20 kolejka
Witam, to mój pierwszy post, ostatnio dobrze mi idzie w typowaniu więc stwierdziłem, że czas się zalogować i może komuś pomogę
Swansea - Manch. City
obie drużyny strzelą 2:3
Typ: Tak
Kurs: 1.55
Bukmacher: STS
Dla mnie kurs zbyt wysoki. Manchester City na wyjazdach nie jest tak silną drużyną jak na własnym stadionie. 2 bramki stracone z Fulham, 2 z WBA czy przegrana 0-1 z Sunderlandem a do tego ostatnio wymęczone zwycięstwo 1-0 z Crystal Palace. Swansea zaś mimo iż jest o 9 pozycji niżej w ligowej tabeli dobrze radzi sobie z czołowymi drużynami, może nie żeby odebrać im punkty, ale po prostu by ich łatwo nie oddać:
Swansea City vs. Liverpool 2:2
Swansea City vs. Arsenal 1:2
Swansea City vs. Newcastle United 3:0
Swansea City vs. Everton 1:2
Southampton-Chelsea
powyżej 2,5 bramki 0:3
typ:Tak
kurs:1.80
bukmacher:STS
Chelsea na pewno dalej pamięta o wygranej z Liverpoolem i są naładowani bardzo pozytywną energią. Nie zapominajmy jednak iż jest to okres świąteczny i to co jest w głowach nie musi się równać z siłami. Reakcja Mourinho chwile przed końcowym gwizdkiem była taka jakby już zdobył mistrzostwo Anglii i na pewno teraz będzie chciał wygrywać wszystko po kolej. Święci zaś mimo iż teraz im nie idzie, jeszcze kilka kolejek temu byli przebojem i wielu ekspertów zastanawiało się czy uda im się wywalczyć miejsce w europejskich pucharach. Do tego dodam, że 6 ostatnich spotkań tych drużyn kończyło się wynikami:
Chelsea Londyn - Southampton FC 3 - 1
Southampton FC - Chelsea Londyn 2 - 1
Chelsea Londyn - Southampton FC 2 - 2
Southampton FC - Chelsea Londyn 1 - 5
Southampton FC - Chelsea Londyn 1 - 3 Chelsea Londyn - Southampton FC 2 - 1
WBA-Newcastle
typ: X 1:0
kurs: 3.10
Moim zdaniem jedno z najciekawszych spotkań tej kolejki. West Brom w kryzysie, zdobyte tylko 3 pkt w 6 ostatnich spotkaniach nie jest dobrym rezultatem i w końcu muszą zacząć grać jeżeli nie myślą o tym by za kilka kolejek znaleźć się przy strefie spadkowej. Newcastle w końcu poukładało swoją grę i zaczęła grać na miarę składu który posiada. Uważam jednak, że nie będzie to dla nich łatwe spotkanie, mecze między drużynami to zawsze była taka "mini wojna". Remis uznaję za dobry typ z wysokim kursem.
Fulham-West Ham United
typ: X 2:1
kurs: 3.10
Bitwa aktualnych spadkowiczów. Fulham tak samo słabe na wyjeździe jak Młoty u siebie. Ostatnie zwycięstwo piłkarzy z Upton Park 3-0 nie przekonuje mnie jednak do tego iż mogli by przechylić szale zwycięstwa na swoją stronę, to samo tyczy się Fulham, mój typ remis.
Stoke-Everton
typ: X 1:1
kurs:3.10
Jedynie jedna porażka Stoke u siebie jest naprawdę bardzo dobrym wynikiem jak na drużynę która zajmuję 12 miejsce w lidze. Potrafili zremisować z The Citizens, Evertonem, Southampton (gdy Świętym szło wyśmienicie) czy wygrać z Chelsea. Everton moim zdaniem jest drużyną w kratkę, jednego dnia wygra z Chelsea by 10 dni później przegrać z Fulham, czy wygrać z United na wyjeździe by jakiś czas później ulec Czarnym kotom. Moim zdaniem właśnie przez "odpuszczanie" meczy ze słabszymi drużynami Everton w lidze mistrzów grać nie będzie, ale to jest tylko moje zdanie. Typ? REMIS.
Arsenal - Cardiff
typ: 1 2:0
kurs:1.22
Bukmacher: STS
Ciężki mecz Arsenalu z Newcastle nie przekonuje mnie by szukać w tym meczu jakiejkolwiek niespodzianki. Zmęczenie Cardiff okresem świątecznym można było dostrzec w ostatnim meczu z Sunderlandem dwie stracone bramki w końcowe 8 minut. Emirates, Arsenal, 3pkt nic dodać nic ująć.
Liverpool - Hull
typ:1 2:0
kurs:1.27
United tracą do Liverpoolu już tylko 2 pkt. Ostatnie stracone punkty z Chelsea czy Man.City trzeba nadrabiać z gorszymi drużynami takimi właśnie jak Hull o ile myślą oni jeszcze o mistrzostwie Anglii. Wpadka Liverpoolowi jak na razie zdarzyć się już nie może. Tygrysy może za łatwym przeciwnikiem nie są ale nie wierzę tu w remis lub w ich zwycięstwo.
Sunderland-Aston Villa
typ:1 0:1
kurs:2.10
Moim zdaniem Sunderland pewnie zdobędzie 3 punkty na własnym obiekcie. Oczywiście mają ostatnie miejsce ale żeby na nich wytypować nie należy na to zwracać uwagi patrząc chociażby na ich ostatnie wyniki na własnym obiekcie. Wygrana z Chelsea w pucharze, w lidze przegrane...ale:
Sunderland vs. Chelsea 3:4
Sunderland vs. Tottenham Hotspur 1:2
no i wygrana z Manchesterem City 1:0
idzie im na prawdę dobrze ale trochę brakuje im szczęścia(poza ostatnim remisem ???? ). Aston Villa zmęczona przegrana z Fulham 0-2 z Crystal Palace 0-1 i zbyt wiele swoją grą nie pokazuję.
Crystal Palace - Norwich
1 drużyna strzeli? 1:1
typ:Tak
kurs:1.30
Ciężki mecz do obstawienia. Norwich, mimo kilku bramkowych łomotów od czołowych drużyn, na wyjazdach radzi sobie całkiem przyzwoicie z tymi słabszymi drużynami. Crystal Palace "raz lepiej, raz gorzej byle się utrzymać" na szczęście z drużynami pokroju AV zawsze zdobywa bramkę więc sądze, że i teraz im się uda.
Manchester United - Tottenham
Typ: 1 1:2
kurs: 1.80
bukmacher: STS
ManUnited mimo iż nie powala swoją grą punkty ciuła, ciuła i w ligowej tabeli jest coraz wyżej i bliżej drużyn z pierwszej czwórki. Słabo im idzie u siebie, przeciwnie jest z Kogutami którzy na wyjazdach spisują się dobrze. Moim zdaniem jednak morale w United się poprawiło, Moyes powoli zaczyna to jakoś układać a Old Trafford zamienia się powoli znowu w twierdzę ciężką do zdobycia. Obie drużyny mają tyle samo punktów co czyni ten mecz jeszcze ciekawszym ja jednak licze na diabły szczególnie iż ostatnio Koguty strasznie mordowały się na wyjazdach z Fulham i Sunderlandem i dostały łomot 0-6 od Manchesteru City.