>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

21. kolejka LOTTO Ekstraklasy (10.02-13.02.2017)

Status
Zamknięty.
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Lech - Termalica 1p Termalica @6.1 Unibet ⛔
Typ bardziej dla zabawy za drobne, ale myślę że warto spróbować.Lech miewa trudne początki czy to na starcie ligowym czy po przerwach zimowych, co prawda rok temu po przerwie zimowej wygrali z Niecieczą 5-2 ale kolejne mecze to porażka w Bielsku 4-1, następnie porażka u siebie z Jagą 0-2.Ligi także nie zaczęli dobrze, przegrali na starcie u siebie z Pogonią 1-2, wygrali potem z Lechią ale ogólnie następne mecze nie miały dla nich ciekawych wyników.W tym sezonie jest podobnie, Lech zaczął od bezbramkowego remisu we Wrocławiu, następnie pierwszy mecz u siebie przegrali z Zagłębiem 0-2, drugi z Jagiellonią u siebie również wtopa takim samym rezultatem.Lech jakby dopiero z czasem nabierał formy, na ligowe warunki kadrę mają dobrą i spokojnie powinni celować w stronę podium no ale mają swoje problemy z wejściem w lige i puki co nie udaje się z tym nic zrobić, mają nową szansę tak więc zobaczymy.
Termalica debiut w ekstraklasie miała ciężki, ale mało się kto spodziewał że po półmetku w kolejnym sezonie będą na 4 pozycji z całkiem realną szansę praktycznie na wszystko.Termalica jest bezkompromisowa na wyjeździe, ich bilans to 5-0-5 ograli na wyjeździe Lechię Gdańsk, Ruch, Śląsk, Arkę, Cracovię, tak więc nie widzę powodu by na Bułgarskiej czegoś nie ukłuli.Termalica jest ekipą na którą nikt się specjalnie nie spina, dla każdego to drużyna ze wsi której się tylko farci i to jej właśnie jej największy atut, że każdy ich lekceważy.Fakty są jednak takie że wypracowali sobie 4 miejsce i są wyżej od Lecha.

mefiuu 7,8K

mefiuu

Użytkownik
Skład Cracovii na to spotkanie:
Sandomierskie - Jaroszyński, Wołąkiewicz, Malarczyk, Diego - Covilo, Dąbrowski - Budziński - Wójcicki, Szczepaniak, steblecki
Ruch zagra:
Hrdlicka - Pazio, Kowalczyk, Helik, Konczkowski - Urbańczyk, Surma - Moneta, Lipski, Mazek, Niezgoda

mefiuu 7,8K

mefiuu

Użytkownik
Wie może ktoś jaki jest stan murawy w Chorzowie ?
Z tego co gdzieś wyczytałem, nie za ciekawa, ale możliwa do gry. Jeżeli tak na prawdę jest to raczej taki stan promuje piłkarzy Ruchu, którzy raczej będą czekac na kontrę. A Cracovii taki stan rzeczy moze przeszkadzać, bo grząska i nierówna murawa raczej nie sprzyja wymienianiu podań ziemią i rozgrywania kombinacyjnych akcji.

Otrzymane punkty reputacji: +9
mefiuu 7,8K

mefiuu

Użytkownik
Myślę że Ruch się spróbuje zamurować. Ale też ta defensywa nie wygląda najlepiej Kowalczyk i zwłaszcza Konczkowski zagrają na blokadach.

K 48,2K

krzy18s

Użytkownik
Ruch Cracovia typ 2 , 2,20 bet365 ✅
Cracovia po wakacyjnych perturbacjach związanych z wczesnym poczatkiem sezonu i gra w eliminacjach LE długo dochodziła do siebie. Wierze ze jeden z lepszych trenerów w Ekstraklasie jakim jest Jacek Zielinśki w czasie przerwy zimowej na nowo to wszystko poukładał ,a Cravovia rozpocznie dziś marsz w góre tabeli. Gdyby nie odjęcie punktów Ruchu oba zespoły dzielił by tylko punkt w tabeli, mimo to uważam ze to zespól z Krakowa wyjdzie góra z tej potyczki .
Polecam ov 9 rr 1,57 bet365

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Ale co takiego nadzwyczajnego widziałeś w tych sparingach? Ja widziałem, że mój Sląsk nie moze wygrac z drugoligowcami. Widzialem, że kolejny sezon mamy w ataku beznadziejnego Bilińskiego, beznadziejnego Pawełka na bramce i beznadziejnego Urbana na ławie.. Dla mnie to jest wypalony zespół i burdel w klubie przekłada się na atmosfere w szatni i jeśli Rumak nie dał rady tego poskładac to Urban spuści nas do I ligi.

Dla mnie mecz na remis.
Powtarzasz to co mowią inni.
Jakby Biliński byl beznadziejny nie miałby 5-6 sytuacji w meczu, a że jest niestety nieskuteczny to druga sprawa.
Co zrobił takiego Rumak, że byl super? Że wystawiał całą rundę bezproduktywnego Alvarinho i był uparty jak osioł. Rozumiem jako kibic masz nerwa na ich grę , ka teź. Piszesz o remisie. Okej, zgoda , ale wtedy kursy powinny być wyrównane. Tutaj są przesadzone i dlatego idę w tą stronę. A patrzać co napisałem, że kilku graczy Wisły nie trenowało lub miało problemy w trakcie przerwy to jest kolejny punkt dla Śląska.

I w ogóle stawianie Rumaka jako Bóg wie kogo no proszę Cię. Niech wezmie zespół w 1 2 lidze i awansuje wtedy można o nim mowić , że jest dobry. Miał prawie , że samograja w Poznaniu i jakoś nie pykło.

Takie moje zdanie, możesz uważać inaczej ????

Pzdr.

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Lech Poznań - Bruk-Bet Termalika
Typ: 1 ✅
Kurs: 1,77
Bukmacher: Fortuna
Mecz za 10 min a więc szybciutko, kurs o dziwo nie spadł za dużo na gospodarzy.
Lech od początku musi zacząć gonić ścisłą czołówkę i już w 1 meczu po przerwie ma szanse awansować na 4 pozycje, musi tylko wygrać z Bruk-Betem, który zajmuje właśnie 4 pozycję, dzieli ich zaledwie 1 punkt.
Lech u siebie bardzo dobrze gra, wygrali 6 spotkań zaledwie 2 mecze przegrali + 2 remisy. Termalica na wyjazdach nie remisuje albo przegrywa albo wygrywa ma ich po równo 5. Dziś myślę, że na zwycięstwo nie mają szans.
Dużym plusem dla Lecha jest też to, że ich skład nie różni się praktycznie niczym w porównaniu z meczami przed przerwą, doszedł jedynie na prawą obronę Ukrainiec V. Kostevych a prócz niego skład się nie zmienił więc zgranie będzie na pewno na plus dla Lecha.
Moim zdaniem Lech zacznie od wysokiego C tę rundę. Gram śmiało na zwycięstwo Lecha.
Powodzenia.

kobello88 432

kobello88

Użytkownik
Powtarzasz to co mowią inni.
Jakby Biliński byl beznadziejny nie miałby 5-6 sytuacji w meczu, a że jest niestety nieskuteczny to druga sprawa.
Co zrobił takiego Rumak, że byl super? Że wystawiał całą rundę bezproduktywnego Alvarinho i był uparty jak osioł. Rozumiem jako kibic masz nerwa na ich grę , ka teź. Piszesz o remisie. Okej, zgoda , ale wtedy kursy powinny być wyrównane. Tutaj są przesadzone i dlatego idę w tą stronę. A patrzać co napisałem, że kilku graczy Wisły nie trenowało lub miało problemy w trakcie przerwy to jest kolejny punkt dla Śląska.

I w ogóle stawianie Rumaka jako Bóg wie kogo no proszę Cię. Niech wezmie zespół w 1 2 lidze i awansuje wtedy można o nim mowić , że jest dobry. Miał prawie , że samograja w Poznaniu i jakoś nie pykło.

Takie moje zdanie, możesz uważać inaczej ????

Pzdr.
Szanowny kolego Robsonie. ☺
Niczego nie powtarzam. Mam takie zdanie o Bilińskim jak Ty o Alvarinho. Zdecydowanie za długo jest nieskuteczny i &quot;trzymany&quot;. Jeśli chodzi o Rumaka, uważam że to solidny trener i coś tam się w Śląsku chwilowo ruszało... A nerwa na ich grę to mam od dwóch lat.

Pozdro Robson,
Hej Śląsk.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Szanowny kolego Robsonie. ☺
Niczego nie powtarzam. Mam takie zdanie o Bilińskim jak Ty o Alvarinho. Zdecydowanie za długo jest nieskuteczny i &quot;trzymany&quot;. Jeśli chodzi o Rumaka, uważam że to solidny trener i coś tam się w Śląsku chwilowo ruszało... A nerwa na ich grę to mam od dwóch lat.
Pozdro Robson,
Hej Śląsk.
No to dobrze , szanuję Twoje zdanie. Ale jak mowię kieruję się kursami no zobaczymy oby wreszcie byla wygrana i ruch do przodu.
Fanatyk, nie wiem o co Tobie chodzi zapewne o nic bo nic nie potrafisz wnieść do dyskusji. Możesz znaleźć mój post w ktorym pisze kto wg. mnie wygra ligę. Także, no chciałeś być smieszny wyszło jak zawsze.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Wisła – Korona
Typ: 1
Kurs: 1.73 ✅
Buk: unibet
Stawka: 100
Ew. wygrana: 173
Wynik:​

Tak naprawdę nie wiem czego spodziewać się po drużynie gospodarzy. od nowej rundy zespół przejął Hiszpan Kiko Ramirez, przede wszystkim jednak klub ma w końcu stanąć na nogi po aferze związanej z poprzednim właścicielem zespołu. W składzie doszło do małych rewolucji bowiem do zespołu z Krakowa dołączyli Semir Stilic, obrońca Ivan Gonzalez z Alcorcon, pomocnik Pol Llonch i obrońca Matija Spicic. Ta Wisła zrobiła się nam taka Hiszpańska, lecz przypomina mi to czasy kiedy to Pogoń Szczecin była zespołem zbudowana z zawodników z Brazylii i nie wyszło nic z tego dobrego. Jednak dajmy czas nowemu trenerowi i zawodnikom. Gospodarze po kiepskim początku sezonu złapali trochę oddechu i oddalili się od strefy spadkowej. Dziś spodziewam się kolejne wygranej Białej Gwiazdy, nowy trener ma przynieść wyniki, które będą zadowalać kibiców jak i właścicieli, a Korona?, to zespół, który się przeciwstawi. Trener Bartoszek miał dobre wejście do zespołu, i było widać, że zespół ożył co spowodowało zdobywanie punktów i odnoszenie zwycięstw. Dziś to Wisłę stawiam w roli faworyta i myślę, że trzy punkty zostaną w Krakowie.

20:30 Arka – Legia
Typ: powyżej 2.5 gola
Kurs: 1.80
Buk: betsson
Ew. wygrana: 180
Wynik: 0:1​

Typ: 2
Kurs: 1.80
buk: unibet
Ew. wygrana: 180
Wynik: 0:1

Przed nami nieźle zapowiadające się starcie. Arka długo była niepokonana w meczach u siebie, lecz ta bariera w końcu została przełamana. W pierwszym spotkaniu Arka odniosła niespodziewane zwycięstwo z Legią Warszawa 3:1 i teraz zapewne będzie chciała sprawić kolejną niespodziankę. Początek rundy to w przypadku Legii spora niewiadoma, bo zespół musiał wymienić parę napastników, a kilku podstawowych zawodników zmaga się z urazami jednak na papierze Legia jest zdecydowanie najlepszą drużyną w Ekstraklasie i w pierwszym spotkaniu powinna się zrewanżować Arce za przegraną w pierwszej rundzie. W zespole gości zakontraktowano Tomasa Necida, Vamara Sanogo i Daniela Chimę Chukwu, wszyscy będą musieli się sprawdzić w Ekstraklasie. Z Rosji wrócił do Legii Artur Jędrzejczyk, a klub pozyskał również Dominika Nagy, 21-letniego skrzydłowego z Węgier. Spodziewam się dobrego widowiska z dużą ilością goli. Pomimo przebudowy drużyny, to Magiera miał dużo czasu żeby nowych zawodników wprowadzić w swoje założenia taktyczne, a dzisiejsza wygrana jest dla nich priorytetem.

ajayinho 2,4K

ajayinho

Użytkownik
Wisła Kraków - Korona Kielce ✅
Typ: Wisła Kraków wygra
@ 1.75 Unibet

Jestem pod wielkim wrażeniem transferów Wisły. Pozyskali Semira Stilić oraz kilku innych wartościowych zawodników. Nowy trener Kiko Ramirez, prosto z Hiszpanii może dać Wisełce trochę fantazji w grze. Należy wspomnieć też o osłabieniach - Jović, Guzmics, Drzazga oraz Mójta. Wiadomo jaki wpływ mieli pierwsi dwaj. Korona natomiast wraca z Cypru, gdzie oglądałem kilka skrótów sparingów i ten ostatni szczególnie (z Partizanem) dał sporo do myślenia. Wynik 0:2 to najskromniejsza kara (mogło być 0:6) w prawie najmocniejszym składzie. Wyniki przedsezonowe to jedna kwestia, druga to dobre transfery. Micanski oraz Górski to dobry ruch właścicieli ale za Sekulskim będą pewnie tęsknić.
Arka Gdynia - Legia Warszawa ⛔
Typ: Bramki powyżej 2,5
@1.83 Uni

Zespół z Gdyni będzie gościł Mistrza Polski. Powiem szczerzę, że tematu Arki nie śledzę zbytnio, ale spoglądając na transfery to widać że napastnik potrzebny od zaraz. Przez 20 kolejek Arka zdobyła 24 bramki z czego napastnicy tylko 6. Dlatego pozyskanie Trytki i Barsisica oceniam dobrze jak na polskie warunki. Każdy pamięta mecz w Warszawie, niesamowity popis skuteczności jednak 8 miejsce to jak dla mnie zbyt wysokie. Legia przyjedzie po 3 punkty, które nie wywiezie. Ciężko będzie zastąpić Niko i Prijović, ten drugi strzela już ważne bramki dla greckiego klubu. Artur Jędrzejczyk wraca na Łazienkowską i teraz linia obrony to chyba najmocniejszy punkt Legii. Pierwszy mecz wiosny i wielka niewiadoma jak zaprezentuje się Legia jednak patrząc na statystyki wyjazdów jedno jest niemal pewne: czysta 2 lub o2,5.

mefiuu 7,8K

mefiuu

Użytkownik
Arka Gdynia - Legia Warszawa

Bardzo ciekawe spotkanie w Gdyni, gdzie miejscowa Arka podejmie Mistrza Polski - Legię Warszawa. W mojej opinii zdecydowanym faworytem tego spotkania sa goście ze stolicy. Szukałem wszędzie jakiś informacji na temat stanu murawy boiska na którym dzisiaj odbędzie się to spotkanie i dziś znalazłem wypowiedź na ten temat Mirosława Pecury, który twierdzi że Arka ma w tej chwili murawę w najlepszym stanie w lidze i porównuje ją do stadionu Arsenalu - Emirates Stadium. Jeżeli Pecura ma rację to, to jest główny argument, który przemówi dziś za pewnym zwycięstwem stołecznych. Legia za trenera Jacka Magiery, szuka gry kombinacyjnej ziemią, ma kreatywnych zawodników w środku (Vadis, Miro Radovic czy Vako Qazaishvili), którzy potrafią znakomicie szukać gry między liniami pomocy i obrony przeciwnika i potrafią znakomicie przeszywać te linie prostopadłymi podaniami do skrzydłowych i napastników. Legia na pewno będzie chciała być przy piłce i dyktować tempo gry a Gdynianie cofną się pod swoje pole karne i będą starali się grać tzw &quot;anty futbol&quot; i będą liczyć na kontrataki. Mają dość szybkich skrzydłowych (Wojowski czy Vinicius) a Mateusz Szwoch będzie odpowiedzialny za wyprowadzenie tej piłki i rozegranie. Myślę, że Arka dzisiaj nie będzie w stanie skutecznie bronić się przed wielkim potencjałem Wojskowych. Tomas Necid to bardzo silny i skuteczny napastnik, który będzie miał szansę skutecznie walczyć z mocnymi i dobrze zbudowanymi stoperami Arki - Krzysztofem Sobierajem i Michałem Marcjanikiem. Na skrzydłach w drużynie obrońców mistrzowskiego tytułu prawdopodobnie zobaczymy Guilherme i Michała Kucharczyka, którzy bez problemu będą wchodzić między obrońców Arki a z takimi kreatorami gry jak Radovic czy Odidja Ofoe może to być zabójcze dla Pomorzan. Być może nie zagra dziś Tibault Moulin oraz Michał Kopczyński a to jest spora strata dla Legii, ale myślę że Magiera zmodyfikuje trochę ustawienie i nie będzie to 4-3-3 jak w końcówce rundy jesiennej tylko 4-2-3-1. Jako defensywny pomocnik w miejsce Kopczyńskiego wyjdzie Tomasz Jodłowiec, który ponoć dochodzi do swojej optymalnej formy. Obok niego wyjdzie Vadis i będzie miał trochę więcej zadań defensywnych jak to było w rundzie jesiennej. Na pozycji numer &quot;10&quot; wyjdzie Miro Radovic a na skrzydłach para Kucharczyk-Guilherme.

Przy Łazienkowskiej niespodziewanie wygrała Arka 3:1, ale nie można brać tego faktu pod uwagę, bowiem trenerem Legii wtedy był wielki Albański wizjoner Besnik Hasi. Arka biorąc pod uwagę sytuację kadrową radziła sobie nadspodziewanie dobrze w rundzie jesiennej, kończąc przed zimowa przerwą ósmą pozycją. Na koniec pokonali we Wrocławiu słaby Śląsk Mariusz Rumaka 2:0, grając na prawdę bardzo dobre spotkanie. Jednak Arka bardzo dobrze radzi sobie grając otwartą piłkę, przeciwko równorzędnemu lub słabszemu przeciwnikowi, kiedy zespół może trochę się otworzyć i pograć piłką. Wtedy gra opiera się na Mateuszu Szwochu, który potrafi znakomicie operować piłką za plecami napastnika. W meczach z zespołami, przed którymi Arka musi się cofnąć i oddać inicjatywę nie wygląda to już najlepiej. Przegrali z Jagiellonią, przegrali z Lechią, oberwali solidnie od pogoni 0:3 i zremisowali z Lechem 0:0, ale przy Bułgarskiej Gdynianom sprzyjało szczęście, bo kilkukrotnie ratowało ich obramowanie bramki lub Konrad Jałocha. Spodziewam się dziś jednostronnego meczu i pewnego i wysokiego zwycięstwa przyjezdnych.

Typy:
2 @ 1,80 (Unibet) ✅
2 ha -1,5 @ 3,35 (Bet365) ⛔
Legia wygra obie połowy @ 5,00 (Bet365) ⛔

Wisła Kraków - Korona Kielce​

Wisła po wszystkich perturbacjach związanych z właścicielami a co za tym idzie problemami finansowymi wraca na odpowiednie tory. Od Meresińskiego akcje Wisły odkupił TS Wisła i myślę że to znakomity ruch. Firma Piotra Dunina jest stabilna finansowo i raczej Wiśle w najbliższym czasie nie grożą żadne przewroty. Prezesem została Marzena Sarapata. Kobieta, która o piłce nożnej ma ogromną wiedzę i doskonale wie jak prowadzić klub na takim stanowisku. Z Krakowa odeszło dwóch kluczowych dla układu defensywy zawodników: Richard Guzmics i Boban Jovic, ale od razu klub sprowadził zastępców Ivana Gonzalesa i Jakuba Bartkowskiego. Dodatkowo do klubu wrócił Semir Stilic. Przyszli też: Matia Spicic, Pol Llonch, Hugo Videmont. Uważam że to bardzo dobre transfery i teraz skład Wisły wyglądał będzie na prawdę obiecująco. Miejsce obok Krzysztofa Mączyńskiego w środku pola zajmie Hugo Videmont a kluczową rolę w rozegraniu przejmie Semir Stilic, który prawdopodobnie będzie ustawiany na pozycji numer &quot;10&quot;. Skrzydła również będą wyglądać obiecująco. Został motor napędowy Wisły - Patryk Małecki a po drugiej stronie Biała Gwiazda będzie mieć do dyspozycji rewelacje końcówki rundy jesiennej - Rafała Boguskiego. Do zdrowia wraca czołowy lewy obrońca ligi - Maciej Sadlok. Parę stoperów stworzą doświadczony kapitan zespołu Arkadiusz Głowacki oraz nowy nabytek Ivan Gonzales. Według mnie brakuje jeszcze tylko klasowego napastnika. Zasługi dla Polskiej piłki a przede wszystkim dla Wisły ma Paweł Brożek, ale to już nie ten sam Brożek co kilka sezonów temu, gdzie potrafił zrobić coś z niczego.

Korona to w mojej opinii najsłabszy zespół przygotowań do rundy rewanżowej. Najpierw tylko zremisowali ze Stalą Mielec a tak na prawdę nie zasługiwali na ten remis. Następnie była porażka z Cluj 1:0. Na dwa ostatnie sparingi Złocisto-Krwiści wychodzili w najsilniejszym ustawieniu i gra wyglądała wprost tragicznie. Najpierw porażka z Partizanem 2:0, a tak jak kolega wyżej mówi to był najmniejszy wymiar kary. I na koniec ze średniakiem ze słabej Serbskiej ligi - Radem przegrali aż 1:5. Odszedł najlepszy zawodnik i najlepszy strzelec Łukasz Sekulski (Piast Gliwice) a zespół nie sprowadził w jego miejsce zastępcy.
Dziś spodziewam się całkowitej dominacji Wisły Kraków i pewnego zwycięstwa. Nie widzę żadnych argumentów przemawiających za piłkarzami z Kielc.

Typy:
Wisła @ 1,78 (Bet-at-home) ✅
Obie nie strzelą @ 2,20 (Bet365) ✅
Wisła powyżej 1,5 @ 1,80 (Bet365)✅

Otrzymane punkty reputacji: +7
P 5

petmay

Użytkownik
Wisła Kraków - Korona Kielce typ: 1 (1,82) Pinnacle ✅

Zmian w Wiśle sporo, ale z nowych zawodników w podstawowym składzie pojawi się prawdopodobnie tylko jeden - Ivan Gonzalez za sprzedanego Guzmicsa. Za Jovicia zagra na prawej obronie Cywka, który całkiem dobrze radził sobie w sparingach na tej pozycji. Na lewej obronie pojawi się chyba Sadlok. Doszedł do siebie po lekkiej kontuzji. Nie zagra w środku pomocy Brlek (kontuzja). Wszyscy trzej napastnicy Wisły (Ondraszek, Zachara i Brożek) wydają się być w niezłej formie fizycznej, więc trener Kiko Ramirez ma sporo możliwości. Ciekawe wieści napływają o tym jak prezentuje się nowa potencjalna &quot;szóstka&quot;, czyli Pol Llonch. Zagrał w sparingu tylko 30 minut, ale już zrobił wrażenie na obserwatorach. Wersja Góralski 2, tylko lepsza technicznie? Również opinia A.Głowackiego jest niezwykle pozytywna. Pewnie ten zawodnik pojawi się w II połowie.
Korona bardzo słabo zaprezentowała się w ostatnim sparingu (1-5). Mają kłopot z bramkarzami, bo żaden nie pokazuje się ze solidnej strony.
Wisła to powinna wygrać, nawet z przewagą 2 bramek.

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Na skrzydłach w drużynie obrońców mistrzowskiego tytułu prawdopodobnie zobaczymy Guilherme i Michała Kucharczyka, którzy bez problemu będą wchodzić między obrońców Arki a z takimi kreatorami gry jak Radovic czy Odidja Ofoe może to być zabójcze dla Pomorzan. Być może nie zagra dziś Tibault Moulin oraz Michał Kopczyński a to jest spora strata dla Legii, ale myślę że Magiera zmodyfikuje trochę ustawienie i nie będzie to 4-3-3 jak w końcówce rundy jesiennej tylko 4-2-3-1. Jako defensywny pomocnik w miejsce Kopczyńskiego wyjdzie Tomasz Jodłowiec, który ponoć dochodzi do swojej optymalnej formy. Obok niego wyjdzie Vadis i będzie miał trochę więcej zadań defensywnych jak to było w rundzie jesiennej. Na pozycji numer &quot;10&quot; wyjdzie Miro Radovic a na skrzydłach para Kucharczyk-Guilherme.
Skąd Ty wziąłeś tego Kucharczyka w pierwszym składzie tego nie wiem. Michał za czasów Magiery to głównie rezerwowy zawodnik i większe szanse na grę mają tutaj chociażby Vako, czy Nagy i nie zmieniła się tutaj sytuacja po strzelonej bramce w meczu sparingowym. W Gdyni nie zagrają na pewno Moulin, Rzeźniczak i Broź, Kopczyński jest gotowy do gry, co potwierdził trener Magiera na konferencji prasowej przed wyjazdem do Gdyni, więc nie będzie potrzebna żadna modyfikacja, bo odpowiedzialni na grę w środku pola będą Kopczyński i Jodłowiec, przed nimi zagra Odidja, na skrzydłach powinniśmy zobaczyć Guilherme oraz Radovica, który często będzie schodził do środka pola, a wysuniętym napastnikiem powinien być Necid. Pierwszy mecz Legii po dłuższej przerwie, jeszcze przed przerwą zimową nie miałbym wątpliwości, kto wygra ten mecz, bo Legia była nie do zatrzymania, a Arka z każdym kolejnym spotkaniem grała coraz gorzej. Oczywiście faworytem jest Legia, ale Gdynianie są niesamowicie groźni na własnym podwórku i po przerwie zimowej mogą mieć naładowane akumulatory i zagrać dobre spotkanie. Ja odpuszczam, ale zdecydowanie większe szanse po stronie przyjezdnych.
Przypuszczalne składy (legia.net):
Arka: Jałocha - Zbozień, Marcjanik, Sobieraj, Marciniak - Vinicius, Kakoko, Hofbauer, Łukasiewicz, Formella - Barisić
Legia: Malarz - Jędrzejczyk, Dąbrowski, Pazdan, Hlousek - Radović, Kopczyński, Jodłowiec, Guilherme - Odjidja-Ofoe - Necid.

thenormalone-144206 402

thenormalone-144206

Użytkownik
Panowie może się komuś przyda taka informacja z obozu Arki ze piłkarze w meczu z Legia szykują sie na mocne lanie i każda porażka poniżej 2 bramek będzie dla nich do przyjęcia wie powinni gryźć trawę dziś wiec może w jakieś kartki....
A co do Legii to sytuacja bardzo ciekawa bo odeszło 2 czołowych snajperów i w szatni troszkę się pozmienialo... do tego są po bardzo ciężkim obozie przygotowawczym a wiadomo jak wyglądają pierwsze mecze po takich ciężkich bojach ;)
Ja dziś bym poszedł w jakieś dodatnie Handi dla Arki i kartki jakiś over

Otrzymane punkty reputacji: +15
R 4,1K

robson1416

Forum VIP
[TheNormalOne napisał:
;6306773]Panowie może się komuś przyda taka informacja z obozu Arki ze piłkarze w meczu z Legia szykują sie na mocne lanie i każda porażka poniżej 2 bramek będzie dla nich do przyjęcia wie powinni gryźć trawę dziś wiec może w jakieś kartki....

A co do Legii to sytuacja bardzo ciekawa bo odeszło 2 czołowych snajperów i w szatni troszkę się pozmienialo... do tego są po bardzo ciężkim obozie przygotowawczym a wiadomo jak wyglądają pierwsze mecze po takich ciężkich bojach ;)

Ja dziś bym poszedł w jakieś dodatnie Handi dla Arki i kartki jakiś over
Dobry typ na kartki, tutaj statystyki sędziów:
http://ekstrastats.pl/sezon-2015-16-statystyki-sedziow/

Musiał prowadzi spotkanie - średnia 4 kartek na mecz.

martins20 74

martins20

Użytkownik
Wisła - Korona
Wracamy. W tym meczu nieco przemeblowana Wisła zagra z Koroną. Tym bardziej trudno tu cokolwiek oceniać, bo startujemy. O roszadach kadrowych nie ma się co rozpisywać, bo wszyscy wszystko wiedzą. Ja widzę w Wiśle tu efekt nowej miotły, lepszą atmosferę i pompę. Kiko ambitnie podchodzi do pracy i co najważniejsze, treningi z piłką a nie tylko siłowe, czyli pod krakowską piłkę. To czego mi ostatnio brakowało zaczyna funkcjonować. Ważne też to, że klub 1-szy raz od kilku dobrych lat bardzo szybko reagował na transfery z klubu zastępując braki. Co do Korony to na pewno trudny rywal. Sparingi mieli średnie, co oczywiście ich nie przekreśla. Jednak piłkarsko Wisła wygląda lepiej,dlatego stawiam tu na nią licząc też na efekt nowej miotły.
Wisła 1,82 3/10 całoroczny ✅

stanley-63 1,1M

stanley-63

Typer
Wisła : Korona
- karny w meczu ✅
- 3.40 / Betsson

W niektórych analizach możemy poczytać o bramkach które raczej powinny paść w tym meczu , ja liczę na karnego z jednego powodu / sędzia / któym jest pan Tomek Kwiatkowski , ten pan lubi pokazywać na 11 metr boiska , w tym sezonie 4 razy wskazał na wapno a 3 z nich było pokazane w meczach z udziałem Wisły a ogólnie kiedy sędziował mecze z udziałem Wiślaków pokazał 7 a w meczach Korony 2 i stąd ten typ . Zobaczymy !
79 min gry - karny nietrafiony P. Brożek

Otrzymane punkty reputacji: +28
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Panowie może się komuś przyda taka informacja z obozu Arki ze piłkarze w meczu z Legia szykują sie na mocne lanie i każda porażka poniżej 2 bramek będzie dla nich do przyjęcia
Weź człowieku mocny rozpęd i pierdyknij się w łeb. Jakie &quot;szykowanie się na lanie&quot;? Znasz któregoś z piłkarzy? Pewnie nie więc nie puszczaj takich farmazonów w świat bo jeszcze ktoś to łyknie.
Fakt jest taki, że piłkarsko Legia jest klasę wyżej od naszych zawodników ale to nie znaczy, że w Gdyni zostanie rozwinięty przed nimi czerwony dywan do pustej bramki.
Typ na kartki dość fajny. Robson podał już statystykę, ja dodam tylko, że jak to na początku rundy bywa zespoły mają bardzo trudne wejścia w sezon. Legia w środę gra z Ajaxem a trzeba odnotować, że jeszcze tydzień - dwa temu urazy leczył Radović, Guilherme a ostatnio z kadry wypadł Kopczyński, który ostatecznie wygrał walkę z czasem i dziś ma zagrać. Mimo to uważam, że Magiera nie będzie forsował ich zdrowia i cała trójka zagra po maks 60-70 minut. Dodatkowo zabraknie dziś Brozia, Rzeźniczaka i Moulina. W Gdyni dziś mega zimno, murawa przygotowana ale jest też dość twarda.
Arka z mocnym środkiem pola powinna się mocno przeciwstawić stołecznym i myślę, że może sprawić sensację.
Ja osobiście mam jeszcze inny pomysł na to spotkanie. Legia ma mocną obronę jednak w ataku po odejściu Prjio i Nikolicia pojawiła się chwilowa (?) luka. Legioniści nie zachwycali w Hiszpanii skutecznością i tutaj pojawia się kolejne światełko dla Arkowców. Podopieczni Grzegorza Nicińskiego bardzo fajnie prezentują się w defensywie. Sam Marcjanik już jest obserwowany przez kilku zagranicznych scoutów i jeżeli ta runda będzie równie dobra co poprzednia to po sezonie może obrać kierunek zachodni. Formę odzyskał Warcholak, a na prawej stronie biega już ograny ligowiec Damian Zbozień. W środku Sobieraj, który mimo, że do najszybszych nie należy to już w rundzie jesiennej pokazał jak ważnym punktem jest w obronie gdynian.
Dlatego też proponuję grę na remis do 27 minuty. Oba zespoły nie ruszą szturmem na bramkę rywali tylko powinni wyczekiwać swoich okazji.
Brak gola przed 27:00 minutą @ 1,75 Betano ✅

Otrzymane punkty reputacji: +15
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom