>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

2013 IIHF ICE HOCKEY U20 WORLD CHAMPIONSHIP - Ufa (Rosja)

Status
Zamknięty.
J 7K

juanroman08

Forum VIP

Kolejne MŚ U20, tym razem rozgrywane w Rosji, miejsce docelowe Ufa. Pierwsze spotkania już 26 grudnia. Myślę że warto obserwować i typować bo na pewno będzie trochę perełek ;)

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Zastanawiałem się długo nad tym spotkaniem i decyduję się spokojnie wejść z opcją overową. Łotwa w tej grupie raczej nie ma czego szukać i w ogólnym rozrachunku oceniam że będzie to ekipa walcząca o utrzymanie. Finowie jako pierwsi przetestują defensywę Łotyszy, Łotyszy którzy na te MŚ przyjeżdżają w składzie opierający się głównie na zawodnikach HK Riga, ale też mają kilka nazwisk z ligi szwajcarskiej jak choćby bramkarze Punnenovs i Merzlikins z tym że ci chłopcy mają jeszcze daleką drogę do pierwszych zespołów Rapperswil i Lugano. Z ciekawszych postaci chyba można zwrócić uwagę na Blugersa dla którego będą to drugie mistrzostwa świata w tej kategorii. Tak czy siak dla Finów, Łotwa nie powinna stanowić żadnego problemu, w ekipie fińskiej, nazwiska które pamiętam z zeszłych MŚ to Armia, Riikola, Granlund i Salomaki, ale nie wykluczone że jeszcze kilku panów grało w tamtym roku, także jest to na pewno zespół lepszy technicznie, bardziej zgrany, no i jak to Finowie nie przyjeżdżają tu po to by być chłopcami do bicia. Spotkania towarzyskie pokazały że drzemie tu spory potencjał który celuje w najwyższe miejsce.
Over 7.5 / 1.80 Pinnacle⛔ 1:5 ...szkoda 3 tercji, bo było na wyciągnięcie ręki.

Otrzymane punkty reputacji: +16
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Słowacja - Rosja

Mecz o 15 a więc szybki typ na over 1,5 w pierwszej tercji, Rosjanie pokazali w towarzyskich spotkaniach że prowadzą otwartą grę i nie wiadomo do końca jak będzie z ich defensywą ale na pewno nie muszą się martwić o ofensywę za którą odpowiedzialność bierze na siebie Yakupov. Dwie bramki jak na takie drużyny to może być maksymalnie 10 minut gry w pierwszej tercji, także myślę że warto zagrać.

over 1.5 (1st period) / 1.50 Sportingbet ⛔ 0:1 :?

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Kanada - Słowacja
Typ będzie ukierunkowany w stronę młodych Słowaków, którzy bardzo dobrze zaprezentowali się w starciu z gospodarzem tych MŚ, czyli Rosją. Dla mnie znamienitą sprawą jest tu fakt iż ci młodzi chłopcy grali w lidze słowackiej, cały czas w tym samym składzie i mierzyli się z drużynami w których doświadczenie jak i ogranie było na o wiele wyższym poziomie co było widać po niektórych wynikach. Mimo wszystko w tym roku Słowacja U20 w lidze słowackiej pokazał się parę razy z naprawdę dobrej strony. Mecz z Rosją wcale nie był jednostronnym widowiskiem, Słowacy w pewnych momentach zamykali Rosjan w ich tercji i oddawali raz po raz groźne strzały, zresztą wynik 2:2 bardzo dobrze oddaje to co działo się w tym meczu. Z drugiej strony nie chcę też wywyższać to Rosjan jako wielka drużyna z którą nikt nie powalczy, ale jest tam kilku ogranych chłopaków jak Yakupov czy Grigorenko i uwierzcie tacy zawodnicy robią różnicę. Tym bardziej że Słowacy nie są tu stawiani w hierarchii zbyt wysoko. Dla mnie jedno jest pewne jeśli Kanada podejdzie do tego spotkania zbyt rozluźniona, mogą się mocno &quot;naciąć&quot;, po pierwsze Kanadyjczycy tak swobodnie jak z Niemcami w ofensywie nie pograją, po drugie głupie kary i bezmyślne wejścia mogą tu być gwoździem do trumny gdyż Słowacja w tej kwestii gry nie jest w ciemię bita. Ogółem jestem zdania iż hendi -4,5 a także -5 to prezenty noworoczne i nie sądzę by Słowacja przegrała w takim rozmiarze. Pamiętajmy że Kanada wygrała z reprezentacją Niemiec 9:3, a Niemcy mimo wszystko pod względem potencjału ustępują Słowakom.
Słowacja (+4,5) / 1.93 Pinnacle ✅ 6:3
Słowacja over 1,5 / 1.71 MarathonBet ✅

zigi 57

zigi

Użytkownik
Spotkanie: Finland U20 - Czech Republic U20, Typ: Finland U20 (-2.5), Kurs:2.00, Buk: Bet365 1:3 ⛔

Finowie dziś powinni wypunktować Czechów, skład naprawdę mocny, kilku zawodników z SM-Liigi i nie statystów, a gwiazdy drużyn. Armia, Aaltonen, Barkov, Granlund, Lehkonen, powinni dziś punktować. Na ostatnich MŚ ograli Czechów 4:0, a skład wydaje się że jest mocniejszy niż rok temu. Czas pokaz trochę lepszy hokej niż z Łotyszami.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Finowie po dobrym początku i wygranej z Łotwą 5:1, przeżyli małe załamanie, najpierw wiadomość o tym że ich najlepszy strzelec po pierwszym meczu Aaltonen musi opuścić drużynę z powodu kontuzji, a później porażka z reprezentacją Czech. Spotkanie ze Szwajcarią jest dla nich bardzo ważne ponieważ w przypadku straty punktów, mogą się pożegnać z marzeniami o medalach na tych MŚ. Osobiście jestem zdziwiony, że mimo wszystko doświadczony zespół Suomi gra bardzo przeciętnie, nawet w pojedynku z Łotwą Finowie nie rzucali na kolana, a Czesi konsekwentnie, dobra defensywa i skuteczne wypady zwłaszcza w 1 tercji gdy zdobyli 2 bramki przy zaledwie 5 strzałach. To wszystko wystawia słabą notę reprezentacji Finlandii. Kolejny rywal również nie należy do zespołów które można od tak ograć, Szwajcaria jak na razie to bardzo pozytywne zaskoczenie, ze Szwedami doskonale w defensywie i świetnie w kontrze. Jestem zdania że pojedynek z Finami będzie łatwiejszy dla młodych Szwajcarów jak mecz ze Szwecją. Szwedzi są bardzo nieskuteczni, ale dobrze grają w ofensywie, u Finów nie widać błysku. Na pewno dodatnie hendi w postaci +2 na Szwajcarów jest bardzo dobrą propozycją, z pozostałych interesuje mnie też opcja X2 ponieważ jestem zdania że Szwajcarzy nie przegrają tego meczu w regulaminowym czasie gry. Pod względem bramek chyba under, jednak w tej kategorii wiekowej jest to 50/50.
Szwajcaria (+2) / 1.66 MarathonBet ✅
Szwajcaria X2 / 2.82 MarathonBet ✅

Z pozostałych spotkań ciekawie wygląda hendi na Słowaków, aczkolwiek sam fakt że Niemcy oddali dziś przeciwko Rosjanom 41 strzałów jest zastanawiający stąd też over 6.5 można próbować, bo tutaj stawiam na wymianę ciosów, chociaż Słowacy jak dla mnie nie powinni mieć tu problemów.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Szwajcaria - Czechy
Szwecja - Finladnia​

Świetnie zapowiada się jutrzejszy dzień na MŚ u20, dzień decydujący można by tak rzec, o ile w grupie B praktycznie wszystko jest jasne, bo nie wierzę aby USA przegrało ze Słowacją, a tym samym skazało się na grę o utrzymanie, więc grupa B odpada. Natomiast w grupie A walka na całego, oczywiście z gry wypadła już Łotwa, teraz kwestia kto do niej dołączy, kandydatów jest trzech, Czechy, Finalndia i Szwajcaria. Sytuacja wygląda tak że Finowie grają ze Szwedami, którzy są pewni awansu, a pierwsze miejsce mogą stracić tylko w przypadku wygranej Czechów w reg.time ze Szwajcarią i swojej przegranej z Finami w reg.time czyli teoretycznie jest to niemożliwe. W praktyce Finlandia musi wygrać, każda wygrana jest dla nich w tej chwili bardzo cenna, chyba że Szwajcarzy wygraliby z Czechami po dogrywce, w takim wypadku Suomi grają o utrzymanie. Jak więc widzicie rozwiązań na tą grupę jest bardzo dużo i właściwie wszystko możliwe, tyle że jest jedno ale Szwecja wygrywając grupę od razu awansuje do półfinału także jest o co grać. Patrząc na to wszystko obiektywnie, Szwajcarzy po dzisiejszym meczy z Finlandią mogą sobie pluć w brodę bo prowadzili 4:2 jeszcze na 5 minut przed końcem, a mimo to przegrali po dogrywce i to tak naprawdę skomplikowało całą konstrukcję tabeli.
Odnośnie spotkania Szwajcaria - Czechy to według mnie szansę 50/50 kursy bardziej faworyzują naszych sąsiadów, jest to z pewnością spowodowane tym iż Czesi lepiej radzą sobie w defensywie no i ogólnym założeniem że to Czesi :razz: Mimo wszystko ja tam bym nie był do tego tak bardzo przekonany, Szwajcarzy bardzo dobrze grają w ofensywie, potrafią szybko przechodzić do kontry i stwarzają dużo czystych sytuacji do strzału. Dzisiejszy mecz przeciwko Finom tylko potwierdza moje słowa, szkoda że nie wygrali, ale widać nie chcieli kończyć zabawy w grupie :razz: W tej parze bardziej cenie sobie Szwajcarów i też im życzę wygranej w tym meczu, a opcja ML lub też DNB jak najbardziej do grania.
Odnośnie drugiego meczu, to jeśli Szwedzi zagrają na 100% to bardzo mocno wątpię w to by Finowie byli w stanie wygrać. Z racji tego że może tu być różnie, bo ten mecz będzie rozgrywany po meczu Czechów ze Szwajcarami, na razie się wstrzymam z typem i poczekam jaki będzie układ tabeli przed godziną 13.
Szwajcaria ML / 2.10 Unibet ⛔ 3:4 OT

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Wszystko już jasne, Czesi wygrali po dogrywce i tym samym zapewnili sobie awans, wygrana za 2 punkty sprawia że Szwedzi nadal są na pierwszym miejscu i tylko porażka w regulaminowym czasie gry może sprawić że to Finowie zajmą 1 lokatę a Szwecja uplasuje się na drugim miejscu. Wczoraj pisałem że mimo wszystko widziałbym zwycięstwo Szwedów, jednak w takiej sytuacji może stać się wszystko dlatego też przyjmuje wariant który ucieszy obie ekip. Mianowicie remis w czasie regulaminowym a następnie zwycięstwo za 2 punkty Suomi. Mam świadomość tego że ostatnie trzy lata to trzy spotkania i trzy zwycięstwa zawodników spod znaku Trzech Koron, ale to jest sytuacja wyjątkowa, a Szwedzi na dobrą sprawę nie muszą już się angażować w 100% choć i tak zapewne kwestia uzyskania wyższości spowoduje iż będzie to bardzo ciekawy mecz. Podsumowując Granlund i jego kumple dostali wielką szansę także pora się przebudzić Finlandio.
Remis 60&#39; / 5.24 Pinnacle ⛔
Finlandia ML / 3.05 Betsafe ⛔

Szczęśliwego Nowego Roku ????

D 13

damianp

Użytkownik
Witam,
Aż sie musialem zarejestrowac ????
Nie do konca jest jak piszesz, Szwedzi maja pierwsze miejsce nawet jesli przegraja z Finami róznicą jednej, dwóch bramek, bo wtedy beda 3 zespoly z 8 punktami i robi sie tabelke.
Korzysc z takiego rozwiazania że Finowie wygraja dwoma bramkami jest taka ze Finowie zajma drugie miejsce wiec omina Kanade/Rosje w walce o 1/2.
Natomiast jesli bedzie remis to nie wazne kto wygra po dogrywce i tak Finowie Szwajcarow wyprzedza bo wygrali z nimi mecz.
Wiec Finowie beda na 3 miejscu.

Pozdrawiam

Otrzymane punkty reputacji: +11
johny-anthony 592

johny-anthony

Użytkownik
Ja ze swej strony za małą stawkę polecam grę na remis w meczu:
U20 MŚ ⛔ 1-4
Rosja vs Kanada
Typ X
Kurs 4.76 Pinnacle
Mecz rozpoczyna się o godzinie 15.00.
Dwaj faworyci do tytułu, zwłaszcza ekipa Klonowego liścia z Nugentem, który posiada prawdopodobnie największy talent wśród graczy do 21 lat. Styl gry i poziom percepcji zawodników na lodzie wraz z nim pozwala kreować mnóśtwo akcji.
Wiele podań i dużo kombinacyjnej gry, świetne trzymanie pozycji. Dobra gra obronna, asekurowanie.
Rosja będzie miała cięzkie przetarcie, ale ich atutem jest silna gra defensywna, dopracowana, wspomagana i pozycjonowana na każdej części tercji obronnej. Jest też potencjał Yakupowa, gracz na poziomie praktycznie już NHL. Rosja pokonała USA, tak jak Kanada, więc mecz jest sporej rangi. Nie widzę tu innego wyniku jak remis.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Czechy - USA

Pierwszy ćwierćfinał MŚ, pomysł na ten mecz raczej jest prosty i racjonalny. Spodziewam się zaciętej walki i niestety ale defensywnego obrazu gry, co prawda USA w ofensywie radzi sobie całkiem dobrze, ale już gdy przychodzi zagrać z drużyną ciut lepszą, wtedy braki ofensywne Yankesów wychodzą na jaw, w meczach z Rosją i Kanadą, młodzi Amerykanie zdobyli zaledwie 2 bramki. Co do Czechów to trzeba przyznać że obok Szwajcarów jest to pozytywne zaskoczenie, wygrana z Finami otworzyła im drzwi do walki o medale i na pewno nie wolno ich skreślać w pojedynku z USA. Przede wszystkim dlatego że Amerykanie wcale nie grają tak by być poza zasięgiem naszych sąsiadów. Czeski bramkarz Patrik Bartosak oraz Jhon Gibson z USA są aktualnie w TOP 5 bramkarzy tych MŚ, mają ponad 92% obronionych strzałów także nie spodziewam się by jeden z nich jutro zagrał o wiele gorzej ponieważ stawka bardzo wysoka i miejsca na błędy nie ma. Linia 6.5 wydaje mi się być bardzo przyjemna, a sam wynik zamknąłbym w 5 bramkach.

under 6.5 / 2.05 Pinnacle ⛔ 0:7 :?

johny-anthony 592

johny-anthony

Użytkownik
U 20 MŚ Rosja vs Szwajcaria 14:00
Mecz numer 2 play-off o półfinał MŚ, faworyt grający w domu, Rosja przeciwko Szwajcarom. Przegrana z Kanadą i tylko 1 strzelona bramka to mało dopuszczalny wynik dla głodnych gry i walczących o złoto Rosjan. Dyspozycja Yakupowa słabsza w meczu z Kanada, zespół nie sprostał, a dziś próba odbicia się i oczywiście wygranej.
Rosjanie będą na pewno ostro atakować, mają spory potencjał, ofensywnie prezentują się świetnie na tle zespołów takich jak Szwajcaria. Rosja zapewne strzeli dziś 5-6 bramek, a Szwajcaria nie jest drużyną oddającą punkty i bez walki, przekonali się o tym Czesi, Finowie.
Szwajcaria strzela bramki i Rosjanie też stracą, pierwszy atak przyszłościowy w Szwajcarii, ma szansę zaistnieć, nie spodziewałbym się szerokiej obrony i pilnowania pozycji kosztem ataku i kontrowania.
Wynik 7-5 przed MŚ jest tylko jakimś małym odniesieniem, ale potencjał Szwajcarów widoczny.
Wartościowy typ do zagrania dziś!
Typ over 6.5
Kurs 1,85 Pinnacle

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Pora na półfinały, mecze na pewno godne półfinałów, dlatego też gorąco zachęcam do oglądania. Pierwszy mecz o godzinie 10.00 USA vs Kanada, o godzinie 14.00 Rosja vs Szwecja.
USA - Canada​

Sercem za Kanadą, ale nie będę typował zwycięzcy ponieważ może zdarzyć się wszystko w takim spotkaniu, oczywiście kilku graczy ma spore doświadczenie i jest już ogranych na większych imprezach, ale Ryan Nuggent-Hopkins jest jeden a jego kolegów którzy jeszcze nie mieli okazji grać na MŚ jest tutaj spora gromadka. Po stronie USA mamy podobny układ, tyle że ta drużyna to chyba największa niewiadoma, rozbili w pył Czechów, rozbijali też inne słabe ekipy, jednak pojedynki z Rosją i Kanadą co prawda przegrane tylko jedną bramką, wcale nie były już tak dobre w ich wykonaniu. I to jest ta różnica Kanadyjczycy przeszli rozgrywki grupowe koncertowo, w meczach z Rosją i USA dali sobie strzelić po jednym golu, zaś pozostałe ze Słowacją i Niemcami potraktowali jako &quot;zabawę&quot; i &quot;strzelaninę&quot;. Dla mnie kluczowe jest tu to jak Kanada radzi sobie w defensywie, a radzi sobie imponująco, we wspomnianych spotkaniach przeciwko Rosjanom i USA, zagrali koncertowo, dlatego też jestem zdania że linia 6.5 w takim meczu to zdecydowanie zbyt dużo i trzeba to wykorzystać. Ciężko mi przewidzieć scenariusz ale wynik 3:2, 3:1 dla jednej ze stron nie będzie tu zaskoczeniem, dlatego gorąco polecam under 6.5
W drugim meczu, pobieram Rosjan :razz:
under 6.5 (USA - Kanada) / 1.83 Marathonbet ✅
Rosja ML / 2.02 MarathonBet
⛔

maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
Rosjan bym grubo nie ruszał, oczywiście nie wykluczam ich zwycięstwa ale grali wczoraj ciężki mecz, a Szwedzi odpoczywali. Dla chłopaków w wieku 20 lat granie codziennie nie jest standardowym trybem. Oczywiście grają u siebie i tafla będzie pomagać, ale ja osobiście lekko pograłem Szwedów.
Szwecja 2,2

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Rosjan bym grubo nie ruszał, oczywiście nie wykluczam ich zwycięstwa ale grali wczoraj ciężki mecz, a Szwedzi odpoczywali. Dla chłopaków w wieku 20 lat granie codziennie nie jest standardowym trybem. Oczywiście grają u siebie i tafla będzie pomagać, ale ja osobiście lekko pograłem Szwedów.
Szwecja 2,2
Nie przesadzajmy, w rozgrywkach grupowych każda z drużyn grała dwa dni pod rząd, także to akurat nie powinno być wielką przeszkodą. Oczywiście nie twierdzę że Rosjanie nie odczuwają trudów spotkania ze Szwajcarią, ale to jest półfinał MŚ i takie tłumaczenia nie bardzo są na miejscu. Jak widać Amerykanom nawet lepiej zrobiło to że grali wczoraj bo dziś grają jak z nut.

grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
Szwecja - Federacja Rosyjska
Typ: under 6,5
Drugi mecz półfinałowy Mistrzostw Świata w hokeju juniorów do lat 20. Zawody są rozgrywane w rosyjskiej Ufie więc z racji miejsca meczu faworytem wydają się być Rosjanie. Ale patrząc na dotchczasowe spotkania turnieju to Szwedzi prezentują się lepiej. Co więcej wygrali swoją grupę, odnosząc 4 wygrane, dało im to od razu przepustkę do półfinału i 4 dni odpoczynku. Rosjanie musieli wczoraj stoczyć niesamowity bój z Szwajcarią w ćwierćfinale. Wygrali po przedłużonym czasie gry 4:3. Co więcej wyrównali na 3:3 w 59 minucie, a bramkarz Vasilevski miał do obrony o wiele więcej strzałów od bramkarza Szwajcarów. Widać więc, że Rosjanie chyba w tym turnieju mogą mieć problem z awansem do finału. W grupie przegrali m.in. z Kanadą, a Słowaków pokonali dopiero do dogrywce. Patrząc od strony statystycznej to będzie to rewanż za finał poprzedniego czempionatu. Rok temu Szwedzi wygrali 1:0 po golu w 72 minucie meczu i zdobyli mistrzostwo. W h2h tylko 7 spotkań, oczywiście wszystkie z MŚ. Ani razu nie było więcej niż 7 goli, ogólnie padło 36 bramek, co daje średnią niewiele wyższą niż 5 goli/mecz. Według mnie stawka meczu ogromna, to tym bardziej przekonuje mnie do gry na under. Obie ekipy na pewno najpierw zabezpieczą bramkę, a w ofensywie może się coś uda strzelić. Under 6,5 gola to dobra opcja.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Na dziś dzień czyli 04.01 zaplanowano trzy spotkania, dwa z grupy spadkowej oraz pojedynek o 5 miejsce pomiędzy Czechami oraz Szwajcarią.
Co do pojedynku o 5 miejsce to ja mam nadzieję że Szwajcarzy wezmą odwet za porażkę w grupie i w końcu odniosą upragnione zwycięstwo. Chwaliłem już tą drużynę kilka razy i teraz też pochwalę, to jak zaprezentowali się w ćwierćfinale naprawdę mogło się podobać, już nie piszę o tym że byli o krok od półfinału, jednak zabrakło umiejętności indywidualnych. Co do samego spotkania to Czesi też mają coś do udowodnienia po 0:7 z USA, także liczę na otwarty mecz i sporo bramek.
Na deser zostawiłem sobie mecz o spadek :!: czyli Niemcy - Łotwa. W lepszej sytuacji póki co są Niemcy którzy zdobyli jeden punkt w pojedynku ze Słowakami i to oni są bezpieczni jak na razie. Mimo wszystko nawet wynik remisowy w regulaminowym czasie gry nie będzie dawał utrzymania naszym sąsiadom, jeśli przegrają po dogrywce lub karnych. Obie drużyny na tych MŚ nie zachwyciły ani nie powaliły w żadnym ze swych spotkań, Łotwa zawiodła w spotkaniu ze Słowakami, doprowadzili do stanu 3:3 w 3 tercji i ostatecznie przegrali 5:3. Dziś zagrają dzień po dniu, a więc świeżość po stronie drużyny Niemieckiej ale stawka tego spotkania na pewno spowoduje wielkie zaangażowanie i walkę do ostatniej minuty. Moja ocena obu drużyn wypada remisowo, kursy u bukmacherów również na wyrównanym poziomie, ale mimo wszystko bardziej cenię sobie grę Łotyszy i uważam że to oni pozostaną w elicie. Scenariusz spod znaku u/o ciężki do przewidzenia, ale jeśli Łotwa odda zbliżoną ilość strzałów jak w spotkaniu ze Słowacją to minimum 3-4 bramki na pewno wpadną, Niemcy z pewnością swoje okazje będą mieli i zdobycz bramkowa na poziomie 2-3 nie będzie zaskoczeniem, ogółem opcja w miarę bezpieczna to over 6.0
Ostatni mecz Finlandia - Słowacja, to według mnie typowa strzelanka i tak na koniec Suomi chyba zakończą z mocnym akcentem. Niech ta sportowa złość z powodu braku szansy gry o medale, przełoży się na zdobycz bramkową, podobnie jak w pojedynku z ekipą Niemiec.
Podsumowując:
Szwajcaria ML / 2.05 Sportingbet ⛔
Łotwa 60&#39; / 2.40 Betsson ⛔ + over 6.0 / 1.97 Pinnacle ✅
Finlandia (-2) / 1.95 Pinnacle ✅
Finlandia over 4.5 / 2.36 MarathonBet
✅

grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
Szwecja - Stany Zjednoczone
Typ: under 6,5
Finał Mistrzostw Świata w hokeju juniorów do lat 20. Zawody są rozgrywane w rosyjskiej Ufie. Faworytem są niby zawodnicy USA, ale chyba tylko i wyłącznie po kapitalnym meczu z Kanadą w półfinale, który wygrali 5:1. Wcześniej Amerykanie przegrali w grupie i z Kanadą 1:2 i z Rosją 1:2. Musieli graććwierćfinał, wygrany co prawda 7:0 z Czechami. Ale to co zagrali Czesi to katastrofa, 17 kar 2-minutowych i jedna 10-minutowa. Amerykanie wykorzystali 5 gier w przewadze. USA w turnieju zaliczyli 3 wyniku underowe i 3 overowe. Patrząc na dotchczasowe spotkania turnieju to Szwedzi prezentują się lepiej. Co więcej wygrali swoją grupę, odnosząc 4 wygrane, dało im to od razu przepustkę do półfinału. W półfinale ograli Rosjan po karnych. W pierwszych 20 minutach stłamsili gospodarzy, którzy po prostu nie istnieli na lodzie. Potem do głosu doszli Rosjanie, ale według mnie Szwedzi grali na obronę wyniku, bo prowadzili 2:0 po 1 tercji i niestety musieli zagrać dogrywkę i karne.
W bramce Amerykanów kapitalnie broniący z Kanadą Gibson (GAA 1,42, 95,4%). U SzwedówLundström (94,6%). Obaj prezentują się bardzo dobrze i nie liczę tutaj na zbyt wiele bramek. Według mnie stawka meczu ogromna, to tym bardziej przekonuje mnie do gry na under. Obie ekipy na pewno najpierw zabezpieczą bramkę, a w ofensywie może się coś uda strzelić. Under 6,5 gola to dobra opcja.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Finał niebawem więc krótko.
Szansę obu ekip oceniam 50/50, trochę nie rozumiem tego że kurs na USA jest już w okolicach 1.80 bo to w ogóle nieopłacalne, biorąc pod uwagę stawkę tego meczu oraz to że spotykają się dwie równe sobie ekipy, co więcej Szwedzi to przecież obrońcy tytułu. Wydaje mi się że zadziała tu efekt ostatniego spotkania i wszyscy są bardzo podnieceni tym co USA zrobiło z Kanadą, ale pytanie czy dziś świetny John Gibson również będzie miał &quot;dzień konia&quot; :?:
Ja nie faworyzuje żadnej z drużyn ale po tym kursie jaki jest aktualnie na Szwedów, nie zastanawiam się długo i wchodzę w to. Myślę że to będzie szybki i z pewnością bardzo ciekawy pojedynek.

Szwecja ML / 2.70 Unibet

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom