Powinno być dobrze Michał
Izrael(-1.5)-
Serbia@2.55 b365
Trochę poszperałem i znalazłem kilka cennych informacji o drużynie Izraela.Dziwiło mnie,że ta ekipa zaliczyła taki progres(zwycięstwo z Australią)jeszcze niedawno grając w Dywizji III.
W IIHF jest przepis,że aby zawodnik,który ma podwójne obywatelstwo mógł zagrać w reprezentacji to musi przynajmniej 2 sezony z rzędu grać w rodzimej lidze.
Wiadomo,że mnóstwo Żydów mieszka i uprawia sport w Kanadzie i
USA,a hokeiści do reprezentacji tych krajów nigdy nie będą się w stanie załapać,więc chcą grać dla Izraela.
Podobno 2 czy 3 kadrowiczów nie grało w lidze izraelskiej,a w kadrze są.IIHF ich sprawdziła i faktycznie z dokumentów wynika,że grali lecz są tacy,którzy to podważają uważając,że nie mogli równocześnie przebywać w Kanadzie i Izraelu
.
Zostawiając już z boku czy to prawda czy nie to i tak w kadrze Izraela jest 3 graczy,którzy znacznie odbiegają poziomem od wszystkich zawodników z turnieju.Są też słabsi niż reszta,którzy bez pomocy kolegów raczej nie wystąpili by w dywizji 2A.
Co do Serbów to w ich kadrze brakuje 2 najlepszych graczy,Milovanovica i Sretovica.
Dodatkowo liga serbska nie dokończyła rozgrywek w tym roku,więc większość kadry nie miała możliwości gry i tylko trenowali.
Serbowie mimo,że są gospodarzem to główny kandydat do spadku.Wczorajsza wysoka porażka tylko potwierdziła,że w zespole nie za dobrze się dzieje.
Myślę,że w takim wypadku
Izrael jak najbardziej jest w stanie zwyciężyć tutaj minimum 2 bramkami.
Z tego co wyczytałem to ich dwie linie bardzo dobrze funkcjonują.
Wczoraj sprawili dużą niespodziankę pokonując Australię po dogrywce 4-3.