>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

21. kolejka LOTTO Ekstraklasy (10.02-13.02.2017)

Status
Zamknięty.
marylka 5,4K

marylka

Użytkownik
Wisla - Korona under 2,5 @ 2,08 unibet ✅

Krotko. Szykuje sie antyfutbol przy Reymonta. Ten trener zabije pilke.
Nawet z tak overova Korona nie ma szans bysmy ujrzeli conajmniej 3 bramki.

thenormalone-144206 402

thenormalone-144206

Użytkownik
Weź człowieku mocny rozpęd i pierdyknij się w łeb. Jakie &quot;szykowanie się na lanie&quot;? Znasz któregoś z piłkarzy? Pewnie nie więc nie puszczaj takich farmazonów w świat bo jeszcze ktoś to łyknie.

Fakt jest taki, że piłkarsko Legia jest klasę wyżej od naszych zawodników ale to nie znaczy, że w Gdyni zostanie rozwinięty przed nimi czerwony dywan do pustej bramki.
Typ na kartki dość fajny. Robson podał już statystykę, ja dodam tylko, że jak to na początku rundy bywa zespoły mają bardzo trudne wejścia w sezon. Legia w środę gra z Ajaxem a trzeba odnotować, że jeszcze tydzień - dwa temu urazy leczył Radović, Guilherme a ostatnio z kadry wypadł Kopczyński, który ostatecznie wygrał walkę z czasem i dziś ma zagrać. Mimo to uważam, że Magiera nie będzie forsował ich zdrowia i cała trójka zagra po maks 60-70 minut. Dodatkowo zabraknie dziś Brozia, Rzeźniczaka i Moulina. W Gdyni dziś mega zimno, murawa przygotowana ale jest też dość twarda.
Arka z mocnym środkiem pola powinna się mocno przeciwstawić stołecznym i myślę, że może sprawić sensację.

Ja osobiście mam jeszcze inny pomysł na to spotkanie. Legia ma mocną obronę jednak w ataku po odejściu Prjio i Nikolicia pojawiła się chwilowa (?) luka. Legioniści nie zachwycali w Hiszpanii skutecznością i tutaj pojawia się kolejne światełko dla Arkowców. Podopieczni Grzegorza Nicińskiego bardzo fajnie prezentują się w defensywie. Sam Marcjanik już jest obserwowany przez kilku zagranicznych scoutów i jeżeli ta runda będzie równie dobra co poprzednia to po sezonie może obrać kierunek zachodni. Formę odzyskał Warcholak, a na prawej stronie biega już ograny ligowiec Damian Zbozień. W środku Sobieraj, który mimo, że do najszybszych nie należy to już w rundzie jesiennej pokazał jak ważnym punktem jest w obronie gdynian.
Dlatego też proponuję grę na remis do 27 minuty. Oba zespoły nie ruszą szturmem na bramkę rywali tylko powinni wyczekiwać swoich okazji.

Brak gola przed 27:00 minutą @ 1,75 Betano
Ja nie napisałem ze się połóża przed Legia tylko ze ogólnie nastaiwenie było na zasadzie ze Legia jet za mocna i niemały do niej polotu... co nie oznacza ze nie beda walczyć bo jak to mój trener kiedyś mawiał ze braki techniczne nadrabiajcie zapierdalalbiem dlatego ja tu szukam dodatniego handi na Arkę i kartki chodź akurat nie mogę znaleźć nigdzie granie lartek w tym meczu może ktoś poodrzuci gdzie kto ma w ofercie...

A czy znam czyn ie znam to już nieważne pamiętaj ze Arka to nie tylko piłkarze ale tkarze inne osoby w klubie tak jak i w innych ;)) a i tak piękno tworzą kibice; )) pOzdro; )

K 48,2K

krzy18s

Użytkownik
Arka Gdynia Legia Warszawa typ 2 1,75 bet365✅
Limit błędu co do porażek warszawianie wyczerpali już jesienią, stad też kolejne wpadki raczej nie wskazane, jeżeli chce się myślec o mistrzostwie. Siłą Legi jesienią (po zatrudnieniu Magiery) była linia pomocy 3 kreatywnych piłkarzy Rado,Odjidia, Guilerhme napędzało ataki Legi i kreowało sytuacje Nico i Prjo. Ich brak jest osłabieniem stołecznej jedenastki uważam jednak że problemu ze zdobywaniem bramek nie będzie. Legia kompletna niemalże w każdej formacji z reprezentatami kraju to musi budzić respekt przed piłkarzami Arki. Morale przed kluczowym dwumeczem wiosny z Ajaxem można poprawić tylko wygrywając w Gdyni w sposób nie budzący bólu zębów ani zgrozy. Arka robi jak dla mnie wynik ponad stan grając prostą piłke opartą o duże zaangazowanie w odbiór. Uważam że Legia to weźmie.

jarza 66

jarza

Użytkownik
Arka Gdynia - Legia Warszawa
No i jest powrocila najlepsza liga swiata. Dzisiaj pod lupe biore mecz druzyny z Gdynii z ekipa ze Stolicy. Widze tutaj pewne zwyciestwo Legii, nie moga juz sobie pozwolic na strate punktow i beda chcieli szybko wyjsc na pierwsze miejsce jak bylo to rok temu gdzie chyba juz po trzech kolejkach wyprzedzili Piasta. Ponadto zawodnicy z Warszawy beda chcieli sie zrewanzowac za osmieszajaca porazke u siebie na stadionie.

Moje typy z bet365 :
Legia Warszawa wygra @1.75 , ✅
Legia Warszawa wygra przynajmniej dwoma golami @3.10, ⛔
Legia Warszawa wygra pierwsza polowe i caly mecz @2,75 ✅
Legia over 2.5 goli @4.0 ⛔

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Lechia - Jagiellonia
Typ: BTS
Kurs: 1.76
buk: unibet
Wynik: 3:0​

Przed nami hit tej kolejki. Oba klub przegrały swoje spotkania w ostatniej kolejce, lecz już dawno nikt o tym nie pamięta. Teraz zaczynamy nową rundę i walka tak naprawdę dopiero się zaczyna. Zdecydowałem się na BTS, bowiem na przeciw siebie stanie najlepsza drużyna u siebie z najlepszą na wyjeździe Jagiellonią i choć trudno powiedzieć w jakiej formie będą na początku rundy podstawowi gracze ofensywni obu drużyn w meczu powinny paść bramki zarówno dla gospodarzy jak i gości. W okresie zimowym oba kluby nie próżnowały jeśli chodzi o transfery. Do gospodarzy dołączyli wszystkim znany Kuciak, atak wzmocnił reprezentant Curacao Gino van Kessel, który strzelał sporo goli w słowackiej lidze, a także lewy obrońca Denis Perger. Jeśli chodzi o gości Ofensywę zespołu z Białegostoku wzmocnił Arvydas Novikovas, który ostatnio grał w VFL Bochum. Nowym obrońcą Jagi został Szkot Ziggy Gordon. Nie zapominajmy o starych zawodnikach takich jak Kuświk, Paixao czy Wassiljew z Cernychem, którzy decydują o sile ataku w swoich klubach. Mam nadzieje, że zobaczymy w końcu porządne widowisko, bo jak na razie poziom gry nie zachwyca i jest być może spowodowane pierwszą kolejką po dłuższej przerwie albo mrozem, który nas dopadł.

al_capone 29K

al_capone

Gangster

Po długiej, zimowej przerwie LOTTO Ekstraklasa wraca i robi to w wielkim stylu, bo starciem wicelidera z liderem! W niedzielę o 18:00 na Stadionie Energa Gdańsk Lechia Gdańsk podejmie Jagiellonię Białystok w meczu, który odpowie nam na pytanie: który z zespołów jest gotowy do walki o mistrzostwo Polski. Obok takiego hitu Betsson nie mógł przejść obojętnie, dlatego też bukmacher przygotował promocję zarówno dla nowych, jak i obecnych klientów! Przed spotkaniem wszyscy nowi klienci będą mogli postawić 30 PLN w Zakładzie Bez Ryzyka, zaś już podczas samego meczu wszyscy dostaną dodatkowe 15 PLN do wykorzystania na żywo. Nic, tylko stawiać.

Odbierz zakład bez ryzyka

Niedzielne spotkanie zapowiada się niezwykle interesująco. Nie tylko jest to pojedynek dwóch rewelacji bieżącego sezonu LOTTO Ekstraklasy, ale także obie drużyny będą mogły po raz pierwszy zaprezentować swoje zimowe wzmocnienia. Ekipa z Gdańska solidnie się wzmocniła i oprócz ogranych w polskiej lidze piłkarzy z przeszłością w Legii Warszawa – mowa o Arielu Borysiuku i Dusanie Kuciaku – sprowadziła do siebie Gino van Kessela, czyli byłego króla strzelców ligi słowackiej. Jeżeli wypożyczony ze Slavii Praga napasnik sprawdzi się w Lechii, to klub z Wybrzeża będzie w stanie zapłacić za niego nawet 1,5 miliona euro.

Jeżeli chodzi o Jagiellonię, to Michał Probierz także sięgnął po kilka wzmocnień, jednak największym transferem drużyny z Białegostoku bez dwóch zdań jest… zatrzymanie w klubie Konstantina Vassiljeva. Estończykowi umowa wygasa po sezonie i choć nie zamierza on jej przedłużyć, to chce ją wypełnić i pomóc klubowi z Podlasia w sięgnięciu po historyczne mistrzostwo Polski. Ofensywny pomocnik już w tym sezonie zdobył 10 bramek i zaliczył 9 asyst, co tylko pokazuje, jakim jest ważnym elementem układanki Probierza. Prezes Jagiellonii Cezary Kulesza obiecał, że nie zamierza osłabiać składu przed rundą wiosenną i słowa dotrzymał.

Za faworyta niedzielnego starcia należy uznać Lechię. Klub z Gdańska może pochwalić się nie tylko przewagą własnego boiska, ale także dobrym bilansem przeciwko Jagiellonii. Nie dość, że to Lechiści wygrali z Jagą w rundzie jesiennej, to byli lepsi od klubu z Podlasia w dwóch poprzednich starciach. Ostatni pojedynek na Stadionie Energa zakończył się laniem 5:1. Wtedy to szalał Flavio Paixao, który ustrzelił hattricka. Czy i tym razem wpisze się na listę strzelców?

Kurs w Betsson na zwycięstwo Lechii wynosi 2.10, a wygrana Jagiellonii pozwoli Ci potroić swoją stawkę (3.25).

Graj na Betsson

ajayinho 2,4K

ajayinho

Użytkownik
Lechia Gdańsk - Jagiellonia Białystok ✅
Typ: Lechia Gdańsk wygra
@2.15 Uni

Już w pierwszej kolejce wiosny spotkają się lider z wiceliderem polskiej ekstraklasy. Gospodarze jak i goście mają już tylko 1 punkt przewagi nad Legią, która wczoraj wymęczyła zwycięstwo nad Arką. Lechia według mnie zaczęła od tego sezonu poważnie dawać sygnały, że chce zdobyć mistrzostwo. Gra lepiej kombinacyjnie, ma znakomitych zawodników oraz Piotr Nowak pokazał, że w zespole &quot;pełnym&quot; gwiazd można zbudować solidny zespół. Do zespołu wrócił Mak (z wyp.) oraz wypożyczyli Borysiuka. Ostatnio także Van Kessel dołączył do zespołu, a odeszli Kobylański i Kovacević. Jagiellonia od 7 kolejki nieprzerwanie jest 2 lub 1 w tabeli. Trener Probierz miał wyśmienite warunki do treningu w obozie przedsezonowym w Turcji. Okienko transferowe przebiegło skromnie, 2 nowych zawodników: Novikovas oraz Gordon. Byłem zdziwiony kiedy dowiedziałem się o wypożyczeniu Górskiego do Korony, także Sekulski powędrował do Piasta oraz z klubu odszedł Sołowiej. Trudno powiedzieć mi coś o tym meczu, pierwszy mecz wygrała Lechia 1:0 i dziś myślę, że będzie podobnie.

mefiuu 7,8K

mefiuu

Użytkownik
Lechia Gdańsk - Jagiellonia Białystok​

Obejrzałem prawie wszystkie spotkania towarzyskie zarówno Lechii jak i Jagiellonii, a podopiecznych Michała Probierza miałem okazje oglądać na żywo przez ostatnie dni w Uniejowie, gdzie Jaga spędzała ostatni tydzień przed startem rozgrywek, a tak się składa że mieszkam 10 kilometrów od Uniejowa i często mam okazję oglądać przygotowania poszczególnych drużyn. Po podsumowaniu jakie sobie zrobiłem, z przygotowań zespołów Ekstraklasy do rundy wiosennej, wychodzi mi ze obie drużyny są znakomicie przygotowane. Oba kluby przeszły przez cały okres przygotowawczy bez większych przeszkód związanych z urazami zawodników czy na przykład złym stanem murawy. Zwłaszcza w przypadku Jagiellonii ten stan murawy był idealny w ostatnim czasie. Sam mam okazję na co dzień trenować w miejscowym klubie w Uniejowie i podgrzewana murawa w takiej pogodzie to fenomenalna sprawa. Oba kluby solidnie się wzmocniły w okresie transferowym. Do Jagi przyszedł Novikovas, który znakomicie zna i rozumie się z Fedorem Cernychem, choćby z reprezentacji Litwy. Przyszedł tez Gordon, który również może być solidnym wzmocnieniem. Ale największym sukcesem na rynku transferowym Białostoczan jest spełniona prośba Probierza odnośnie nie pozbywania się kluczowych zawodników. Do Gdańska przyszło dwóch uznanych na Polskim rynku zawodników: Dusan Kuciak z Hull City oraz Ariel Borysiuk z QPR. Niewiadomą jest Gino van Kessel, który został wypożyczony ze Slavii Praga a warto wspomnieć że jest on wychowankiem chyba najlepszej po Katalońskiej La Masii szkółki na Świecie, szkółki w Amsterdamie, własności Ajaxu. Oba kluby mają aspiracje do walki o mistrzostwo Polski i oba na pewno mają argumenty aby tak mówić. Myślę że pomiędzy właśnie Jagą, Lechią, Legią a Lechem rozstrzygną się losy mistrzostwa. Wczoraj Legia wygrała 1:0 w Gdyni i jest już tylko jeden punkt za dzisiejszą parą. Dlatego spodziewam się że oba kluby nie będą szachować, tylko oba zagrają otwarty futbol i oba będą dziś chciały dyktować tempo gry i dominować. Taki obrót spraw może sprawić że będziemy oglądać znakomite widowisko okraszone kilkoma bramkami. Więcej jakości w kreacji gry ofensywnej i samej formacji ofensywnej ma Lechia dlatego uważam że to właśnie Pomorzanie zatrzymają w Gdańsku 3 punkty.

Typy:
1 @ 2,15 (Unibet)
Lechia over 1,5 gola @ 2,25 (Bet365)
BTS @ 2,10 (Unibet)
over 2,5 @ 2,35 (Bet365)
powyżej 10,5 rzutów rożnych @ 2,00 (Bet365)​

Wisła Płock - Śląsk Wrocław​

Trochę ciężkie spotkanie do przewidzenia moim zdaniem. Tego ze Wisła nie jest odpowiednio przygotowana do sezonu jestem pewien, ale wielką niewiadomą jest dla mnie forma Ślaska. Wisła ciągle trapiona była kontuzjami oraz po powrocie do Polski nie miała gdzie trenować. To tylko podstawowe problemy z wielu jakie Płocczanie mieli w styczniu. Odbijało się to na sparingach. Najpierw porażka z Baroe czyli zespołem z dołów tabeli słabej Bułgarskiej ligi, później porażka z Teplicami a na koniec dopełnienie... porażka z 18-19 latkami ze Spartaka Moskwa II, czyli zespołem który występuje na co dzień w 3 lidze rosyjskiej i to aż 4:2. Ten wynik pokazuje jak w fatalnym stanie jest defensywa Wisły. Zdecydowanie poprawił grę ofensywną Śląska Jan Urban, ale odbiło się to na słabszej grze w defensywie. W meczach towarzyskich Śląsk raz po raz stwarzał sobie dogodne sytuacje bramkowe, które regularnie zastępował na bramki, ale odbijało się to na grze defensywnej, gdzie Wrocławianie często popełniali proste, wręcz juniorskie błędy i tracili głupie bramki. Obrazują doskonale to wyniki osiągane w meczach kontrolnych. 2:2 z Wartą Poznań oraz 3:3 z Chrobrym Głogów. Obaj rywale to zespoły z niższych szczebli rozgrywkowych w Polsce, a więc strata 2 czy 3 goli z takim rywalem musi boleć. O ile Urban poprawił grę ten formacji to Śląsk na prawdę może wyglądać dobrze na wiosnę i zamiast bić się o utrzymanie, mogą powalczyć o grę w grupie mistrzowskiej.

Typy:
Śląsk - remis zwrot @ 2,50 (Bet365)
over 2,5 @ 2,20 (Bet365)

K 48,2K

krzy18s

Użytkownik
Lechia Jagielonia typ 1 2,10 bet365✅

Hit ligi. Bez wątpienia postawa obu ekip budzi duża radość w sercach kibiców z Gdańska czy Białegostoku. Lechia to ekipa budowana w oparciu o zawodników z ciekawym miedzynardowym doświadczeniem, wsparta niewielką rzeszą wychowanków. Jagielonia to ekipa w której szkolenie i wyciąganie zawodników z kapelusza jest funamentem budowania sukcesów.
Co do meczu.. Lechia to faworyt. Drużyna o szerokiej kadrze z ciekawymi jak na nasza lige indywidulanościami, szukająca gry ofensywnej pełnej dominacji nad przeciwnikiem. Gdańszczanie świetnie radzą sobie w meczach u siebie.
Jaga to głownie cesarz z Estoni jednak przy zagęszczonym środku i piłkarzach mobilnych Chrapek Wolski Kostia może nie wyrobić. Oczywiśce sa Chernych młody litwin i paru ciekawych grajków.. no ale dla mnie na chwile obecną Lechia to bierze..

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Lechia Gdańsk - Jagiellonia Białystok
typ: over 2,5 ✅
kurs: 1,95
sts

Mecz na szczycie, hit kolejki tak określany jest pojedynek wicelidera z Białegostoku z liderem z Gdańska. Na początek może wspomnę o transferach obu zespołów. Większe ruchy poczyniła Lechia. Pozyskali oni ośmiu zawodników i to nie byle jakich. Najbardziej znany z nich to były gracz Legii Dusan Kuciak z Hull City. Są też Ariel Borysiuk z QPR, Michał Mak z Arminii Bielefeld. Ze Slavii Praga wypożyczony został Gino van Kessel, zatrudnili także słoweńskiego obrońcę Denisa Pergera. Robi to naprawdę wrażenie. Z kolei Jagiellonia pozyskała zaledwie Ziggy Gordona z Patrick Thistle oraz Arvidasa Novikovasa. Gdyby nazwiska grały zapowiadał by się pogrom podopiecznych Probierza. W meczach sparingowych Gdańszczanie strzelili 14 goli w 5 meczach, wiem sparingi to inna bajka niż mecz o stawkę ale skuteczność mieli dobrą. Myślę że zarówno jedni jak i drudzy powalczą o komplet oczek gdyż Legia wygrała wczoraj mecz z Arką i zbliżyła się do liderującej dwójki na jedno oczko. Mecz może być otwarty i obfitujący w gole. Drużyna Piotra Nowaka na jesieni na swoim obiekcie strzeliła najwięcej goli z całej stawki. Białostoczanie z kolei na wyjazdach trafiali aż 19 razy, lepsi od nich są tylko Legioniści (26 goli). Mam nadzieje że zapowiadane na hit kolejki spotkanie będzie godne tej nazwy.

typ: Lechia @ 2,10 ✅
typ: over 3,5 @ 3,85 ⛔
sts

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Pogoń - Piast
Typ: 1
Kurs: 1.65
buk: unibet
Wynik:
Przed nami ostatnie spotkanie 21. kolejki. Faworytem meczu jest Pogoń, ale na początku rundy siły są raczej wyrównane, pomimo tego idę w stronę gospodarzy. Piast na początku sezonu miał ogromne problemy z powodu konieczności łączenia gry w pucharach z ligą, szybko też z klubem pożegnał się Radoslav Latal, który jednak równie szybko wrócił. Po powrocie Piast znowu zaczął nieźle się spisywać, ale końcówka rundy nie była w ich wykonaniu najlepsza. Teraz przyjeżdżają do Szczecina, aby zmierzyć się z Pogonią. Gospodarze w spotkaniach u siebie wyglądają solidnie. Jedna porażka na dziewięć spotkań robi wrażenie. Jednak Pogoń obok Cracovii ma najwięcej remisów przez co gubili punkty. Najlepszym strzelcem drużyny jest Frączczak, który w ofensywie zastępuje słabo spisującego się Zwolińskiego. Świetnie spisywali się też inni skrzydłowi Spas Delev i Adam Gyurcso i to na tej trójce bazowała Pogoń. Spotkanie na pewno będzie wyrównane, bo jest to pierwszy mecz po przerwie zimowej i tak naprawdę nie wiadomo czego się spodziewać. Jednak Pogoń po wodzą Moskala wygląda solidnie i liczę, że tą rundę zaczną od zwycięstwa!

elpatron 134

elpatron

Użytkownik
Ruszyła piłkarska Ekstraklasa. Jak na razie piłkarze nas nie rozpieszczają. Mało bramek. Zaledwie 12 w 6 spotkaniach to nie jest dobry wynik.
Dzisiaj czeka nas ostanie spotkanie pomiędzy Pogonią Szczecin a Piastem Gliwice.
Co do zespołu z Gliwic to według mnie poczynili wartościowe transfery a pozyskani zawodnicy powinni pomóc w walce o utrzymanie a może i o walkę o TOP8.
Mójta , Papadopulos , Vranjes , Sekulski to solidne transfery ogranych ligowców no może z wyłączeniem Sekulsiego.
W Pogoni spokojnie , odszedł jedynie Akhakoshi a z wartościowych zawodników nie przyszedł nikt.
Większość grających za faworyta uważa Pogoń , która w Szczecinie radzi sobie dobrze. Ja jednak nie przekonuję się do grania typu na Pogoń jako czystego zwycięstwa. Ja pójdę w rzuty rożne. Spodziewam się w miarę wyrównanego spotkania i sporej ilości wrzutek oraz prób na zdobycie goli tak przez jedną drużynę jak i drugą. Nie widzę tutaj kombinacyjnej gry czy tez klepania piłki przez którąś z drużyn. Piast raczej ustawi się na granie z kontry a Pogoń może bić głową w mur a ich ataki mogą powodować okazje do nabijania cornerów
Mój typ - powyżej 10,5 rożnego , kurs na azjany w bet365 jest 2,00

ajayinho 2,4K

ajayinho

Użytkownik
Pogoń Szczecin - Piast Gliwice ⛔
Typ: Pogoń wygra mecz (-1,5 gola)
@2,85
Uni
Dziś ostatni mecz kolejki nie licząc przełożonego meczu Górnika z Zagłębiem. Jak dotąd kolejka bez większych niespodzianek i dziś powinno być podobnie. Zacznę może od gości. Nie można porównywać tego zespołu z sezonu poprzedniego. To dwie różne zespoły, obecny zespół w tym sezonie wygrał zaledwie 1 mecz na wyjeździe. Trener Latal próbował coś pozmieniać w stylu gry, rotował składem w meczach przedsezonowych ale w moim odczuciu nic z tego nie wyszło. Na 4 mecze drużyna z Gliwic przegrała 3. Szczególnie ostatni mecz z czeskim Znojmo dał wyraz bezradności 0:3. Trener Latal sprowadził Mójte, Papadopulos, Sekulski i Vranjes. Odeszli Moskwik (wyp.), Barsisić (wyp.) i Zivec (wyp.). Jak dla mnie drużyna bez charakteru, podoba mi się gra młodego Murawskiego ale to za mało.
W Pogoni zawsze nic nie wiadomo. Mój typ jest bardzo ryzykowny zważając na to, że tylko 2 razy udało się wygrać Portowcom w tym sezonie co najmniej dwoma bramkami (u siebie). Dodatkowo czytając sporo o drużynie z Szczecina można dostrzec, że od kilku sezonów runda wiosenna jest słabsza niż jesienna. W tym okresie przygotowawczym podobnież trener Moskal zmienił coś w przygotowaniach aby takiej sytuacji nie było. Portowcy mają niesamowity potencjał, jest to jeden z kilku zespołów polskiej ligi, który z chęcią chce oglądać. Problem w tym, że ta drużyna ma 2 oblicza. Jedno takie jak z Wisłą (6:2) lub Legią (3:2), a drugie np ze Śląskiem (0:2) czy Łęczną (1:1). Dziś liczę na to pierwsze, mieli dużo czasu aby przygotować się pod ten mecz. Musimy odnotować transfery i oto przyszedł młody Cincadze a odszedł Akahoshi.
Nie ukrywam, że pod ten typ będzie ważne pierwsze 20-25 minut meczu. Jeśli Piast będzie bronił się w 10 jak Arka z Legią to raczej ten typ nie przejdzie. Jeśli mecz od początku będzie otwarty, to szybkie ataki Szczecinian powinny przynosić skutki w postaci groźnych sytuacji. Ważne jest również walka w pomocy. Piast swoją drugą linie będzie miał słabszą od Pogoni i to od początku musi być widać. Powodzenia.
Po meczu: Niewiele brakowało, Kitano miał dwie setki i trochę za późno padła bramka na 2:1

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Pogoń-Piast⛔
Remis @3.6 unibet
Pogoń/Remis (połowa/koniec) @15.0 unibet
Piast spisywał się gorzej od Pogoni, ale są to drużyny na podobnym pułapie jeśli chodzi po potencjał, w 20 meczach Pogoń zdobyła o 6 pkt więcej także nie jest to jakaś przepaść między nimi.Dla obu ekip jest to mecz o ważne punkty, Pogoń chce się utrzymać w pierwszej ósemce na którą jest duża konkurencja, Piast chce jeszcze o nią powalczyć, potencjalnym zwycięstwem zbliżyliby się do 8 lokaty o punkt.Tak czy inaczej trzeba punktować i robić jakąkolwiek zaliczkę zwiększającą szansę na zostanie w ekstraklasie.Faworytem tego spotkania jest Pogoń, sezon w ich wykonaniu był przyzwoity, zauważyć jednak też trzeba że przed samą przerwą ich forma raczej była regresowa.Cztery ostatnie mecze Pogoni to porażka w Kielcach 4-1, 1-1 we Wrocławiu, 1-1 u siebie z Zagłębiem, porażka 2-0 w Niecieczy.Piast też nie miał super wyników ale to u nich był standard.Teren w Szczecinie jest trudny, tylko jedna drużyna zdołała tam wygrać, ale też Pogoń gubiła tam punkty notując u siebie tyle samo remisów co zwycięstw. Gospodarze Powinni od początku narzucić swoje warunki, idę 4fun że Pogoń strzeli już w pierwszej połowie wygrywając po 45 minutach, ale nie utrzyma prowadzenia do końca spotkania.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom