>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

20. kolejka LOTTO Ekstraklasy (16.12-19.12.2016)

Status
Zamknięty.
robek13 68,5K

robek13

Użytkownik
Król Piratów mnie uprzedził, bo własnie miałem zaproponować zwycięstwo Ruchu.
Dla mnie argumentem jest spadek kursów, osłabienia Wisły ( co prawda niewielkie ), i to co się działo tydzień temu, czyli masówka z Cracovią. ( sam to grałem ???? ).
A po przeczytaniu powyższego postu już wiem czemu ten mecz mi smierdział.

Ruch - Wisła 1 3,3 Bwin636 ✅

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Ruch Chorzów - Wisła Kraków
Typ: 2/obie strzelą ⛔
Kurs: 4,00
Bukmacher:
Bet365

Typ: Wisła strz. +2,5 ⛔
Bukmacher:
Bet365​
Moimi typami na ten mecz jest: Wisła wygra i obie drużyny strzelą bramkę oraz to, że Wisła strzeli minimum 3 gole w tym meczu.
Ostatnie mecze Wisły Kraków to istny maraton strzelecki, najpierw 3:2 z Górnikiem Łęczna następnie 2:6 z Pogonią następnie 5:1 z Arką następnie porażka 2:4 z Lechem w pucharze by za tydzień ograć 3:0 Lechię a ostatnio remis 1:1 w derbach Krakowa.
Jeśli chodzi o Ruch Chorzów to są w fatalnej formie, na 10 meczy aż 8 porażek w tym 6 porażek 1:2 i 0:5 oraz 3:4, wiadomo nie od dziś, że w Chorzowie dzieje się źle, co oczywiście wpływa negatywnie na drużynę i nie wydaje mi się aby cokolwiek pomogło tej drużynie w tym meczu. Może po przerwie zimowej jeśli coś się ruszy w tym klubie ale na pewno nie dziś dlatego wchodzę w te 2 typy dość odważnie.

Fakt, Wisła dziś pokazała anty futbol ...

xbrajanx 34,5K

xbrajanx

Użytkownik
Śląsk Wrocław - Arka Gdynia

Drużyny z drugiej ósemki tabeli. Ostatnio słabsza forma obydwu zespołów. Śląsk od zwycięstwa z Zagłębiem w derbach doznał 3 porażek i 1 remis. Nie były to łatwe mecz (Legia,Lechia,Lech) z tymi drużynami było pewne że o zwycięstwie nie będzie tu mowy jak już to remis. Łącznie w tych 3 meczach stracili 10 goli i strzelili 0. Remis z Pogonią, mimo ogromnej szansy na zwycięstwo, nie strzelony karny przez Bilińskiego. Arka wygrała nie dawno z Ruchem 2-1 i w PP z Drutex Bytovią. Jednak to tylko tyle z dobrych rzeczy. Po za tym większość meczy to porażki, niektóre dosyć wysokie, ale też remisy po słabych meczach 0-0. Dla mnie tu faworytem jest Śląsk ale lekkim. U siebie nadal nie wygrali, mają okazję przed końcem tego roku i będą chcieli to wykorzystać, rywal nie jest z najwyższej półki i mają tu szanse. Nie ryzykował bym stawiać tu wyższych stawek, tylko lekko pograć. Sądzę że można iść tu w over nie wysoki.

Moje typy:

Śląsk @2,42
over 2,5 @1,9
BTS @1,67 (tu warto)
Śląsk i BTS @4,5

Buk: Fortuna

Tenis by Dawid 1,2M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Godzina: 15:30
Spotkanie: Korona Kielce – Lechia Gdańsk
Typ: Obie strzelą – TAK ⛔ jak pisałem Korona namieszała
Kurs: 1,75
Bukmacher: bet365
Analiza:

Wyszła mega wtopa z Pogonią i chyba nie zagram ich więcej w meczu wyjazdowym. Totalna porażka jeśli chodzi o ofensywę, obrona w sumie nie lepsza. Widać było brak Murawskiego i Deleva, ale reszta też się nie postarała. Przejdźmy jednak do soboty. Na minus pewnie godzina meczu, bo 15:30, więc nieatrakcyjna, lecz to ostatni ich mecz w roku, więc mobilizacji nie powinno zabraknąć. Wg mnie Lechia nie jest bitym faworytem tego meczu tak jak wskazują na to kursy. Korona potrafi świetnie grać u siebie, co pokazała z Zagłębiem i Pogonią (oglądałem oba mecze i zmiażdżyli swoich rywali bez dwóch zdań). Bardzo ofensywnie gra Korona i mimo wąskiej kadry trener posiada jakość w ofensywie. Gorzej wygląda to w obronie. Jak dla mnie Korona powinna tutaj coś ustrzelić, tym bardziej, że Lechia ostatnio nie gra swojej najlepszej piłki, mimo wysokiej wygranej ze Śląskiem, lecz ten nie zachwyca. W obronie grywa Vitoria, który nie jest dobrym stoperem, a ostatnio zastąpił go Nunes z braku laku. W Lechii zabraknie Maloci (podstawowy stoper), Stolarskiego, Slavcheva, Pawłowskiego, Wolskiego i Krasicia (dwaj ostatni to główni kreatorzy w Lechii). W Koronie zabraknie jedynie Sekulskiego, który i tak nie zawsze gra w pierwszym składzie. Przy tych absencjach doszukiwałbym się jakiejś niespodzianki. Korona tutaj spokojnie może namieszać. Lechia ostatnio pokazała w Krakowie jak słabo potrafi zagrać na wyjeździe, a jestem w stanie przyznać, że Korona to obecnie lepsza drużyna niż Wisła Kraków. W ostatnich dwóch bezpośrednich spotkaniach obie drużyny strzelały gole, a padało ich 5 oraz 6. Korona w swoich dwóch ostatnich spotkaniach nie strzeliła jednak gola, więc myślę, że prawo serii zadziała i teraz coś ustrzelą. Powodzenia!

Tenis by Dawid 1,2M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Niedziela
Godzina: 18:00
Spotkanie: Legia Warszawa – Górnik Łęczna
Typy:
1. Over 2,5 gola w meczu @1,57 ✅
2. Over 5,5 gola w meczu @9,0 ⛔ jeden gol
3. Legia wygra i over 2,5 gola w meczu @1,72 ✅
4. Legia strzeli w obydwóch połowach @1,8 ✅
Bukmacher: bet365
Analiza:

Jeszcze jedna analiza. Niedzielny mecz przy Łazienkowskiej, gdzie zagra Legia, która jest na fali z czerwoną latarnią ligi czyli Górnikiem Łęczna, który ostatnio się przełamał i wygrał wysoko z Termalicą. Mimo tego zarząd Górnika zmienił trenera i na ławce zadebiutuje Smuda. Czy zadziała efekt nowej miotły ? Wg mnie nie powinien – raczej nie z tak dysponowaną Legią. Warszawiacy pamiętają ostatni ich bezpośredni mecz z sierpnia, gdzie Górnik wygrał skromnie 1-0. Wtedy Legia dołowała z formą, a Górnik spisywał się ciut lepiej niż teraz. Na trybunach zasiądzie ponad 25 tysięcy kibiców, a może nawet komplet, bo już w piątek rano sprzedało się ponad 20 tysięcy, więc nie będzie olewania tylko chęć pokazania się z dobrej strony na koniec tego roku. Jeśli chodzi o gospodarzy to martwi mnie jedynie to, że niektórzy zawodnicy trenowali w piątek indywidualnie czyli Moulin, Guilherme, Hlousek oraz Prijovic. Tym ostatnim się jakoś nie martwię, bo pewnie i tak nie zagra w pierwszym składzie. Trener Magiera powinien od początku wystawić Nikolicia, dla którego będzie to prawdopodobnie ostatni mecz w Legii (możliwy transfer do MLS). Dlatego jest to też argument, bo Niko będzie chciał pożegnać się w dobrym stylu i coś ustrzelić. Poza wymienionymi prawdopodobnie zabraknie jeszcze Jodłowca, który odpoczywa po ciężkim roku. Najważniejsze ogniwa w Legii jednak są gotowe czyli Odjidja, Rado oraz wspomniany Nikolic – to oni odpowiedzialni są za grę ofensywną. Nie można zapominać, że w obwodzie jest jeszcze ofensywny Hamalainen, Kazaishvili czy Aleksandrov. Jeśli chodzi o Górnik to myślę, że zagrają na spokojnie, bo wiedzą z kim grają i w jakiej są sytuacji – będą musieli się cofnąć i liczyć na jakieś kontry lub stały fragment. Myślę, że jednak są w stanie strzelić gola Legii, bo obrona jest dalej ich najsłabszą formacją, co pokazali z Piastem, który wjeżdżał lekko w pole karne Legii, lecz nadziewali się na skuteczne kontry i stąd taki wynik. Na pewno gra Legii może wyglądać lepiej i mam nadzieję, że pokażą to i będziemy oglądać festiwal goli. Co ważne Legia dalej ma spore straty w tabeli, więc nie ma mowy o jakimś odpuszczaniu (to jest tylko i aż ekstraklasa i może się wszystko zdarzyć). Powodzenia!

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Korona Kielce vs Lechia Gdańsk 2:0 (0:0)
Over 2.5 &amp; BTS @ 2.20 ⛔
Over 2.5 @ 1.975 ⛔
bet365

Krótko, bo co tu pisać.
Dlaczego tak? A no jak zwykle Lechia ofensywny styl, trzeba wygrać i odskakiwać rywalom, dobre spotkanie do tego, Korona gra w kratkę, ale u siebie idzie im całkiem dobrze. Spotkania w Kielcach są ofensywne, wydaje mi się, że Lechia wygra, ale jednak nie ryzukuje gram Over z BTS + sam over powinno być dobrą opcją, w Chorzowie panowie się nie popisali, to może tutaj im pójdzie lepiej ???? .
W Koronie nie zagra Sekulski, ale to wiadomo.
W Lechi trochę więcej nie wiadomych:
Pauzują za kartki: Krasić
Kontuzjowani: Maloca, Pawłowski, Sławczew, Wolski, Stolarski
Zapewne zagra Mila.
Korona u siebie -&gt; 17:12 w bramkach
Lechia na wyjeździe -&gt; 8:11 w bramkach
a więc średnio w 9 spotkaniach powyżej wyniku 1:1
Ostatnie trzy mecze w Kielcach to 3:2, 4:2 i 1:0

edit: Niestety znowu sędzia w roli głównej.

_black_horse_ 6,7K

_black_horse_

Użytkownik
I Korona-Lechia 1x @ 1.76 lUnibet✅
Dla mnie Korona wyglada ostatnio duzo lepiej niz Lechia.Goscie wygrali ostatnio w Kielcach 4 lata temu skromnie 0-1,brak Krasica to dla mnie duze oslabienie,on czesto kreuje gre,gra Lechii nie przekonuje mnie,dziurawa obrona i czesto mieli duzo szczescia.
Powodzenia

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
15:30 Korona - Lechia
Typ: 1
Kurs: 3.75
buk: betano
Wynik: 2:0 ✅
Typ: gospodarze + powyżej 1.5 gola w meczu
Kurs: 4.85
Wynik: 2:0 ✅

Trener Maciej Bartoszek wprowadził sporo świeżości obejmując Koronę, co widać po wynikach. Jednak w ostatniej kolejce musieli uznać wyższość piłkarzy Lecha i przegrali 1:0. Kielczanie byli w tym spotkaniu osłabieni, bo nie mógł w nim zagrać Palanca Po serii trzech zwycięstw z rzędu Korona przegrała dwa kolejne spotkania grając jednak nieźle i tracąc w nich tylko po jednej bramce. Kielczanie tracą tylko dwa punkty do ósmego miejsca i jutro czas najwyższy wskoczyć na to ósme miejsce. Nie będzie to łatwe, bo Lechia to zespół naprawde solidny w obecnym sezonie, jednak myślę, że gospodarze są w stanie sprawić niespodziankę i prezent na święta swoim kibicom.

18:00 Jagiellonia - Wisła Płock
Typ: 1
Kurs: 1.75
buk: unibet
Wynik: 1:2 ⛔

Faworyt tego spotkania jest tylko jeden i jest nim ekipa gospodarzy. Jaga w tym sezonie udowadnia wszystkim, że jest w stanie powalczyć z najlepszymi o pierwsze miejsce w tabeli. W spotkaniu z Wisłą będą chcieli pokazać swoją wyższość nad rywalem i pokazać całej ekstraklasie, że zasługują na fotel lidera. Goście nie zachwycają, a w ostatniej kolejce wygrali pierwsze spotkanie ligowe od 17 września kończąc serię dziewięciu spotkań bez wygranej w Ekstraklasie. Zobaczymy czy jutro będą w stanie pokonać świetnych gospodarzy, którzy są poukładani taktycznie.

Otrzymane punkty reputacji: +21
zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Korona Kielce - Lechia Gdańsk
Typ: 2/obie strzelą ⛔
Bukmacher:
Bet365

Typ: Lechia strz. +2,5 ⛔
Kurs: 4,33
Bukmacher:
Bet365
Wyraźnym faworytem w tym meczu są moim zdaniem goście mimo ostatniej poprawy w grze od paru spotkań Korony jeszcze sporo im brakuje do Lechii.
Ostatnie 2 mecze Korony z Lechią u siebie to wyniki 4:2 i 3:2 dziś myślę, że wynik będzie podobny lecz w drugą stronę. Lechia ostatnie mecze to same 3:0 w jedną bądź w drugą stronę mowa tutaj o 3:0 ze Śląskiem, 0:3 z Wisła i 3:0 z Łęczną.
Jest to ostatni mecz w tym roku i Lechia na pewno będzie chciała zakończyć rok na liderowaniu a żeby tak się stało muszą ten mecz wygrać i czekać na potknięcie się Jagiellonii.
Korona Kielce po zmianie trenera zdecydowanie gra na plus, były 3 zwycięstwa z rzędu lecz ostatnio 2 porażki 0:1 z Piastem i 0:1 z Lechem a pamiętajmy, że wcześniej Korona była bardzo overową drużyną dlatego tym bardziej wchodzą w tym meczu na dużo goli bo nie wydaje mi się aby 3 mecz z rzędu skończył się na 1 bramce.
Liczę na szybki mecz ze sporą ilością bramek lecz to Lechia zdobędzie 3 punkty.
Przewidywalne składy:
Korona Kielce (1-4-4-2): Małkowski - Grzelak, Diaw, Dejmek, Rymaniak - Możdzeń, Marković, Abalo, Przybyła - Aankour, Palanca
Lechia Gdańsk (1-4-4-2): Milinković-Savić - Janicki, Wawrzyniak, Wojtkowiak, Nunes - Kovacevic, Mila, Gamakow, Peszko - Kuświk, Paixao

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Jagiellonia vs Wisła Płock 1:2
Jaga Over 2.0 @ 3.06 ⛔
Jaga &amp; Over 2.5 @ 3.04 ⛔
marathonbet

Ostatni mecz i ostatni przed własną publicznością, warto zainkasować 3 punkty i
pozostać na fotelu lidera. Jaga strzela i siebie zazwyczaj 2 bramki, są odstępstwa od tego oczywiście, jednak moim zdaniem ten mecz jest dobra opcją , żeby potwierdzić swoje predyspozycje do czołowych miejsc.
Jaga u siebie : 16:11 - bramki oraz 5w, 1r, 3p
Wisłą natomiast 8:12 - 1w, 4r, 4p, słabo im idzie na wyjeździe. Remis z Legią to owszem sukces, jednak w pewnym sensie to wina Legionistów, że w tym meczu drużyny podzieliły się punktami.
Nie zagra Rogalski za kartki - Wisła Płock, jeśli chodzi o Jagę to nie zagra Mackiewicz oraz Góralski za kartki.
Dlatego stawiam 3:0, może 3:1 i zimę na fotelu lidera dla Jagi.
Przewidywane składy:
Jagiellonia Białystok: Marian Kelemen - Rafał Grzyb, Ivan Runje, Gutieri Tomelin, Piotr Tomasik, Taras Romanczuk, Damian Szymański, Dmytro Chomczenowski, Przemysław Frankowski, Konstantin Vassiljev, Fiodor Cernych.
Wisła Płock: Seweryn Kiełpin - Patryk Stępiński, Bartłomiej Sielewski, Przemysław Szymiński, Kamil Sylwestrzak, Giorgi Merebaszwili, Dominik Furman, Maksymilian Rogalski, Piotr Wlazło, Arkadiusz Reca, Jose Kante.

edit: Takie dziwne wrażenie, że Jaga po tym jak się dowiedziała, że punkty traci Lechia, zagrali tak na pół gwizdka.

furman19 928

furman19

Użytkownik
Cracovia v Lech Poznań

Poniżej 4.5 kartek @ 1.87
1✅✅:grin:

Ja średnio interesuję się naszą ligą, jednak postanowiłem wrzucić tutaj taki zakład. Dzisiaj mecz przyjaźni w Krakowie, oba kluby, kibice darzą siebie dużym szacunkiem. Na ostatnie 6 meczy tylko raz ta linia została przekroczona. Liczę, że na boisku biorąc pod uwagę relacje klubów nie będzie wrogości, niesportowych zachowań i mecz będzie czysty. Sędzia meczu Szymon Marciniak, z tego co pokazuje soccer.. średnia kartek 3-4 także mieści się w mojej linii.

Polecam

Betano

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ja dziś bardzo szybko, ale konkretnie. Duże value. Furman out z powodu kontuzji. Skład Wisły jest mega eksperymentalny. Na środku obrony zagra Byrtek, ale bardzo długo leczył kontuzję + później siedział na ławce i nie grał. Na defensywnego pomocnika przesunięty jest Szymiński (środkowy obrońc,a popełnia dużo błędów i jest trochę drewniany), a obok niego Wlazło. Wlazło będzie tu pełnił rolę nieobecnego Furmana, a Szymiński będzie przecinakiem. Zabraknie Rogalskiego, który pełnił właśnie taką funkcję. STS ma kartkę Szymińskiego. Gram mocno.
Jaga - Wisła Płock
Szymiński otrzyma kartkę 3,75 STS ⛔
niestety lipa

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Cracovia vs Lech Poznań 1:1 -- rożne: 15
Rożne Over 9.0 @ 1.61 ✅
Rożne Over 10.0 @ 2.00 ✅
bet365

Gram na ten mecz rożne, statystycznie spotkania ostatnie u siebie Cracovia:
6,9,4,5,5 (Liczba rożnych Cracovii)
Lech na wyjeździe:
0,8,9,11,5
H2H :
14, 16, 9, 15,
A biorąc pod uwagę, że Lech ma szansę odrobić punkty do czołówki, to będą atakować.

Otrzymane punkty reputacji: +5
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Legia Warszawa-Górnik Łęczna
Przedostatni mecz w 2016 roku w Polsce i uważam, że tutaj gospodarze nie powinni mieć najmniejszych kłopotów z wygraną. Legia idzie ładnie i strzela mnóstwo goli, co daje fajny efekt, bo przyjemnie się ich ogląda. W ostatnich tygodniach jedynie mecz z Wisłą Płock zawalili, ale tam chyba za wcześnie odpuścili mając 2:0 i w perspektywie mecz ze Sportingiem o wszystko.
Jutro ostatni mecz w roku, do tego mieli tydzień przerwy, a zatem tutaj nie mają przed czym i na co się oszczędzać, bo zaraz będą mieli trzy tygodnie wolnego. Były kłopoty zdrowotne kilku zawodników, ale wydaje się, że niemal najmocniejszy skład wyjdzie na Górnik, bo do zdrowia wrócili: Gui, Bereś czy Moulin. Zabraknie jedynie Prijovicia, ale jest Nikolic, który w lidze gra wzorowo. Za nim Odjidja-Ofoe, Radovic - a zatem panowie, którzy powinni tutaj zdominować rywala i stworzyć sobie kilkanaście okazji w meczu - a ja oczekuje jedynie trzech strzałów do bramki gości.
Górnik z nowym trenerem, ale czy Smuda tutaj cokolwiek pomoże? Śmiem wątpić. Owszem, może coś drgnie, ale ma pecha, że na dzień dobry jedzie do Warszawy, bo rywal w gazie. Jedyne, co można liczyć ze strony gości, to jakieś zrywy ofensywne, bo jednak Legia w tyłach zawsze coś traci i tutaj też spodziewam się, że jakaś kontra może ich zaskoczyć. Ale na więcej zielono-czarnych nie stać, bo są zwyczajnie za słabi! W tym sezonie na wyjazdach 3x tracili 3 gole, 2x 2 gole, raz zachowali czyste konto, a reszta to straty po jednej sztuce.
Legia over 2,5 @ 2,00 Bet365✅5:0

Otrzymane punkty reputacji: +5
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Legia - Górnik
Typ: Legia -2
Kurs: 2.63
Wynik: 5:0 ✅
Typ: Legia -1
Kurs: 1.62
Wynik: 5:0 ✅

Trochę się obawiam tego spotkania, bo jak na razie w tej kolejce faworyci przegrywają i tracą punkty. Jednak to powinno zmotywować wojskowych do wygranej i zbliżenia się do lidera tabeli. W tygodniu padła sensacyjna wiadomość, że Smuda obejmuje gości i ma utrzymać zespół w ekstraklasie. Już na start Franz został rzucony na głęboką wodę, bo musi zatrzymać rozpędzoną Legię. Na pewno nikt od niego cudów nie oczekuje po 2 dniach pracy, ale sporym zaskoczeniem było by gdyby Legia zgubiła tu punkty. Ja jednak mam nadzieje, że się tak nie stanie, a piłkarze Legii podarują swoim kibicom gwiazdkę w postaci wygranej i strzeleniu kilku goli. Legia wygrała u siebie trzy kolejne spotkania z Górnikiem Łęczna strzelając w nich aż dwanaście bramek i tracąc tylko jedną, dziś mam nadzieje, że poprawią ten bilans i odprawią z kwitkiem kolejny zespół.

Otrzymane punkty reputacji: +13
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Śmieszne są te kursy na Legie dzisiaj dlatego trzeba poszukać czegoś lepszego w ofercie.
Ostatni mecz roku + duża szansa na zbliżenie się o 3 punkty do prowadzącej Jagii i Lechii. Oba te zespoły przegrały swoje mecze dlatego też wygrana stołecznych pozwoli dziś na zniweleowanie przewagi do 4 punktów. Do Warszawy przyjeżdża dziś najsłabszy obecnie zespół Ekstraklasy - Górnik Łęczna z Franciszkiem Smudą w roli szkoleniowca. Czy zadziała efekt nowej miotły? Nie. Legia wjechała na niewiarygodny poziom i tylko jakiś totalny pech może sprawić, że będziemy mieli tutaj powtórkę z Łęcznej gdzie nieoczekiwanie wygrał Górnik.
Legia piekielnie mocna z genialnym Odidją, Rado i Nikoliciem, który dziś będzie chciał się godnie pożegnać z Warszawską publicznością. Innego wyniku jak wygrana Legii tutaj nie widzę dlatego polecam:
Legia wygra + over 3,5 @ 2,55 ✅ 5:0
Radović gol @ 2,25 ✅ 1
Nikolić gol @ 1,65 ✅ 3

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
18:00 Legia - Górnik
Typ: Legia -2
Kurs: 2.63
Wynik:
Typ: Legia -1
Kurs: 1.62
Wynik:​

Trochę się obawiam tego spotkania, bo jak na razie w tej kolejce faworyci przegrywają i tracą punkty. Jednak to powinno zmotywować wojskowych do wygranej i zbliżenia się do lidera tabeli. W tygodniu padła sensacyjna wiadomość, że Smuda obejmuje gości i ma utrzymać zespół w ekstraklasie. Już na start Franz został rzucony na głęboką wodę, bo musi zatrzymać rozpędzoną Legię. Na pewno nikt od niego cudów nie oczekuje po 2 dniach pracy, ale sporym zaskoczeniem było by gdyby Legia zgubiła tu punkty. Ja jednak mam nadzieje, że się tak nie stanie, a piłkarze Legii podarują swoim kibicom gwiazdkę w postaci wygranej i strzeleniu kilku goli. Legia wygrała u siebie trzy kolejne spotkania z Górnikiem Łęczna strzelając w nich aż dwanaście bramek i tracąc tylko jedną, dziś mam nadzieje, że poprawią ten bilans i odprawią z kwitkiem kolejny zespół.
Zgadzam się z Twoimi typami, a pierwsze zdanie o którym piszesz, to właśnie wprost przeciwnie moim zdaniem, Legia wyjdzie spokojniejsza bez noża na gardle , że musi, wiadomo, odrabiać punkty musi, ale jednak rywale nie odjechali i na ten moment jest 7 punktów przewagi, wygrana to 4 punkty do 1 w tabeli Jagi, co jest już żadną przewagą, bo po podziale ekipy będą miały odpowiednio 20 i 18 punktów.
Moim zdaniem Legia spokojnie weźmie mecz, zagrają ofensywnie jak to zawsze u siebie,
pewnie Nikolic od 1 minuty na pożegnanie z kibicami, liczę, że ukłuje może 1, może 2 bramki.
Ode mnie na ten mecz:
Legia Over 2.5 @ 1.95 ✅
Legia &amp; Over 2.5 @ 1.70 ✅
marathonbet

Co do meczu Śląsk vs Arka :
Tego nie gram, z tego co się dowiedziałem w drużynie ze Śląsk powstała tzw spółdzielnia grajków hiszpańsko języcznych, trzymają się razem i mają wszystko gdzieś, nie płacone mają od 2 miesięcy, dodatkowo ma to być ostatni mecz Kucyka, jeśli nie wygra, dlatego dla mnie NO BET, nie wiem co wymyślą grajki, pierwszy raz od długiego czasu nie zatypuje meczu Śląska ;).

Otrzymane punkty reputacji: +9
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Zgadzam się z Twoimi typami, a pierwsze zdanie o którym piszesz, to właśnie wprost przeciwnie moim zdaniem, Legia wyjdzie spokojniejsza bez noża na gardle , że musi, wiadomo, odrabiać punkty musi, ale jednak rywale nie odjechali i na ten moment jest 7 punktów przewagi, wygrana to 4 punkty do 1 w tabeli Jagi, co jest już żadną przewagą, bo po podziale ekipy będą miały odpowiednio 20 i 18 punktów.

Moim zdaniem Legia spokojnie weźmie mecz, zagrają ofensywnie jak to zawsze u siebie,
pewnie Nikolic od 1 minuty na pożegnanie z kibicami, liczę, że ukłuje może 1, może 2 bramki.

Ode mnie na ten mecz:
Legia Over 2.5 @ 1.95
Legia &amp; Over 2.5 @ 1.70
marathonbet

Co do meczu Śląsk vs Arka :

Tego nie gram, z tego co się dowiedziałem w drużynie ze Śląsk powstała tzw spółdzielnia grajków hiszpańsko języcznych, trzymają się razem i mają wszystko gdzieś, nie płacone mają od 2 miesięcy, dodatkowo ma to być ostatni mecz Kucyka, jeśli nie wygra, dlatego dla mnie NO BET, nie wiem co wymyślą grajki, pierwszy raz od długiego czasu nie zatypuje meczu Śląska ;).
Panowie, wszystko się zgadza, Legia może doskoczyć na 4 pkt do lidera. Ostatni mecz przed przerwą, nie muszą się oszczędzać na puchary, praktycznie na boisku zobaczymy najlepszą jedenastkę gospodarzy. Będzie to prawdopodobnie ostatni mecz Nikolica w Legii, ma dużo ofert i juz powiedział, że odchodzi, więc tym bardziej zespół będzie chciał podziękować Węgrowi i nastrzelać dużo bramek. Dla mnie Smuda to już marny trener i nic nie pomoże Górnikowi, zwłaszcza w dzisiejszym meczu. Wszystkie typy na Legię jak najbardziej popieram i można również stawiać Nikolica, jako zdobywcę bramki lub bramek.

intelowiec 79,5K

intelowiec

Użytkownik
Co do Legii mam dzisiaj mieszane uczucia, bo przede wszystkim kurs na zwycięstwo, jak i na handi -1, są przeszacowane i nie mają odpowiedniego value, a granie na strzelca bramki czy na inne związane z meczem wydarzenia to już jest większe ryzyko i raczej tego staram się unikać.
Co prawda Smuda jest trenerem archaicznym i pracuje w oparciu o metody przedpotopowe - to fakt, ale musimy też zauważyć, że w każdym zespole miał dobry kontakt z więszkością zawodników i zdobywał posłuch, a co za tym idzie, efekt nowej miotły może w tym przypadku zadziałać.
Dość bezpieczny wydaje się tu handi -1, ale po kursie 1,55 brzmi mało zachęcająco, więc jak chyba koło tego meczu sobie przejdę bokiem.
Dużą wartość ma dla mnie natomiast w dniu dzisiejszym granie na Śląsk - to idealny dla nich mecz na przełamanie i spotkanie jest grane przez dużą ilość ludzi - od wczoraj kursy poleciały z 2,50 aż do 2,25. Gospodarze mają tu nóż na gardle i jeśli myślą o awansie do czołowej ósemki, co od zawsze było głównym celem klubu, muszą po prostu ten mecz wygrać. Jest to też jedna z ostatnich szans dla trenera Rumaka, który w wypadku wygranej może sobie zapewnić nieco spokoju podczas pracy w okresie zimowym.
Arka po ostrym początku mocno spuściła z tonu i nie zachwyca, a Śląsk po batach, które odebrał od wielkiej trójki, może powrócić na właściwe tory. Za gospodarzami przemawia również statystyka bezpośrednich potyczek we Wrocławiu - na 6 dotychczas rozegranych spotkań 6 razy triumfowali wrocławianie, i choć ostatni mecz rozegrali w 2012 roku, to nie wolno obok tego faktu przejść obojętnie.
Śląsk będzie tu chciał za wszelką cenę odnieść zwycięstwo i, choć nie wiadomo jeszcze czy wystąpią Augusto i w jakiej dyspozycji po miesięcznej przerwie jest Mariusz Pawelec, dla mnie są tu faworytem.
Sląsk - Arka 1 2,25 Unibet 4/10 ⛔

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Co do Legii mam dzisiaj mieszane uczucia, bo przede wszystkim kurs na zwycięstwo, jak i na handi -1, są przeszacowane i nie mają odpowiedniego value, a granie na strzelca bramki czy na inne związane z meczem wydarzenia to już jest większe ryzyko i raczej tego staram się unikać.

Co prawda Smuda jest trenerem archaicznym i pracuje w oparciu o metody przedpotopowe - to fakt, ale musimy też zauważyć, że w każdym zespole miał dobry kontakt z więszkością zawodników i zdobywał posłuch, a co za tym idzie, efekt nowej miotły może w tym przypadku zadziałać.

Dość bezpieczny wydaje się tu handi -1, ale po kursie 1,55 brzmi mało zachęcająco, więc jak chyba koło tego meczu sobie przejdę bokiem.

Dużą wartość ma dla mnie natomiast w dniu dzisiejszym granie na Śląsk - to idealny dla nich mecz na przełamanie i spotkanie jest grane przez dużą ilość ludzi - od wczoraj kursy poleciały z 2,50 aż do 2,25. Gospodarze mają tu nóż na gardle i jeśli myślą o awansie do czołowej ósemki, co od zawsze było głównym celem klubu, muszą po prostu ten mecz wygrać. Jest to też jedna z ostatnich szans dla trenera Rumaka, który w wypadku wygranej może sobie zapewnić nieco spokoju podczas pracy w okresie zimowym.

Arka po ostrym początku mocno spuściła z tonu i nie zachwyca, a Śląsk po batach, które odebrał od wielkiej trójki, może powrócić na właściwe tory. Za gospodarzami przemawia również statystyka bezpośrednich potyczek we Wrocławiu - na 6 dotychczas rozegranych spotkań 6 razy triumfowali wrocławianie, i choć ostatni mecz rozegrali w 2012 roku, to nie wolno obok tego faktu przejść obojętnie.

Śląsk będzie tu chciał za wszelką cenę odnieść zwycięstwo i, choć nie wiadomo jeszcze czy wystąpią Augusto i w jakiej dyspozycji po miesięcznej przerwie jest Mariusz Pawelec, dla mnie są tu faworytem.

Sląsk - Arka 1 2,25 Unibet 4/10
Skład Śląska:

Pawełek - Dankowski, Celeban, Dvali, Pawelec - Stjepanovic, Kokoszka - Engels, Alvarinho, Morioka - Biliński

Murawa , średnia jakość. Do tego Pawełek.

Zgadzam się z Tobą, że Arka spuściłą z tonu, ale nadal mają to coś czego brakuje Śląskowi - Charakter.

Dodatkowo Rumak usilnie wystawia Alvarinho , który w tej rndzie zagrał 2 dobre spotkania z 19, to jest kpina, mam nadzieję, że to koniec Rumaka w tej drużynie, bo dla mnie to jest gościu, który może kiedyś będzie dobrym trenerem, ale niech zrobić coś ligę niżej, awansuje z kimś do Ekstraklasy / 1 ligi, a nie od razu wielkiego fachowca z niego robią. Dramat.

Otrzymane punkty reputacji: +11
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom