Cytat : Cracovia - Górnik Zabrze
Spotkanie : Handicap 0:1
Typ : 1
Kurs : 4,65
Analiza :
Górnik ostatnio zagrał dobry mecz ze słabiutką Jagielonią i wygrał go 3:0 a mogło być 4:0 Tylko J. Banaszyński sfaulował na 25m. młodego wychowanka
ROWu Rybnik Marcina Wodeckiego który już biegł na pustą bramkę i zapewne strzelił by , ale to tak tylko na Marginesie
Cracovia nie przeżywa ostatnio dobrych chwil, w drużynie jest niemiła atmosfera, lider drużyny jest pokłócony z trenerem, zawodnicy są przesuwani do zespołu rezerw bądź młodej
Ekstraklasy a gra sama niedoświadczona młodzież, pewnie gdybym grał w drużynie z Krakowa byłbym zadowolony że tak doświadczony trener stawia na młodzież i może da mi szansę ( to także na marginesie
) ale z drugiej strony Ci młodzi zawodnicy są speszeni i nie grają na swoim poziomie a jak już grają do na pewno odstają umiejętnościami od takich zawodników jak : Hajto , Brzęczek , Jarka czy Zachorski. Górnik jutro powinien wystąpić w pełnym składzie chodź nie wiadomo jest występ Zachorskiego który wrócił ze zgrupowania z kontuzją Stawu Skokowego oraz Borisa Peskovicia który doznał kontuzji w ostatnim meczu ( wtedy Tomek Hajto wszedł do bramki ;] ) Ale są godni ich dublerzy jak Marcin Nowak do bramki czy Marcin Wodecki i Moskal do ataku. Więc myślę że problemów z wygraniem jutrzejszego meczu nie będzie i wynik zakończy się zwycięstwem minimum 2:0 tak jak to miało miejsce niecałe dwa tygodnie temu kiedy Górnik pokonał pasy w Pucharze
Ekstraklasy. Wtedy dwie bramki strzelił D. Jarka który sam potem mówił że ma jakiś patent na Crakse z którą zawsze strzela bramki ???? Dodatkowo zmobilizowany powinien być bo podobnie jak Danch i Mariusz Pawelec dostali powołania na kadrę U-21 na mecz z Anglią. Jak dla mnie pewne zwycięstwo Górnika podparte handicapem ????
pozd
ROWienia ????