Flota Świnoujście-
Miedź Legnica 2 @ 3.0
unibet
Analiza: Dzisiaj o 12:30 dojdzie do spotkania na szczycie I ligi. W mojej ocenie faworytem tego spotkania są zawodnicy z Legnicy. Miedź jak chce się liczyć w walce o awans to po prostu ten mecz musi wygrać. Flota niby również "musi" ,ale przy tej drużynie dosadniejsze pytanie brzmi " czy ona chce". Ja mam wrażenie, że nie do końca im zależy na awansie. To co ostatnio się dzieje w Świnoujściu można nazwać "czeskim filmem". Drużyna odnotowała siedem porażek pod rząd, przegrywa wszystko jak popadnie- odpadli z Pucharu Polski, stracili pozycję lidera....jednym słowem zaliczają zjazd po równi pochyłej.Flota gra tragicznie, przegrywają nawet z juniorami z Bytomia. Czy to jest przypadek? Uważam, że to jest działanie z premedytacją. Zawodnicy robią wszystko, aby przestać się liczyć w walce o awans. Czyżby się bali,że po awansie wymienią ich na "lepszy model"? Coś w tym jest.
Miedź tą rundę zaczął również niezbyt zachwycająco, beniaminek ugrał tylko dwa remisy. Po ostatniej klęsce z Zawiszą są mocno zmobilizowani. Bardzo mocno przepracowaliśmy ostatnie dwa tygodnie i liczę,że teraz zobaczymy tego efekty- cytuje trenera Baniaka oficjalna witryna Miedzi. Drużyna z Legnicy jak na nasze warunki ma duży potencjał piłkarski w przeciwieństwie do swojego rywala są zainteresowani awansem do
Ekstraklasy i to w mojej ocenie przeniesie się na większe zaangażowanie na boisku. W naszej lidze to wystarczy żeby wygrać. I tak też się dzisiaj stanie.
Przewidywane składy:
Flota: Kasprzik - Fryc, Stasiak, Zalepa, Jasiński, Niedziela, Kieruzel, Bodziony, Śpiączka, Olszar, Aleksander.
Miedź: Ptak - Wołczek, Woźniczka, Bany, Bartczak, Madejski, Kasperkiewicz, Łuszkiewicz, Nowacki, Zasada, Grzegorzewski.