Weź człowieku mocny rozpęd i pierdyknij się w łeb. Jakie "szykowanie się na lanie"? Znasz któregoś z piłkarzy? Pewnie nie więc nie puszczaj takich farmazonów w świat bo jeszcze ktoś to łyknie.
Fakt jest taki, że piłkarsko Legia jest klasę wyżej od naszych zawodników ale to nie znaczy, że w Gdyni zostanie rozwinięty przed nimi czerwony dywan do pustej bramki.
Typ na kartki dość fajny. Robson podał już statystykę, ja dodam tylko, że jak to na początku rundy bywa zespoły mają bardzo trudne wejścia w sezon. Legia w środę gra z Ajaxem a trzeba odnotować, że jeszcze tydzień - dwa temu urazy leczył Radović, Guilherme a ostatnio z kadry wypadł Kopczyński, który ostatecznie wygrał walkę z czasem i dziś ma zagrać. Mimo to uważam, że Magiera nie będzie forsował ich zdrowia i cała
trójka zagra po maks 60-70 minut. Dodatkowo zabraknie dziś Brozia, Rzeźniczaka i Moulina. W Gdyni dziś mega zimno, murawa przygotowana ale jest też dość twarda.
Arka z mocnym środkiem pola powinna się mocno przeciwstawić stołecznym i myślę, że może sprawić sensację.
Ja osobiście mam jeszcze inny pomysł na to spotkanie. Legia ma mocną obronę jednak w ataku po odejściu Prjio i Nikolicia pojawiła się chwilowa (?) luka. Legioniści nie zachwycali w Hiszpanii skutecznością i tutaj pojawia się kolejne światełko dla Arkowców. Podopieczni Grzegorza Nicińskiego bardzo fajnie prezentują się w defensywie. Sam Marcjanik już jest obserwowany przez kilku zagranicznych scoutów i jeżeli ta runda będzie równie dobra co poprzednia to po sezonie może obrać kierunek zachodni. Formę odzyskał Warcholak, a na prawej stronie biega już ograny ligowiec Damian Zbozień. W środku Sobieraj, który mimo, że do najszybszych nie należy to już w rundzie jesiennej pokazał jak ważnym punktem jest w obronie gdynian.
Dlatego też proponuję grę na remis do 27 minuty. Oba zespoły nie ruszą szturmem na bramkę rywali tylko powinni wyczekiwać swoich okazji.
Brak gola przed 27:00 minutą @ 1,75 Betano