>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

21 kolejka T-Mobile Ekstraklasy 05.04-08.04.2013

Status
Zamknięty.
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP

Unibet

Przed nami 21 kolejka T-Mobile Ekstraklasy. Możemy więc śmiało stwierdzić ,że wchodzimy w decydującą fazę rozgrywek. W walce o majstra pozostały już tylko Legia i Lech. Oba te kluby wyrobiły już sobie przewagę nad trzecim Górnikiem i patrząc na ich formę nie powinni jej roztrwonić, W dolnej części tabeli bez zmian. Na miejscach spadkowych Podbeskidzie oraz GKS Bełchatów, które tracą kolejno 10 i 9 punktów do miejsca gwarantującego im utrzymanie. Zważywszy na to, że zostało 30pkt do zdobycia ich sytuacja nie wygląda różowo. A co nas czeka w nadchodzącej kolejce?

Zaczynamy w Chorzowie gdzie w piątek o godzinie 18 Ruch podejmie ostatnie Podbeskidzie. Mecz ten będzie miał ogromne znaczenie dla dołu tabeli. W razie zwycięstwa gospodarzy, Podbeskidzie na 99% spada z ligi. W razie wygranej gości sytuacja Ruchu nieco się skomplikuje bowiem strata Bielszczan do Ruchu stopnieje do 7 punktów. Tuż po tym meczu w Poznaniu Kolejorz podejmie Lechię. Lechici świetnie prezentują się na wyjazdach jednak u siebie to już nie ta sama drużyna … W wielu wątkach poruszaliśmy już tą kwestie i masowo stawialiśmy na rychłe przełamanie Poznaniaków jednak wiele razy się na nich przejechaliśmy.

Sobote zaczynamy w mroźnym Białymstoku gdzie Jaga będzie gościć Pogoń Szczecin. Faworytem wydają się być gospodarze i to w nich upatruje szansę zarobku. Paprykarze w tej rundzie bez formy, szykuje się nerwowa końcówka sezonu. Dwie godziny później we Wrocławiu spotkanie dwóch drużyn walczących o europejskie puchary. Na zakończenie dnia hit kolejki – Legia podejmie Zagłębie. Po wygranych derbach nastroje w Legii są bardzo dobre. Cztery punkty przewagi nad Lechem mogą jednak zostać szybko roztrwonione zatem Legioniści muszą być w pełni skoncentrowani.

Niedziele zaczynamy w Kielcach gdzie Korona zmierzy się GKS Bełchatów. Czy Zubas podtrzyma swoją świetną serie 5 meczów bez utraty bramki? A może Korzym do spółki z kolegami wybudzi go z pięknego snu? Po tym meczu przenosimy się do Krakowy na spotkanie Wisły z Piastem. To, że Wisła to już nie ta sama drużyna co kiedyś nie trzeba chyba nikogo przekonywać. W Gliwicach z kolei powstaje bardzo fajna ekipa, która w przyszłym sezonie może sporo namieszać.

Kolejkę zakończymy pojedynkiem Widzewa z Polonią Warszawa. Czy Łodzianie w końcu potwierdzą swą formę ze sparingów i wygrają w lidze? A może to Polonia po przegranych derbach będzie chciała jak najszybciej zamazać plamę zwycięstwem?

Zapraszam do merytorycznej dyskusji..

daamiano1 995

daamiano1

Użytkownik
Dopiero poniedziałek, ale już można zacząć coś myślec... ;)
Na pierwszy ogień moim zdaniem spotkanie Ruch - Podbeskidzie. Mecz drużyn na samym dnie tabeli... Ale chyba każdy sobie zadaje pytanie, co tam robi Ruch ? A no właśnie, trochę zagubieni są w tym sezonie, z przebłyskami dobrych meczów, np. ten z Widzewem jak i wczorajszy wygrany w samej końcówce w Lubinie. I właśnie tą wczorajszą wygraną są na pewno podbudowani. Kiedy jak nie z Podbeskidziem ? Można powiedzieć, Podbeskidzie zremisowało z Wisłą i Śląskiem na wyjeździe to czemu teraz mają przegrać ? A no właśnie temu, Ruch będzie grał o każdą piłkę, aby pokazać kibicom u siebie że ich miejsce jest w &quot;ekstra&quot;klasie.
Ruch Chorzów @ 2.05

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Ja to bym w meczu Ruchu z Podbeskidziem jakiejś Czerwonej kartki poszukał, jest to mecz przełomowy o nawiązanie walki o utrzymanie dla Podbeskidzia, Ruch zajmuje tak niskie miejsce w tabeli bo grają piach po odejściu Fornalika, wczoraj wygrali lecz nie było to zasłużone zwycięstwo.Remis w tym meczu nie będzie dla Ruchu porażką patrząc na układ tabeli, choć wiadomo że nikt tutaj nie będzie chciał marnować okazji na gola, zaś porażka podniesie ciśnienie w każdej drużynie więc może być w meczu nerwowo.
Jeżeli chodzi o to kto robi lepsze wrażenie pomimo wyników to zdecydowanie Podbeskidzie, no ale teraz jest tam Michniewicz i ciężko jest mi określić jak ta drużyna będzie wyglądać w kolejnych spotkaniach.W meczu z Koroną mnie nie przekonali, choć w drugiej połowie trzymali inicjatywę.Wczorajsze zwycięstwo w Lubinie wiele nie mówi, ponieważ Zagłębie to typ drużyny które potrafi oddać punkty dosłownie każdemu (przynajmniej w ostatnim okresie) podobnie je zabrać.Zresztą jak już wspomniałem, nie było to zasłużone zwycięstwo.Ruch DNB myślę że można max pograć.

Ruch
-Podbeskidzie
Czerwona Kartka

kurs: 3.5-4.0 ?
betclic

P 0

paw9191

Użytkownik
Piast Gliwice 4,20@
Piast doskonale radzi sobie w rundzie wiosennej. Ostatnio 2 wygrane 2:0 i remis z Jagą, która miała sporego farta bo jest przeważał. Forma T.Podgórskiego jest nadal na poziomie, znakomicie sprawdzają się nowi zawodnicy (Docekal). Wisła w tym sezonia gra dość przecietnie a Piast na wyjazdach radzi sobie b.dobrze. Myślę że Piast który znajduje się na 6 miejscu w tabeli ponownie pokona w tym sezonie Wisłe

N 13

nsh

Użytkownik
Legia Warszawa - Zagłębie Lubin | 1 | 1.55 Unibet
Tutaj chyba analizy szczegółowej nie trzeba przedstawiać. Legia jeżeli chce odskoczyć Lechowi albo utrzymać przewagę musi ten mecz wygrać. Legia w dobrej dyspozycji ostatni mecz pokazał że walczy do ostatniej minuty co dało wygraną w derbach Warszawy 1:2. Legia zagra u siebie co jest dodatkowym atutem ostatnie 5 meczy granych z Zagłębiem wyglądało tak :
Zagłębie 2:2 Legia
Zagłębie 0:4 Legia
Legia 3:0 Zagłębie
Legia 2:2 Zagłębie
Zagłębie 2:1 Legia
2-2-1
Legia po dobrych wzmocnieniach zimą idzie na mistrza i nie ma tu czego ukrywać. Warto zagrać Handicap 0:1 kurs : 2.55 (BetClic) oraz over 1.5/2.5 (1.25/1.85)

Lech Poznań - Lechia Gdańsk | 1 | 1.75 Unibet
Lech chcę powalczyć o mistrzostwo dlatego zawzięcie Legię nie może pozwolić sobie na wpadki z takimi zespołami jak Lechia. Mimo że Lechici u siebie mają złą passę i nie mogą nic wygrać od dłuższego czasu miejmy nadzieję że ten mecz ich przełamię. Bilans w ostatnich spotkaniach Lech - Lechia wygląda tak :
Lechia - Lech 2:0
Lech - Lechia 2:1
Lechia - Lech 0:0
Lechia - Lech 2:1
Lech - Lechia 2:0
jak widać Lech dobrze na wyjazdach u Lechii nie grał 3 wyjazdy w ciągu 5 spotkań 2 porażki 1 remis bilans bramek 2:4 na korzyść Lechii natomiast Lech dobrze gra z Lechią u siebie co zaowocowało dwiema wygranymi 2:0 oraz 2:1 bilans 4:1 na korzyść Lecha. Nie kombinował bym tu overów/handicapów bo podejrzewam że Lech w formie przeciętnej (na swoim stadionie) nie zdoła wygrać więcej niż 2:0

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Tylko co takiego ta Legia gra, żeby robić im analizy jak Barcelonie w lidze hiszpańskiej?
Wygrali ze słabym do tej pory Górnikiem który dostał u siebie baty min z Jagiellonią (ostatnio Zabrzanie zagrali chyba pierwszy dobry mecz w tej rundzie) z Podbeskidziem no i Polonią na farcie.
Nie zapominajmy że dostali także baty w Kielcach i stracili punkt na własnym stadionie na rzecz Bełchatowa.Kadrę mają, ale ich gra nie do końca mnie przekonuje i z drużyną która włoży w spotkanie więcej niż 100% będą mieć poważne problemy.Zagłębie jest to drużyna z potencjałem, są nieobliczalni i grając mądrze z kontry na Łazienkowskiej mogą sprawić niespodziankę.Gdyby Legia grała z drużyną o dyspozycji Pogoni czy Wisły to sam bym na Legie postawił ale Zagłębie mimo słabych wyników aż tak źle znowu nie gra.
Legia to żaden potentat ligowy (nie ma takiego w tej lidze) jeśli trafi na drużynę która zagra dobre spotkanie to ma po punktach i taka jest prawda.

N 13

nsh

Użytkownik
Tylko co takiego ta Legia gra, żeby robić im analizy jak Barcelonie w lidze hiszpańskiej?
Wygrali ze słabym do tej pory Górnikiem który dostał u siebie baty min z Jagiellonią (ostatnio Zabrzanie zagrali chyba pierwszy dobry mecz w tej rundzie) z Podbeskidziem no i Polonią na farcie.
Nie zapominajmy że dostali także baty w Kielcach i stracili punkt na własnym stadionie na rzecz Bełchatowa.Kadrę mają, ale ich gra nie do końca mnie przekonuje i z drużyną która włoży w spotkanie więcej niż 100% będą mieć poważne problemy.Zagłębie jest to drużyna z potencjałem, są nieobliczalni i grając mądrze z kontry na Łazienkowskiej mogą sprawić niespodziankę.Gdyby Legia grała z drużyną o dyspozycji Pogoni czy Wisły to sam bym na Legie postawił ale Zagłębie mimo słabych wyników aż tak źle znowu nie gra.
Legia to żaden potentat ligowy (nie ma takiego w tej lidze) jeśli trafi na drużynę która zagra dobre spotkanie to ma po punktach i taka jest prawda.
to był początek sezonu , media naciskały na Legie przez co mieli trudniej . z GKS im trudno się gra od zawsze więc nie dziwiłem się że może paść X. Zagłębie nie gra dobrze bynajmniej nie w tej rundzie ostatnia porażka z slabym Ruchem 2:3 dno. Zagłębie na wiosne 2 wygrane (i to u siebie !) 2 remisy (wyjazd z słabymi rywalami Piast/Widzew) oraz Porażka u siebie 2:3 z Ruchem. Legia w przeciwieństwie do Zagłębia dysponuje lepszym składem o samych nazwiskach a co mówimy o grze... 3wygrane/1remis/1porażka przy czym ta porażka tak jak mówię była spowodowana nagonką mediów i z tego co pamiętam to boisko było dno. Wygrana z 3 drużyną ekstraklasy pewne 3:0 u siebie samo mówi za siebie.

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Osobiście Lecha to u siebie już nie tykam. Przejechałem się na nim już wielokrotnie i szkoda mi kasy na tak wielką niewiadomą. Może jakiś under 2,5 na to spotkanie? Obie drużyny w ofensywie skutecznością nie grzeszą więc dlaczego by nie spróbować. Kurs co prawda niezbyt przyjemny bo tylko 1,55 ale do tripla w sam raz. A Legia? Mocna kadra ok zgodzę się. Ale tak jak wspomniał Tommy Legia to drużyna nieobliczalna. Potrafią zagrać dobry mecz by tydzień póżniej zagrać słabo. Zagłębie to fajna paczka z ciekawymi zawodnikami. Pawłowski, Hanzel , Papadopulos czy Jeż to solidni zawodnicy ,którzy poradziliby sobie w każdym polskim klubie. Do tego dochodzi Adrian Błąd ,który jest naprawdę jednym z najlepszych zawodników młodego pokolenia w Polsce. Może w takim razie BTS ? Oba zespoły mają mocną ofensywę a więc zapowiada się overowy mecz. Kursik na to,że obie drużyne strzelą 2,10.

N 13

nsh

Użytkownik
Osobiście Lecha to u siebie już nie tykam. Przejechałem się na nim już wielokrotnie i szkoda mi kasy na tak wielką niewiadomą. Może jakiś under 2,5 na to spotkanie? Obie drużyny w ofensywie skutecznością nie grzeszą więc dlaczego by nie spróbować. Kurs co prawda niezbyt przyjemny bo tylko 1,55 ale do tripla w sam raz. A Legia? Mocna kadra ok zgodzę się. Ale tak jak wspomniał Tommy Legia to drużyna nieobliczalna. Potrafią zagrać dobry mecz by tydzień póżniej zagrać słabo. Zagłębie to fajna paczka z ciekawymi zawodnikami. Pawłowski, Hanzel , Papadopulos czy Jeż to solidni zawodnicy ,którzy poradziliby sobie w każdym polskim klubie. Do tego dochodzi Adrian Błąd ,który jest naprawdę jednym z najlepszych zawodników młodego pokolenia w Polsce. Może w takim razie BTS ? Oba zespoły mają mocną ofensywę a więc zapowiada się overowy mecz. Kursik na to,że obie drużyne strzelą 2,10.
no zgodzę się ale to myślę że w każdej lidze po prostu już tak jest że raz grają słabo raz lepiej więc dla mnie to normalne że czasem może nie siąść. Ale nie oszukujmy się na tym półmetku rywalizacji obie drużyny jadą na mistrza więc jedna będzie gonić druga uciekać tu nie ma miejsca na pomyłki szczególnie po ostatnim sezonie dla Legii. Co do ofensywy Lecha nie jest taka słaba tylko jak dla mnie Rumak nie umie ułożyć taktyki pod skład. Adrian Błąd strzelił ostatnio dwie bramki to fakt ale ludzie nie podniecajcie się kimś kto strzela dwie bramki gdzie druga bramka to tylko dołożenie nogi. Ljuboja 12 bramek , Dvalishvili 9 bramek , Kosecki 9 bramek a w Zagłębiu kto ? Papadopulos 7 , Pawłowski 7. Legia cały czas gra na luzie co było widać w spotkaniu z Polonią. Zagłębie nie gra nawet o puchary a Legia gra o majstra gdzie motywacja 10x większa ponieważ tamten sezon to totalne nie porozumienie. Takie mecze jeżeli gra się o Mistrza trzeba po prostu wygrywać, nie ma miejsca na pomyłki.

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Po pierwsze Kosecki ma 8 goli. Dwaliszwili 1 dla Legii w lidze.
Dla Zagłębia to akurat ostatni dzwonek by powalczyć o miejsca w górze tabeli,
więc motywacja będzie na odpowiednim poziomie.
W ekipy gości: Godal, Banaś oraz Pawłowski mogą nie zagrać w tym meczu,
bez Godala jeszcze w miarę to widzę, ale bez Szymona goście z kontry
mają zdecydowanie mniejszą siłą rażenia niż z nim.
Dla mnie Legią u siebie teraz ma najtrudniejszych rywali: Zagłębie, Lecha, Śląska oraz Lechię.
Wszystkie cztery ekipy będą grały z kontry, są niezwykle skuteczni w tej taktyce,
zwłaszcza Lech oraz Śląsk, który z Legią wygrał ostatnie dwa mecze na Łazienkowskiej w lidze.
Piast słaby rywalem hehe, chyba ktoś tu wybiórczo ogląda spotkania ligowe,
Legia też miała z nim wielkie problemy u siebie jesienią i nie tylko oni.
Z GKSem Legia grała bez Radovicia, bez pomysłu, Legia bez niego wygląda
jak Fiorentina bez Jotevicia ????
Porażka z Koroną ? żadne media , Korona zagrała świetny mecz u siebie,
przy stałych fragmentach była niebezpieczna, tiki taka na agresywną grę Korony
po prostu nie miała szans powodzenia, wszyscy byli mocno zdumieni tym wynikiem, poza mną.
Jak zagra Pawłowski to BTS najlepszy do gry w tym meczu Legia - Zagłębie.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Ten okres co piszesz gdzie nie ma miejsca na błędy to właśnie okres presji i nie masz pewności jak on wpłynie na zespół.Takie wyścigi punktowe po 3/4 sezonu to są w lidze portugalskiej pomiędzy Porto a Benficą, gdzie przez cały sezon zdobywa się konsekwentnie punkty i wiadomo gdzie reszta zespołów ma miejsce, a jedna wtopa może zaważyć o majstrze.U nas tak nie jest, i droga do majstra to droga pomyłek.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
#1 Śląsk Wrocław vs Górnik Zabrze @ 3.25 Marathonbet 4/10
#2 Śląsk Wrocław vs Górnik Zabrze @ X2 @ 1.62 Marathonbet 10/10
#3 Śląsk Wrocław vs Górnik Zabrze @ Górnik Over 1.5 @ 3.05 Betsson 7/10
#4 Śląsk Wrocław vs Górnik Zabrze @ I. Jeleń strzeli gola @ 4.0 Betsson 5/10

Do soboty jeszcze 3 dni, ale trzeba grać, póki kursy są fajne...
To tak wybrałem sobie spotkanie Śląsk vs Górnik Zabrze, które będę miał możliwość śledzenia z trybun. A żeby bilet się zwrócił to trzeba coś postawić ;)
A teraz konkrety, dlaczego gram Górnika?
A no z prostej przyczyny czy Śląsk , który przegrywa 0:1 z ostatnią drużyną w tabeli, a dwie kolejki wcześniej u siebie z przedostatnią drużyną w tabeli remisuje FUKSEM 1:1, gdzie w ostatniej prawie minucie Gikiewicz oddał strzał, którego już długo moim zdaniem nie powtórzy. Akurat na tym meczu również byłem i widok był przykry. To Podbeskidzie miało więcej dogodnych szans na gola niż Mistrz Polski grając u Siebie.
Słaba forma Mili, Kazimierczaka, słaba gra Soboty. Obrona nadal niczego nie prezentuje. Jedynym poprawnie grającym obrońcą w Śląsku jest Kowalczyk, ale tutaj ciekawostka, Kowalczyk pauzuje z Górnikiem za kartki.
Dalej najjaśniejszy punkt tego zespołu czyli Marian Kelemen , również nie zagra za kartki. W jego miejsce Gikiewicz, wzmocnienie ? No nie sądzę, prawda jest taka, pewność bramkarza rodzi się gdy broni w meczach, a Giki w tym sezonie, bronił z Hannoverem i niedawno z Flotą u siebie, gdzie zszedł w 1-2 minucie meczu.
No to mamy wyciągniętych dwóch najlepszych graczy z zespołu.
Na dodatek w ostatnich spotkaniach Levy, chce pokazać piłkarzom, że to on rządzi. Kazmierczak - ławka z Bełchatowem, Czerwona dla Kelemena, zmienia Milę. Coś tu nie pasuje.
Większość kibiców zachwyca się Ericiem Moulounguim, a moim zdaniem nie będzie prezentował całego kunsztu , dlaczego ?
A z kim on ma grać ...
Dziwi też postawa Levego, widzi, że nie idzie Ćwielongowi, Sobocie to wpuszcza gabończyka w okolicach 80 minuty.
Przypomnę tylko, że w meczu reprezentacji zagrał od 66 minuty. Także myślę, że te 30 minut spokojnie da radę zwłaszcza przy zawrotnym tempie ekstraklasowym.
Dobra, to tyle o Wrocławskim teamie, trochę więcej, bo nie ukrywam kibicuje im, ale trafia mnie to co tam się w ostatnim czasie dzieje.
No to teraz weźmy na tapetę Górnika Zabrze.
Ostatni mecz wygrana 3:1 z Górnikiem, wreszcie gol Jelenia, moim zdaniem to , że się przełamał, to nie będzie jednorazowy wybryk, a w moim odczuciu zacznie normalnie strzelać. W Górniku ma lepszych piłkarzy niż w Bielsku i to powoduje od razu , że Irek czuje się pewniej. Do tego dochodzi zawsze groźny Nakoulma.
Górnik ma to czego nie ma Śląsk. Napastnika/-ów, którzy w każdej chwili mogą zdobyć bramkę, a napastnik w Śląsku ?
Ł. Gikiewicz - strzela , ale nadal za mało, za dużo marnuje; Diaz ? - z karnego, owszem; Voskamp - hattricki w Młodej Ekstraklasie.
Nikt nie pauzuje za kartki.
Piłkarzy z Zabrza cechują : charakter, ambicja i serce do walki, dają z wątroby i z serca, żeby kibice byli zadowoleni. Piłkarze Śląska nie mają nic z tych cech co powoduje, że problem narasta i w meczu z Górnikiem przełamanie nie nastąpi.

Przewidywane składy.
Śląsk:
R. Gikiewicz - Ostrowski, Pawelec/Wasiluk, Kokoszka, Spahic, Ćwielong, Stevanović, Kazimierczak, Sobota, Mila - Ł. Gikiewicz
Górnik: Skorupski - Olkowski, Danch, Kopacz, Magiera - Nakoulma, Przybylski, Mączyński, Łuczak - Kwiek - Jeleń

Otrzymane punkty reputacji: +7
seboafc 576

seboafc

Użytkownik
Ja mam wrażenie iż Lechici tym razem wygrają. Nie zagra Arboleda, ale w Lechii nie będzie dwóch obrońców podstawowych. Lech musi w końcu się przełamać i mam nadzieję że tym razem się tak stanie. Pisanie o składach itp jest bezsensowne, ponieważ każdy zna składy i wie że przewaga w nazwiskach po stronie Lecha. Ja osobiście stawiam na Lech ponieważ w końcu muszą przerwać tę passę u siebie i uważam że w Piątek wygrają. Lechia bez Traore to już nie to samo, szczęśliwy remis z pogonią i wygrana z koroną. Żeby nie czerwone kartki które dostali przeciwnicy na początku meczu Lechia miała by jeszcze trudniej z słabą Pogonią i nie wygrała by z Koroną. Formy nie ma i tylko znowu nieporadność Poznaniaków w ataku może dać szczęśliwy remis gościom.
Mój typ :
Lech 1.7 bet-at-home oraz DW 2-0 7.0 bet-at-home

ekaga 238

ekaga

Użytkownik
@Robson1416
Pozwól, że też wypowiem się na temat spotkania Zabrzan, które również obejrzę na żywo jako kibic gości.
Odwołując się do Twojej wypowiedzi to owszem Śląsk nie gra dobrze w tej rundzie, ale jak dla mnie to po prostu Bełchatów i Bielsko są na tyle mocnymi drużynami, że grając tak od początku sezonu z pewnością zajęłyby spokojnie miejsce w pierwszej 10 tabeli. Gikiewicz jak dla mnie jest dobrym napastnikiem - to co ma wykorzystuje co pokazał chociażby z Podbeskidziem.
Natomiast nie zgodzę się tutaj co do tego, że Górnik posiada klasowych napastników... Zahorski już się wystrzelał z Piastem i to raczej do końca rundy mu wystarczy. Jelenia natomiast ciężko oceniać - owszem strzelił bramkę, ale potem zmarnował świetną sytuację, a dalej już był nie widoczny. Jest jeszcze jeden bohater, którego trener Nawałka wystawiał na szpicy od początku rundy. Mowa o Łuczaku, który jednak nie spełnił moich oczekiwań chociaż również ciężko go jednoznacznie ocenić, gdyż nie dostawał zbyt wielu piłek. Nie pograł zbyt wiele z Nakoulmą i ciężko powiedzieć jak oni się rozumieją.
Moim zdaniem jeśli Prezes nie będzie grał mocno indywidualnie, a swoje dryblingi będzie kończył dokładnymi dograniami do snajperów to spore szanse na wywiezienie pozytywnego wyniku z Wrocławia jest. Oczywiście warto dodać, że podstawa to gra na &quot;0&quot; z tyłu, a z tym u nas też może być ciężko bo w ostatnich tygodniach najlepiej to nie wygląda, nawet wygrana z Widzewem o niczym nie świadczy, bo gdyby Łodzianie nie bylo tak słabą drużyną to mogłoby się to skończyć zupełnie inaczej.

crossmen 8,1K

crossmen

Użytkownik
Ma ktoś info w jakim składzie Zagłębie pojechało do Warszawy?Chodzi mi o kontuzjowanych,bądz poda linka gdzie to można znaleść.

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Ma ktoś info w jakim składzie Zagłębie pojechało do Warszawy?Chodzi mi o kontuzjowanych,bądz poda linka gdzie to można znaleść.
Mecz dopiero w sobotę, a więc kadre zarówno Zagłębia jak i Legii można spodziewać się dopiero jutro w godzinach wieczornych. W Legii na urazy narzekają Suler , Kosecki oraz Jodłowiec. Ponad to kontuzjowani od dłuższego czasu są Żyro i Kopczyński. W Zagłębiu niepewny jest występ Pawłowskiego. Kontuzjowany nadal jest Tunchev i bodajże Arek Wóźniak

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Ruch Chorzów - Podbeskidzie
No i zaczynamy kolejny weekend z Polską Ekstraklasą. Na dzień dobry mecz o być albo nie być w najwyższej klasie rozgrywkowej. Na stadion przy ulicy Cichej 6 przyjeżdża Podbeskidzie , ostatnia drużyna w tabeli. Podopieczni Czesława Michniewicza do bezpiecznego miejsca, a więc tego ,które zajmują obecnie gracze Jacka Zielińskiego tracą, aż 10 punktów. Nic więc dziwnego, że mecz ten jest spotkaniem &quot;o życie&quot; dla Górali. W przypadku wygranej Niebieskich, zawodnicy z Bielska będą już tracić do Ruchu 13pkt. Ruch do meczu przystąpi osłabiony. Zabraknie pauzujących za kartki Marka Szyndrowskiego oraz Marcina Baszczyńskiego.W drużynie gości większych osłabień nie ma, a więc powinniśmy spodziewać się najmocniejszego zestawienia. Typ na zwycięstwo ,którejś z drużyn odrzucam na starcie. Górale jak już pisałem mają nóż na gardle z kolei gospodarze we wtorek grają spotkanie półfinałowe Pucharu Polski dlatego też boję się , że jutrzejszy mecz mogą zlekceważyć. Dlatego też proponuję pograć na bramki obu zespołów. Innym ciekawym typem może być over na kartki jednak linie zapewne zostaną wystawione jutro.
Mój typ: BTS - 1.95 Tobet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
milson 209

milson

Użytkownik
Lech Poznań - Lechia Gdańsk
#1. Łukasz Teodorczyk strzeli gola @3.0 Betsson ⛔ ⛔ ⛔

Witam serdecznie po raz pierwszy. Ode mnie tym na &quot;czuja&quot;. Nowy nabytek poznaniaków nie pokazał się jeszcze z dobrej strony na stadionie przy ulicy Bułgarskiej. Z Polonią pauzował za kartki, a z GKS Bełchatów prezentował się tragicznie. Nieco lepiej prezentował się w starciu z Pogonią, gdzie trafił nawet w słupek. Mariusz Rumak od początku stawia na niego, a nie najskuteczniejszego w zespole Bartosza Ślusarskiego czy Vojo Ubiparipa, który w osobistym rankingu szkoleniowca znajduje się gdzieś bardzo daleko, o czym świadczy wejście Piotrka Reissa w starciu z Bełchatowem. Czas na przełamanie &quot;Teo&quot;. Lech musi ruszyć do przodu od pierwszej minuty, bo w innym przypadku zostanie skarcony jak w meczu z Polonią, albo podczas męczarni z Bełchatowem. Lechia to taki zespół, który na Bułgarskiej leży Lechowi. Od powrotu gdańszczan do elity Lechia nie wygrała w stolicy Pyrlandii.
#2. G. Lovrencsics strzeli bramkę @5.5 Betsson ✅ ✅ ✅
Największym wygranym tej rundy w Lechu, spośród graczy ofensywnych, oprócz Toneva jest popularny Gulasz, który stara się jak może w pierwszych kolejkach. Pewnie po zweryfikowaniu swoich akcji w klubie z Wielkopolski jest świadom tego, że w kolejnej rundzie może tułać się po boiskach ligi węgierskiej. Gergo wywalczył sobie pewne miejsce w wyjściowej &quot;11&quot; Lecha i prawdopodobnie z gdańszczanami również wybiegnie w podstawowym zestawieniu. Przy odrobinie szczęścia może wpisać się na listę strzelców, czego już daaaawno nie uczynił.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę, ale Lechia w Poznaniu ostatni raz wygrała ... 28 maja 1995 zaś ostatni remis padł ... 5 maja 1996. Od tamtej pory Gdańszczanie nie wywieźli z Bułgarskiej choćby punktu. Chyba lepszy przeciwnik dla Lecha na przełamanie trafić się nie mógł.

panas89 95

panas89

Użytkownik
Lech Poznań - Lechia Gdańsk @ powyżej 9.5 rzutów rożnych @ 1.80 bet365
Spotkanie które Lech będzie chciał za wszelką cenę wygrać, więc ruszą z atakami od samego początku z dwóch powodów; pierwszym powodem napewno jest walka o Mistrzostwo Polski z Legią, do której to traci 4 punkty i zgubienie punktów będzie oznaczało dużo mniejsze szanse na dogonienie Legii, która jak wiemy w tym roku jest bardzo sillna. Drugim też bardzo ważnym powodem jest wygranie na Bułgarskiej przed własną publicznością, która to jak wiemy domaga się znowu wygrywania meczy na własnym stadionie( ich bilans to 2-3-4 w bramkach 10:10...) 5 ostatnich spotkań to 4 porażki i remis. Lech posiada mocne skrzydła, szczególnie prawa strona jest bardzo ofensywna: Ceesay i Lovrencics, obydwoje są w dobrej formie, z drugiej strony również ofensywnie grający i lubiący dośrodkowania Luiz Henriquez oraz Tonev który raczej schodzi do środka robiąc miejsce Henriquezowi. Dużo akcji Lecha zapewne będzie szła skrzydłami, wtedy to czy wybicie piłki przez obrońców, lub przede wszystkim zablokowane dośrodkowanie daje rzut rożny. Lech w ostatnim spotkaniu u siebie z Bełchatowem miał aż 15 rzutów rożnych, a w minionej kolejce w meczu z Pogonią mieli ich 6. Lechia będzie się broniła i czekała na okazje w kontrataku, patrząc na ich skrzydła to nie mają zbyt dobrych skrzydłowych bo np w ostatnim mecz na prawej stronie byl ustawiony Buzała, który jest napastnikiem, lewa strona to Cavalcante Mendes który szału nie robi jak narazie, mają za to bardzo ofensywnie grających bocznych obrońców: Deleu i Brożek którzy często będą się włączali w akcje ofensywne. Linia 9.5 rzutów rożnych po kursie 1.80 warte zagrania, spodziewam się szybkiego meczu i dużo gry skrzydłami.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom