>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

20. kolejka LOTTO Ekstraklasy (16.12-19.12.2016)

Status
Zamknięty.
zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Śląsk Wrocław - Arka Gdynia
Typ: 1/+2,5
Kurs: 4,00 ⛔
Bukmacher:
Bet365
Typ: 1/obie
Kurs: 5,00 ⛔
bukmacher:
Bet365
Jako, że mam dosyć małe szanse na wyprzedzenie w konkursie &quot;Król Ekstraklasy&quot; stawiam dziś maksymalnie wysokie kursy aby troszkę odrobić ale i te typy nie wydają się jakoś wzięte z księżyca..
Śląsk mimo wszystko w tym meczu jest delikatnym faworytem i jeśli wygrają zbliżą się do najlepszej 8 na 1 punkt.
Śląsk najgorszy póki w meczach u siebie ale czy to nie jest najlepsza okazja by troszkę poprawić sobie humory? Arka jak i Śląsk są w słabej formie ale mimo wszystko uważam, że Śląsk jest drużyną lepszą...
Ostatnie 4 pojedynki między obiema drużynami wyglądały tak, że wygrywała drużyna która grała u siebie więc i dziś liczę na podobny scenariusz.
Przewidywalne składy:
Śląsk (1-4-2-3-1): Pawełek - Dankowski, Celeban, Dvali, Pawelec - Kokoszka, Stjepanovic - Engels, Alvarinho, Morioka - Biliński
Arka (1-4-2-3-1): Jałocha - Marciniak, Marcjanik, Sobieraj, Socha - Łukasiewicz, Sambea - Wojowski, Hofbauer, Viniucius - Siemaszko
Powodzenia.

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Wydaje mi się, że dobrym betem na mecz Legii jest brak gola przed 24 minutą po 1,83. O ile w to czy efekt nowej miotły będzie skutkował w ostatecznym rozrachunku stratą punktów przez Legię śmiem wątpić bo dysproporcja pomiędzy zespołami Górnika i Legii jest za duża, o tyle zmiana trenera na pewno podziała mobilizująco na drużynę i Łęczna powalczy. Legia wprawdzie w meczach ze Śląskiem i z Wisłą Płock zaczynała od &quot;wysokiego c&quot; bowiem strzelała bramkę w pierwszych 10 minutach gry, ale juz w ostatniej kolejce z Piastem pierwsza bramka dla Legii padła &quot;dopiero&quot; w 32 minucie gry, co nie przeszkodziło Legii zdobyć w całym meczu aż 5 bramek. Wydaje mi się, że podobnie może być dzisiaj tzn. Legia zacznie powoli i w miarę upływu czasu będzie coraz bardziej dominowała. Czy jednak będą na tyle skuteczni aby w pierwszych 24 strzelić gola - wątpię dlatego biorę oferowany przez całorocznego zakład:

Brak gola przed 24:00 @ 1,83 bet365

typer36 456

typer36

Użytkownik
Czy cenimy Franciszka Smudę i jego metody pracy czy nie, to kwestia drugorzędna. Ważne jest to że potrafi zrobić coś z prawie niczego, co kilka razy już pokazał. W Łęcznej jest kilku ciekawych piłkarzy i zdecydowanie widzę ich w grze ofensywnej a nie próbach poukładania ich na szachownicy - jak to próbowano robić. O ile Smudzie będzie odpowiadało środowisko i on będzie mu odpowiadał, to za miesiąc dwa Górnik może nie być zapychaczem kolejki i nawet włącze ich mecz i zobaczę co prezentują. Zatrudnienie Smudy to dobry ruch, doda trochę kolorytu, tylko żeby mu dali trochę czasu. Nie ma go dużo, ale do utrzymania dużo nie brakuje, tabela jest płaska.
Inna sprawa, że nie wiem jak ma się sytuacja materialna w Łęcznej-Lublinie. Do niedawna uchodzili za niezwykle stabilny klub (biedny, ale stabilny) ale ostatnio po cięciach Bogdanki proszą się o datki w Lublinie, szukają pilnie sponsorów. Trudno powiedzieć czy za 6-7 mln zrobią zespół na ekstraklasę. Smuda jeśli mu pójdą wyniki też zechce coś dorobić do bliskiej emerytury no i piłkarze prędzej czy później też się upomną o kasę lub odejdą. Ewentualnie Bogdanka jak zobaczy, że Smuda czyni cuda to sypnie tym co wcześniej lub jeszcze więcej. Zespół niewiadoma - nie mniej wg mnie przestaje być kandydatem do spadku, choć dużych pieniędzy to bym na to nie postawił

instynkt 13

instynkt

Użytkownik
Jak potwierdziły się informacje z Łęcznej o zatrudnieniu Smudy na stanowisko trenera i jego debiucie w spotkaniu z Legią, to od razu przypomniał mi się mecz Franciszka, również w debiucie, w Wiśle Kraków. Bodajże sezon 2014/2015- przegrany sromotnie w Warszawie 5:0. Wiem, że to teraz inna rzeczywistość, ale po prostu nie widzę tego, że obecny trener Górnika będzie miał pomysł na Legię. Minie trochę czasu to pewnie tam coś poukłada, lecz teraz jest jeszcze za wcześnie... W tamtym czasie w Wiśle, również nic nie zdziałał. A przecież znał ten zespół bardzo dobrze.
Legia tego nie przegra. Kursy trochę przesadzone. Fakt. Ale skoro legioniści grają na wiosnę w pucharach, to nie mogą podejść do tego meczu lekceważąco.
To taka moja teoria. Pomijając już różnice jakie dzielą obydwa zespoły.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
...
Co do meczu Śląsk vs Arka :

Tego nie gram, z tego co się dowiedziałem w drużynie ze Śląsk powstała tzw spółdzielnia grajków hiszpańsko języcznych, trzymają się razem i mają wszystko gdzieś, nie płacone mają od 2 miesięcy, dodatkowo ma to być ostatni mecz Kucyka, jeśli nie wygra, dlatego dla mnie NO BET, nie wiem co wymyślą grajki, pierwszy raz od długiego czasu nie zatypuje meczu Śląska ;).
To tak, sprawa jest prosta. Rumak out. Gościu nie zrobił 3 zmian, wystawiając Mervo na skrzydło, który jest ciut szybszy niż słoń, zabójstwo taktyczne, masakra.

Mecz wygrała Arka charakterem, tak jak pisałem, dodatkowo Pawełek jak zwykle dodał od siebie.

Jeśli ktoś nie zrobi zmian w tej ekipie, to będzie spadek, niestety.

intelowiec 91K

intelowiec

Użytkownik
No niestety przeczucie mnie kompletnie zawiodło - faktycznie dno ten Śląsk. Szkoda stadionu i miasta, bo miałem okazję tam być i naprawdę zasługują na lepszą piłkę. 7000 widzów to i tak za dużo, a jak tak dalej pójdzie, to zaczną przychodzić w takiej ilości, jak na ostatnim meczu z Pogonią. Oj przyda się wszystkim zimowa przerwa...

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
No niestety przeczucie mnie kompletnie zawiodło - faktycznie dno ten Śląsk. Szkoda stadionu i miasta, bo miałem okazję tam być i naprawdę zasługują na lepszą piłkę. 7000 widzów to i tak za dużo, a jak tak dalej pójdzie, to zaczną przychodzić w takiej ilości, jak na ostatnim meczu z Pogonią. Oj przyda się wszystkim zimowa przerwa...
Jeśli nie znajdą się właściciele, to nic się nie zmieni niestety trzeba powiedzieć, piłkarze zza granicy nie będą umierać za darmo za jakiś tam Polski klub.
A wychowanków w składzie 2-3, no szkoda.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Zagłębie - Piast
Typ: 1
Kurs: 1.75
buk: unibet
Wynik:

Typ: gospodarze + 1.5 gola w meczu
Kurs: 2.15
buk: betano
Wynik:

Czas na ostatni mecz w ekstraklasie w tym roku. Decyduje się pójść w stronę gospodarzy, gdyż na dzień dzisiejszy gra ekipy Stokowca wygląda zdecydowanie lepiej. Goście w ostatniej kolejce dostali lekcję futbolu od zmotywowanej i będącej w dobrych nastrojach po wygranej ze Sportingiem Legii i przegrali 1:5. Dziś na pewno Piast nie dozna takiego wyniku bowiem tak wysokie porażki uczą pokory. Zagłębie jednak to zespół, który gra w kratkę. Ich pozycja w tabeli nie jest zagrożona, bo szóstce miejsce jest sprawiedliwym wynikiem dla tego zespołu. Jednak dzięki dzisiejszej wygranej mogą się umocnić na tej pozycji i spokojnie spędzić święta. Czy tak też się stanie?. Mądrzejsi będziemy koło godziny 20.

Otrzymane punkty reputacji: +5
masala7 24,4K

masala7

Użytkownik
Ekstraklasa
Godz:18
Zagłębie - Piast
Buksa strzeli (musi zagrać od początku)
Kurs 2,98 w fortunie
Analiza: Odkąd Stokowiec zaczął wpuszczać 20 latka w pierwszym składzie, ten odwdzięczał się dwoma kolejnymi trafieniami dla miedziowych. Bramki w Niecieczy i Szczecinie dały zespołowi 4 punkty. Jeżeli trener dzisiaj także wystawi go w pierwszym składzie, to myślę, że chłopak coś ustrzeli. Analogiczna sprawa była z Niezgodą z Ruch. Ciekawe...

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Zagłębie Lubin - Piast Gliwice
Typ: obie strzelą
Kurs: 1,91
Bukmacher:
Unibet
Sprawa jest prosta, Zagłębie u siebie dużo strzela ale również i dużo traci bramek. Obie drużyny są ostatnio w słabszej formie.
W Zagłębiu w dobrej formie jest jedynie napastnik Buksa i to na niego można stawiać, że strzeli bramkę.
Ostatni mecz między obiema drużynami padł wynik 4:1 jeśli chodzi oczywiście o mecz w Lubinie nie wydaje mi się mogli powtórzyć wynik ale na 2:1 liczę.
Zagłębie lekkim faworytem, obie ekipy będą chcieli zakończyć ten rok zwycięstwem węc obie ekipy powinny atakować.. O bramki można być spokojnym.

Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom