Tak jak kolega wyżej z Pogoni,twierdze że zwycięży GKS
Dyscyplina: Piłka nożna Polska I liga
Godzinna: 20:45
Spotkanie: GKS Katowice - Stomil Olsztyn
Typ: GKS Katowice
Kurs: 1.83
Bukmacher: bet365
Analiza:
Zapraszam na 21 kolejke I ligi w którym zmierzy się zespoł mający aspiracje i bardzo poważne plany awansu do
Ekstraklasy z ligowym średniakiem -Stomilem Olsztyn. Goście w swoim pierwszym meczu na wiosnę wywieźli remis z faworyzowanego Sosnowca. Warto zaznaczyć, że decydującą bramkę stracili dopiero w doliczonym czasie gry po rzucie karnym.
Ostatni bilans meczów u siebie GKS-u w starciach ze Stomilem jest zdecydowanie po stronie Katowic. Co ciekawe od 5 spotkań, Olsztynianie nie potrafili pokonać gospodarzy, a aż czterokrotnie ulegali, tracąc co najmniej dwie bramki.
Dla GieKSy jest to kolejny krok do wymarzonego awansu natomiast według mnie Stomil będzie walczył o utrzymanie.
Transfery w oknie zimowym:
âSTOMIL - PRZYSZLI:
David Moli (N - Nuneaton Town FC), Jakub Piotrowski (P - Pogoń Szczecin), Adrian Serowiec (B - rezerwy), Paweł Wojowski (P - Arka Gdynia)
STOMIL - ODESZLI:
Bartosz Bartkowski (P - Huragan Morąg), Łukasz Suchocki (P - Sokół Ostróda), Rafał Śledź (N - Sokół Ostróda), Michał Trzeciakiewicz (P - ?)
O Trasnferach GieKSy już pisałem wczesniej ale jak już pisze Stomilu to przypomne.
GKS Katowice:
Przybyli: Armin Ćerimagić (P - Górnik Zabrze), Kamil Jóźwiak (P - Lech Poznań), Igor Sapała (P - Piast Gliwice), Tomasz Wisio (O - SK Niederösterreich Sankt Pölten)
Ubyli: Kamil Główka (B - Puszcza Niepołomice), Adrian Jurkowski (O - Sandecja Nowy Sącz), Przemysław Sawicki (N - Skra Częstochowa), Eryk Sobków (N - Kotwica Kołobrzeg)
Według mnie GKS zrobił lepsze,bardziej przemyslane transefery które pokazały w Chojnicach dobrą gre,no może poza Wisio który zagrał słabo.
Ostatnie bezpośrednie pojedynki obu drużyn:
Stomil Olsztyn GKS Katowice 1 : 1
Stomil Olsztyn GKS Katowice 0 : 0
GKS Katowice Stomil Olsztyn 2 : 2
Stomil Olsztyn GKS Katowice
1 : 0
GKS Katowice Stomil Olsztyn
2 : 1
Podsumowując, stawiam tutaj na faworyta z Katowic który gra u siebie,ma za sobą boisko i głośnych,wiernych kibiców. Jeżeli w końcu ma być ten awans to takie mecze trzeba wygrywać i tak też będzie.
Powodzenia!!