Newcastle - Manchester United
Typ: Podwójna szansa 0-0 1,73
oraz 1X 2,05
Fortuna
Jak dla mnie goście w dalszym ciągu grają bardzo słabo.
Ostatnie wymęczone zwycięstwo w FA Cup z Sheffield United, dzięki karnemu podyktowanemu w doliczonym czasie gry tylko to potwierdza.
Gospodarze jak na razie walczą o jakiekolwiek punkty które pozwolą oddalić się od strefy spadkowej. Myślę że Sroki spróbują wykorzystać słabą formę przeciwnika i powalczyć tu chociaż o remis co według mnie nie jest wcale takie nieprawdopodobne.
Jak na razie wiemy że w drużynie MU nie zagra Schweinsteiger.
Jak będą wyglądać składy zobaczymy jutro przed meczem.
Wszystko jednak wskazuje na to że pogram jedną z dwóch opcji które wymieniłem. Jeśli macie coś istotnego do dodania w kwestii tego spotkania to proszę się podzielić info ;]
Aston Villa - Crystal Palace
Typ: 2. drużyna, pierwsza br, minuta- 1-72 1,55
oraz
2. drużyna wygra przynajmniej jedną połowę - TAK 1,74
Fortuna
No i stało się :razz:
Gospodarze tego pojedynku zakończyli sezon 13/14 na miejscu 15. Sezon 14/15 na miejscu 17, wyprzedzając o 3pkt drużynę Hull. Do czego zmierzam? Idąc tym tropem, sezon obecny powinni zakończyć na pozycji 19.

. Jednak pomijając żarty nawet na to się nie zanosi, ponieważ drużyna Sunderlandu jest o oczko wyżej i wyprzedza ekipę The Villans "aż" o 7pkt. Gospodarze nie wygrali (0-1) spotkania od notabene pierwszego ligowego meczu, rozgrywanego 8 sierpnia, przeciw beniaminkowi Bournemouth. Od tamtej pory zanotowali również skromne 5 remisów.
Ostatni pojedynek, rozgrywany co prawda w FA Cup przeciwko Wycombe, grającemu w League Two wyglądał bardzo słabo. Aston Villa wcale nie wyglądała jak drużyna grająca w PL. Oczywiście jeszcze wiele może się zmienić, jednak zmiany same się nie dokonają...
Póki co spróbuje wykorzystać kryzys AV i pogram w stronę gości...
Crystal Palace, ku zaskoczeniu wielu kibiców zajmuje obecnie 7 pozycję i moim zdaniem o top5 może spokojnie powalczyć. Warto również wspomnieć że po kontuzji do składu wraca Cabaye.
Każdy inny wynik niż wygrana Orłów w tym pojedynku będzie dla mnie dużym zaskoczeniem.
Przewidywane składy:
Aston Villa (4-4-2): Guzan – Cissokho, Clark, Okore, Richard – Sinclair, Veretout, Gueye, Gil – Gestede, Ayew
Crystal Palace (4-2-3-1): Hennessey – Souare, Dann, Delaney, Ward – Cabaye, McArthur, Sako, Puncheon, Zaha - Wickham
Nie zagrają:
Aston Villa: Amavi, Traore, Sanchez, Hutton, Grealish (kontuzje); Agbonlahor (występ pod znakiem zapytania)
Crystal Palace: Appiah, Bolasie (kontuzje)
info: goal.pl