>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2014 IIHF World Div.IIA Championship - Belgrade, Serbia; 9th-15th.Apr

Status
Zamknięty.
michal1090 1,7K

michal1090

Użytkownik
MŚ Dywizji IIA w Belgradzie tak więc ruszamy z tematem ;) !

W tej Hali rozegrane zostaną wszystkie mecze :

Terminarz
:

Składy :

Otrzymane punkty reputacji: +26
pf1920 2,3K

pf1920

Użytkownik
Islandia(+2.5)-Belgia@1.95 b365 ✅ 6-3

Belgowie wczoraj rozbili 8-3 głównego faworyta do spadku,Serbię.
Islandia choć była skazana na pożarcie przez Estonię to powalczyła i skończyło się tylko 1-4.
Na wyróżnienie zasługuje ich goalie,Dennis Hedstrom,który rozegrał świetny mecz.
Belgowie to jednak zespół słabszy od Estonii i nie spodziewam się jakiegoś jednostronnego widowiska dziś.Raczej będzie to wyrównane spotkanie nie obfitujące w wiele goli.
Jeśli Hedstrom podtrzyma dobrą dyspozycję z wczoraj to o dobry wynik jestem spokojny.
Ta linia według mnie o 1 bramkę zawyżona.Pewnie kierowali się tym,że rok temu Belgowie wygrali 4-1.

michal1090 1,7K

michal1090

Użytkownik
Islandia(+2.5)-Belgia@1.95 b365

Belgowie wczoraj rozbili 8-3 głównego faworyta do spadku,Serbię.

Islandia choć była skazana na pożarcie przez Estonię to powalczyła i skończyło się tylko 1-4.
Na wyróżnienie zasługuje ich goalie,Dennis Hedstrom,który rozegrał świetny mecz.

Belgowie to jednak zespół słabszy od Estonii i nie spodziewam się jakiegoś jednostronnego widowiska dziś.Raczej będzie to wyrównane spotkanie nie obfitujące w wiele goli.
Jeśli Hedstrom podtrzyma dobrą dyspozycję z wczoraj to o dobry wynik jestem spokojny.

Ta linia według mnie o 1 bramkę zawyżona.Pewnie kierowali się tym,że rok temu Belgowie wygrali 4-1.
Jak najbardziej popieram typ i sam chciałem go podać ale jak widać PF mnie uprzedził ;)

buki sugerują się wynikiem sprzed roku, jak na moje Islandia będzie wstanie dziś nawiązać walkę nawet o wygraną a po kursie @ 7.00 na ML warto lekko spróbować

Tak więc :

Islandia ML @ 7.00 ✅✅✅
bet365

Otrzymane punkty reputacji: +4
pf1920 2,3K

pf1920

Użytkownik
Powinno być dobrze Michał;)
Izrael(-1.5)-Serbia@2.55 b365 ⛔ 6-10

Trochę poszperałem i znalazłem kilka cennych informacji o drużynie Izraela.Dziwiło mnie,że ta ekipa zaliczyła taki progres(zwycięstwo z Australią)jeszcze niedawno grając w Dywizji III.
W IIHF jest przepis który mówi,że aby zawodnik,który ma podwójne obywatelstwo mógł zagrać w reprezentacji to musi przynajmniej 2 sezony z rzędu grać w rodzimej lidze.
Wiadomo,że mnóstwo Żydów mieszka i uprawia sport w Kanadzie i USA,a hokeiści do reprezentacji tych krajów nigdy nie będą się w stanie załapać,więc chcą grać dla Izraela.
Podobno 2 czy 3 kadrowiczów nie grało w lidze izraelskiej,a w kadrze są.IIHF ich sprawdziła i faktycznie z dokumentów wynika,że grali lecz są tacy,którzy to podważają uważając,że nie mogli równocześnie przebywać w Kanadzie i Izraelu;).
Zostawiając już z boku czy to prawda czy nie to i tak w kadrze Izraela jest 3 graczy,którzy znacznie odbiegają poziomem od wszystkich zawodników z turnieju.Są też słabsi niż reszta,którzy bez pomocy kolegów raczej nie wystąpili by w dywizji 2A.
Co do Serbów to w ich kadrze brakuje 2 najlepszych graczy,Milovanovica i Sretovica.
Dodatkowo liga serbska nie dokończyła rozgrywek w tym roku,więc większość kadry nie miała możliwości gry i tylko trenowali.
Serbowie mimo,że są gospodarzem to są głównym kandydatem do spadku.Wczorajsza wysoka porażka tylko potwierdziła,że w zespole nie za dobrze się dzieje.
Myślę,że w takim wypadku Izrael jak najbardziej jest w stanie zwyciężyć tutaj minimum 2 bramkami.
Z tego co wyczytałem to ich dwie linie bardzo dobrze funkcjonują.
Wczoraj sprawili dużą niespodziankę pokonując Australię po dogrywce 4-3.

michal1090 1,7K

michal1090

Użytkownik
Powinno być dobrze Michał;)

Izrael(-1.5)-Serbia@2.55 b365

Trochę poszperałem i znalazłem kilka cennych informacji o drużynie Izraela.Dziwiło mnie,że ta ekipa zaliczyła taki progres(zwycięstwo z Australią)jeszcze niedawno grając w Dywizji III.
W IIHF jest przepis,że aby zawodnik,który ma podwójne obywatelstwo mógł zagrać w reprezentacji to musi przynajmniej 2 sezony z rzędu grać w rodzimej lidze.
Wiadomo,że mnóstwo Żydów mieszka i uprawia sport w Kanadzie i USA,a hokeiści do reprezentacji tych krajów nigdy nie będą się w stanie załapać,więc chcą grać dla Izraela.
Podobno 2 czy 3 kadrowiczów nie grało w lidze izraelskiej,a w kadrze są.IIHF ich sprawdziła i faktycznie z dokumentów wynika,że grali lecz są tacy,którzy to podważają uważając,że nie mogli równocześnie przebywać w Kanadzie i Izraelu;).
Zostawiając już z boku czy to prawda czy nie to i tak w kadrze Izraela jest 3 graczy,którzy znacznie odbiegają poziomem od wszystkich zawodników z turnieju.Są też słabsi niż reszta,którzy bez pomocy kolegów raczej nie wystąpili by w dywizji 2A.

Co do Serbów to w ich kadrze brakuje 2 najlepszych graczy,Milovanovica i Sretovica.
Dodatkowo liga serbska nie dokończyła rozgrywek w tym roku,więc większość kadry nie miała możliwości gry i tylko trenowali.
Serbowie mimo,że są gospodarzem to główny kandydat do spadku.Wczorajsza wysoka porażka tylko potwierdziła,że w zespole nie za dobrze się dzieje.

Myślę,że w takim wypadku Izrael jak najbardziej jest w stanie zwyciężyć tutaj minimum 2 bramkami.
Z tego co wyczytałem to ich dwie linie bardzo dobrze funkcjonują.
Wczoraj sprawili dużą niespodziankę pokonując Australię po dogrywce 4-3.
Bardzo dobre informacje przekazał nam PF ;) wszystko się zgadza,ja od siebie dodam jeszcze taką ciekawostkę że Izraelczycy przyjechali tu naprawdę przepotężną kadrą, na tyle potężną że zabrakło nawet miejsca na końcówkę w zrobionym screenie ;) Kadra na ten turniej to aż 41 zawodników ! w tym 5 bramkarzy, porównując sobie kadry innych drużyn to przepaść no może oprócz Serbów o których PF wspomniał że bez dwóch największych armat Milovanovica i Sretovica muszą sobie radzić.

w pełni popieram typ i powinno być dobrze ;)

Otrzymane punkty reputacji: +1
malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
ja tam aż takim optymistą bym nie był, bo co znaczy wygrana z Australią, niewiele, czy aby na pewno to lepszy zespół od Serbów? przegrali niby aż 3:8 ale nie odstawali aż tak bardzo, a Australia ma przecież problemy w ogóle z konstruowaniem akcji...
ale oczywiście życzę powodzenia! ✅

pf1920 2,3K

pf1920

Użytkownik
ja tam aż takim optymistą bym nie był, bo co znaczy wygrana z Australią, niewiele, czy aby na pewno to lepszy zespół od Serbów? przegrali niby aż 3:8 ale nie odstawali aż tak bardzo, a Australia ma przecież problemy w ogóle z konstruowaniem akcji...
ale oczywiście życzę powodzenia! ✅
Tyle,że na Australię patrzyłeś przez pryzmat meczu z Estonią,która jest zdecydowanym faworytem tej grupy i dla wszystkich ekipą poza zasięgiem.

pf1920 2,3K

pf1920

Użytkownik
Belgia-Izrael over 7.5@1.70 b365 3-3 ⛔ //szósty gol padł w 28 minucie:]
Polecam over,szczególnie po tym co zobaczyłem w meczu Serbia-Izrael.
Izrael w defensywie przez większość spotkania grał tragicznie.To nie jest tak,że Serbia grała super mecz.To defensywa Izraela na czele z bramkarzem bardzo ułatwiała im strzelanie goli.
Izrael tak jak mogliście przeczytać w ostatnim poście posiada kilku naprawdę dobrych zawodników i to można było zaobserwować w meczu z Serbią.
Szczególnie na początku 3 tercji ich gra z przodu wyglądała bardzo dobrze.Kilka szybkich akcji i obrona serbska nie wiedziała co się dzieje.Gdyby nie dobre 2,3 interwencje bramkarza przy stanie 6-5 to spokojnie Izrael mógł wyjść na prowadzenie.
Ogólnie było widać różnicę w rozgrywaniu krążka,gdy ci najlepsi gracze Izraela znajdowali się na lodzie.
Co do dzisiejszego meczu to nie wiem czy da się aż tak poprawić grę z tyłu,szczególnie,że grają z o wiele bardziej wymagającym zespołem niż Serbia.
Z przodu to wygląda dobrze i na pewno są w stanie jakieś 3,4 bramki strzelić.
Polecam.Linia na tyle niska,że powinna zostać pokryta już po 2 tercjach.

Otrzymane punkty reputacji: +2
malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Korea Płn.(-1,5) - Bułgaria 1 2.55
typ opieram na tym co do tej pory działo się w tych mistrzostwach, oczywiście od razu mecze z Gruzją odrzucam bo wiadomo tak odstawali, że to żaden wyznacznik.
oba zespoły mają komplet zwycięstw ale Korea Płn. do tej pory wygrywa jak chce, bardzo łatwo ograli ZEA i Hongkong, stracili max. 3 bramki w meczu do tej pory. Natomiast Bułgaria niby też same wygrane, ale aż 5 bramek straconych z ZEA i wyrównane spotkanie z gospodarzem Luksemburgiem, które rozstrzygnęli na swoją korzyść dopiero w ostatniej tercji, a Korea Płn. z gospodarzami nie miała problemów po dwóch tercjach prowadząc 7:0... po takim kursie warto zagrać wygraną Korei z handicapem.

T 49

timbriadus

Użytkownik
Serbia- Islandia (-1.5) kurs 2.25 ⛔ (3:4 po karnych) (0:2,1:1,2:0,0:1k)
typ: 2(zwycięstwo w meczu) kurs 1.4 ✅
typ: over 6.5 kurs 1.72 ✅
Oba zespoły przegrały z faworytem do awansu czyli z Estonią róznicą 3 bramek, natomiast Islandczycy pokonali Belgów 6:3 podczas gdy Serbowie przegrali z Belgami aż 3:8.Islandczycy grają naprawę znakomicie ograli Australię, ograli Belgię przegrali tylko z Estończykami, którzy są poza zasięgiem wszystkich pozostałych ekip.Wydaje mi się , że wygrana Islandczyków (po kursie 1.4) to pewniak ale warto również zagrać z handicapem (-1.5) ze względu na fajny, wysoki kurs 2.25 ponieważ wygrana różnicą minimum 2 goli jest bardzo prawdopodobna.Wydaje mi się, że warto również zagrać over 6.5 ponieważ w meczach Serbów padało zawsze sporo bramek i we wszystkich trzech rozegranych meczach ta linia byłaby pokryta (16 goli,11 goli, 7 goli)

T 49

timbriadus

Użytkownik
Warto jeszcze dodać, że w zeszłym roku Islandczycy ograli Serbów 5:1 a przecież od tamtej pory zrobili jakieś postępy ponieważ w zeszłym roku przegrywali z Belgami a w tym już potrafili tą ekipę ograć 6:3

T 49

timbriadus

Użytkownik
Pierwsza tercja zakończona wynikiem 6:0 i bukmacher bet365 zmienia handicap na (-9.5) i kurs na 2.05 Myślę, że warto było zagrać przy handicapie (-8.5) i w dalszym ciągu warto grać nawet przy handicapie (-9.5) bo w tym spotkaniu padnie jeszcze mnóstwo goli. Ekipa Izraela gra potwornie słabo w obronie.

Za 2 minuty zacznie się 2 tercja bukmacher się trochę ogarnął i zmniejszył kurs - handicap (-9.5) kurs 1.62 Myślę, że Ci którzy oglądają to spotkanie na live streamie wykorzystali okazję i zagrali te handicapy (-8.5) i (-9.5) po wysokim kursie 2.0 i 2.05

Estonia (-9.5) Izrael kurs 2.05 wynik 16:3 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Warto jeszcze dodać, że w zeszłym roku Islandczycy ograli Serbów 5:1 a przecież od tamtej pory zrobili jakieś postępy ponieważ w zeszłym roku przegrywali z Belgami a w tym już potrafili tą ekipę ograć 6:3
Równie trafne porównanie jak to,że Borussia Dortmund jest w tym sezonie silniejsza niż w poprzednim,bo rok temu przegrali 1:2,a teraz wygrali z Bayernem aż 3:0.
Belgowie nie dość,że są słabsi niż się można było spodziewać to dodatkowo odpuścili mecz kangurom.
Dziś gospodarze wygrywając zapewnią sobie pozostanie w dywizji IIA,niemniej jutro o 3 punkty będzie łatwiej, więc kto wie czy nie zechcą się przyoszczędzić jak dzisiaj Izrael, wygrana z kolei już w 100% zapewnia utrzymanie Islandii i jutro mogą nie mieć motywacji do walki z Izraelem.
Strasznie mocno się tutaj sytuacja skomplikowała i poza pewną awansu Estonią,spaść teoretycznie może jeszcze każdy.
Moim zdaniem sens ma tylko atakowanie wysokich kursów,lub czekanie na live.
Mało jest transmisji z tego turnieju,ale widziałem kawałem meczu Serbia - Izrael - jeśli Serbia utrzyma się w tym roku(a raczej tak będzie) to za rok zagra dywizję niżej.

T 49

timbriadus

Użytkownik
Adhemar uważam, że Islandia jest o wiele mocniejszą ekipą od Serbów i myślę, że w tym meczu, który się zaraz rozpocznie to potwierdzą. Postawiłem 200 PLN na Islandię. Są transmisje z każdego meczu- podałbym Ci linka ale mam dopiero 5 postów zamieszczonych i nie mogę linków jeszcze zamieszczać. W każdym razie wystarczy wejść na oficjalną stronę iihf później wybrać dywizję i grupę i mamy u góry opcję &quot;live stream&quot;
&quot;Moim zdaniem sens ma tylko atakowanie wysokich kursów,lub czekanie na live.&quot; 2.25 to moim zdaniem jest wysoki kurs i warto go zagrać.

pf1920 2,3K

pf1920

Użytkownik
Według mnie najlepszą opcją jest pogranie under 6.5.
Na szybko,bo mecz za chwilę:
Islandia ma dobrze poukładaną obronę,plus dobrego bramkarza.Serbia z przodu nie wygląda za dobrze,proszę się nie sugerować meczem z Izraelem,bo ich obrona i bramkarze to jest tragedia.
Serbia też z tyłu źle nie wygląda.Widziałem ich prawie cały mecz z Estonią i obrona plus bramkarz naprawdę na duży plus.Skończyło się tylko na 5 bramkach,a Estończycy szczególnie w 1 i 2 tercji mocno napierali i oddali sporo celnych strzałów.
Według mnie będzie to mecz oparty głównie na grze defensywnej.
ISL-SRB under [email protected] b365 live ⛔ 3-3 //niestety b365 wlicza również rz.karne:;/:

adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Raczej taki wysoki kurs miałem na myśli:

miałem nawet wspomnieć ,że to najlepsza opcja dla obu drużyn,ale ja i tak wszędzie widzę spiski i układy,zagrałem przy 1:0 dla Islandii,która oczywiście,że jest lepszą drużyną i gdyby to był pierwszy mecz w rozgrywkach pewnie pokryłaby to wspomniane handi.

inzaghi78 3,1K

inzaghi78

Użytkownik
4.5 znakomity kursik graty!

Widziałem tylko pierwszą tercję tego spotkania i w niej Islandia grała znakomicie,trochę się zdziwiłem jak zobaczyłem końcowy rezultat :?
Gdzie mozna ogladac mecze ??
Bo zaczalem juz od jakiegos czasu interesowac sie tymi turniejami moze nie najwyzszej rangi ale z pewnoscia duzo bardziej przewidywalnymi niz pojedynki : Rosji, Kanady, USA , Szwecji czy Finlandii gdzie na upartego wszedzie jest po 50%

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom