>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

24 kolejka Ekstraklasy (26.02 - 28.02.2016)

Status
Zamknięty.
R 4,1K

robson1416

Forum VIP

Winmasters

ZAPRASZAMY DO SKORZYSTANIA Z PROMOCJI W Winmasters!
Promocja w Winmasters: Bonus 100% do 200PLN

Kolejna szansa dla Wisły na przełamanie, do Krakowa przyjedzie Podbeskidzie.
Mecz w dole tabeli, Śląsk vs Górnik - kurs na Śląsk 1.98, pewniak do wygranej, ale czy na pewno?
Ciekawe spotkanie w Poznaniu. Legia zagra u siebie z Ruchem, czy Niebiescy sprawią niespodziankę? Czy Nikolic im na to nie pozwoli?
Do Gdańska przyjedzie lider z Gliwic, w przypadku remisu lub porażki mogą stracić przodownictwo w tabeli, zobaczymy jak poradzą sobie z presją, póki co średnio, choć spotkanie z Pogonią rozgrywane w trudnych warunkach ciężko cokolwiek powiedzieć.

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI!

UWAGA!! Przypominamy - obowiązek rozliczenia typów, zarówno na plus jak i na minus. Będzie to wpływać na ewentualne otrzymanie rangi.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Dla ciekawostki poinformuję że typ na Zagłębie od rana spadł z jakiś 4.10 do 3.3
Po tym co wczoraj widziałem, to na Reymonta zapowiada się kolejna męczarnia, oby jednak wygrana.Podbeskidzie jednak coś tam musi prezentować skoro ograli Lecha tak wysoko (meczu niestety nie oglądałem)natomiast przyjeżdżając na Wisłę całkiem sobie nieźle radzili, zdołali nawet jakiś czas temu wygrać.No zobaczymy, oby ktoś tupnął nogą w szatni i op*olił paru leserów.Wisła generalnie lepiej prezentowała się na wyjazdach i jak widać po jej dwóch meczach to się nie zmieniło.

xavy 386

xavy

Użytkownik
Z bólem serca, ale zagrałem już wczoraj po kursie 4,00 na Podbeskidzie w starciu z Wisłą. Oglądałem obydwa mecze Białej Gwiazdy w tym roku i zęby bolały od oglądania Wiślaków. Natomiast Podbeskidzie w starciu z Lechem zaprezentowało naprawdę wysoką jakość - szczególnie podobał mi się grający na lewej obronie Adam Mójta, nie spodziewałem się, że zagra tak ofensywnie. We wczorajszym meczu Wiślacy mieli dużą dziurę na 30-40 metrze - Uryga powinien usiąść na ławce za to jak wczoraj &quot;zagrał&quot;. Kolejną ważną informacją jest to, że Biała Gwiazda zagra bez wykartkowanych wczoraj: Głowackiego i Guzmicsa ( zresztą Węgier za ten faul powinien obejrzeć czerwoną kartkę) co powoduje, że być może ja się załapię na środek obrony Wisły, bo kompletnie nie ma kto tam zagrać. Kurs wystawiony wczoraj przez Ónibet to zdecydowanie porządny valuebet.​

Wisła - Podbeskidzie 2 @ 4,00✅✅✅ Ónibet

Otrzymane punkty reputacji: +8
ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
Podbeskidzie +0,5 @ 1,79 Pinnacle ✅

Popieram w pełni typ na górali ale gram trochę bezpieczniej.Wisła nadal słabiutko wygląda,grają bez ładu i składu,bez jakiegoś wypracowanego stylu i na prawdę ciężko się to ogląda.Nie dostrzegam u Wiślaków jakiejś koncepcji gry,brakuje kreatywnego zawodnika w środku pola,który by przytrzymał,rozegrał piłkę.Mecze ze Śląskiem i Łęczną też nie napawają optymizmem.Podstawowa sprawa o czym zostało już wspomniane to brak Guzmicsa i Głowackiego w tym spotkaniu.
Podbeskidzie pokazało w meczu z Lechem,że tez potrafią fajnie grać w piłkę,najlepszy ich mecz w tym sezonie.Wiadomo,że drugi taki mecz pewnie prędko im się nie przytrafi ale co daje takie spotkanie w kwestii mentalnej zawodników chyba nie trzeba tłumaczyć.Przy obecnej dyspozycji obu zespołów i braku tak ważnych zawodników w defensywie Białej Gwiazdy to tutaj szanse są fifty/fifty.Spore value na górali.

teixeira 367

teixeira

Użytkownik
No nie tym razem jedynka 98%. Widać to między innymi po waszym podejściu. Tak to właśnie działa. Podbeskidzie wygrało w pięknym stylu więc vektor typów poszedł zdecydowanie w ich stronę. Ten vektor jeszcze w sobotę był przy Lechu. Znowu mijanka się zapowiada, Czyli było granie przeciw Podbeskidziu tera będzie na nich a wyniki będą odwrotne. Na Wisłę było granie wczoraj dziś już przeciwko,zapowiada się więc jedynka.
Takich przykładów mogę przytoczyć pełno. Wisła bez wygranej od paru ładnych meczów. Przełamali passę porażek remisem a teraz już czas na wygraną dwa mecze z rzędu w domu i masówka na X2 która za pewne wystąpi dają mi niemal pewność 1.

kaszpir88 1K

kaszpir88

"Król Ekstraklasy"
Legia Warszawa - Ruch Chorzów

Zwycięstwo Legia Warszawa @1.28 ✅
Legia Warszawa -1.5 @1,98 ✅
Legia Warszawa over1.5 @1.44 ✅
Wszystko Bet 3 6 5

Legia według mnie przyszły mistrz ekstraklasy. Bardzo mocne jak na nasze warunki transfery, ale ja przede wszystkim opieram się na formie z ostatnich dwóch kolejek.
Legia z Jagiellonią zagrała bardzo dobrze i widać bardzo dużą moc w ofensywie mimo kilku prezentów jakie podarowali im białostoczanie. Mocny początek legioniści zanotowali również w Lubinie, ale tam po zdobyciu pierwszej bramki oddali inicjatywę gospodarzą którzy momentami naprawdę mocno zagrażali bramce Malarza.
W meczu z Ruchem nie zagrają pauzujący za kartki Kucharczyk ( w Lubinie 1G+1A) i Guihlerme. Najprawdopodobniej zastąpią ich Duda i Hamalainen, ale czy to będą osłabienia??
Ruch w meczu z Zagłębiem wyglądał słabo, według mnie miedziowi powinni dostać rzut karny, no ale sędzia nie widział karnego i szczęśliwy pkt zdobyty. W WIELKICH DERBACH to raczej Górnik był o 2 bramki słabszy, niż chorzowianie o 2 bramki lepszy.
Mecz słaby nawet jak na ekstraklasowe warunki (poza trybunami). Warto zaznaczyć że niebiescy w 2 pierwszych kolejkach nie stracili bramki, ale moim zdaniem z Legią mogą zabrać do domu nawet 3-4 trafienia.

Nikolić strzelcem bramki ⛔ kursów chyba jeszcze nie ma nigdzie, ale pewnie będzie coś około 1.6-1.7 / Jak wyżej to brać i nie pytać ????

Ten typ opisywałem w meczu z Jagiellonią dlatego pozwolę sobie go przytoczyć:
http://forum.bukmacherskie.com/f344/22-kolejka-t-mobile-ekstraklasy-12-02-15-02-2016-a-128993-2.html#post5936789

Na zakończenie mała ciekawostka od Króla Artura
https://www.youtube.com/watch?time_continue=102&amp;amp;v=E6JJ8DfgQwU

taiwoffinden 364

taiwoffinden

Użytkownik
Legia Warszawa - Ruch Chorzów

Zwycięstwo Legia Warszawa @1.28
Legia Warszawa -1.5 @1,98
Legia Warszawa over1.5 @1.44
Wszystko Bet 3 6 5

Legia według mnie przyszły mistrz ekstraklasy. Bardzo mocne jak na nasze warunki transfery, ale ja przede wszystkim opieram się na formie z ostatnich dwóch kolejek.
Legia z Jagiellonią zagrała bardzo dobrze i widać bardzo dużą moc w ofensywie mimo kilku prezentów jakie podarowali im białostoczanie. Mocny początek legioniści zanotowali również w Lubinie, ale tam po zdobyciu pierwszej bramki oddali inicjatywę gospodarzą którzy momentami naprawdę mocno zagrażali bramce Malarza.
W meczu z Ruchem nie zagrają pauzujący za kartki Kucharczyk ( w Lubinie 1G+1A) i Guihlerme. Najprawdopodobniej zastąpią ich Duda i Hamalainen, ale czy to będą osłabienia??
Ruch w meczu z Zagłębiem wyglądał słabo, według mnie miedziowi powinni dostać rzut karny, no ale sędzia nie widział karnego i szczęśliwy pkt zdobyty. W WIELKICH DERBACH to raczej Górnik był o 2 bramki słabszy, niż chorzowianie o 2 bramki lepszy.
Mecz słaby nawet jak na ekstraklasowe warunki (poza trybunami). Warto zaznaczyć że niebiescy w 2 pierwszych kolejkach nie stracili bramki, ale moim zdaniem z Legią mogą zabrać do domu nawet 3-4 trafienia.

Nikolić strzelcem bramki kursów chyba jeszcze nie ma nigdzie, ale pewnie będzie coś około 1.6-1.7 / Jak wyżej to brać i nie pytać ????

Ten typ opisywałem w meczu z Jagiellonią dlatego pozwolę sobie go przytoczyć:
http://forum.bukmacherskie.com/f344/22-kolejka-t-mobile-ekstraklasy-12-02-15-02-2016-a-128993-2.html#post5936789

Na zakończenie mała ciekawostka od Króla Artura
https://www.youtube.com/watch?time_continue=102&amp;amp;v=E6JJ8DfgQwU
Zastanawiam się czy warto po kursie 1.28 grać polską Ekstraklasę. Ja rozumiem, że Legia, że jeżeli Piast nie wygra swojego meczu to warszawiacy będą grali o objęcie fotela lidera, że mają pakę i każdy może zastąpić każdego - tylko czy to wszystko jest warte kursu 1.28? Ja uważam, że nie. Oglądałem mecz Legii z Zagłębiem i po strzeleniu dwóch bramek Legia całkowicie oddała inicjatywę. Zagłębie stwarzało sobie sytuację za sytuacją aż w końcu strzeliło gola.

irizar 82

irizar

Użytkownik
Kurs na x2 na Ruch w granicach @3.5 w Unibet jest bardzo kuszący, ale czy wystarczy wiary? Mi chyba jednak nie. Dysproporcja potencjału siły zespołów jest spora, w mojej ocenie w granicach 43%, do tego mecz na Łazienkowskiej.
Tak na szybko interesująco wygląda kurs na Podbeskidzie i są logiczne podstaw, żeby się przyjrzeć uważnie szansom górali. Mój algorytm widzi szanse na zwycięstwo obu ekip jako porównywalne przy kursie @3.5 na gości. Głębszą analizę udostępnię w kolejnych dniach, ale piszę póki co, bo kurs może się zmieniać.
Na razie opisałem skuteczność mojego algorytmu w 23 kolejce. Z pierwszych 2 kolejek wiosny wyszedł łączny Yield 99,77%, (przy założeniu zainwestowania całej kwoty wygranej w 22 kolejce) chociaż 23 kolejka była znacznie trudniejsza niż 22, zgodnie z przewidywaniami. Mimo to udało się uzyskać średnio kilkunastoprocentowy yield. Zapraszam na bloga.
http://www.futbolwliczbach.pl/2016/02/yield-998-w-2-tygodnie-nie-bierzcie.html
24 kolejka zapowiada się jako łatwiejsza, ale raczej mniej będzie kasy do wygrania, bo bukmacherzy mają coraz lepsze dane do weryfikacji potencjałów. Ich kursy się racjonalizują. Być może trzeba pogrzebać głębiej w overach (murawy coraz lepsze), albo strzelcach goli. Albo po prostu bezpiecznie i cierpliwie posuwać się do przodu.
pozdro

freddy-krueger 490

freddy-krueger

Użytkownik
według mnie miedziowi powinni dostać rzut karny, no ale sędzia nie widział karnego i szczęśliwy pkt zdobyty
1. Karny który wspominasz należał się Ruchowi. --&gt;
&quot;Ale Niebiescy mają prawo czuć się pokrzywdzeni. Pół godziny przed końcem Grodzicki zagrywał w pole karne do Stępińskiego, ten minął się z futbolówką, ale zdążył do niej dopaść Zieńczuk – wcześniej dopadł go jednak Todorovski i powalił na ziemię. Naszym zdaniem, ewidentny rzut karny..&quot; weszlo
&quot;W WIELKICH DERBACH to raczej Górnik był o 2 bramki słabszy, niż chorzowianie o 2 bramki lepszy.&quot;
2. Jestem w 100% pewny po tym wpisie że spotkania nie oglądałeś. Zacznijmy od tego że po za pierwszymi 15 minutami, Ruch kontrolował całkowicie spotkanie i wynik powinień być zdecydowanie wyższy. Jedno z najlepszych i najmądrzejszych spotkań zespołu Niebieskich w tym sezonie mimo że presja ciążyła ogromna na tym młodym zespołem.
Dlatego prosiłbym o rzetelną analize przeciwnika, a nie wyssane z palca teksty i wprowadzanie innych użytkowników w Błąd.
Co do spotkania Legia - Ruch oczywiście faworytem są Gospodarze i każdy inny wynik będzie niespodzianką. Jedynym argumentem który sprzyja Niebieskim jest wygrana w Zabrzu, a to że dają takie spotkania kopa byliśmy już nie raz świadkami.

R 75

richi

Użytkownik
Ruch całkiem przyzwoicie się broni,ale czy to wystarczy na Legie w Warszawie?
Mimo wszystko lepiej spróbować Ruch+1 @ 1.78 niż Legie @ 1.33.
edit: Może coś więcej? Jakie argumenty. - Robson1416

kaszpir88 1K

kaszpir88

"Król Ekstraklasy"
1. Karny który wspominasz należał się Ruchowi. --&gt;

&quot;Ale Niebiescy mają prawo czuć się pokrzywdzeni. Pół godziny przed końcem Grodzicki zagrywał w pole karne do Stępińskiego, ten minął się z futbolówką, ale zdążył do niej dopaść Zieńczuk – wcześniej dopadł go jednak Todorovski i powalił na ziemię. Naszym zdaniem, ewidentny rzut karny..&quot; weszlo

2. Jestem w 100% pewny po tym wpisie że spotkania nie oglądałeś. Zacznijmy od tego że po za pierwszymi 15 minutami, Ruch kontrolował całkowicie spotkanie i wynik powinień być zdecydowanie wyższy. Jedno z najlepszych i najmądrzejszych spotkań zespołu Niebieskich w tym sezonie mimo że presja ciążyła ogromna na tym młodym zespołem.

Dlatego prosiłbym o rzetelną analize przeciwnika, a nie wyssane z palca teksty i wprowadzanie innych użytkowników w Błąd.

Co do spotkania Legia - Ruch oczywiście faworytem są Gospodarze i każdy inny wynik będzie niespodzianką. Jedynym argumentem który sprzyja Niebieskim jest wygrana w Zabrzu, a to że dają takie spotkania kopa byliśmy już nie raz świadkami.
1. Zgadzam się mój błąd, ale w tym meczu to Ruch powinien cieszyć się z 1pkt.
http://ekstraklasa.tv/skroty/ruch-zaglebie-0-0-zobacz-skrot-meczu/5v34p0

2. Nie wiem jak mam to inaczej wytłumaczyć. Dla mnie Ruch nie zagrał dobrego meczu, a po prostu Górnik po raz kolejny bardzo słabo. W tym meczu to akurat Górnik był pod większą presją (pozycja w tabeli + &quot;otwarcie&quot; stadionu).
Pozwolę sobie jeszcze zacytować z profilu użytkownika macio106:
&quot;Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny&quot;

Pozdrawiam

N 20,4K

norbertb

Użytkownik
Lechia Gdańsk - Piast Gliwice 2 3.55 ⛔
Nie wiem jakim cudem Lechia jest tak faworyzowana przez bukmacherów. Żadnej logiki. Rozumiem, że to Ekstraklasa, ale łapanie takich valuebetów działa na ich niekorzyść. Tydzień temu zarobiłem na Koronie, która wygrała pierwszy raz u siebie od 1 kolejki Ekstraklasy. To świadczy o tym, że w Lechii Gdańsk dalej nie ma dobrej obrony. Jedynie coś na ofensywie, ale to też słabo szło do pierwszej połowy gdy grali u siebie z Podbeskidziem. Powinni wykrzesać więcej, ponieważ ich na to stać nie tylko potencjałem ale i finansowo - lecz pieniądze wiem, nie grają ;)
A co do Piasta Gliwice. Lider Ekstraklasy, lecz nie wystartował zbyt świetnie. Ale cóż, z Pogonią która ma 8 zwycięstw z rzędu oraz grali w niezbyt dobrych warunkach do gry pewny remis 0:0. No i z Górnikiem Łęczna podobny wynik, lecz w nim byli gorsi. Ale Lechia była jeszcze gorsza o czym świadczy porażka 3:1. Czy Piast stać na przełamanie w Gdańsku? Te przełamanie musi tam być. Taktyka Nowaka jest nowością dla piłkarzy, którzy jej w większości nie ogarniają i wdrożenie jej musi być czasowe. Aktualnie trzeba korzystać, bo właśnie z tej taktyki wyszedł w Kielcach taki wynik a nie inny. W meczu z Podbeskidziem nie uwzględniam, skończył się on po 2 czerwonych kartkach i całkowicie odsłoniętym lewym skrzydle. Tam było 0:0 do połowy i koniec. Piast jest sporym faworytem i nie wiem dlaczego wg bukmacherów faworytem jest Lechia. Nie przedstawiła mi żadnego argumentu, no ale Piast w sumie też. Lecz to będzie mecz na przełamanie Piasta. Pogoda w tym meczu będzie 1 stopień Celsjusza na plusie, opady przed meczem również nie są prognozowane. Zatem warunki będą idealne, poza zimnem ;-)

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
2. Nie wiem jak mam to inaczej wytłumaczyć. Dla mnie Ruch nie zagrał dobrego meczu, a po prostu Górnik po raz kolejny bardzo słabo. W tym meczu to akurat Górnik był pod większą presją (pozycja w tabeli + &quot;otwarcie&quot; stadionu).
Pozwolę sobie jeszcze zacytować z profilu użytkownika macio106:
&quot;Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny&quot;

Pozdrawiam
Jedyny mecz jaki widziałem w ostatniej kolejce w całości to akurat WDŚ.
Co do spotkania Niebiescy w drugiej połowie byli wyraźnie lepsi,
kontrolowali mecz, Górnik miał 1-2 (?) okazje.
Górnik zawiódł, ale druga połowa rozegrana przez Niebieskich była dobra, solidnie w obronie
i fajnie w kontrze, sporo z nich dwoma/trzema zawodnikami zazwyczaj na większą liczbę Zabrzan.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Taka ciekawostka, dla statystyk i dla szukających teorii spiskowych :p

Sędzią spotkania Śląsk vs Górnik będzie Szymon Marciniak

Mecze Śląska, w których sędziował Marciniak:

Termalica 1-1 Śląsk 01.12.2015
Ruch 1-0 Śląsk 23.10.2015
Śląsk 1-2 Piast 02.10.2015
Pogoń 1-1 Śląsk 26.07.2015
Legia 1-1 Śląsk PP (przegrana po karnych) 05.03.2015
Śląsk 1-1 Pogoń 30.11.2014
Śląsk 0-0 Cracovia 17.08.2014
Śląsk 0-0 Podbeskidzie 17.05.2014

Zawisza 1-0 Śląsk 30.03.2014
Śląsk 1-1 Górnik 23.03.2014
Śląsk 1-1 Pogoń 02.12.2013
Śląsk 1-1 Korona 10.11.2013
Śląsk 0-0 Wisła 04.08.2013

Śląsk 0-2 Legia 02.05.2013 (Finał PP)
Ruch 1-1 Śląsk 09.03.2013
Korona 1-1 Śląsk 03.03.2013
Śląsk 3-3 Jagiellonia 25.11.2012

Śląsk 2-1 Polonia W. 07.10.2012

18 spotkań. 1 wygrana (która nastąpiła w 1 spotkaniu, które Marciniak prowadził), 13 remisów i 4 porażki.

Jak widać jest co przełamywać ;)

Otrzymane punkty reputacji: +21
masajek 14

masajek

Użytkownik
Z wysokości trybun Stadionu Miejskiego W Bielsku-Białej przyszło mi oglądać starcie Górali z Lechem.
I cóż powiedzieć. Tak dobrze grającej drużyny Podbeskidzia i tak słabo grającej drużyny Lecha dawno nie widziałem. Miło było popatrzeć, a po niektórych akcjach ręce same składały się do oklasków.
Wisły nie oglądałem w tej rundzie, ale sądzę że Podbeskidzie nie jest bez szans. Przód funkcjonuje dobrze, snajper Demjan przypomina sobie jak to się robiło przed wyjazdem do Belgii. Wypadałoby zagrać. Zanim kurs spadnie.
TYP: Podbeskidzie Bielsko-Biała ✅
BUK: STS
KURS: 3.2

teixeira 367

teixeira

Użytkownik
Ha Robson ma rację.
Śląsk Wrocław-Górnik 1
A więc w drugim meczu x2,Cracovia będzie rozchwytywana,a tu bęc x2 w pierwszym meczu baty 4-2 z Lubinem,Lubin ładnie grał z Legią i Ruchem,i oczywiście Cracovia rozchwytywana.

edit: Tak myślałem, że ta statystyka Cię zaciekawi :p - Robson1416

betxp 230

betxp

Użytkownik
Jedni się mogą dziwić, że na Lechię u siebie z Piastem tak niski kurs. Przecież przyjeżdża lider. Jednak bukmacherzy biorą pod uwagę zwłaszcza ostatnie granie obu zespołów. Ofensywna gra Lechii wygląda bardzo dobrze, ale w meczu z Koroną defensywna kulała. Trzeba jednak przypomnieć, że Gerson wyszedł nie w centralnej obronie. Swoje dołożył też brak komunikacji. Dwa karne i samobój podarowane w prezencie przez piłkarzy z nad morza. 37 centymetrów spalonego przy golu na 3-1 to niewielki błąd. Jedyny błąd poważny Musiała to było niewyrzucenie w 28 minucie spotkania Rymaniaka za brutalny faul, ale sędzia nie miał sobie nic do zarzucenia, dał żółtą i powiedział, że nie ustawił wyniku spotkania. Potem widząc jak w 10 na 11 Lechia wbija bramkę i groźnie atakuję można było mieć różne myśli &quot;co by było gdyby&quot; ale nic. Mecz się już skończył.

Co przemawia za Piastem w tym meczu? Na pewno nie gra w 2 wiosennych spotkaniach. Z Górnikiem Łęczna mieli duże szczęście, że zremisowali, a ostatnio grali na dość słabym boisku z Pogonią Szczecin. Na pewno psychologicznie przyjadą do Gdańska na przełamanie. Raczej nie będą się bronić.

Co przemawia za Lechią? Najlepsza formacja ofensywna obok Legii w całej lidze. Coraz lepsza forma Grzegorza Kuświka. Duże umiejętności indywidualne ofensywnych zawodników. Tak naprawdę każdy umie zrobić przewagę.

Nie oszukujmy się widać, że Piast celuję w 8, nie w mistrzostwo. I ten cel sobie już zapewnił. Lechia celuję w to samo i musi to wygrać, Piast może. Forma po stronie gdańszczan. Sądzę, że Lechia coś może stracić. Choć taki mecz jak w Kielcach już się nie przydarzy. Lechia uczy się nowej ultraofensywnej taktyki. Przejście z 4-2-3-1 do 3-5-2 jest dość sporym krokiem, ale w moim mniemaniu potrzebnym w dłuższym okresie czasu.

Dwa typy na ten mecz: Lechia powyżej 1.5 bramki, Obie strzelą i Lechia wygra mecz.

Gerson pauzuję za kartki. Kovacevic jest po chorobie więc raczej nie zagra. Obaj jednak poza pierwszym składem na dziś.

Otrzymane punkty reputacji: +4
R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Ja znowu pójdę dzisiaj w Overy, przed tygodniem się nie udało, dzisiaj wydaje się, że może się udać choćby po H2H.
Śląsk Wrocław vs Górnik Zabrze

We Wrocławiu mecz o 6 punktów, zwłaszcza dla Górnika, stawka się oddala potrzeba punktów, bo może zrobić się nie ciekawie.
Mecz ostatniej szansy dla trenera Ojrzyńskiego, który miał wyjść z kryzysu, niestety kryzys się pogłębił i przy dzisiejszej porażce prawdopodobnie zostanie zwolniony.
Górnik musi od początku zaatakować. Co do Śląska, to ostatni mecz pokazał, że gra zespołu nie jest najgorsza, chociaż na tle słabej na starcie rundy Jagi tego powiedzieć do końca nie można, to strata punktów to pełna zasługa M. Pawełka. Co by nie mówić, wiadomo Mariusz jak to Mariusz, broni 90 minut dobrze, żeby zrobić babola, ostatnio udało mu się ich zrobić aż dwa.
Czy dzisiaj Szukiełowicz posadzi go na ławce? Wątpie, gdyby zdrowy był Wrąbel to i owszem, ale jest kontuzjowany, a na ławce Abramowicz - który gra w 3 lidze i nie zagrał nigdy w ekstraklasie, a dzisiaj mamy ciężki mecz i trener raczej nie zaryzykuje moim zdaniem.
Śląsk zagra bez Hołoty, Pawelca oraz Kokoszki.
W Górniku nie zagrają pauzujący za kartki Roman Gergel i Paweł Widanow. Z kolei kontuzjowani są Erik Grendel i Rafał Kosznik.
h2h z Wrocławia:
Śląsk Wrocław vs Górnik Zabrze 1:1
Śląsk Wrocław vs Górnik Zabrze 2:0
Śląsk Wrocław vs Górnik Zabrze 2:1
Śląsk Wrocław vs Górnik Zabrze 4:0
Przewidywane składy:
Śląsk Wrocław:
Pawełek - Zieliński, Celeban, Dwali, Dudu Paraiba - Hateley, Gecov - Pich, Morioka, Gosztonyi - Biliński.
Górnik Zabrze: Janukiewicz - Golański, Danch, Szeweluchin, Magiera - Sobolewski, Kwiek, Steblecki, Janota, Madej - Kante.

Cracovia Kraków vs Zagłębie Lubin
Tutaj trochę krócej, Cracovia w tym sezonie bardzo overowa. Zagłębie podobnie.
Bilans Cracovii to aż 48:30 w 23 spotkaniach, co daje nam ponad 2 bramki strzelone i 1 straconą. Zagłębie 28:33. Zagłębie potrafiło strzelić bramkę Legii, myślę, że dzisiaj również im się to uda.
Są w Krakowie narzekania na murawę, ale mimo to nie przeszkodziło im to w strzeleniu Górnikowi trzech bramek ;)
Zagłębie przyjedzie do Krakowa bez Dorde Cotry, a Cracovia zagra bez Miroslava Covilo.
h2h meczów w Krakowie:
Cracovia vs Zagłębie Lubin 2:0
Cracovia vs Zagłębie Lubin 0:2
Cracovia vs Zagłębie Lubin 2:2
Cracovia vs Zagłębie Lubin 1:1
Cracovia vs Zagłębie Lubin 1:2
Przewidywane składy:
Cracovia:
Sandomierski - Deleu, Wołąkiewicz, Polczak, Jaroszyński - Dąbrowski, Cetnarski - Wójcicki, Kapustka, Jendrisek - Budziński.

Zagłębie:
Polacek - Todorovski, Guldan, Dąbrowski, Zbozień - Carlos, Kubicki, Rakowski, Starzyński, Janoszka - Piątek.

Śląsk Wrocław vs Górnik Zabrze @ Over 2.0 @ 1.575 ⛔
Cracovia Kraków vs Zagłębie Lubin @ Over 2.0 @ 1.475 ✅
AKO: 2.32 Bet365

A co Wy sądzicie na temat dzisiejszych spotkań? Jakieś prognozy?

thejet 2K

thejet

Użytkownik
26/02/2016 20:30 CET
Cracovia - Zaglebie Lubin over 2.5
2.10 (Pinnacle) ✅ 1:2
5/10

Cracovia na własnym boisku jest najlepszym zespołem do grania overów w Ekstraklasie. Mają niesamowity potencjał ofensywny, w którym najważniejszym dla mnie ogniwem jest Kapustka. Niebawem powinien wylądować w lepszej lidze. Cracovia w 12 spotkaniach strzeliła 32 bramki. W pierwszym spotkaniu tego roku pokonali u siebie Górnik Zabrze 3:0 i po szybkim prowadzeniu zluzowali, bo mogli dobić przeciwnika zdecydowanie mocniej.

Zagłębie ostatnio z Legią przegrało, ale dobrze szło im granie z kontry, ale zabrakło lepszej skuteczności pod bramką Malarza, bo mieli doskonałe sytuację na zdobycie 2-3 bramek w tym meczu.

Najważniejsze dla mnie, że Cracovia tworzy łatwo sytuację. Przy dobrze grającym z kontry Zagłębiu powinno to skończyć się ofensywnym meczem.

Ja sam pobrałem zakład po 1.90, bo nie myślałem, że kurs jeszcze urośnie, ale poszedł na 2.10, gdzie widzę duże value. Cracovia ma pełny skład zdrowy i to jest najważniejsza informacja, bo znowu będą działać.

Otrzymane punkty reputacji: +5
pablo92 531

pablo92

Użytkownik
Cracovia Kraków- Zagłębie Lubin
Typ: Erik Jendrisek strzeli gola
Kurs: 2.70 Buk: Unibet ⛔

Ja po raz kolejny uderzam w strzelca bramki. Jendrisek po odejściu Rakelsa musi zapewnić gole Cracovii. W 2 spotkaniach rozegranych po przerwie zimowej strzelił bramki i myślę że dziś pokusi się o kolejne trafienie. Zagłębie lubi grać ofensywnie co na pewno ułatwi dojście do sytuacji bramkowych Jendriskowi.Cracovia u siebie prezentuje się o wiele lepiej niż na wyjazdach, i dlatego uważam że dziś także postarają się podtrzymać to twierdzenie. Typ kolegi z góry też wydaje się bardzo prawdopodobny ponieważ w tym spotkaniu mam nadzieję zobaczyć kilka bramek.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom