Montpellier - Marsylia
Ciekawy to mecz...
Myślę, że jednak za wcześnie mówić o jakimś szczególnym odpaleniu przez Montpellier.
Owszem wygrali i postrzelali na wyjeździe, ale przecież to był tylko jeden mecz.
Dzisiejsze spotkanie jest drugiem pod wodzą nowego trenera i zobaczymy co dziś ten mecz przyniesie. Ja nie mam pojęcia kto to wygra. Bardzo, ale to bardzo ciężki mecz do wytypowania w kontekście 1 X 2. W normalnych warunkach oczywiście faworytem byłaby Marsylia, ale dziś... przecież ta ekipa to jedna wielka niewiadoma w tym sezonie. Właścicielka Marsylii jest w ciąży, ponoć chce przed urodzeniem dziecka za wszelką cenę się pozbyć klubu z problemami i długami. Coś mi się wydaje, że Marsylię czekają jakieś bardzo poważne zmiany i być może gruba przebudowa w najbliższych latach.
Jeśli coś dziś zagrać to według mnie można spróbować lekko takie opcje :
over 8,5 RR 1,60 STS
BTS 1,75 STS
Ja to gram lekko. Uważam, że mecz raczej będzie z serii ofensywnych. Montpellier ma co nadrabiać. Po pierwsze nowy trener zechce się pokazać przed kibicami i piłkarzy odpowiednio zmobilizuje do walki. Po drugie przeciwnik, którego nie lubią i zawsze na Marsylie jest duża mobilizacja. Kolejna kwestia to ucieczka przed strefą spadkową...w końcu Montpellier dzielą od niej tylko 2pkt. Wydaje mi się, że dadzą radę strzelić gola.
Uważam też, że linia na 9 rożnych meczu jest całkiem ciekawa...kurs może nie powala, ale do jakiegoś AKO w sam raz. Te ekipy powinny te 9 rożnych bez kłopotów nabić...
Czy Marsylia zdoła zobyć gola ? Mam nadzieję, że tak...co oni mają w głowach nie mam pojęcia, ale sądzę, że w końcu gdzieś odpalić muszą i wygrać, a do tego są potrzebne gole...
Co do typów na Monaco to zdecydowanie popieram kolegów wyżej.