Zagłębie Lubin - Legia Warszawa
Analiza: ( pseudo analiza )
Pamiętam swoje początki jak się zapierałem, że coś jest niemożliwe, że ci czy tamci muszą się przełamć i muszą w końcu wygrać.
Najbardziej bolesne nauczki pobierałem na Atletico Madryt w 2000 roku.
Przecież to było niemożliwe, żeby Athletico spadło do Segunda Division. Przecież mieli mocny skład, rewelacyjnego wtedy Jimiego Foyda Hasselbainka, no i charyzmatycznego dyktatorskiego prezesa Jesus'a Gil'a, który przecież zrobi wszystko aby nie spadli. No i co??
Spadli! Atletico spadło! A ja stawiałem na nich co mecz... i moczyłem.
Takie historie często się zdarzają w każdej lidze. A teraz mamy u nas podobną - naszą Legię.
Nieee.... no przecież po fatalnej rundzie wiosennej może być tylko lepiej. No przecież Legia nie spadnie.
Nie? A czemuż to nie? No bo kogoś tam pozyskali, dobrze pograli w sparingach... tratatata.
Jak nie idzie to nie idzie, jak masz przeznaczenie to go nie oszukasz a jak masz pecha to i w p... na gwóźdź trafisz.
Generalnie nigdy nie postawiłbym na zwycięstwo Legii, ten mecz trzeba zwyczajnie odpuścić i nie zapierać się.
Ja natomiast spróbuję zrobić takie założenia:
Mecz otwarcia rundy wiosennej. Legia potrzebuje punktów. Legia chce wygrać wychodzi na mecz po 3 punkty. Atakuje, ale Zagłębie się Legii nie boi, ( bo teraz już nikt się Legii nie boi ), ale też nie lekceważy... Skupione Zagłębie wyprowadza solidnie zorganizowany atak, trochę szczęścia albo jakaś niefrasobliwość Legionistów w obronie i mamy 1:0 dla Zagłębia.
Podrażniona Legia rzuca się do ataku odrabiać straty, nooo ale... pech i gwóźdź. Nabijają tylko rzuty rożne. Może nawet strzelają gola na remis ale na zwycięstwo nie starcza już czasu, a może nawet dostają drugą bramkę z kontry albo ze stałego fragmentu. No prorokiem nie jestem, ale...
Jak ktoś twierdzi, żel Legia nie może spaść, to ja się nie kłócę, ale wiem że może.
Zagłębie Lubin - Legia Warszawa
zakład BetBuilder
TYP
Pierwszy gol - Zagłębie
Wynik meczu - 1X
Ilość rz.rożnych - Legia powyżej 6,5
kurs @ 6,00
fortuna