>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

21. kolejka LOTTO Ekstraklasy (10.02-13.02.2017)

Status
Zamknięty.
R 4,1K

robson1416

Forum VIP

ZAPRASZAMY DO SKORZYSTANIA Z PROMOCJI W
Winmasters!
Winmasters - bonus 100% do 200zł!

Tak jest, wracamy z najlepszą ligą w całym kosmosie ???? .
Tęskniliście? No oczywiście, że to pytanie retoryczne ;)
10 kolejek przed podziałem, walkę czas rozpocząć na poważnie.

Teraz już nie będzie czasu na falstart i stratę punktów, bo to może przechylić szalę czy będzie TOP8 czy smutna walka o utrzymanie, a jak pokazało Podbeskidzie nie ma przewagi, której nie można roztrwonić ;).

Kilka ciekawych pojedynków przede wszystkim Wisła z Koroną, moim zdaniem ciekawie tutaj będzie, a i o bramki martwić się nie będzie trzeba. Ciekawa będzie też postawa Legii z nowym napastnikiem, za pewne nic w ich grze się nie zepsuje, bo wymieniają tylko i aż napastnika, jednak zawsze tą jakość Nikolic dawał, co będzie trzeba zastąpić, ale ma kto strzelać.

No i hit kolejki, Lechia vs Jagiellonia.

A tak wygląda tabela przed tą kolejką:

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI

artis 24

artis

Użytkownik
Lechia-Jagiellonia BTS-TAK 1.70 STS.
Mecz wicelidera z liderem. Obie ekipy mają po tyle samo punktów. Wygrana jednej z drużyn pozwoli trochę odskoczyć od reszty i umocnić się na pierwszej pozycji w tabeli. Oprócz Legii dwie najbardziej bramkostrzelne drużyny w naszej lidze. Moim zdaniem bramkarze obu ekip przynajmniej po jednym razie będą wyciągać piłkę z siatki.

K 2K

kfjatek

Użytkownik
Lech-Termalica
Lech w ostatnim sparingu (8-0 z Elaną Toruń) prawdopodobnie w składzie, który wyjdzie w piątek, tj. Putnocky-Kędziora, Bednarek, Nielsen, Kostewycz - Makuszewski, Gajos, Trałka, Majewski, Jevtic - Kownacki. Ewentualnie Tetteh za Trałkę, Robak za Kownackiego? No może jeszcze Pawłowski w miejsce Majewskiego.
Nowe nabytki - Kostewycz i Radut. Pierwszy od razu podstawowy skład, pokazał się pozytywnie i wygląda na to, że będzie sporym wzmocnieniem. Rumun złapał kontuzje i na razie niewiadoma. Kadar na tą chwilę zostaję w Lechu ale wygląda na to, że nie dostanie z miejsca miejsca w 11tce (i słusznie). Jego miejsce w piątek na ławce.
Sparingi Lecha:
4.01 - Sparing: Lech Poznań - Sokół Kleczew 8:0
---
21.01 - Sparing: Lech Poznań - FK Ufa 0:0
24.01 - Sparing: Lech Poznań - Beroe Stara Zagora 3:1
26.01 - Sparing: Lech Poznań - Ujpest Budapeszt 1:1
---
04.02 - Sparing: Lech Poznań - Elana Toruń 8:0
http://www.lechpoznan.pl/aktualnosci,2,lech-poznan-elana-torun-80-_skrot_,26177.html
Pierwszy i ostatni - rywale niewymagający. W Turcji z kolei sporo zmian personalnych, ustawień - też w sumie ciężko coś powiedzieć.
http://kkslech.com/2017/02/06/tak-lech-strzelal-i-tracil-gole-zima/
Termalica
Trzy zwycięstwa i jedna porażka to sparingowy bilans Bruk-Betu Termaliki Nieciecza podczas zgrupowania w Turcji.
W pierwszej grze kontrolnej podopieczni Czesława Michniewicza ulegli azerskiemu Karbachowi Agdam 2:3 (bramki dla „Słoni” Hüseynov - samobójcza i Wojciech Kędziora). Później pokonali ukraińską Worską Połtawę 1:0 (Kędziora) i wicelidera macedońskiej ekstraklasy, Shkendiję Tetovo 2:1 (Krystian Peda Dawid Nowak). Wczoraj pokonali 1:0 uczestnika Liga Mistrzów i lidera bułgarskiej ekstraklasy - Łudogorca Razgard.
---
Dla mnie no bet, 1x2 jedynie livebet. Niby 1.8 na gospodarze wygląda kusząco, ale Termalica Michniewicza - obiecujące wyniki sparingów, mało tracą, w piątek pewnie też przyczają się i poczekają na swoje okazję. Może cornery? Lech powinien tradycyjnie u siebie sporo ich nabić, chyba że szybko strzelą.
Lechowi trochę nie ufam w obronie. Odszedł Arajuuri w jego miejsce nikt nie przyszedł. Kadar w sparingach praktycznie nie grał. W parze z młodym Bednarkiem, Nielsen. Gość solidny, nic poza tym. Jest jeszcze Wilusz i Dudka. Dalej wygląda już lepiej. Ciekawa pomoc - Jevtic, Majewski, Gajos, Pawłowski, Trałka, Tetteh, Makuszewski, Radut. Jest w kim wybierać. Może faktycznie to będzie runda Kownackiego? Będzie rywalizować o miejsce z Robakiem, do zdrowia wrócił też Bille Nielsen która ma coś do udowodnienia.
Ps. Murawa w Poznaniu wygląda na lepszą niż na jesień.
Ps. Wyniki sparingów ekip z Ekstraklasy:
http://www.90minut.pl/sparing.php?id_rozgrywki=8694
Jak oceniacie szanse Legii w Gdyni? W Gdańsku faktycznie bts powinien być dobrym rozwiązaniem.

Otrzymane punkty reputacji: +5
Z 21

zet

Użytkownik
Do postu Kfjatka należy dodać dość istotną kwestię. W tym meczu nie zagra Jan Bednarek, podstawowy obrońca. W obwodzie pozostaje Wilusz (sic!) oraz Dudka (sic!). Ewentualnie na środku może zagrać Kadar (panienka na foszku). Jak widać wszystkie opcje są dramatem. Niestety w Lechu póki co brak konkretnych ŚO...
Gdyby jednak odejść od nominalnych obrońców, na środku można postawić na...Trałkę. Mówię jak najbardziej poważnie i serio, a co więcej, w którymś sparingu został testowany na tej pozycji przez NB

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
A propos meczu Arka vs Legia, widzę nikt nie typuje ;), jakie są wasze przewidywania, myślałem, że ktoś napisze , że Legia pojedzie ulgowo do Gdyni, żeby skoncentrować się na Ajaxie, ale tu cisza w temacie ;). Przypominam, że Arka wygrała wa Warszawie 3:1.

Ktoś coś, jakieś typy ;) ?

betxp 230

betxp

Użytkownik
Ja jeszcze bez typów, bo pierwsza kolejka to niewiadoma totalna. Ale parę ciekawostek. Po pierwsze Lechia. Taktyką przewodnią na tą rundę będzie 1-4-1-3-2. Stąd zabiegano tak o Ariela Borysiuka, wreszcie w Lechii jest gracz z numerem 6. Był Kovacevic, ale on nie mógł grać ze względu na limit. Bardzo dobrze prezentują się skrzydła. Krasic będzie mógł iść wreszcie rozgrywać do przodu, bo na jesień miał też więcej zadań defensywnych. Niewiadomymi są Kuciak i van Kessel, ale mają na pewno potencjał na bycie pierwszoplanowymi postaciami w lidze.
Lechia ostatnie dwa sparingi z Chojniczanką grała 1-4-1-3-2, z Bytovią 1-4-1-4-1
Co do meczu Arka - Legia. Po pierwsze Arka ma wszystkich napastników nominalnych kontuzjowanych lub nieprzygotowanych, więc możliwe, że na szpicy wyjdzie wypożyczony Formella. Legia ma tylko Necida, który zagrał w jednym sparingu. Poruszał się fajnie po boisku, ale jeszcze nie wykorzystał żadnej okazji. Legia w ostatnim sparingu wyglądała już lepiej motorycznie, jednak nadal była strasznie nieskuteczna. Wysoki pressing narzucili Nordsjaelland. Duńczycy na innym etapie przygotowań, u nich liga zaczyna się później.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Legia chyba nie ma po co odpoczywać, ostatnim meczem o stawkę było spotkanie ligowe w grudniu.Mecz z Arką powinien być dla nich przetarciem przed tym pojedynkiem (Mecz grają 5 dni po meczu ligowym tak więc nie powinno być tutaj problemu)
Legia z Arką jak pamiętam grała w eksperymentalnym składzie kilka dni przed LM, w ciągu ligi, sama Arka też chyba miała dobrą formę, mieli dobre serie na swoim terenie, z czasem jednak to się zmieniło.

A 0

azot85

Użytkownik
Lech-Termalica
Lech w tym meczu najpewniej wyjdzie w swoim przemeblowanym najsilniejszym składzie. Jak dla mnie i to nie dlatego że pochodzę z Poznania musi tu być wygrana gospodarzy aczkolwiek po nie łatwym meczu.

mefiuu 7,8K

mefiuu

Użytkownik
A propos meczu Arka vs Legia, widzę nikt nie typuje ;), jakie są wasze przewidywania, myślałem, że ktoś napisze , że Legia pojedzie ulgowo do Gdyni, żeby skoncentrować się na Ajaxie, ale tu cisza w temacie ;). Przypominam, że Arka wygrała wa Warszawie 3:1.
Ktoś coś, jakieś typy ;) ?
Legia nie musi grać &quot;ulgowo&quot; w Gdyni. Po pierwsze mają bardzo szeroki skład i minimum dwóch solidnych zawodników na każdą pozycję. Po drugie od meczu sobotniego do meczu z Ajaxem jest aż 5 dni, więc na spokojnie każdy zdąży się zregenerować. A to że Arka wygrała w Warszawie 3:1 to raczej nie ma większego znaczenia. Przypomnijmy że wtedy na ławce trenerskiej siedział Albański Guardiola - Besnik Hani ????
A co do typów na ten mecz to ciężko coś teraz napisać, bo nie wiadomo jak Legia przepracowała okres przygotowawczy. Mówiąc szczerze oglądałem 3 sparingi Legii i to nie wyglądało za ciekawie. Ale na to również nie ma co patrzeć, bo ta gra była na bardzo małej intensywności i brakowało tempa, ale to jest prawdopodobnie spowodowane ciężkim okresem przygotowawczym. Po spotkaniu w Gdyni będzie można coś więcej powiedzieć. Ostatnio oglądałem mecz Ajaxu z Rodą w niedzielę i ten Ajax nie zachwycił. Odeszli kluczowi zawodnicy: Bazoer, Milik, El Ghazi, Cillessen, Gudelji, Fisher czy Tete. Myślę że jak Legia będzie wyglądać tak jak w końcówce rundy jesiennej to powinna sobie poradzić z Ajaxem.
Lech-Termalica
Lech w tym meczu najpewniej wyjdzie w swoim przemeblowanym najsilniejszym składzie. Jak dla mnie i to nie dlatego że pochodzę z Poznania musi tu być wygrana gospodarzy aczkolwiek po nie łatwym meczu.
Co masz ma myśli przemeblowanym? W większości meczy kontrolnych Lech grał takim samym lub zbliżonym ustawieniem jak jesienią. Jedynie w miejsce Kadara grał Kostewycz na lewej obronie. Mówisz &quot;niełatwym&quot; meczu. Ja stawiam tutaj na dość łatwe zwycięstwo Kolejorza. Termalica grała bardzo słabo w okresie przygotowawczym. Nie stać ich było na dłuższy pobyt w Turcji i musieli radzić sobie na pozamarzanych i przesiąkniętych wodą boiskach treningowych w Polsce.

K 2K

kfjatek

Użytkownik
Co masz ma myśli przemeblowanym? W większości meczy kontrolnych Lech grał takim samym lub zbliżonym ustawieniem jak jesienią. Jedynie w miejsce Kadara grał Kostewycz na lewej obronie. Mówisz &quot;niełatwym&quot; meczu. Ja stawiam tutaj na dość łatwe zwycięstwo Kolejorza. Termalica grała bardzo słabo w okresie przygotowawczym. Nie stać ich było na dłuższy pobyt w Turcji i musieli radzić sobie na pozamarzanych i przesiąkniętych wodą boiskach treningowych w Polsce.
?

Trzy zwycięstwa i jedna porażka to sparingowy bilans Bruk-Betu Termaliki Nieciecza podczas zgrupowania w Turcji. Pokonali uczestnika Ligi Mistrzów.

Wczoraj mieli pierwszy trenin w Polsce po powrocie z Turcji..

mefiuu 7,8K

mefiuu

Użytkownik
?

Trzy zwycięstwa i jedna porażka to sparingowy bilans Bruk-Betu Termaliki Nieciecza podczas zgrupowania w Turcji. Pokonali uczestnika Ligi Mistrzów.

Wczoraj mieli pierwszy trenin w Polsce po powrocie z Turcji..
Ale spójrz w jakim składzie zagrał ten uczestnik Ligi Mistrzów i na poziom gry jaki był w tych meczach.

OWszem wrócili dopiero ze zgrupowania w Turcji, ale byli tam tylko 12 dni, gdzie większość drużyn było od 3 do 4 tygodni.

K 2K

kfjatek

Użytkownik
Wspomniane problemy w defensywie Lecha.
&quot;Przed Kolejorzem dopiero inauguracja rundy wiosennej, a Lech już ma mały problem. Wypadł i tak zagrożony pauzą Jan Bednarek, który ma ospę, więc do zajęć powróci najwcześniej po weekendzie. Tym samym szkoleniowiec niebiesko-białych musi znaleźć kogoś, kto w piątek wystąpi na środku obrony u boku Lasse Nielsena. Nenad Bjelica ma na podjęcie decyzji już tylko 2 dni, a kandydatów nie ma zbyt wielu.
Tamas Kadar przez myślenie nie o Lechu a o transferze oraz przez brak gry w sparingach wypada z grona kandydatów. Zostaje tylko Dariusz Dudka pełniący na treningach rolę bardziej przewodnika dla młodych graczy niż czynnego piłkarza oraz Maciej Wilusz. 29-latek zimą też mógł odejść z Lecha Poznań tym bardziej, że nie przedłuży umowy wygasającej w czerwcu, ale nikt nie chciał wyłożyć za niego żądanej kwoty.&quot;

10.02.2016/18,00
Ruch - Cracovia
typ 2 ✅
kurs 2,25
bet 365
Na początek naszej ekstraklasy gram na zwycięstwo Cracovi w spotkaniu wyjazdowym z Ruchem.Teoretycznie jest to mecz w strefie spadkowej i każdy wynik jest możliwy.Cracovia jesienią grała zdecydowanie lepiej niż ich miejsce w tabeli.Przseciesz 14 pozycja z tylko 21 punktami nieprzystoi tej drużynie która powinna być w czubie tabeli.Teraz po przerwie zimowej jestem przekonany że bedą się systematycznie piąc w góre tabeli.Ich potencjał piłkarski jest zdecydowanie wyższy niż Ruchu Chorzów i spokojnie wygrają ten mecz.Chorzowianie mają olbrzymie kłopoty finansowe i organizacyje i sa jednym zgłównych kandydatów do spadku z ligi.✅

columbo 17

columbo

Użytkownik
Legia chyba nie ma po co odpoczywać, ostatnim meczem o stawkę było spotkanie ligowe w grudniu.Mecz z Arką powinien być dla nich przetarciem przed tym pojedynkiem (Mecz grają 5 dni po meczu ligowym tak więc nie powinno być tutaj problemu)
Legia z Arką jak pamiętam grała w eksperymentalnym składzie kilka dni przed LM, w ciągu ligi, sama Arka też chyba miała dobrą formę, mieli dobre serie na swoim terenie, z czasem jednak to się zmieniło.
Legia wyszła w składzie: Malarz - Wieteska, Dąbrowski, Rzeźniczak - vranjes, kopczyński - Brzyski, hamalainen, aleksandrov - Niezgoda, Prijovic.

Mecz odbył się 3 dni po pierwszym meczu z Dundalk i na 3 przed rewanżem.

Otrzymane punkty reputacji: +17
slomiany400 48,3K

slomiany400

Użytkownik
W końcu wraca najlepsza piłka na świecie! Też już czujecie te emocje? Dobrze, że niedawno było PNA to można było się już trochę wprowadzić w ten klimat ^^
Arka - Legia 2 1.75 b e t 3 6 5 ✅
Tutaj nie mam żadnych wątpliwości, Legia wraca na fotel lidera w najbliższych dniach. Pograli sobie trochę w Hiszpanii, odpoczęli i teraz będą musieli wrócić do mroźnego kraju i grać o najwyższe cele, nie mogą odpuszczać tematu pomimo tego, że w LE też grają, ale do LE jeszcze tydzień, więc w ten mecz wchodzą na grubo! Magiera dobrze ustawił drużynę, młodzież w końcu się przebija do pierwszej drużyny. Arka na początku myślałem, że będą czarnym koniem, ale no niestety potem pokazali, że top8 to ich miejsce nie wyżej. Legia bierze rewanż za ostatni mecz z Arką. GOOD LUCK!
Lechia - Jagiellonia over 2.5 1.95 b e t 3 6 5 ✅
Będą gole, oj będą, nie będzie odpuszczania, żadna z drużyn nie zadowoli się 1 pktem, kiedy będzie miała okazje stać się samodzielnym liderem naszej pięknej ekstraklasy! Lechia ładny sezon przygotowawczy, w ofensywie dobrze grało, w defensywie słabiej. Jaga strzeli gola na spokojnie, polski Guardiola zrobił z nich solidną ekipę. Koniec tamtego roku obie ekipy zakończyły porażka, teraaz wypoczęci po przerwie, walka o każdy centymetr boiska i gole gole gole, na to czekamy. Kurs wysoki, ale do gry jak najbardziej i to się ceni

S 0

sebek33211

Użytkownik
Po 2 miesiącach wraca nasza kochana Ekstraklasa,kochamy ja z ten bardzo ciepły klimat ,pozytywnych piłkarzy i dobrych komentatorów.
Ciekawie i pod lupe mozna brac spotkania Ruch-Cracovia,Wisła-Korona,ciekawie zapowiada się spotkanie Lech-Bruk Bet Termalica ,pod duzym znakiem zapytania stoi mecz Górnika-Zagłębie mówi się ,że może nie dojśc do spotkanai szkoda by było bo ten mecz jest naprawdę ciekawym wyzwaniem ,Górnik który wygląda całkiem dobrze i czuje ,że powalczy o cos więcej niz utrzymanie ,z drugiej strony Zagłębie które nie robiło transferów a postanowiło zatrzymać ludzi tych co ma .I tu Górnik powinien powalczyc nawet o 3 pkt ,dobrze wygląda Piast 4 dobre transfery moze podziałac w koncu na regularne strzelanie bramek Papadopulos ,Sekulski,Mójta oraz licze na dobre wystepy Vranjesa ,Piast może siegnoc nawwet po 3 pk ale gra x2 przy kursie 1,98 w betssonie jest bardzo atrakcyjna..Wisła Kraków wygląda obiecująco i nie powinna mec problemu z pokonaniem Korony Kielce tzreba jasno powiedziec ,że Korona nie zrobiła duzych transferów bo powrót dwóch graczy z I ligi oraz nie grającego Górskiego w Jadze nie załatwia sprawy a i nowy napastnik nie wkomponuje sie odrazu do zespołu,utrata Małeckiego i Sekulskeigo jest sporym osłabieniem.Zobaczymy jak wejdzie w rytm meczowy Legia ,które według mnie jest narazie lekko przytłumiona LE i w lidze ,moze nie byc łatwo ,a Arka moze postawić sie Legii i trafic przynajmniej 1 raz,Według mnie duże szanse na 3 punkty ma Wisła Płock która ,trzyma fason drużyny w przeciwieństwie do Sląska który ma problemy nie tylko z kadra ale z samymi zawodnikami,Lech poznań powinien poradzić sobie z Termalica i wygrać 2:0,co do hitu kolejki Lechia jest mocny kadrowo i troszeczkę wzmocniał sie przed liga ,w przeciwieństwie do Jagi której priorytetem było zatrzymanie wszystkich graczy,tu liczę na Lecha ale morze być x.

S 0

sebek33211

Użytkownik
Ale wiesz to jest nowe rozdanie po przerwie i znów mogą miec passę kilku meczy bez porazki u sb ,jak to było za dobrych czasów w Łecznej gdzie punkty traciły czołowe druzyny w tym sezonie tez tak myślę,zę Arka i Łęczna u sb będą mocne.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Mogą, ja to piszę bardziej w kwestii odpoczynku Legii przed Ajaxem, że na Arkę wyjdą optymalnie.

biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Lech - Termalica
Pierwszy mecz otwierający rok 2017 w Ekstraklasie, czyli spotkanie Lecha z Termalicą przy Bułgarskiej. Pierwsza kolejka po takiej przerwie to zawsze niewiadoma, natomiast wiem to, że na tą rundę planem Lecha jest walka o mistrzostwo, natomiast Bruk-betu - grupa mistrzowska. 1X2 raczej bym się tu nie bawił, bo osłabienia w defensywie Lecha mogą spowodować, że Termalica będzie miała kilka okazji i uda się jej coś strzelić, natomiast Lech mając taki potencjał z przodu, raczej o bramki nie musi się martwić. Co do tej rundy, mam wrażenie że znowu większość bramek w Lechu będzie zdobywana przez zawodników drugiej linii. Tam mają duży potencjał, natomiast Robak/Kownacki jakoś do mnie nie przemawiają. I w tej osobie, która może wziąć na siebie ciężar widzę Darko Jevticia, który widać że dobrze przepracował okres przygotowawczy i po sparingach można zauważyć, że Bjelica na nim będzie chciał opierać grę. Stąd też takie moje typy.

Over 2,5 @1.93
Darko Jevtic strzeli @2.67

UNIBET

Arka Gdynia - Legia Warszawa
Na pierwszy mecz między tymi drużynami nie ma co patrzeć. Legia była wtedy w zupełnie innym miejscu, inny trener. Teraz Legia musi podtrzymać formę z koncówki jesieni i tak samo punktować pomimo braku Nikolcia i Prijovicia. Trochę czasu minie zanim Necid wkomponuje się w zespół, natomiast myślę, że już w tej kolejce może zapunktować. Najprawdopodobniej trener Magiera zdecyduje się zagrać z Broziem na prawej obronie, żeby przygotować go na starcie z Ajaxem. W dodatku nie ma Moulina i Kopczyński ćwiczy indywidualnie. Ale patrząc na kadrę Legii to nie powinien być problem, będzie szansa dla Jodłowca na pokazanie się. Arka zagra na pewno z ambicją, ale nie podejrzewam żeby to starczyło na Legię. Nie chcę się odnosić do sparingów, bo z doświadczenia wiem, że są średnio miarodajne :p

Legia -1 @3.15 UNIBET

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom