bukszpanns
Użytkownik
![Soccer ball :soccer: ⚽](https://cdn.jsdelivr.net/gh/joypixels/emoji-assets@5.0/png/64/26bd.png)
Typ: Po 30 minutach ~ Borussia
Kurs: 2.80
Buk: WilliamHill
Analiza:
Ja, ja . Ich spreche Deutsche. Ale raczej nie sehr gut, więc analiza pójdzie po Polsku! Z resztą któż wolałby pisać/ czytać po niemiecku bardziej niż po polsku? Niemiec! Na pewno nie Polak
Na przeciw siebie staną miejscowa: FC Norymberga oraz goście z Dortmundu, najbardziej polski niepolski zespół, z trzema naszymi rodakami w składzie: Łukaszem Piszczkiem, Kubą Błaszczykowskim oraz Robertem Lewandowskim. Tak tak wszyscy to wiedzą. Ścisk w górnej części tabeli, na miejscach 1-4 jest ogromny. Trzy pierwsze drużyny (Bayern,Borussia Dortmund, Schalke) mają w swoim dorobku 40 oczek, natomiast czwarta Borussia Moenchengladbach 39. Co to oznacza? Oznacza to iż każde potknięcie któregoś z tych zespołów może kosztować utratę szans na Top3 końca sezonu oraz na walkę o mistrzostwo. Gospodarze (Nurnberg) znajdują się w dolnej części tabeli. Okupują oni "pechową trzynastkę" z dorobkiem 21 punktów oraz przewagą zaledwie kilku oczek nad strefą spadkową. Norymberga w dotychczasowych 9 spotkaniach na własnym stadionie, bardzo zgodnie podzieliła zwycięstwa,remisy oraz porażki mając bilans 3-3-3, co daje 12 punktów, czyli 57% całego dorobku punktowego, co świadczy o tym że Norymberga spisuje się lepiej u siebie, ale nie aż nadto dobrze. Dorobek bramkowy także bardzo równy 12 zdobytych, 12 straconych co daje nam bilans 0. Borussia natomiast w spotkaniach wyjazdowych spisuje się najlepiej z całej ligi mając w dorobku 18 punktów zdobytych w 10 spotkaniach poza granicami swojego miasta. Ich bilans to 5 zwycięstw, 3 remisy, 2 porażki. Gole 17:8(+9). Co nie zabije to wzmocni, a morale zespołu z Dortmundu rośnie, już bardzo dawno nie przegrali spotkania, i wątpię aby ta passa skończyła się dziś, wręcz przeciwnie. Jestem zdania iż Borussia dopisze kolejne łatwe 3 punkty, są na fali więc nic innego nie pozostaje jak dobry surfing po obronę tytułu mistrzowskiego. Gospodarze tego spotkania będą musieli sobie poradzić bez: Pera Nilssona, Javiera Pinoli i Hanno Balitscha . Natomiast w Borussii zabraknie kontuzjowanego Mario Gotze, co jakoś mnie nie irytuje gdyż cieszę się, że Kuba Błaszczykowski może pokazywać znowu pełnię swoich umiejętności i cieszyć się grą, dając punkty Dortmundczykom. Więc prawdopodobnie dzisiaj w składzie ujrzymy Polskie trio, Łukasz-Kuba-Robert. Borussia powinna ruszyć do ataku od pierwszych minut. Myślę, że najpóźniej w granicach 20-30 minuty padnie pierwszy gol dla Borussii, co uspokoi ich grę i spokojnie zainkasują 3 punkty. Patrząc na to iż Bayern może stracić punkty w Hamburgu(co będzie jednak bardzo trudne do wykonania) oraz Mgladbach w Wolfsburgu, to piłkarze Borussii tym zwycięstwem mogą złapać trochę dystansu od tych drużyn, Schalke natomiast powinno ograć u siebie Mainz. Sezon Bundesligi nabiera tempa, a walka o mistrzostwo rozstrzygnie się właśnie pomiędzy tą czwórką.