwko której stawia się - z kimkolwiek gra - bardzo niewygodnie. Potencjał kadrowy Wolves jest większy, niż wskazuje na to liczba punktów, wystarczy spojrzeć na to, że dla mnie absolutna czołówka napastników Premier League, może jeden z dziesięciu, może z piętnastu, Kevin Doyle, grzeje ławę i jest często dopiero drugim napastnikiem do wejścia.. Dla mnie mówienie o &quot;fixie&quot; jest śmieszne.
Czolowka napastnikow ze kto ? ???? Doyle ????

http://anglia.goal.pl/?dzial=strzelcy&amp;amp;poddzial=prem

Tu masz czolowke napastnikow a Doyle ma 3 gole w tym roku ;) Takze nazywanie go jako jednego z 10 czy tam 15 czolowych to jest - smieszne...

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Nie mówię o bramkach, zresztą jak on siedzi na ławce, to ciężko je strzelać. Chodzi mi o grę. O to, jak jest niebezpieczny. Po prostu przeżywa słabszy okres. Moim zdaniem potrzebuje zmiany otoczenia.

Żeby już nie spamować, to tu odniosę się do dołu.
Może po prostu nie czujesz tego co ja, jak widzisz Doyle w formie. Dla mnie to koleś, co gdy jest w dobrej dyspozycji z każdego złego i niecelnego podania potrafi zrobić zamieszanie, a każdą, nawet przypadkową i trudną sytuację, wykorzystać. I zawsze, jak obrońca przez moment nie będzie skoncentrowany, sprawić, że tego pożałuje.

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
Doyle jest sredniakiem na EPL ;) Sila Wilkow polega na tym, ze nie jeden gracz jest grozny, a wlasnie cala formacja napad-pomoc. Warto zwrocic uwage jak oni atakuja, bardzo czesto pilka przerzucana jest na skrzydlo i momentalnie wbiega ze srodka pomocy 2-3 graczy w 11nastke. Po za tym stosuja taktyke &quot;czym wiecej pilek w pole karne-tym lepiej&quot;. W mysl zasady czym czesciej pod polem karnym rywala tym nasze szanse na bramke wieksze ;)

Ich problem jest taki, ze sa bardzo zalezni od siebie. Jesli nie idzie to po calosci i caly team siada doslownie na ziemi. A jesli lapia wiatr w zagle i czuja krew, to momentalnie wszyscy maja swietny dzien. Tak jak wczzoraj, gdzie to zespol zdobyl 3 pkty, a nie indywidualne bramki czy akcje. Sila Wolves to zespolowosc a nie indywidualizm.

Co do &quot;fixu&quot; to ja juz wyrazilem sie jasno - mecz byl czysty jak lza i po prostu wygrala ekipa lepsza tego popoludnia ????

windover 28,1K

windover

Użytkownik
A Marveaux raczej jest graczem pierwszej 11, jak jest zdrowy.
Jakiej pierwszej &#39;&#39;11&#39;&#39;? Gość zagrał 90-minut w sześciu spotkaniach a przyszedł w letnim okienku transferowym.
Dobra ta dyskusja robi się powoli nudna, żadnego fixu tan nie było i niczego się nie doszukujcie. Kylu88 brawo trafił typ ale też bez przesady bo inne mu nie siadły z tego co tam wczoraj przegladałem. Za wysokie progi na jakieś ustawianie wyniku. Po kartce Cisse - mógł dostać żółtą bo był sprowokowany - a faul wydawał się celowy zareagował jak zareagował (chyba większość z nas by się mocno oburzyła) Wolves siadło na rywala a dopóki był mecz 11 na 11 pewnie by zostali wypunktowani. W końcówce Taarabt dwie fajne akcje i parę zwodów ale na bramki to było za mało. Podsumowując gdyby nie kartka Francuza Ci co grali na QPR biegli by dziś po kasę. Przy okazji fajna akcja na (1-0) trochę szczęśliwie ale efektownie to wyglądało.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Newcastle - Aston V

Newcastle United
26 Krul
02 Coloccini
03 Santon
05 Simpson
06 Williamson
14 Perch
16 R Taylor
08 Guthrie
18 Gutierrez
19 Ba
20 Best

Substitutes
Elliot Ferguson Ben Arfa Gosling Obertan Cisse Sh Ameobi

Aston Villa
01 Given
02 Hutton
03 Warnock
05 Dunne
21 Clark
24 Cuellar
07 Ireland
10 N&#39;Zogbia
19 Petrov
09 Bent
20 Keane

Substitutes
Guzan Lichaj Baker Bannan Gardner Heskey Weimann
w Kocu wrócił Ba , na ławce jest inny nabytek Cisse. Ale o ile atak wygląda solidnie , to druga linia dalej osłabiona. Nie ma Tiote , nie ma Cabaye. Zastanawiałem się co tu pograć ale ciężko coś wybrać. Widziałem skrót ostatniego meczu z Blackburn , i Sroki cudem wywiozły tam 3 pkt. Świetnie bronił Krul ( bodajże karnego też wyjął) i Blackburn sunęło akcję , za akcję. 1x2 trudne do typowania , tu sie można spodziewać że AV zagra na swoim stałym równym solidnym poziomie , a po srokach można się spodziewać w sumei wszystkiego. Ostatnie 3 mecze to tak jak pisałem - nie zasłużona wygrana z Blackburn , porażka w FA Cup z Brighton i klęska na Craven Cottage 5:2.
Jedynie może jakiś BTS ale odpuszczam. ;)

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Czołowka napastnikow to nie zawsze bramki. Przykład z tamtego sezonu krol strzelców na równi Bułgar i pewien Argentyńczyk. Tyle że Bułgar grał podczas nieobecności Roo i nie miał wolnych i karnych na wyłączność. A to dużo daje. Patrzcie taki van Persie całą gra pod niego wszystkie wolne i karne więc jak tu ma nie mieć dużo bramek. Zgodze się że Doyle jest wysoko w rankingu napastnikow w Anglii niestety klub podobnie jak z Bułgarem nie potrafi wykorzystać jego potencjału

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom