>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

20. Kolejka Bundesligi 03-05.02.2012

Status
Zamknięty.
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Mnie osobiście intryguje postawa Hannoveru, który pozyskał z United Dioufa, Senegalczyk to bardzo dobrze zbudowany, silny napastnik... moim zdaniem kwestia czasu a stanie się tak ważny jak w tym sezonie dla Freiburga Cisse, kurs na wyjeździe z Herthą na gości to 2.90, a Hertha gra u siebie najgorzej w lidze. Jedyne co przemawia za Herthą to stastytyki, które pokazują,że H96 wywiózł 3 punkty z Olimpiastadion, tylko raz a było to w 2003 rok
Hannover gra również piach na wyjazdach więc spotykają się ekipy równe sobie, że tak powiem. Mnie intryguje taktyka Slomki na wyjazdach czyli przy 1:0 cofnięcie i gra z kontry a to zawsze się kończy dla nich stratą punktów. Skibbe to fatalny trener jak dla mnie i może nie udźwignąć presji jaka na nim będzie ciążyć czyli walka o utrzymanie. Większe osłabienia u gospodarzy Franz to kręgosłup defensywy, Raffael to ofensywa też bardzo ważne ogniwo, dobrze współpracuję z Ramosem ale dzisiaj tego duetu niestety nie będzie. Lell również ważne ogniwo z dobrym uderzeniem i często podłączający się do ofensywy. Faworyta tutaj nie ma a lepszy kurs dają na H96 więc można spróbować ja jednak odpuszczam. Powodzenia

billi 207

billi

Użytkownik
Piłka Nożna,Bundesliga

Schalke-Mainz

typ: 1 + over 2,5
kurs: 2.5
bukmacher:Bwin

analiza :

Schalke i over to praktycznie synonimy. Huntelaar chyba odnalazł swoje miejsce na ziemi,gra świetnie ,asystuje strzela czego efektem jest 1 miejsce w punktacji kanadyjskiej. Raul przeżywa w zespole z Gelsenkirchen 15 młodość, gdy przychodził większość myślała ,że idzie tam na emeryturę natomiast Raul udowodnił swoimi występami w poprzednim i obecnym sezonie ,że jest bardzo ważną postacie dla S04. Trener Stevens widać świetnie się czuje na ławce trenerskiej w Schalke,wyciągnął tą drużynę z małego dołka,wyszli na swoje,grają dobry,skuteczny futbol. Każdy zawodnik zna swoje zadanie na boisku. Gelsenkirchen to bardzo trudny teren dla każdego ,Schalke notuje bilans u siebie 8 zwycięstw i 2 porażki. Mainz to drużyna,która znana jest głównie z dobrej gry u siebie,jednak w tym sezonie coś się zacięło,problemem jest nawet odnieść zwycięstwo u siebie nie wspominając o wyjeździe gdzie Mainz notuje bilans 1 zwycięstwo 5 remisów 3 porażki. Nie chcę być stronniczy więc dodam ,że Mainz jest drużyna ,która potrafi grać w piłkę zapewne olbrzymia w tym rola trenera Tuchela z tej samej szkoły trenerskiej co Klopp. Schalke jednak jest piekielnie mocne w tym sezonie i ma aspiracje do walki o mistrzostwo,jednak jeśli chcą osiągnąć ten cel,spotkania na własnym stadionie z rywalem w takiej formie w jakiej jest Mainz muszą wygrywać.

over 3,5 @ 2.9 Betsson

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Bundesliga
FC Schalke 04 - FSV Mainz 05
Typ: Schalke
Kurs: 1,67
bwin
Dzisiaj na Veltins-Arena o godzinie piętnastej trzydzieści zmierzą się ekipy Schalke Gelsenkirchen oraz FSV mainz. Ja stawiam na gospodarzy. Są oni ostatnimi czasy w doskonałej formie. Wygrali spotkania w dwóch kolejkach &quot;wiosennych&quot; z FC Koeln na wyjeździe cztery do jednego oraz na swoim obiekcie trzy do jednego z VFB Stuttgart. Wczoraj Dortmund wygrał swoje spotkanie i odskoczył Schalke na trzy punkty więc dzisiaj gra idzie o dużą stawkę. Na swoim obiekcie grają wręcz rewelacyjnie. Wygrali osiem spotkań a przegrali ledwie dwa i strzelili w nich dwadzieścia dziewięc bramek. Robi wrażenie, nie ? Goście, to jedna z najgorzej grających drużyn na wyjadach wygrali tylko jedno spotkanie w połowie sierpnia z najgorszym w tabeli Freiburgiem. Niewydaje mi się żeby mogli poradzić se dzisiaj z podopiecznymi Stevensa. Dodac mogę że w kadrze gości zabraknie Samiego Allaguiego dwudziestopięcioletniego Tunezyjskiego napastnika który razem Choupo-Moting jest podporą ofensywy. Przebywa on obecnie na turnieju Pucharu Narodów Afryki. Niebędzie też kontuzjowanych Stefana Bella, Fabiana Schönheima, Bo Svenssona i Marcela Risse. Mozna także liczyc dzisiaj na dużo bramek. Sierpniowe starcie na Coface-Arenie mogłoby kandydować do nagrody jako jedno z najbardziej emocjonujących spotkań całej rundy. Gracze Mainz zaskoczyli przyjezdnych skuteczną grą i już po pierwszym kwadransie było 2:0 dla gospodarzy. Po zmianie stron rozstrzelali się jednak Königsblauen, którzy zaaplikowali rywalom cztery bramki, nie tracąc ani jednej. Tamta porażka zapoczątkowała fatalną serię FSV. Także na wiosnę mecze z tymi ekipami obfitują w gole. Schalke najpierw 3:1 pokonali VfB Stuttgart, a przed tygodniem aż 4:1 wygrali w Kolonii z FC Köln a Mainz po porażce 2:3 z Bayerem Leverkusen pewnie pokonali w niezwykle ważnym spotkaniu SC Freiburg 3:1. Czyli zwycięstwo gospodarzy jest raczej pewne. Mozna pokusić się także na jakiś overek.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
Bayer Leverkusen - Stuttgart
Typ : Leverkusen @ 1,806 Pinnacle ⛔2:2 .. Harnik 89min eh​
Stuttgart obecnie gra fatalnie. Porażka z Schalke 1:3, potem u siebie polegli z kretesem 0:3 z Borussią MG. Niby rywale silni, ale w poczynaniach piłkarzy VFB nie było widać jakiegokolwiek pomysłu na grę, czytaj akcje ofensywne itp. Grali beznadziejnie! Ibisević niby doszedł do nich, ale cóź on może. Jedyny który próbował w meczu z Gladbach to Hajnal. Ale to za mało. Aptekarze wygrana z Mainz i remis z Werderem na początek tej rundy. Bedą próbowali odrobić straty do 4msc i zakwalifikować się do Champions League. Do kadry meczowej wracają dwa bardzo ważne ogniwa, a mianowicie Renato Augusto i Sidney Sam. Ponadto w okienku transferowym wzmocnili prawą obronę Vedranem Corluką. Dzisiaj nie zagra Derdiyok.
Forma Stuttgartu, a raczej jej kompletny brak nakazuje grać w tym meczu na wygrana Leverkusen.
Bayer : Leno - Corluka, Schwaab, M. Friedrich, Kadlec - Castro, Reinartz, L. Bender, Rolfes - Kießling, Schürrle
Stuttgart : Ulreich - Boulahrouz, Tasci, Maza, Molinaro - Kvist, Hajnal - Harnik, Okazaki - Ibisevic, Cacau

Zagorzała dyskusja w temacie odnośnie meczu Schalke powstała. Muszę przyznać, że 2połowa w meczu z Koln zagrali wybornie. I to byli bez Raula, Howedesa i paru innych jeszcze ważnych graczy. Teraz obaj wracają do składu. Tak więc są duże przesłanki, że S04 znowu zainkasują 3pkt. Jednak Mainz mogło trochę się podbudować wygraną z Freiburgiem i dzisiaj powalczy. Zapewne będzie wyprowadzało szybkie kontry, czyli to co umieją najlepiej. Przejęcie piłki i ruszaja wtedy ławą 4-5 zawodników i niejednokrotnie kończy się to strzeleniem gola. Dlatego też odpuszczam bo Schalke może takich strat zanotować kilka, a Metzelder to nie jest ostoja defensywy.
Tak samo nie ruszam się Bayernu dzisiaj. Na razie graja grają zbyt słabo by im zaufać. Ponadto derbowy mecz więc HSV się nie położy. A kurs żałosny jak na taką dyspozycję Bawarczyków. Można się tylko łudzić, że dzisiaj będzie lepiej, ale raczej nie na tym rzecz polega ;)

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
VFL Wolfsburg - Borussia Monchengladbach

Tak jak zapowiadałem w trakcie tygodnia, ten mecz zapowiada się najciekawiej w całej kolejce, dlatego co nieco postaram się o nim napisać. Gospodarze po fatalnej rundzie jesiennej, w której przegrali wszystko co mogli przegrać, wiosnę rozpoczęli od wygranej z Kolonią 1-0 po bardzo przeciętnej grze, by następnie przegrać w Monachium 2-0, ale tam styl gry, mimo porażki był już o wiele lepszy i o wiele lepszy do oglądania. Zespół prowadzony przez Felixa Maghata w przerwie zimowej zakontraktował aż 8 zawodników, co obrazuję frustrację jaka musiała panować w tej ekipie po fatalnej poprzedniej rundzie. A Gladbach? Dużo pisać nie trzeba, bo można by wylewać setki kartek nad fenomenem tej drużyny. To co zrobił z tą drużyną Lucien Favre to coś niesamowitego. Ekipa, której budżet nie należy do czołówki nawet w Bundeslidze, w której przed przyjściem szwajcarskiego trenera praktycznie o żadnym piłkarzu się nie mówiło, a obecnie już Marco Reus przechodzi latem do Dortmundu za... 17.000.000€ (tak 17 milionów...)! co stanowi ponad połowę budżetu tej drużyny. Borussia przed wczorajszą wygraną siostry z Dortmundu traciła do lidera 1 punkt, po dzisiejszym meczu również może spaść ta różnica do punkcika. No i mocne wejście w rundę po wspaniałych wygranych z Bayernem i Stuttgartem budzą szacunek. I po tym opisie pewnie wszystkich zaskoczę, bo wydawałoby się, że polecę do grania gości. Jednak tak nie będzie. W Monchengladbach w dniu dzisiejszym zestawienie optymalne, wszyscy piłkarze z podstawowego składu zdolni do gry, Wolfsburg natomiast bez Madlunga, Hitslpergera, Polaka i nowo pozyskanego Vierinhi. Wydaję mi się, że stawianie gości tutaj w roli faworyta zważając na wszystko może pomóc Wilkom, bo przecież ta ekipa większość punktów zdobywa na swoim obiekcie (6-2-1), Gladbach na wyjazdach (5-0-4). Trener Felix Maghat powinien ustalić niezwykle ofensywną taktykę na to spotkanie i zacząć mecz od mocnego uderzenia na bramkę Źrebaków, bo jak wiemy ci świetnie grają z kontry, więc taktyka gości musi ulec w gruzach ???? . Wcale nie skreślam Wolfsburga. Dla mnie jest to ekipa z olbrzymim potencjałem, jeden z najbogatszych klubów Bundesligi i ma przede wszystkim coś do udowodnienia. Liczę, że Borussia po wspaniałych zwycięstwach na początek rundy wiosennej zagra trochę słabszy mecz i gospodarze nie pozwolą rozwinąć skrzydeł dwójce Hanke - Reus. Wydaję mi się, że nadszedł wreszcie czas dla Wilków, by wreszcie wygrać z kimś, kto ma coś do powiedzenia w Bundeslidze... ze względu na małą ilość remisów Wolfsburg u siebie 2 remisy, Gladbach na wyjazdach 0 remisów, zabezpieczam się opcją, remis nie ma zakładu,

Typ: Wolfsburg DNB @ 2.12 ▶ zwrot

/edit: tyle okazji Wolfsburga.... :eek:

Hertha Berlin - Hannover 96

O tym meczu już nieco krócej. Dwie fatalnie spisujące się w ostatnim czasie drużyny. W ostatnich dziesięciu meczach bilans Herthy to (1-5-4) i Hannoveru (2-6-2). Przeważająca liczba remisów w pojawiających się dzisiaj okolicznościach powinna być powstrzymana, chociaż może nie do końca. W Hercie po raz kolejny nie zobaczymy Rafaela, tym razem pauza za kartki, oglądałem ostatnio Hertę z tym zawodnikiem i bez niego i uwierzcie mi, że stołeczni bez tego zawodnika to jak ryba bez wody, męki, męki i jeszcze raz męki... Wydaje się, że nie na długo zagości w Berlinie nowy trener Michael Skibbe, nawet mimo sporych chęci pod nieobecność taki zawodników jak wyżej wymieniony Rafael i Lell wbrew pozorom traci dużo, wprawdzie zagrają najlepsi strzelcy w Lassoga i Ramos, ale by strzelać bramki trzeba mieć ku temu okazje, a dla mnie w Hertha nie powinna ich mieć zbyt wiele w obliczu starcia z Hannoverem, który bądź co bądź nie zapomniał jak się gra w piłkę pomimo ostatnich słabszych występów. W drużynie gości nie wystąpią Ya Konan oraz Karim Haggui, którzy przebywają na Pucharze Narodów Afryki. W obliczu wszystkich tych faktów, wybieram Hannover, który gra lepiej w piłkę, który jest lepiej ułożoną drużyną, a Hertha dryfuje w dalszym ciągu jak zagubiony okręt po oceanie i nie wie do której zatoki zawitać... Jest to również typ na przełamanie, gdyż Hannover w Berlinie ostatni raz wygrał w 2003 roku.

Typ: Hannover 96 @ 3.06 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +17
vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Do kadry meczowej wracają dwa bardzo ważne ogniwa, a mianowicie Renato Augusto i Sidney Sam.
:O Lubię Leverkusen, tylko nie on :/

Schalke - Mainz
Schalke 1,7 Tobet ⛔
A ja postawię na Schalke i wcale nie uważam, by kurs był zły do grania. W poprzedniej kolejce Stevens szokująco nie wystawił do gry Teemu Pukkiego, a ten, który wszedł w jego miejsce, Marica (choć spodziewano się raczej Fina lub Jurado), co tu kryć, dał Schalke 3 punkty. Bez Cipriana S04 miałoby dziś prawdopodobnie 37, a nie 40 punktów, a tak, cóż, dalej mogą czuć się zespołem, będącym na równi z liderami. Dziś wraca Raul, Farfan, ale mam nadzieję, że znów szansę dostanie Rumun. Zespół Mainz w tym sezonie ulega przebudowie, więcej stawia się na takich graczy, jak Muller czy Baumgartlinger, pomija się natomiast dość często Allaguiego, co dla mnie jest szokujące. Zespół gospodarzy ustabilizował swoją grę, jest mocny, gra u siebie ze słabszym rywalem. Może w długich fragmentach pierwszej połowy spotkania w Kolonii nie zachwycił, ale tak już gra zespół Koln - przegrywa po słabych meczach, wygrywa też po słabych. Potrafią sprawić, że na boisku panuje chaos, a rywal gra najgorszy mecz w sezonie i jest uśpiony. Schalke się obudziło. Marica ich obudził. Był genialny. Raul też jest. I Huntelaar. I Farfan. Także Pukki. Jest tyle opcji z przodu, że nawet przy niedyspozycji 2-3 graczy, ma kto strzelać bramki. Mainz też powinni postraszyć.

patrolinho 143

patrolinho

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna, Bundesliga
Spotkanie: Schalke - Mainz
Typ: Schalke powyżej 2,5 gola
Kurs: 3.25
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Od czasu przerwy zimowej obie ekipy rozegrały po 2 spotkania. Schalke pokonało u siebie Stuttgart 3:1 oraz wygrało na wyjeździe z Koln 4:1. Mainz przegrało na wyjeździe z Leverkusen 2:3 i wygrało przed tygodniem u siebie z Freiburgiem 3:1. Warto również wspomnieć o bilansie Schalke na własnym stadionie 8-0-2 i aż 29 bramek strzelonych przy 10 straconych. Pod względem strzelonych bramek u siebie ustępują tylko Bayernowi, który na początku sezonu szedł jak burza, a teraz jakoś przystopował. Teraz wydaje się, że sytuacja się odwróciła bo to Schalke jest w gazie. Do składu wraca Raul i Howedes, poza tym bez większych braków w zespole gospodarzy.
5 zwycięstw Schalke z rzędu daje im dzisiaj okazje do powtórzenia wyczynów z sezonu 04/05 i 06/07, gdzie zanotowali 6 zwycięstw pod rząd. Także dochodzi dodatkowy element motywacji. Do tego wczoraj zwyciężyła &quot;polska&quot; Borussia i odskoczyła znów na 3pkt ekipie Schalke. Jesteśmy już na półmetku sezonu Bundesligi i teraz każda strata punktów może kosztować końcowe zwycięstwo w lidze.
Ekipa z Mainz przyjedzie pewnie z nastawieniem dosyć defensywnym także o bramki łatwo nie będzie, ale na dworze mroźno więc piłkarze pewnie będą sporo biegać żeby nie zamarznąć ;)
Obie ekipy spotkały się już w tym sezonie i górą było wtedy Schalke strzelając aż 4 bramki ekipie gospodarzy. Dzisiaj liczę na podobny spektakl. Powodzenie typu głównie upatruję w tym, że Schalke rzuci się od początku do ataku i zdoła strzelić do 30minuty. Później pójdzie jak z płatka bo ekipa gości będzie musiała się odkryć żeby powalczyć chociażby o punkt. Liczę na Huntelaara i Raula, którego powrót pewnie wpłynie bardzo pozytywnie na ekipę.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Co meczu Hsv-Bayern radze poczekać na live. Dziś mam przeczucie, że przyjezdni eksplodują bo rywal nie jest zbyt wymagający szczególnie jak spojrzymy na defensywę i brak motora napędowego Tore. Dortmund zniszczyło HSV tutaj może być podobnie z Bayernem, niby w zespole nie najlepiej się dzieje ale potencjał jest. Jak wrócą do tego co prezentowali na początku sezonu albo zagrają 50% tego co w tamtym okresie wygrana w kieszeni. Na sucho nic się nie podejmuję, tylko live ;)

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Freiburg-Werder
Werder (-0,25) @ 1,96
PINNACLE
4/10

Freiburg to obecnie jedna z najsłabszych ekip w Bundeslidze. Po odejściu gwiazdy tej ekipy czyli Cisse będą mieli sporo problemów ze zdobywaniem bramek. Gospodarze mają według mnie najgorszą defensywę w lidze co przy sile ofensywnej Werderu powinno się dla nich zakończyć katastrofą. Zagubieni, popełniają masę błędów przy wyprowadzaniu akcji i w obronie, kolejnym problemem mogą być dla nich indywidualności Werderu. Jak ktoś pamięta co Dortmund robiło z Freburgiem to polecam zobaczyć i wyciągnąć odpowiednie wnioski pod kątem tego spotkania. Werder skupią się bardzo na grze w ofensywie co widać szczególnie w spotkaniach na własnym obiekcie, tutaj z tak fatalną obroną Freiburga mimo, że grają na wyjeździe powinni zdominować i pokryć nawet handi. Bremeńczycy mają fatalny bilans na wyjazdach ale z tak słabym rywalem nie widzę innego scenariusza jak 3 pkt. Wszystko tutaj jest oczywiste więc nie ma co się więcej rozpisywać. -0,25 mocno przesadzone według mnie. Czytałem wywiady i sam coach Schaff wypowiadał się, że zagrają agresywnie czyli wysoko pressingiem co jest najlepszą receptą na pokonanie Freiburga. Początkowo myślałem, że do składu wrócą tacy gracze jak Naldo, Hunt czy Marin ale jednak jeszcze nie więc stawką tylko 4/10.

Zbesztali mnie :razz:

kabacik 410

kabacik

Użytkownik
Zagrałem na live x2 na Bayern po 1,50 w pierwszej połowie i... coś cholera nie mogę się doczekać wyrównania ???? Nie widzi mi się, żeby Bayern miał dziś polec no ale jeśli tak się stanie no to cóż :] Choć mam nadzieję, że remis chociaż wywiozą, co dla nich i tak będzie porażka strata 2 pkt ???? Pozdrawiam ????

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Zagrałem na live x2 na Bayern po 1,50 w pierwszej połowie i... coś cholera nie mogę się doczekać wyrównania ???? Nie widzi mi się, żeby Bayern miał dziś polec no ale jeśli tak się stanie no to cóż :] Choć mam nadzieję, że remis chociaż wywiozą, co dla nich i tak będzie porażka strata 2 pkt ???? Pozdrawiam ????
Skończyły się czasy grania na Bayern na wyjazdach jak dają nawet w okolicach 2,00 na Azjana. Borussia gra dużo lepszy futbol i w dodatku lepszy dla oka. W ich meczach dużo się dzieje bez względu czy grają u siebie czy na wyjeździe. Bayern może się rozkręci ale grają ciężką piłkę dla oka i szczerze wolałbym żeby to &quot;żółtki&quot; obroniły majstra... Ooo 1:1

kabacik 410

kabacik

Użytkownik
Zastanawiam się co z tym Werderem ???? Czy stawiać to czy jednak nie? Czytałem, że trener Freiburga trochę się wkurzył po zeszłotygodniowym meczu i wstrząsnął drużyną. Z drugiej strony każda drużyna ma swoje trudności, więc w tym meczu Brema będzie się biła o pierwszą wygrana w tym roku, nie zważając na kryzys Freiburga. No wygląda, że Brema powinna wygrać, ale pamiętam mecz z Augsburgiem który też mieli wygrać na wyjeździe (bramkarz nawet powiedział, ze powinno być 5:1 - po meczu!), a mecz zakończył się remisem, chyba 1-1. Anyway, muszą nie muszą, chcą nie chcą - to nie miała być konstruktywna analiza ???? tylko takie rozważania :] Bo z jeden strony przyjeżdża pretendent do pucharów do najsłabszej drużyny ligi, no ale cóż z tego, skoro może mecz się tak potoczyć, że zremisują ???? Zastanowię się jeszcze co z tym zrobić, przyznam, że kurs ponad 2 jest bardzo tempting ???? Pozdrawiam

edit: a co tam! Postawię Werder po kursie 2,20 nie szalejąc ze stawką ;) Pozdrawiam i powodzenia dla innych stawiających na Bremę! ????

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
Freiburg - Werder Bremen
W tym przypadku nie zgodzę się z opisem t0msona. Wszystko pięknie ładnie silny Werder przyjeżdża do outsidera rozgrywek Freiburga, więc powinna być miazga, powinna, ale czy będzie? We Freiburgu jutrzejszy, a w zasadzie już dzisiejszy mecz będzie arcyważny, mimo że to dopiero trzecie spotkanie na wiosnę, ale spójrzmy na kolejnych rywali gospodarzy: Wolfsburg (W), Bayern (D), Stuttgart (W), Schalke (D), Gladbach (W), gdzie będzie niezwykle ciężko o jakiekolwiek punkty. W przerwie zimowej ekipę opuścił filar zespołu, zdobywca prawie połowy bramek Papiss Cisse (odejście do Newcastle United za 10 000 000 funtów, bardzo wzbogaciło budżet gospodarzy), ale niestety trzeba poszukać następcy. Werder wygląda dużo lepiej na ten moment, ale o innej sytuacji nie może być mowy, co nie zmienia faktu, że jutrzejszy mecz będzie bardzo ciężki i nikt wcale z górki mieć nie będzie, bo ile było przypadków, że nie jedna ekipa przyjeżdżała do outsidera i wyjeżdżała nawet bez jednego punktu. Na domiar złego trener gości nie będzie mógł skorzystać z usług Hunta, Naldo, Borowskiego, czy Prodla, co będzie niewątpliwym osłabieniem. Werder dotychczas radził sobie bardzo dobrze na Mage Solar ostatni raz bez punktów wracali w 2001 roku. Tak więc szykuje nam się zacięty i pełen walki w środku pola mecz, w którym to ekipa gospodarzy powinna zrobić wszystko, aby nie dać sobie strzelić gola, a nawet powalczyć o coś więcej, bo niestety, ale chcąc grać na jakimś poziomie trzeba walczyć z każdym mimo nie przychylnościom losu , a przegrana w tym meczu będzie wiązać się z małym kroczkiem ku drugiej lidze... Dla mnie Freiburg może sprawić niespodziankę z każdym, do dzisiejszego meczu musi przystąpić niezwykle zmotywowany i jeśli gra będzie uważna nie powinno być źle...
Typ: Freiburg DNB @2.38​

Otrzymane punkty reputacji: +2
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
W tym przypadku nie zgodzę się z opisem t0msona. Wszystko pięknie ładnie silny Werder przyjeżdża do outsidera rozgrywek Freiburga, więc powinna być miazga, powinna, ale czy będzie? We Freiburgu jutrzejszy, a w zasadzie już dzisiejszy mecz będzie arcyważny, mimo że to dopiero trzecie spotkanie na wiosnę, ale spójrzmy na kolejnych rywali gospodarzy: Wolfsburg (W), Bayern (D), Stuttgart (W), Schalke (D), Gladbach (W)...
Typ: Freiburg DNB @2.38​
We Freiburga żeby rozerwać defensywę wystarczy jedno dobre podanie. U siebie potrafią stworzyć parę akcji choć nie idzie to najlepiej, jak już coś stworzą to dużo marnują, te ekipy słabsze po prostu tak mają. Nie wiem po co na siłę szukasz niespodzianki, jeżeli Werder wykorzysta 50% potencjału w ofensywie o wynik jestem spokojny. Swoboda dla Werderu w ofensywie to może się dramatem zakończyć. Nie mniej jednak powodzenia, boisko zweryfikuję wszystko oby tylko przyjezdni nie mieli słabszego dnia. Kurs na bezpieczną opcję -0,25 jest bardzo dobry moim zdaniem.

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
We Freiburga żeby rozerwać defensywę wystarczy jedno dobre podanie. U siebie potrafią stworzyć parę akcji choć nie idzie to najlepiej, jak już coś stworzą to dużo marnują, te ekipy słabsze po prostu tak mają. Nie wiem po co na siłę szukasz niespodzianki, jeżeli Werder wykorzysta 50% potencjału w ofensywie o wynik jestem spokojny. Swoboda dla Werderu w ofensywie to może się dramatem zakończyć. Nie mniej jednak powodzenia, boisko zweryfikuję wszystko oby tylko przyjezdni nie mieli słabszego dnia. Kurs na bezpieczną opcję -0,25 jest bardzo dobry moim zdaniem.
Na siłę niespodzianki? nie przeceniam siły ofensywy Werderu nie jeden mecz w ich wykonaniu był niezwykle nieskuteczny, zresztą dzisiejszy mecz będzie inny od wszystkich i Freiburg może powalczyć przede wszystkim determinacją i wolą walki, a czy to było na siłę szukanie sensacji okaże się po 90 minutach ????

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Na siłę niespodzianki? nie przeceniam siły ofensywy Werderu nie jeden mecz w ich wykonaniu był niezwykle nieskuteczny, zresztą dzisiejszy mecz będzie inny od wszystkich i Freiburg może powalczyć przede wszystkim determinacją i wolą walki, a czy to było na siłę szukanie sensacji okaże się po 90 minutach ????
Mecz inny od wszystkich ? Determinacja i wola walki to za mało na Bundesligę, takie rzeczy to raczej w II lidze nie tutaj. Po meczu będziemy się mądrzyć. BTW: Fajnie , że mamy różne poglądy na to spotkanie ;)

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
Mecz inny od wszystkich ? Determinacja i wola walki to za mało na Bundesligę, takie rzeczy to raczej w II lidze nie tutaj. Po meczu będziemy się mądrzyć. BTW: Fajnie , że mamy różne poglądy na to spotkanie ;)
Oczywiście, że inny jak napisałem w opisie powyżej, straty punktów z każdą ekipą spoza Top 4 dla Freirburga na własnym obiekcie w tej fazie rozgrywek będzie wiązał się już ze spadkiem. Co prawda nie jest to znacząca siła w Bundeslidze, ale mogą powalczyć na pewno, do tego dochodzi brak zawodników w Werderze, których wymieniłem wyżej i to również może mieć duży wpływ na jakość gry Bremeńczyków, dzisiejszy mecz rozjaśni mi wszystko odnośnie sytuacji gospodarzy dlatego jest to ostatni moment by próbować grać na ich zwycięstwo po takim kursie.

R 28

roki1

Użytkownik
Nie wiadoma jest w tym meczu moim zdaniem bardzo duza.Kazdy wynik mozliwy,juz predzej Werder gral z olowkami jak Augsburg.I tez pamietam ze wydawalo sie ze Werder ich rozniesie a zremisowal 1-1 a wtedy byli jeszcze w lepszej formie .No i mistrzem wyjazdow to Werder nie jest,ale nie powiedziane ze Freiburga nie ukuje.Ekipe maja duzo lepsza wiec kto wie jak pisze tomson.Tyle ze te ekipy lepsze zawsze nie wygrywaja i dlatego moze byc roznie Freiburg na straconej pozycji nie jest i jakby nie bylo duze szanse tez ma.Ja ten mecz olewam.Ale zycze powodzenia.

Co do dzisiejszego drugiego meczu to tez mialem duzy mentlik.Bo jednak Koln dwa ostatnie mecze w plecy.Dlatego dzisiaj to moga latac jak szaleni.I kto wie czy nie wybiegaja tego meczu.Mysle jednak ze z oslabieniami jakie maja moze jednak to wybieganie nie pomuc.Bez Poldiego i nie tylko jest duza szansa ze beda w ofensywie nieporadni.Gospodarze tez nie wygrali dwoch pierwszych swoich meczy wiec o jakim olaniu nie mozew byc mowy.Tymbardziej jest to bezposredni rywal w utrzymaniu i trzeba go ograc.Takie mecze lubia konczyc sie remisami,ale patrzac na gospodarzy gre jest duza szansa ze zdobeda 3 punkty.Z Werderem mieli duzo szans i prowadzili dobra gre mogli to wygrac.Dzisiaj podejrzewam ze bedzie tak samo i przy lepszej skutecznosci ograja Koln.Moze normalnie bym olal ten mecz,ale przy absencjach przyjednych wydaje mi sie ze jest duza szansa na wygrana.W ostatnich pojedynkach jak podaje jedna ze stron w 80 pojedynkach tez przewaznie gora byli gospodarze.Teraz tez mecz na wlasnych smieciach wiec jest szansa ze gospodarze pojda.Ja typuje zwyciestwo gospodarzy.W Pinnacle kurs 1.85.

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Nie wszyscy widzę rozumieją, że nie w każdym meczu wygrywa zespół lepszy kadrowo, a nawet i lepszy na boisku. I statystyki nigdy nie mówią nam tego, co może wydarzyć się w następnym spotkaniu. Temperatura, własne boisko, wielkie osłabienia po stronie Werderu - to wszystko bije na plus dla zespołu Freiburga w dzisiejszym spotkaniu. Oczywiście, Brema to wielki klub i dziś jest faworytem, ale szukanie tutaj straty punktów przez nich jest wskazane. Wystarczy spojrzeć na skład Werderu z Kickera. Na środku obrony zagra prawy defensor Sokratis oraz kompletnie niedoświadczony Francois Affolter. Prawa obrona to Fritz, który już przyzwyczaił się do gry w pomocy. Na lewej, Florian Hartherz, który ma 18 lat, a w bramce nie stoi gość, który wprowadziłby wielki spokój w nerwowym meczu. W pomocy z czwórki Ignjovski Junuzovic Trybull Ekici, tylko ten pierwszy jest w miarę pewny miejsca w jedenastce, gdy Schaaf może wystawić najsilniejszą ekipę. Rosenberg i Pizarro to napastnicy wspaniali, jednak Brema dość często świetne mecze przeplata słabymi i dziś może być ten, w którym będą mieli mało sytuacji, by się wykazać. Z drugiej strony troszkę przebudowany zespół. Defensywa Bastians-Barth-Butscher-Mujdza moim zdaniem gwarantowała w miarę równy poziom, dziś tworzą ją Ferati Krmas czy Sorg. W pomocy nadal jednak ciekawi gracze. Caligiuri, Makiadi, Putsila, Rosenthal to nieźli ligowcy, a trzeba do tego dodać świetnego jokera z przodu, Reisigera. Freiburg na pewno może się pokusić tu o punkty.
Freiburg - Brema
1X 1,60 Tobet ✅

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Pierwsza rzecz - Panowie gratulację dla wszystkich i oby tak dalej - od kiedy regularnie udzielam się na fb to nigdy nie udało nam się zrobić tak udanego tematu na kolejkę - nieprawdopodobna ilość wpisów, ponadto wpisów ciekawych, wnoszących coś do dyskusji.Chyba nawet angielską piłkę zawstydziliśmy.Oby tak dalej :].

Determinacja i wola walki to za mało na Bundesligę,
Otóż to ;).

SC Freiburg - Werder Bremen | Werder over1.5 - 2,00 (Bet365)✅

Decyduje się na takiego singla bo uważam, że ma szanse powodzenia.Werder, drużyna z czołówki, ale trochę nieprzewidywalna zagra mecz w Badenii z Freiburgiem, z Freiburgiem, który jest drużyną, o której ciężko powiedzieć dobre słowo w kontekście urozmaicania ligi.Miejsce w tabeli jak i gra nie zachęcają do tego aby twierdzić, że Freiburg może być rywalem dla niemieckiej czołówki.Dziś jednak nie celuję w czyste zwycięstwo podopiecznych Schaafa, a ich over bramkowy bo mają atuty w postaci potencjału ludzkiego aby tego overa pokryć.Rzadko oglądam gospodarzy, w ostatnim tygodniu widziałem jednym okiem spotkanie z Mainz gdzie kartka na początku meczu ustawiła ten mecz.Znacznie częściej oglądam mecze Bremy bo przede wszystkim nastawiam się na coś co może mnie zaskoczyć i tak też widziałem ich pierwszy oficjalny mecz w tym roku przeciwko Kaiseslautern i biorąc pod uwagę wszystkie problemy tamtego czasu Schaafa to drużyna zaprezentowała się całkiem fajnie mimo bezbramkowego remisu - na ławce było pięciu graczy z bramkarzem i młodzieżowcami, ponadto Qemacha w trakcie gry zmasakrował twarz Prodla, który nie zagra też dziś.Ale główna siła ekipy Bremeńczyków to ten niesamowity Peruwiańczyk - Pizzaro, trochę mogę go porównać do Ibrahimovica w Milanie bo od Cladudio w Bremie dużo zależy - jest to centralna postać wokół, której toczy się całe boiskowe życie.Bierze grę na siebie, stara się rozgrywać, a też jest egzekutorem bo piłka go szuka i stąd wzięło się to, że jest najlepszym strzelcem obcokrajowcem w historii BL.Bardzo wiele od niego zależy i mimo upływających lat nadal jest nie do upilnowania przez czołowych graczy defensywnych ligi.Supportować w ataku dziś mu będzie Rosenberg, który też jest ciekawym graczem, taki trochę cwaniaczek boiskowy, potrafi wsadzić nogę tam gdzie inny się boi, a i też sytuacje jedną-dwie w meczu ma.Za wszystko odpowiedzialny jest Ekici - można różnie mówić o jego przydatności do zespołu w tym momencie sezonu bo na razie wydaje się, że zawodzi.Im dalej tym trochę gorzej bo kadra Bremy jest mocno przeorana - nie zagra Bargrefe, Naldo,Borowski,Prodl, Wesley, ponadto awizowanych jest sporo młodzieżowców w ekipie Schaafa - Trybull, obrońcy Hartherz, Affolter czy też nowy zawodnik w środku pola - Junuzowić.Sporo odwagi ma trener jeśli stawia na tak młodych graczy mają jakby nie patrząc w obwodzie Boenischa, Marina czy też Silvestre.Co mi się nasuwa to, że możemy liczyć na otwarte spotkanie bo przy umiejętnościach samych graczy Freiburga o gole Werderu powinno być w miarę możliwie, to i sam over w meczu tych drużyn tez wygląda nieźle [ 1,70 ].Co znamienne - od 2003 roku Brema strzelała ponad dwa gole w meczach w Badenii lejąc Freiburg między innymi 4:3,3:1,6:0 czy też 4:2.Niesamowicie liczę dziś na Pizzaro także ciężko mi przejść obok tak świetnego kursu obojętnie.

Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom