>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

23. kolejka Ekstraklasy [28.02.2025 - 3.03.2025]

Status
Zamknięty.
L 2,4M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Spotkanie: Górnik Zabrze - Cracovia
Bukmacher: Superbet
Typ: Cracovia przedział goli 1-3
Kurs: 1.41

Cracovia to bardzo nieobliczalna ekipa, która lepiej radzi sobie na wyjazdach niż przed własną publicznością. W tym sezonie proponowany typ wszedłby w większości spotkań, oczywiście bywało też że Pasy strzelały 4 gole w delegacji (Jagiellonia, Śląsk), czy też 0 - Piast Gliwice, jednak defensywa Górnika jest bardzo mizerna, a sami gospodarze preferują ofensywny styl gry. Myślę, że czeka nas dość otwarte spotkanie, które jednak nie będzie aż taką strzelaniną po stronie Pasów, by przekroczyli 3 gole - przynajmniej taką mam nadzieję. Biorąc pod uwagę dyspozycje ofensywną gości, to ten minimum jeden gol także powinien spokojnie wpaść.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2235
R 1,6M

rr62dga

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna - Polska, Ekstraklasa
Godzina: 17:30
Spotkanie: Jagiellonia - GKS Katowice
Typ: Jagiellonia
Kurs: 1,78
Liga Typerów: Fuksiarz: kurs 1,73

Analiza:
Jagiellonia gra na sporej intensywności- w tygodniu została oszukana przez sędziów w meczu z Legią w Pucharze Polski. W niedzielę zagra ligowy mecz z GKS Katowice a w przyszły czwartek wyjazdowy mecz z Cercle Brugge w 1/8 LKE. Jagiellonia mając tylko dwa punkty straty do prowadzącego Lecha i walcząc o obronę mistrzowskiego tytułu nie może sobie pozwolić na jakiś większy luz w meczu z GKS w Białymstoku. Drużyna trenera Góraka wrosła w rolę typowego ligowego średniaka, który jednak potrafi zdobywać punkty na boiskach przeciwników o czym przekonał się niedawno Raków przegrywając 1:2. Jesienią w Katowicach 3:1 wygrała Gieksa- teraz postawię na udany rewanż Jagi.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2699
intelowiec 126,9K

intelowiec

Użytkownik
Mecz: Jagiellonia - GKS Katowice
Typ: 1
Kurs: 1,73
Buk: Fuksiarz

Cała Polska żyje jeszcze wydarzeniami ze środy, po których sędziowie Lasyk i Marciniak postanowili wziąć urlopy i na pewien czas wycofać się z piłki, aby oczyścić głowy, i absolutnie nie nam oceniać, jakie powinny być rozstrzygnięcia i czy Jaga została skrzywdzona, czy też nie. Możemy natomiast jednoznacznie powiedzieć, że z przebiegu spotkania była równorzędnym partnerem dla Legii, stwarzała sobie sytuacje i, zwłaszcza w pierwszej połowie, wyglądała lepiej od przeciwnika.

Trener Siemieniec to zupełne przeciwieństwo Feio, więc w charakterystyczny dla siebie sposób na konferencji prasowej powstrzymał się od oceny pracy arbitrów, jednak na pewno zarówno w jego głowie, jak też i w świadomości większości zawodników zostało poczucie niedosytu i nie do końca wypełnionej misji.

Z trzech frontów Jaga gra już tylko na dwóch, przy czym teoretycznie najłatwiejsza droga do pucharów została zamknięta, dlatego jest więcej niż pewne, że mimo nadchodzącej potyczki pucharowej nikt nie zlekceważy ligi. Co więcej, drużyna z Podlasia będzie chciała niedzielny mecz wykorzystać do rehabilitacji i umocnienia się na czele tabeli.

Okazja ku temu jest znakomita, bo chociaż Gieksa wygląda po przerwie zimowej więcej niż przyzwoicie, nie ma w przypadku, gdy Jaga zagra swoją piłkę, zbyt wielu argumentów. Podopieczni trenera Siemieńca prezentują taką jakość w ofensywie, że potrafią bez problemów rozmontować niejeden stojący w polu karnym autobus na części. Zwłaszcza, że czują już za sobą oddech bezbłędnej w tym momencie sezonu Pogoni czy Cracovii, która właśnie pokonała na wyjeździe Górnika.

W sierpniu zeszłego roku katowiczanie rozmontowali u siebie Jagę i wygrali 3:1 - mimo przewagi gości w posiadaniu piłki w stosunku 65/35 nic z tego nie wynikało i to gospodarze doprowadzili do większej ilości sytuacji podbramkowych. Była to świetna lekcja poglądowa dla Siemieńca, który wyciągnął z niej z pewnością odpowiednie wnioski i wykorzysta je przeciwko GKS-owi, aby skutecznie się za tę porażkę zrewanżować.

Wszystkie atuty są w rękach gospodarzy i tylko od nich zależy, czy sięgną po zwycięstwo. Kurs póki co zachęca, aby na takie rozstrzygnięcie postawić, ale na pewno do niedzieli będzie spadał.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3243
R 1,6M

rr62dga

Typer
Godzina: 19:00
Spotkanie: Raków - Lechia Gd
Typ: Raków
Kurs: 1,40
Analiza:
Walka o mistrzowski tytuł miedzy kilkoma drużynami z czołowki tabeli zapowiada się coraz bardziej ciekawie. Poniedziałkowy, zamykający 23 kolejkę mecz w Częstochowie pomiędzy Rakowem a Lechią jest bardzo ważny dla obu drużyn w kontekście tytułu jak i utrzymania. Rakowowi bolesną porażkę z GKS Katowice osłodziły potem wygrane z Lechem i Górnikiem a dobra passa Lechii zakończyła się w Gdańsku przegranym meczem "za 6 pkt" z Puszczą. Raków zdobywa punkty ale nie gra jakoś bardzo przekonująco a Lechia musi podjąć walkę w każdym meczu z każdym przeciwnikiem. Niskie kursy na gospodarzy ustawiono chyba historycznie bowiem Raków wygrywał ostatnie cztery spotkania w lidze zarówno w Gdańsku jak i wysoko 4:0 i 3:0 w Częstochowie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1803
T 282

torped00

Użytkownik
Godzina: 12:15
Spotkanie: Puszcza Niepołomice - Motor Lublin
Typ: Puszcza Niepołomice wygra
Kurs: 2,87
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Na dziś wybrałem mecz z naszej Ekstralasy - Puszcza vs Motor. Gospodarze walczą o utrzymanie i jeżeli chcą zostać na najwyższym szczeblu rozgrywek dziś muszą zdobyć 3 punkty. Ostatni mecz wygrana z Lechią na wyjeździe - przyznam szczerze że Puszcza nieźle sobie radziła, zdecydowanie przeważała. Dodatkowo te ich groźne rzuty z autu naprawdę potrafią napsuć krwi. Z drugiej strony Motor, 9 pozycja w lidze wydaje się że spokojne utrzymanie jednak ostatnio gra Motoru nie wygląda tak dobrze. Co prawda było zwycięstwo z GKS Katowice, ale jakoś nie jestem do tego przekonany. Na wyjeździe Motor radzi sobie słabo - ostatnie dwa mecze porażka. Dzisiaj liczę na mecz walki i spodziewam się zwycięstwa Puszczy myślę że 2:0, może 2:1.

psychol32 550,5K

psychol32

Użytkownik
Jeżeli chodzi o Jagę to nikt głośno nie mówi ale w ostatnim czasie zespół dopadł wirus. Podobno w dniu meczu z Legią dziewięciu gorączkowało z czego siedmiu zagrało. Moutinho i Hansen nie byli w stanie. Nie wiem jak sytuacja wygląda dzisiaj.

Otrzymane punkty reputacji: +1340
L 2,4M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Raków - Lechia, wygrana Rakowa, @1.40 Superbet

PS. jako że w/w typ zajęty, to nieco utrudniam 1. gol - Raków i wygrana meczu - Raków @1.55 Superbet

Typowanie w tym meczu Rakowa i Lecha sprawia mi największą trudność, bo ilekroć publikuje się typy, które faworyzują te ekipy, to np. przegrywają lub remisują, a jak znowu zagra się coś pod rywala, to nagle wygrywają sobie do zera skromnie czy nie, ale jednak. Po raz kolejny próbuje z typowym pewniaczkiem, bo Raków walczy o mistrza, a Lechia o utrzymanie. Raków nie zachwyca jeśli chodzi o widowiskowość - ich mecze są nudne i albo przepchaja np. 1-0, albo się meczą i przegrywają lub remisują. Lechia potrafi grać bezpośredni futbol i jeśli to utrzyma to powinna się także utrzymać w lidze. Myślę, że tym razem Częstochowianie znowu przepchają ten mecz na swoją korzyść. Sytuacja kadrowa po obu stronach nie jest zła.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1885
neutralny 651,2K

neutralny

ModTeam
Członek Załogi
Raków - Lechia
Powyżej 2,5 goli @1,80 Superbet
Troszkę dzisiaj idę pod prąd, bo ostatnio w meczach Rakowa próżno szukać wielu bramek. Liczę jednak, że podopieczni trenera Papszuna pokażą dziś wyższość nad słabo dysponowaną Lechią i nie zmieni mojego zdania przyzwoity początek wiosny, bo wyniki wówczas były mocno ponad stan i ponad poziom który prezentowali.
Myślałem dziś szukania handicapu w kierunku częstochowian, jednak tu ryzyko jest dużo większe, bramki natomiast wydają mi się dość bezpieczne, tym bardziej że w dwóch ostatnich meczach w Częstochowie Raków ogrywał Lechię 4-0 i 3-0, co pokazuje potencjał obu zespołów również i w bieżącym sezonie.
Gdańszczanie są bardzo overowi na wyjazdach, nieźle strzelają, ale jeszcze więcej tracą, a średnia goli w ich meczach wynosi 3,5 gola na mecz, więc to świetna okazja dla gospodarzy, aby dać w końcu trochę radości swoim kibicom i utrzymać dystans do ligowej czołówki, która w tej kolejce jest bezbłędna.
Jak dla mnie Raków dziś pewnie wygra ten mecz, jednak na wypadek jakiegoś 2-1 nie gram handicapu tylko bezpieczniejszą według mnie ilość goli.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2348
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom