Jagiellonia vs Pogoń typ 1
kurs: 2.19(pinnacle)
stawka: 3/10
+3.57
Analiza
Do ataku jagi niby nie można się przyczepić, bo w każdym z ostatnich meczów bramka pada. Ale jak przyjrzeć się grze, to nie jest już tak pięknie. Przede wszystkim bramki, zawdzięczają frankowi!
Tak, to on ciągnie tą drużynę swoim doświadczeniem, bo gra kilka minut na mecz a bramki ładuje jak klasa światowa.
"W spotkaniu z Jagiellonią zabraknie Macieja Dąbrowskiego, który leczy uraz. Z każdym dniem wzrastają szanse na występ Przemysława Pietruszki, który w ostatniej kolejce zszedł już w pierwszej połowie. Do składu wraca Adam Frączczak, który w poprzedniej kolejce pauzował za żółte kartki. W składzie Jagiellonii zabraknie pauzującego za kartki Filipa Modelskiego oraz kontuzjowanego Niki Dżalamidze. Do gry – po pauzach za żółte kartki – powracają natomiast Ugochukwu Ukah oraz Dawid Plizga."
całość
moim zdaniem brak dzalamidze moze wyjść na + jadze, ostatnio nie spisywał się jak to pokazał w rundzie jesiennej. Osobiście byłem zaskoczony jego spadkiem formy, a nawet w co nie których meczach zauważyłem że gwiazdorzył. Nie startował do piłki, jak ... . Ehh, dzisiaj licze na zółtych, powód tego jest prosty: widziałem jeden mecz pogoni w tym sezonie i więcej nie chce ich oglądać. Nic nie pokazali!
Jak tak dalej będą grać to 1 liga ich przywita, bo dla mnie dziś to najgorsza ekipa. Władza pogoni to chyba stara korupcja, zatrudnili trenera który w mediach jest splamiony. Taka, burza nie pomaga w budowaniu dobrego zespołu. Miał być efekt miotły a wyszło ... (jak zawsze). Dzisiaj niby słabsza ekipa niż Lech, to i tutaj widzę pozytywy dla pogoni, nie zmłucą ich tak bardzo, oraz może się przełamią i bramke strzelą... ale maks licze na 1-ego gola z ich strony.
Jaga sporo bramek traci mimo, że hajto tyle doświadczenia na tej pozycji zebrał to drużyny tutaj nie poukładał. Ostatnia/przedostatnia kolejka, nóż na gardle! Drużyna się zmobilizował i potwierdział że są ekipą i trzymają za trenerem.
Uważam, że ekipa białostoczczan z jesieni to inna ekipa, bez porównania, grają gorzej, ale mają to coś, że chce się jeszcze ich oglądać(względem pogoni, ruchowi ). Tamta runda bardzo kompromisowa, jednak w tej myślę, że jaga albo wygra albo przegra, a remisy będą sporadycznością. Jak pisałem powyżej dobra atmosfera w klubie, potwierdzona między innymi spokojem zarządu, bo media już wieszczyły odlot Tomka. NA stołku było już 100*, temperatura lekko opadła, moim zdaniem to ciągle 80-90* się trzyma. Tak więc muszą aspirynę zarzyć i wygrać tutaj, choć lekko nie będzie. Osobiście widzę tutaj zwycięstwo jedną bramką Jagi.
Popieram jak najbardziej typ na over 2 w tym meczu, oraz skłaniam się lekko ku over 2.5, ale ta passa 0:2 pogoni lekko mnie tu odstrasza.
po meczu: słaby mecz obu ekip, więcej się spodziewałem po jadze. Pogon bez pomyslu, bez wiary, ogólnie żenada. Jak widziałem wykorzystanie roznego przez szczecinian, to kur... ja bym lepiej zagral!
stawka: 4/10
typ dnb2
kurs:3.24(pinnacle)
stawka:1/10
Analiza
Poniżej znajdziecie opis
michal99652 ->
Korona - Bełchatów
...
Typ 1
Oglądałem obydwa ostatnie mecze, więc moja opinia będzie potwierdzona obserwacją, a chciałbym się również odnieść do typu/opisu michala. Przyznam, że typ ten chodził mi po głowie już kilka dni, a nawet od poprzedniej kolejki. Będzie to bardzo trudne spotkanie dla obu ekip, bo kielczanie grają bardzo twardo, a u siebie jeszcze bardziej się mobilizują. Zgadzam się z tobą, dużą rolę odgrywa tutaj Korzym, bardzo się wyróżnia w każdym meczu. Lisu też czasem błyśnie ato akcją, ato wpadką. A teraz do GKS, kogo można by u nich wyróżnić? Hm... po wynikach to jedynie bramkarz, który spisuje się fenomenalnie. Zubas gra naprawdę wyśmienicie, chce oglądać się jego parady(polecam mecz z Lechem, świetny mecz mimo że 0:0). Poza nim może jeszcze Madej, bo tak to nikt poza nim piłki do przodu nie pociągnie. Trenerowi Kieresiowi pełny szacunek za poukładanie tego zespołu, po takich roszadach, a i ich gra nie jest zła. Teraz argumenty za typem. Osobiście gram tylko x2, dla tych co za mały kurs polecam dnb2. Obronę brunatnych można uznać za stalową, bramki nie przepuszczają. W praktyce to gorzej wygląda, ale faktem jest czyste konto. W ostatnim meczu błysnął Nowak który doszedł do porozumienia z władzami, widać po nim braki kondycyjne, ale i tak mu spryt snajpera pozostał(wywalczony karny). Kolejnym argumentem jest z kim te ekipy grały. Na tej podstawie silniejszą ekipą jest GKS. Śląsk, Lech Legia, to są pędzące lokomotywy, gdzie wielu nie upatrywało tu szans dla brunatnych. A jednak! Sądzę, że dzisiaj będzie podobnie. Czym się może popisac Korona? Meczem z Podbeskidziem? Nie, nie nie, więcej charakteru pokazali górale. Może Ruch? Lechia? To ekipy przeciętne, naprawdę przeciętne, a Ruch to nawet słabeusz. Niezły mecz ze Śląskiem i Legią(pełna mobilizacja). Jak widzicie prawie podobnie wypadają te ekipy na tle rywali. Jedno ale... z reguły Korona nie była faworytem, mogli więc sobie pozwolić na grę z kontry, dziś tak nie będzie. A Gksa nie zmieni taktyki, ciągle będą zaczynali ataki spod własnej 16. To nie tak, że Korona, gra źle, bo tak nie jest, ale o jeden pkt wyżej cenię bełchatowian.
Dla tych co szukają kartek - żółtych/czerwieni
przydatna informacja. Sam również sądzę, że na tak twardo grające ekipy jutro zobaczymy czerwoną.
Wisła - Piast
typ x2 : 1.98
typ dnb2 :3.13
stawka 2/10
+1.96
+4.26
Analiza
podpisuję się pod typem
Szef Elity ->, który znajdziecie poniżej