>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

20. Kolejka Bundesligi 03-05.02.2012

Status
Zamknięty.
bukszpanns 68

bukszpanns

Użytkownik
⚽ Norymberga - Borussia Dortmund
Typ:
Po 30 minutach ~ Borussia
Kurs: 2.80
Buk: WilliamHill
Analiza:
Ja, ja . Ich spreche Deutsche. Ale raczej nie sehr gut, więc analiza pójdzie po Polsku! Z resztą któż wolałby pisać/ czytać po niemiecku bardziej niż po polsku? Niemiec! Na pewno nie Polak ;) Nie dajmy się zgermanizować. Przejdźmy do analizy dzisiejszego spotkania, które rozegrane zostanie na Frankenstadion, w Norymberdze położonej u zbiegu rzek Pegnitz i Rednitz.
Na przeciw siebie staną miejscowa: FC Norymberga oraz goście z Dortmundu, najbardziej polski niepolski zespół, z trzema naszymi rodakami w składzie: Łukaszem Piszczkiem, Kubą Błaszczykowskim oraz Robertem Lewandowskim. Tak tak wszyscy to wiedzą. Ścisk w górnej części tabeli, na miejscach 1-4 jest ogromny. Trzy pierwsze drużyny (Bayern,Borussia Dortmund, Schalke) mają w swoim dorobku 40 oczek, natomiast czwarta Borussia Moenchengladbach 39. Co to oznacza? Oznacza to iż każde potknięcie któregoś z tych zespołów może kosztować utratę szans na Top3 końca sezonu oraz na walkę o mistrzostwo. Gospodarze (Nurnberg) znajdują się w dolnej części tabeli. Okupują oni &quot;pechową trzynastkę&quot; z dorobkiem 21 punktów oraz przewagą zaledwie kilku oczek nad strefą spadkową. Norymberga w dotychczasowych 9 spotkaniach na własnym stadionie, bardzo zgodnie podzieliła zwycięstwa,remisy oraz porażki mając bilans 3-3-3, co daje 12 punktów, czyli 57% całego dorobku punktowego, co świadczy o tym że Norymberga spisuje się lepiej u siebie, ale nie aż nadto dobrze. Dorobek bramkowy także bardzo równy 12 zdobytych, 12 straconych co daje nam bilans 0. Borussia natomiast w spotkaniach wyjazdowych spisuje się najlepiej z całej ligi mając w dorobku 18 punktów zdobytych w 10 spotkaniach poza granicami swojego miasta. Ich bilans to 5 zwycięstw, 3 remisy, 2 porażki. Gole 17:8(+9). Co nie zabije to wzmocni, a morale zespołu z Dortmundu rośnie, już bardzo dawno nie przegrali spotkania, i wątpię aby ta passa skończyła się dziś, wręcz przeciwnie. Jestem zdania iż Borussia dopisze kolejne łatwe 3 punkty, są na fali więc nic innego nie pozostaje jak dobry surfing po obronę tytułu mistrzowskiego. Gospodarze tego spotkania będą musieli sobie poradzić bez:
Pera Nilssona, Javiera Pinoli i Hanno Balitscha . Natomiast w Borussii zabraknie kontuzjowanego Mario Gotze, co jakoś mnie nie irytuje gdyż cieszę się, że Kuba Błaszczykowski może pokazywać znowu pełnię swoich umiejętności i cieszyć się grą, dając punkty Dortmundczykom. Więc prawdopodobnie dzisiaj w składzie ujrzymy Polskie trio, Łukasz-Kuba-Robert. Borussia powinna ruszyć do ataku od pierwszych minut. Myślę, że najpóźniej w granicach 20-30 minuty padnie pierwszy gol dla Borussii, co uspokoi ich grę i spokojnie zainkasują 3 punkty. Patrząc na to iż Bayern może stracić punkty w Hamburgu(co będzie jednak bardzo trudne do wykonania) oraz Mgladbach w Wolfsburgu, to piłkarze Borussii tym zwycięstwem mogą złapać trochę dystansu od tych drużyn, Schalke natomiast powinno ograć u siebie Mainz. Sezon Bundesligi nabiera tempa, a walka o mistrzostwo rozstrzygnie się właśnie pomiędzy tą czwórką.

L 3,4K

leniomix

Użytkownik
FC Nürnberg - Borussia Dortmund

Borussia w rundzie wiosennej wygryła dwa mecze, dzisiaj czeka ją trzeci mecz z Fc Nurnberg. Drużyna gospodarzy jedno spotkanie wygrała a jedno przegrała. Dzisiaj patrząc bardziej przez pryzmat pogody niż jeżeli formy obu zespołów widzę tutaj spokojną grę przy mroźnym spotkaniu. Typuję tutaj 0-1 , 0-2 dla Borussi.

Tobet
Under 2,5 1.85 ✅
DW 0-1 6.50⛔
DW 0-2 7.50✅

Otrzymane punkty reputacji: +7
L 105

legolas

Użytkownik
Taka ciekawostka odnośnie występów Lewego przeciwko Nurnberg:
Robert Lewandowski w każdym meczu z Norymbergą, w którym brał dotąd udział, zdobywał bramkę. Czy tym razem będzie podobnie?
Norymberga to ulubiony rywal Borussii. Dortmundczycy na ostatnie 23 mecze rozegrane z zespołem z Frankonii przegrali tylko jeden! Za kadencji Juergena Kloppa BVB wygrywało kolejno 4:0, 3:2, 2:0, 2:0 i 2:0. Co ciekawe, w trzech ostatnich pojedynkach po jednym golu zdobywał Robert Lewandowski. Polak raz otwierał wynik, a dwukrotnie go zamykał. Także tym razem &quot;Lewemu&quot; przyda się trafienie, bo tydzień temu przeciwko Hoffenheim pudłował na potęgę, a w klubie został głodny gry Lucas Barrios. Od 1. minuty wystąpią również Łukasz Piszczek i Jakub Błaszczykowski. Kapitan polskiej kadry jest w świetnej formie. Ostatnio spisywał się tak dobrze, że dwa razy z rzędu trafił do jedenastki kolejki! - Norymbergę trzeba podziwiać za to, jak radzi sobie z kłopotami kadrowymi. Jeśli chcemy zdobyć jakieś punkty, musimy zagrać bardzo dobrze - ostrożny jest Klopp. Borussii kłopot sprawić może niska temperatura. W czasie meczu może być nawet -17 stopni! - To niczego nie zmienia poza koniecznością założenia rękawiczek - uważa trener mistrzów Niemiec.
Kurs jaki proponują bukmacherzy na zdobycie bramki przez lewego to okolice 2.00 co według mnie przy takiej pogodzie nie jest opłacalne, ale kto wie jak będzie.

santoro86 18,1K

santoro86

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Niemcy, Bundesliga
Spotkanie: Nurnberg - Borussia Dortmund
Typ: R.Lewandowski strzeli 2 lub więcej goli w meczu
Kurs: 6.00
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Podopieczni Jurgena Kloppa zmierzą się dzisiaj z 13 ekipą w Bundeslidze. Forma mistrzów Niemiec w rundzie wiosennej jest znakomita:
* 22.01 (w) 5:1 z HSV
* 28.01 (d) 3:1 z Hoffenheim

To potwierdza fakt, że faworytem dzisiaj jest ekipa gości. W ataku bryluje nasz Robert Lewandowski, który może śmiało walczyć o koronę króla strzelców o ile oczywiście utrzyma formę strzelecką. Dzisiaj bardzo liczę na snajperski nos Roberta bo uważam, że jest w stanie tutaj strzelić 2-3 bramki. W roku 2012 Lewandowski zdobył już dwie bramki, stało się to w meczu z HSV wygranym 5:1. W ostatniej kolejce Lewandowski został zmieniony w 77 minucie przez Barriosa i gola nie zdobył.
W tym sezonie Robert jest podstawowym snajperem Dortmundu i w 19 meczach zdobył już 14 bramek. Ważne jest, że Klopp stawia na Polaka, który do tej pory wszystkie mecze zaczynał w pierwszym składzie.
W ubiegłym sezonie w meczach z Nurnberg Lewandowski spisywał się tak:
* 30.04.2010 (d) 2:0 wygrywa Borussia, Lewandowski gra 78 minut, strzela bramkę na 2-0
* 5.12.2010 (w) 2:0 wygrywa Borussia, Lewandowski gra 90 minut, gol w 88 minucie i żółta kartka

Jak widzimy statystyki nie kłamią. Robertowi już w ubiegłym sezonie grało się dobrze przeciwko obronie z Nurnbergi. W obecnych rozgrywkach jest jednym z najlepszych zawodników w Bundeslidze więc uważam, że potwierdzi dzisiaj bramkami &quot;patent na Nurnbergę&quot;.

kabacik 410

kabacik

Użytkownik
Pytanko mam do znawców Bundesligi, skoro Dortmund jest takim faworytem (nie kwestionuję tego) to skąd kurs 1,60? dlaczego nie 1,35-40. Wiem, że na wyjeździe itp. Pytam po prostu, bo też chętnie bym postawił na Dortmund i coś wygrał, ale obawiam się, żeby nie odwinęli numeru i się nie poślizgnęli, mimo wszelkich zachwytów. Śledzę ligę i poczynania zespołów, ale nie aż tak szczegółowo, żeby ocenić czy jest szansa, że Dormund się poślizgnie, a właśnie to chciałbym wiedzieć :] Pozdrawiam serdecznie :]

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Typ: Powyżej 2.5 gola
Kurs: 1,90
Stawka: 9/10
Rezultat:
Analiza: Nie wierzę, by Norynberga stawiła jakikolwiek opór graczom z Dortmundu. Wyniki Borussii Dortmund w drugiej części sezonu przekonują każdego, a ten kto ogląda ich spotkania, może powiedzieć, że warto włączyć Eurosport, by zobaczyć podopiecznych Kloppa. Płynność w grze Dortmundu powala na kolana. Miło się patrzy na tą drużynę, można powiedzieć, że brak młodziutkiego Goetze wychodzi im na wielki plus. Dzisiaj grają na wyjeździe z Norynbergą, która do spotkania podejdzie bez Pera Nilssona, Javiera Pinoli i Hanno Balitscha. Nie ma się co rozpisywać na temat gry Borussii jak i tego spotkania. Norynberga w drugiej części sezonu zwycięstwo u siebie 2:0 z Herta i porażka 1:0 na wyjeździe z Hannoverem. Dziś przyjeżdża znacznie trudniejszy rywal. Wynik? 1:3 dla Borussii Dortmund.
Typ: Borussia Dortmund powyżej 2.5 gola
Kurs: 3,25
Stawka: 4/10
Rezultat:
Typ: Borussia Dortmund powyżej 1.5 gola
Kurs: 1,66
Stawka: 10/10
Rezultat:

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
1. FC Nurnberg - Borussia Dortmund | BVB over1.5 - 1,66 (Bet365)✅

Propozycja przewija się tutaj już w opcjach, ja postaram się przybliżyć atuty tej propozycji.Mistrz Niemiec jedzie w południowe rejony kraju gdzie zmierzy się z ekipą Heckinga - FC Nurnberg.Faworyt tej konfrontacji wydaje się łatwy do wskazania i ja też nie będę na siłę szukać niespodzianki w tym mecz bo jednak oby dwie drużyny są na różnych biegunach pod względem formy, miejsca w tabeli, nastrojów w drużynie.
Norymberga mocno przeciętnie gra w lidze także rzadko mam możliwość ich obserwowania, w poprzednim sezonie wyglądało to znacznie lepiej bo i gra i wyniki były lepsze, ale co się z tym wiąże Hecking też miał lepszych wykonawców - Schieber,Ekici, Gundogan to główny, ofensywny szkielet poprzedniej drużyny, dziś ich nie ma w drużynie, a następcy nie są na tyle przebojowi aby robić wyniki na miarę swoich poprzedników.Tę rundę zaczęli nawet przyzwoicie bo wygrali z Herthą, a przegrali na trudnym terenie w Saksonii.Kolejne trudne zadanie dziś bo BVB przyjeżdża i nie będzie to łatwe spotkanie.
Co do gości bo to głównie skupiam swój typ na nich, widziałem dwa pierwsze spotkania drużyny Kloppa i mimo, że nie darzę ich sympatią to muszę powiedzieć, że bardzo przyjemne dla oka granie.Świadczą też o tym wyniki bo roznieśli Hamburg na terenie rywala, większych szans nie dali też TSG i gdyby Lewandowski potrafił lepiej uderzyć to zapewne na trzech bramkach by się nie skończyło.Nie skłamię jeśli powiem, że brak Gotze nie jest dużym obciążeniem i problemem bo grę w drugiej linii bardzo dobrze prowadzi Kagawa wraz z Błaszczykowskim, środek i prawe skrzydło bardzo fajnie funkcjonują, do tego Gorsskreutz strzela bramki także zorganizowanie w ataku graczy gości jest bardzo dobre co i też przynosi wymierny efekt.W ataku zapewne zagra Lewandowski, który coraz lepiej radzi sobie z obrońcami Bundesligi.Borussia zagra w niezmienionym ustawieniu i składzie natomiast u gospodarzy zabraknie stopera Nilssona, nadal nie będzie Pinoli, Klose czy Balitscha.
Podsumowując, awizują -12 stopni w Norymberdze także chłopaki będą musieli się poruszać, a biorąc pod uwagę dyspozycję formacji ofensywnej Dortmundu to typ na over gości wydaje się najrozsądniejszym rozwiązaniem na ten mecz, kurs całkiem fajny do dubla.

Otrzymane punkty reputacji: +5
david295 80

david295

Użytkownik
Nurnberg - Borussia Dortmund 2 1.55 7/10

Pilkarze z Dortmundu juz dzis powinni objac fotel lidera. Borussia nie przegrala od 13 meczy notujac 10 zwyciestw i 3 remisy. Ostatnie 3 meczy wygrywali co najmniej roznica 2 bramek. Nurnberg na 13 miejscu w tabeli w ostatniej kolejce ulegli 0-1 Hannoverowi. Z ostatnich pieciu meczy wszystkie wygrywali pilkarze z Dortmundu. Mistrzowie kraju stoja przed szansa ubrony tytulu i dla tego musza wygrywac mecze ze sredniakami. Polskie trio powinno pokazac klase i strzelic moze nawet nie jedna bramke.

kabacik 410

kabacik

Użytkownik
żeby tylko ta Borussia to wygrała ???? Osobiście, też jednak na nich postawiłem bowiem uznałem, że w obecnej dyspozycji rzeczywiście powinni to wygrać, a kurs 1,60 jest zachęcający. Co więcej, gdy trener po meczach 5-1 oraz 3-1, wzywa do jeszcze większego wysiłku i poprawy pewnych elementów, to znaczy, że mają wysokie aspiracje - z pewnością obrona tytułu. Wydaje się, że jeśli Dortmund myśli o obronie tytułu w tym roku, takie mecze musi wygrywać z ligowymi średniakami. Mam nadzieję, że mróz nie przeszkodzi piłkarzom BVB w wygranej. Mam pewne obawy i tak, ale z pragmatycznego punktu widzenia należało po prostu postawić na Borussie, nawiasem mówiąc - cały świat stawia dziś na BVB (gdzie nie spojrzę na różne zagraniczne fora, wszyscy jak jeden mąż - oczywiście również z handicapem) ???? Oby czasem nas nie zawiedli. Niech po prostu gracze BVB wybiegną na boisko i zrobią dziś to co do nich należy czyli zainkasują komplet punktów ???? Pozdrawiam :]
aha, no i nie ma co wierzyć w różne przeświadczenia, że jak masówka i popularny typ to może nie wejść (nie w piłce nożnej, w NBA takie rzeczy to norma) - nie ma to nic do rzeczy, albo typ okaże się skuteczny albo nie - nie dorabiałbym ideologii do tego żadnej ???? Choć jak wspomniałem mam pewne obawy, ale nie mają one nic wspólnego z realną oceną szans, bowiem BVB powinno to wygrać ????

P 907

pawel-1

Użytkownik
Na początek zacytuję siebię z Typów Dnia:

dyscyplina: piłka nożna - Bundesliga
mecz: Nurnberg - Borussia Dortmund
typ: Borussia Dortmund HT ⛔
kurs: 2.25
bukmacher: bet365
godzina: 20:30

Warto zauważyć, że Borussia bardzo szybko wrzuca wysokie biegi. W poprzednich meczach z HSV i Hoffenheim wszystko było jasne odpowiednio po 31 i 37 minucie. Nic w tym dziwnego - mają bardzo ofensywnie usposobiony zespół. Awizowani do gry są dzisiaj Kuba, Großkreutz, Kagawa i Lewy. O każdym z nich można powiedzieć, że jest w bardzo dobrej formie(szczególnie Japończyk się ocknął po słabszej dyspozycji w pierwszej części sezonu). Absencja Gotze nie powinna więc stanowić problemu. Myślę, że od początku meczu narzucą swój styl gry. Nurnberg trochę nad strefą spadkową, są dużo słabsi od dzisiejszego rywala i wystąpią bez Nilssona, Pinoli i Balitscha ale tylko brak 2 ostatnich można uznać za osłabienia. Podsumowując - BVB nie powinno dzisiaj zrobić prezentu Bayernowi i wywieźć 3pkt.
Poza tym całkiem przypadkiem natknąłem się na ciekawe typy mianowicie:
Norymberga kartka - 1. do 15. min? Tak @ 7.50 William Hill
Norymberga kartka - 16. do 30. min? Tak @ 4.00 William Hill
Arbitrem spotkania będzie Florian Meyer czyli ścisła czołówka sędziów jeżeli chodzi o pokazywanie kartek. Tak jak napisałem w analizie wyżej Borussia w mecze wchodzi bardzo szybko, a cała ofensywna czwórka o której mowa to zawodnicy bardzo szybcy do których można grać na wolne pole. W takich akcjach nie trudno o kartkę np dla wiekowego już Simmonsa lub któregoś z bocznych obrońców. Liczę głównie na to, że któryś z defensorów gospodarzy szybko zostanie zmuszony do faulu taktycznego.

Osobiście zdecydowałem się złożyć coś takiego:
Norymberga kartka - 1. do 15. min? Tak @ 7.50 54j ⛔
Norymberga kartka - 16. do 30. min? Tak @ 4.00 100j ⛔
suma stawek: 154j
wygrana: 405j/400j/805j

Jeżeli trafi im się ta kartka przez pierwsze 30 minut mamy minimum 246j czystego zysku(~159% sumy stawek).

kabacik 410

kabacik

Użytkownik
nie wiem czy ktoś śledzi mecz, pewnie sporo osób, pierwsze 20 minut, Nuremberg 3 setki... źle to wygląda :/

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
nie wiem czy ktoś śledzi mecz, pewnie sporo osób, pierwsze 20 minut, Nuremberg 3 setki... źle to wygląda :/
No nie wygląda za ciekawie ale takie są uroki tej dziedziny ;) Pierwsze 20 minut BVB stłamszone, groźne stałe fragmenty Nurnberg ale marnotrawstwo w ich przypadku to norma, potem było widać już wyraźną różnice klas tylko, że skuteczność przyjezdnych zawodzi. BTW: Mecz trwa 90 minut i nie dramatyzuj :razz:

kabacik 410

kabacik

Użytkownik
Mecz trwa 90 minut i nie dramatyzuj
Ależ skąd ???? nie dramatyzuję :] Po prostu miałem złe przeczucia (mimo, iż postawiłem na BVB) i to co widzę utwierdza mnie niestety w tym. Jasne, może wyjść BVB teraz i strzelić 3 bramy, niemniej, źle to wygląda bo bardzo nieskuteczni są. Obawiam się, że dziś jednak stracimy na tym meczu, ale zagrać było warto :] Choć obym się jeszcze mylił. Pozdrawiam :]
edit: O! gol :] ale nadal jestem niespokojny :]
edit 2: Czy dowiozą? Zero gwarancji ???? choć pewnie sądzisz (I guess), że jeszcze podwyższą i handi wejdzie :]
t0mson// Po to gram Azjany, żeby były zwroty w przypadku wygranej jedną bramką. Spokojnie...
już masz wygraną ???? i poważanie na SBR ;)
edit: kurczę, bawię się już prawie 3 lata w bukmacherkę i... nie wiedziałem, że są zwroty w takim przypadku :p seriously ????
final edit: No to gratulację ???? tak jak pisałem dziś - cały świat stawia na BVB, no i cały świat wygrał dziś ???? Pozdrawiam :]

D 120

dankas

Użytkownik
Schalke 04 Gelsenkirchen - FSV Mainz 1 @1,65 ⛔ 1:1
Schalke to murowany faworyt. Grają na własnym boisku, walczą bezpośrednio o mistrzostwo Niemiec. Wszystkie trzy liderujące drużyny mają tyle samo punktów (tzn. miały, bo Borussia już wygrała). Jest za to szansa odskoczyć od Bayernu, który ma ciężki mecz z Hamburgerem, i wcale nie jest powiedziane że go wygra. Mainz to już nie jest ta magiczna ekipa z zeszłego roku - wrócili na swoje miejsce w szeregu, czyli środek tabeli. Nie grają nic specjalnego, większość punktów zdobywają na swoim boisku. Na wyjeździe w tym sezonie wygrali tylko raz, z ostatnim w tabeli Freiburgiem. Za to Schalke wygrywa 80% meczów na Veltins-Arena. Punkty z Gelsenkirchen wywieźli tylko Bayern i Kaiserslautern.
Co ciekawe na jesieni Mainz wygrało w Moguncji 4:2, i piłkarze Schalke będą chcieli się zrehabilitować. Koningsblauen grają bez poważniejszych osłabień - warto nadmienić najwyżej bramkarza Fahrmanna i Jonesa w środku pola. Zobaczymy magiczne trio z przodu - Raul, Huntelaar i Farfan. Zwłaszcza ten ostatni lubi strzelać gole Mainz. Goście bez Schonheima, Allaguiego, Risse, Bella, Svendsona i Gopko.
Schalke walczy o mistrzostwo i nie może sobie pozwolić na stratę punktów, będą maksymalnie zmobilizowani. Mainz ma spokojne miejsce w środku tabeli, a do utrzymania wystarczy wygrywać mecze u siebie, z przeciętniakami. Nie jestem przekonany żeby jutro wypruwali sobie flaki na boisku. Stawiam na Schalke.

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Moim zdaniem kurs na Schalke nie jest adekwatny do ryzyka. Nie znam sie mocno na Bundeslidze jak chociażby tomson ale patrząc na to że Zidan poszedł do Mainz a i bez niego w tym sezonie Mainz potrafiło namieszac to bliżej mi do jakiegoś +1 na Mainz niż grać na Schalke. Dla mnie to jeden wielki no bet i mecz do oglądania a nie grania.

S 13

suwix

Użytkownik
Chciałbym dodać , że Mainz wygrało na wyjeździe w tym sezonie TYLKO RAZ z najsłabszym Freiburgiem , a jesli grała z mocniejszym rywalem np. Bayer, M&#39;gladbach przegrywała. Na jesieni przegrała z Schalke u siebie 4-2, więc myślę , że jutro też wejdzie handicap.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Moim zdaniem kurs na Schalke nie jest adekwatny do ryzyka. Nie znam sie mocno na Bundeslidze jak chociażby tomson ale patrząc na to że Zidan poszedł do Mainz a i bez niego w tym sezonie Mainz potrafiło namieszac to bliżej mi do jakiegoś +1 na Mainz niż grać na Schalke. Dla mnie to jeden wielki no bet i mecz do oglądania a nie grania.
Bez przesady nie znam się :razz: Tak poważnie, to faktycznie ten kurs na Schalke jest zdecydowanie za niski. Druga sprawa to, że są murowanym faworytem według bukmacherów. Schalke u siebie jest piekielnie mocne i przeważnie pokrywa handi i nie widzę tutaj innego scenariusza a niżeli ich wygrana jednak tak jak napisałeś kurs nie warty gry czyli buki dobrze oszacowały wszystko. Mainz obecnie fatalnie się spisuję a niżeli w poprzednim sezonie, prawdopodobnie za sprawa odejścia paru kluczowych graczy. Ostatnia wygrana z Freiburgiem 3:1 to żaden sukces jak weźmiemy pod uwagę postawę przyszłego drugo-ligowca.

ciumar1 35

ciumar1

Użytkownik
Mainz ma spokojne miejsce w środku tabeli, a do utrzymania wystarczy wygrywać mecze u siebie, z przeciętniakami. Nie jestem przekonany żeby jutro wypruwali sobie flaki na boisku. Stawiam na Schalke.
Jak dla mnie to zdanie jest kompletna bzdurą. Myślę że w Mainz nikt nie odpuści w dzisiejszym meczu z Schalke; to jest bundesliga i tutaj nikt nie odpuszcza.
Mainz potrafi walczyć, co pokazało na inauguracje rundy wiosennej przegrywając z Bayerem 2-0, potrafili strzelić 2 bramki.
Nie neguje typu na Schalke bo drużyna jest w gazie i radzi sobie w lidze bardzo dobrze, ale nie zgodzę się z tym że drużyna Mainz skupi się na wygrywaniu meczy u siebie z przeciętniakami.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Nie neguje typu na Schalke bo drużyna jest w gazie i radzi sobie w lidze bardzo dobrze, ale nie zgodzę się z tym że drużyna Mainz skupi się na wygrywaniu meczy u siebie z przeciętniakami.
Racja, tam gdzie będą mogli zdobyć punkt to będą to robić. Tutaj jak osiągną remis to będzie w ich sytuacji dobry wynik. Wystarczy słabszy dzień Schalke i może być niespodzianka. W Bundeslidze jest bardzo wyrównany poziom i każdy z każdym może nawiązać walkę.

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Mnie osobiście intryguje postawa Hannoveru, który pozyskał z United Dioufa, Senegalczyk to bardzo dobrze zbudowany, silny napastnik... moim zdaniem kwestia czasu a stanie się tak ważny jak w tym sezonie dla Freiburga Cisse, kurs na wyjeździe z Herthą na gości to 2.90, a Hertha gra u siebie najgorzej w lidze. Jedyne co przemawia za Herthą to stastytyki, które pokazują,że H96 wywiózł 3 punkty z Olimpiastadion, tylko raz a było to w 2003 roku.
Obie ekipy osłabione:
Hertha : zawieszeni za kartki Raffael, Christian Lell i Andre Mijatović; kontuzje Maik Franz i Christoph Janker
Hannover96: na PNA są idier Ya Konan i Karim Haggui; kontuzjowani za to Markus Miller, Emmanuel Pogatetz, Leon Andreasen, Carlitos i Henning Hauger.
śmierdzi mi tu remisem, bo H96 na wyjazdach nie powala tylko raz wygrali przy 4 remisach i porażkach... poczekam co napiszą o tym meczu inne mądre głowy ale ja skłaniałbym sie ku H96 0,+0.5 po kursie 1.85
H96 chyba nie zagram, zrobię sobie wirtualny test ;)
Hertha - Hannover96 Hannover96 0,+0.5 1.85 Bet365

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom