Świetnie zapowiada się jutrzejszy dzień na MŚ u20, dzień decydujący można by tak rzec, o ile w grupie B praktycznie wszystko jest jasne, bo nie wierzę aby
USA przegrało ze Słowacją, a tym samym skazało się na grę o utrzymanie, więc grupa B odpada. Natomiast w grupie A walka na całego, oczywiście z gry wypadła już
Łotwa, teraz kwestia kto do niej dołączy, kandydatów jest trzech,
Czechy, Finalndia i
Szwajcaria. Sytuacja wygląda tak że Finowie grają ze Szwedami, którzy są pewni awansu, a pierwsze miejsce mogą stracić tylko w przypadku wygranej Czechów w reg.time ze Szwajcarią i swojej przegranej z Finami w reg.time czyli teoretycznie jest to niemożliwe. W praktyce
Finlandia musi wygrać, każda wygrana jest dla nich w tej chwili bardzo cenna, chyba że Szwajcarzy wygraliby z Czechami po dogrywce, w takim wypadku Suomi grają o utrzymanie. Jak więc widzicie rozwiązań na tą grupę jest bardzo dużo i właściwie wszystko możliwe, tyle że jest jedno ale
Szwecja wygrywając grupę od razu awansuje do półfinału także jest o co grać. Patrząc na to wszystko obiektywnie, Szwajcarzy po dzisiejszym meczy z Finlandią mogą sobie pluć w brodę bo prowadzili 4:2 jeszcze na 5 minut przed końcem, a mimo to przegrali po dogrywce i to tak naprawdę skomplikowało całą konstrukcję tabeli.
Odnośnie spotkania
Szwajcaria -
Czechy to według mnie szansę 50/50 kursy bardziej faworyzują naszych sąsiadów, jest to z pewnością spowodowane tym iż Czesi lepiej radzą sobie w defensywie no i ogólnym założeniem że to Czesi :razz: Mimo wszystko ja tam bym nie był do tego tak bardzo przekonany, Szwajcarzy bardzo dobrze grają w ofensywie, potrafią szybko przechodzić do kontry i stwarzają dużo czystych sytuacji do strzału. Dzisiejszy mecz przeciwko Finom tylko potwierdza moje słowa, szkoda że nie wygrali, ale widać nie chcieli kończyć zabawy w grupie :razz: W tej parze bardziej cenie sobie Szwajcarów i też im życzę wygranej w tym meczu, a opcja ML lub też DNB jak najbardziej do grania.
Odnośnie drugiego meczu, to jeśli Szwedzi zagrają na 100% to bardzo mocno wątpię w to by Finowie byli w stanie wygrać. Z racji tego że może tu być różnie, bo ten mecz będzie rozgrywany po meczu Czechów ze Szwajcarami, na razie się wstrzymam z typem i poczekam jaki będzie układ tabeli przed godziną 13.
Szwajcaria ML / 2.10 Unibet
3:4 OT