>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2 kolejka T-Mobile Ekstraklasy 26.07-29.07.2013

Status
Zamknięty.
daamiano1 995

daamiano1

Użytkownik
Podbeskidzie Bielsko Biała - Górnik Zabrze Piłkarze Bielszczan, zdeterminowani, grający do końca. W meczu z Lechią twardo weszli w pierwszą połowę, wygrywając ją 0-1 i mając w miarę przewagę nad rywalami. W II połowie zaniknęli, co było tego powodem nie mam pojęcia... być może miała na to wpływ lekko wyczerpująca podróż. Jednak dzięki wcześniej wspomnianej determinacji i grze do końca w ostatniej akcji meczu udało się wyrównać 2-2 w ostatniej sytuacji w spotkaniu.
Górnik na wyjeździe w Krakowie z tamtejszą Wisłą, zremisował 0-0 po niezbyt interesującym spotkaniu. Obrona Zabrzan popełniała błędy, jednak zespół z opresji ratował bramkarz. Napastnicy głównie oddawali strzały z dystansu, próbując zaskoczyć bramkarza rywali. Najbardziej wyróżniającym się napastnikiem był Nakoulma i to na niego obrońcy z Bielska powinni skupić największą uwagę.
Dla obu zespołów z pewnością będzie to spotkanie o trzy punkty. Podbeskidzie w zeszłym sezonie wygrało zaledwie dwa mecze na własnym stadionie, jednak trener Michniewicz liczy, że jego podopieczni w tym sezonie poprawią te statystyki. W poprzednim spotkaniu w Bielsku, Zabrzanie wygrali 3-1.
Trener Michniewicz nie będzie mógł skorzystać z :
Richarda Zajaca, Damiana Chmiela, Tomasza Górkiewicza i Marka Sokołowskiego.
Natomiast Górnik na mecz wybierze się bez :
Oleksandra Szeweluchina, Antoniego Łukasiewicza i Mariusza Magiery.

Podsumowując wszystko razem, moim zdaniem padnie tu remis, za który Betclic daje @3.10.

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Nooo chłopie! Jak Ci wejdzie Widzew to wielkie gratulacje...
Patrząc na to co się dzieje w Widzewie to ja bym na nich chyba kurs 4,0 dał co najmniej!
Jak dla mnie dobry over na gości 1,5 @ 3,0
Pogratuluj koledze...Visņakovs doskonały transfer.Pawłowski długo w Widzewie chyba nie pogra...

daamiano1 995

daamiano1

Użytkownik
Pogratuluj koledze...Visņakovs doskonały transfer.Pawłowski długo w Widzewie chyba nie pogra...
Dokładnie dobrze trafili z tym chłopakiem. Widać, że Widzew mimo biedy jest dobrze przygotowany fizycznie do sezonu.
&quot;Eksperci&quot; ???? zawsze marudzą, że szkoda iż w ekstraklasie nie daję się szansy młodym piłkarzom tylko ściąga się zza granicy, a teraz naśmiewają się z łódzkiego klubu, że posiadają tylko takich piłkarzy w składzie.

Otrzymane punkty reputacji: +18
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Ja tam mam wątpliwości czy oni są dobrze przygotowani fizycznie, pod tym względem Zawisza wyglądał zdecydowanie lepiej tyle że z taką płytką taktyką to ja im nie wróże najlepiej.Grają bardzo prostymi środkami, walą na skrzydło lub dogrywają do środka za wracających obrońców i tyle z ich ofensywy, defensywa też zaczyna się motać na grze kombinacyjnej i trener Widzewa to w przerwie ogarnął.
W sumie to fortuna w tym meczu była po stronie Widzewa, do czasu wyrównania Widzew mógł zostać praktycznie zmieciony.
Zawisza ma doświadczonych graczy w zespole więc nie ma na to żadnego usprawiedliwienia, jak trener nic z nimi nie zmieni w następnych kolejkach to gościa chyba trzeba wymienić.

daamiano1 995

daamiano1

Użytkownik
Pogoń Szczecin - Legia Warszawa Mecz przyjaźni, ale tylko kibicowskiej. Aspekt dobrych kontaktów na pewno nie będzie dotyczył walki na boisku o trzy punkty.
Gospodarze w poprzedniej kolejce, zmierzyli się z faworyzowanym Zagłębiem Lubin, przed meczem będąc skazywanym na porażkę. Widać, że dobrze są przygotowani do sezonu i ćwiczyli stałe fragmenty gry, wykorzystując rzut wolny w 5 minucie i zdobywając bramkę. Dobrze zgrany ze sobą jest japoński duet Akahoshi - Murayama, którzy w dużym stopniu pomogli w zdobyciu drugiej bramki. Pogoń wyglądała pewnie w każdej formacji, nie popełniając jakiś rażących błędów.
Legia, wiadomo, główny kandydat do mistrzostwa w obecnym sezonie. Mają dobry skład jak i rezerwę. Prawie na każdej pozycji jest rywalizacja o miejsce w pierwszym składzie. Mecz z Widzewem, ogromna przewaga, jednak obrona czasami miała lekki problem z napastnikami Widzewa. Legia zapewne jutro wygra, ale czy do zera ... ? Nie byłbym tego taki pewien. W meczu rewanżowym z TNS szału nie zrobili. Legia ma przed sobą jeszcze trudnego rywala - Molde... czy popełnią oni &quot;Moldelstwo&quot; ?
Wracając do naszego &quot;timobajla&quot;, warto odnotować, że z wygranej z Legią, Portowcy mogli cieszyć się ostatnio w 1998 roku !
Do Szczecina Warszawiacy wybiorą się bez :
Inakiego Astiza, Daniela Łukasika, Michała Kucharczyka i Marko Sulera, a występ Jakuba Koseckiego stoi pod znakiem zapytania.
A trener gospodarzy nie skorzysta z usług :
Hernaniego, a także trzech zawodników którzy wyjechali na testy do pierwszoligowego Górnika Łęczna - Łukasza Zwolińskiego, Mateusza Wilka i Juliena Tadrowskiego.
W tym meczu polecam typ BTS @ 1.76 Betsson
Dobrym typem jest także over 2.5 @ 2.07 Betsson

EDIT : Szkoda Pogonii, mieli pare szans na strzelenie bramki. W II połowie do otrzymania czerwonej kartki, wyglądali nieźle.​

maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
Piast Gliwice - Zagłębie Lubin X2 1,8 ⛔
Bet365

Dla mnie super kurs. Piast po ciężkim cyklu - wyjazd do Azerbejdżanu, horror w Krakowie i w końcu czwartkowe 120 minut u siebie w rewanżu z... wiadomo kim, bach bach...
Po przegranej morale w drużynie chyba też nie najlepsze ale nie to jest głównym powodem dla którego wybrałem ten zakład. Zagłębie to dla mnie kadrowo ekipa spokojnie na top 5 naszej wspaniałej ligi, lecz ostatni okres, czyli końcówka zeszłego sezonu i inauguracja obecnego nie wyglądały najlepiej. Porażka u siebie 0-2 na otwarcie musi zadziałać motywująco na tych zawodników, a możliwości moim zdaniem mają spore. Czas również działa na ich korzyść, gdyż w pierwszej jedenastce meczu otwarcia zagrało 5-ciu nowych zawodników, czyli prawie połowa składu. Ale po kolei: w bramce Gliwa, długo uchodził za talent, a tak naprawdę dopiero w Zagłębiu zaczął grać regularnie; obrońca Guldan ściągnięty z mistrza Bułgarii (Ludogorets); Adam Banaś, ostoja po kolei defensywy Piasta, Górnika, a teraz Zagłębia, choć zdarzają mu się głupie wpadki nadrabia charyzmą na boisku; Rymaniak, który regularnie już gra w pierwszej jedenastce oraz młody Paweł Oleksy, który czyni regularne postępy co zaowocowało kolejnym transferem i w niedzielę będzie okazja zagrać przeciw byłym kolegom, więc o pełne zaangażowanie można być spokojnym. Szczególnie zestawienie pomocy robi na mnie wrażenie - Jeź, Kwiek, Bilek to zawodnicy którym piłka absolutnie nie przeszkadza w grze co jest rzadko spotykane na naszych krajowych boiskach, a ściągnięci z Polonii Piątek oraz Przybecki prezentują niezłą motorykę, choć ostatnio zostali zmienieni już w przerwie i nie wiadomo czy trener znów da im szansę od pierwszych minut jednak tacy zawodnicy jak Woźniak, Abwo czy Rakowski też potrafią zaprezentować odpowiedni poziom i nie są to nowe twarze na polskich boiskach. Braki widzę w ataku ekipy gości, gdyż Papadopulosowi brakuje naprawdę sporo do kolegi o podobnym nazwisku rodem z Grecji, chciałoby się rzec - jaki kraj taki Papadopulos. Oczywiście doceniam wyczyn zespołu Piasta z ubiegłego sezonu, jednak trzeba spojrzeć trzeźwo, że bardziej była to nieudolność zespołów z czołówki w drugiej części sezonu, aniżeli wyjątkowo dobra gra gliwickiego zespołu. Piast u siebie po powrocie do Ekstraklasy wygrał zaledwie 5 z 15 spotkań, więc ciężko o nich powiedzieć, by byli ekipą własnego boiska, punktują bardzo dużo na wyjeździe. W porównaniu z ubiegłym sezonem nowe twarze jakie mogą pojawić się w ekipie Piasta to zaciąg z Zagłębia - Horvath, Hanzel i Wilczek, Hiszpan Embuena (sec B) oraz obrońca Krzysztof Król mający za sobą występy w Ekstraklasie, MLS oraz Mołdawii. Podsumowując szanse w tym meczu oceniam równo, ze wskazaniem na gości ze względu na świeżość oraz mimo wszystko mocniejszą personalnie jedenastkę. Kurs 1,8 na zakład, że goście nie przegrają pobieram stawką ok 5/10, nie sądzę by ktoś wychylił się z lepszym, tendencja spadkowa.

http://www.oddsportal.com/soccer/poland/ekstraklasa-2013-2014/piast-gliwice-zaglebie-C4Hgv525/#double;2

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Pogoń Szczecin - Legia Warszawa
Legia Over 1.5 @ 1.90 ✅ :gool:
Bet365​
Edit: w Betsafe kurs 2.01

Jak wspomniał kolega wyżej mecz przyjaźni, ale Legia po spokojnym meczu z TNS jedzie do Szczecina na mecz 2 kolejki.
Legia pokazała w 1 kolejce swój potencjał strzelając 5 bramek słabemu Widzewowi.
Tutaj powinno być podobnie. Nie którzy się nie zgodzą , bo przecież Pogoń wygrała 2:0 z Zagłębiem, ale czy aby na pewno Lubin może być wyznacznikiem, drużyna się jeszcze zgrywa, kilka błędów, dwa gole i po sprawie. Dodatkowo dobry mecz Szczecińskich Japończyków, ale jak pokazał poprzedni sezon grają w kratkę.
Legia nadal bez Łukasika, Astiza oraz Kucharczyka, który wypadł przed meczem z TNS.
Pogoń bez Zwolińskiego, Tadrowskiego.
Legia nie powinna mieć problemów ze strzeleniem 2-óch bramek. Saganowski, Radovic, może młody Mikita, to dobrzy zawodnicy, którzy stworzą sobie wiele okazji i będą potrafili je wykorzystać. To mój typ na ten mecz.
Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +21
pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Polska, Ekstraklasa
Spotkanie: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa
Typ: zespół 2 zwycięży a w meczu padnie więcej niż 2,5 gola
Kurs: 3,10
bwin

W końcu się zaczęło. Ruszyła moja ulubiona Polska Ekstraklasa. Tydzień temu nie pisałem żadnej analizy ale w ten weekend zaczynam. Z sobotnich meczy wybrałem pojedynek Pogoni Szczecin z naszą &quot;eksportową&quot; ekipą z Warszawy. Jak piszą na portalach ma to być mecz przyjaźni gdyż jak powszechnie wiadomo kibice obu drużyn mają tak zwaną &quot;zgodę&quot;. Moim zdaniem na boisku wcale tak być nie musi. Gościom napewno będzie zależało na komplecie punktów i można będzie się spodziewać że trener Urban wystawi inną jedenastkę niż ta która wybiegła na plac w meczu z The New Saints FC. Legioniści zapewne potraktują te spotkanie jako etap przygotowań do spotkania z Molde FK ale nie znaczy to wcale że te spotkanie odpuszczą. Ławka Legii jest szeroka i jest komu pograć. Jak pokazał mecz z Widzewem jest też komu strzelać bramki. Warszawianie w poprzednim sezonie dwukrotnie roznieśli portowców. Najpierw wygrali wyjazdowy pojedynek trzy do zera natomiast w rewanżu na swoim obiekcie padł rezultat trzy do jednego. Nie doznali oni porażki od dziewiętnastu spotkań a ostatnie zwycięstwo Szczecinian miało miejsce jeszcze w ubiegłym wieku konkretnie w 1998 roku. Dodatkowo osłabieni będą brakiem Hernaniego który leczy jeszcze kontuzję. Dodatkowo zabraknie też Łukasza Zwolińskiego, Mateusza Wilka i Juliena Tadrowskiego którzy to pojechali na testy do Łęcznej. Zatem zapowiada się mecz obfity w bramki i zwycięstwo Legii czego sobie i kibicom życzę.

Otrzymane punkty reputacji: +2
tomeczekp90 157

tomeczekp90

Użytkownik
Podbeskidzie BB - Górnik Zabrze
Analiza na szybko, weekend pracujący. W tym meczu za wiele bramek paść nie powinno, aczkolwiek Podbeskidzie ma skłonności do strzelania bramek na początku spotkania. Mimo braku żądła w postaci Demjana jest kilku walczaków, którym się &quot;chce&quot; i trener Michniewicz o to zadba, by jego piłkarze jak najszybciej wypracowali sobie przewagę w tym meczu. Mój typ na to spotkanie to:
Podbeskidzie (0,-0,5)AH 1.połowa 2.750 ⛔
Bet365

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Piast - Zagłębie over 2 @ 1.71 Pinnacle ✅

Piast moim zdaniem to ekipa overowa. Chłopaków ciągnie do gry ofensywnej, strzelają bramki, ale też często tracą. Brosz chcę zapewnić kibicom emocje i niezły styl Piastunek. Zabójcze są stałe fragmenty gry, które świetnie wykonuje Podgórski, a główką ma kto strzelić: Robak, Jurado, Matras, Zbozień, Klepczyński. Zespół z Gliwic gra taktyką 4-4-2, co zdecydowanie preferuje strzelanie bramek. Zagłębie straciło 2 bramki z Pogonią, a Szczecin potęgą ligi raczej nie będzie. Gliwa w bramce to kolejne za w moim typie. Miedziowi potrafią strzelać, a pokazali to m.in. z dobrymi zespołami w sparingach. Super
kurs jak dla mnie na over 2.

Otrzymane punkty reputacji: +2
r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
⚽Pogoń vs Legia |2| kurs:1,85✅
⚽Piast vs Zagłębie-Obie strzelą?Tak kurs:1,85✅
⚽Śląsk vs Jagiellonia X|2| kurs:1,75✅????

Ok,Pogoń zagrała bardzo dobry mecz w Lubinie.Dobrze czuli się z piłką przy nodze,szczególnie dobrze wyglądał Japoński duet Aka-Murayama,fizycznie przygotowani też lepiej od Zagłębia.Myślę jednak,że dziś ciężko będzie im powtórzyć taki mecz przeciwko Legii nawet jeśli będą grać przed własną publicznością.Legia w pierwszym meczu LM zagrała dobrze jedną połówkę,którą zaklepała sobie awans do następnej rundy.Podczas inauguracji z Widzewem jakim składem wyszli to każdy widział.Były to praktycznie rezerwy,a nie przeszkodziło im to w strzeleniu pięciu goli i wygraniu bardzo przekonująco tego spotkania.Drugi mecz z New Saints to była formalność i widać było,że większych chęci do gry u piłkarzy Legii nie można było dostrzec.Nie ma co ukrywać Urban kazał im zagrać to spotkanie jak najmniejszym nakładem sił,aby nie złapać kontuzji przed meczem z Molde.Dlatego dziś pewnie w Szczecinie ujrzymy podobną jedenastkę co w spotkaniu z Widzewem.Myślę,że zespół Warszawy jest pierwszym od dawna zespołem z naszej ekstraklasy,który w dwóch różnych spotkaniach może zagrać dwoma różnymi jedenastkami i przy okazji zakończyć oba mecze z bardzo korzystnymi rezultatami.Tacy zawodnicy jak Mikita,Cichocki,którzy wchodzą do składu na pewno dadzą od siebie 100%,a na co ich stać ,to przynajmniej w przypadku tego pierwszego można to było zaobserwować w pierwszym meczu tego sezonu.Dodając do tego,że kolejnymi rezerwowymi są uznane nazwiska,mianowicie Rzeźniczak czy też Brzyski powinniśmy zobaczyć też nie niezłą defensywę.Ciężko oceniać formę Pogoni ale uważam,że ten mecz z Zagłębiem równie dobrze mógł być jednorazową dyspozycją dnia i dziś możemy zobaczyć inną Pogoń.Legie natomiast widziałem w większej ilości spotkań i obserwowałem większą liczbę zawodników aby stwierdzić,że w dzisiejszym meczu są w stanie zainkasować co jak co ważne trzy punkty do ligowej tabeli.W potyczce pomiędzy Pogonią,a Zagłębiem spodziewam się kilku bramek.Obie ekipy mają w swoich składach zawodników którzy bramki strzelać potrafią.U gospodarzy myślę,że ukłuć coś powinien &quot;gliwicki Falcao&quot; czyli Ruben Jurado,który już w pierwszej kolejce przeciwko Cracovii pokazał,że rzeczywiście coś z jednego najlepszych napastników świata ma;)strzelając bardzo ładną bramkę głową.Do tego dochodzą zawsze groźni Cicman oraz potrafiący siać zagrożenie podczas stałych fragmentów gry Zbozień.Jest jeszcze Robak ale nie wiem czy dziś wystąpi,bo w pierwszej kolejce zagrać nie mógł chyba z powodu zawieszenia.Gliwiczanie u siebie są zawsze niebezpieczni nawet dla najlepszych,potrafią stworzyć ciekawe sytuacje podbramkowe,mają dobrego kreatora gry w postaci Podgórskiego.Uważam też że niepowodzenie z LE nie wpłynie na nich jakoś znacząco,a wpłynie na nich jako motywacja do osiągania lepszych wyników.Piast to drużyna z charakterem,udowodnili to w zeszłym sezonie i myślę,że jutro będą w stanie przed własną publicznością strzelić przynajmniej jedną bramkę jak nie więcej.Zagłębie w spotkaniu z Pogonią zaprezentowało wakacyjną dyspozycję,brakowało w ich grze agresywności,defensywa prezentowała się bardzo słabo i raczej równie słabo jak bezproduktywni w pomocy Jeż czy Bilek.Słabo zaprezentował się też nowy nabytek Przybecki.Ogólnie pozytywów z tego spotkania Zagłębie nie może wyciągnąć praktycznie żadnych.Dokonywali także złych wyborów w określonych sytuacjach.Uważam jednak,że potencjał ofensywny mają i drugiego tak słabego meczu jak ostatnio w Gliwicach nie powtórzą.Trener Hapal na pewno wyciągnie wnioski po tym co choćby Kazek Węgrzyn pokazał w swojej analizie w Lidze+Extra:],a podstawową rzeczą,którą powinien wprowadzić jest wystawienie od początku Arkadiusza Woźniaka,który po wejściu na boisko z Pogonią wprowadził sporo ożywienia w ofensywie.Liczę także na to,że Jeż zagra jako ofensywny pomocnik,a nie skrzydłowy i przy okazji lepsze spotkanie zagra Przybecki.Zagłębie również potrafi grać ciekawy,ofensywny football i tak jak wspominałem tak słabego meczu jak z Pogonią, w Gliwicach nie powtórzą.W meczu Śląska z Jagiellonią nie faworyzowałbym aż tak Wrocławian jak robią to bukmacherzy.Tak,Śląsk zrobił w tym okienku wyjątkowo ciekawe transfery,a gracze tacy jak Dudu,Hołota czy Paixao będą na prawdę solidnymi wzmocnieniami w kontekście całego sezonu.Dobrą grę jednak mogliśmy z ich strony zauważyć w tylko jednym z trzech rozegranych w tym sezonie spotkań.W meczu z Koroną byli stroną słabszą,nie pokazali nic specjalnego i mimo to,że w Kielcach gra się każdemu ciężko spodziewałem się po nich czegoś więcej.Rewanż z Rudarem to też około 30 minut dobrej gry i frajerski remis 2:2 na koniec.Co do Jagi,to w końcu mają trenera z prawdziwego zdarzenia,bo to co Stokowiec robił z przeciętną kadrową Polonią można tylko chwalić.W pierwszej kolejce z Zawiszą fajerwerków z ich strony nie było ale chwilami pokazywali,że potrafią grać ciekawą kombinacyjną piłkę i tego też spodziewam się z ich strony w meczu ze Śląskiem.Ciekaw jestem też czy trener Stokowiec desygnuje od 1min. napastnika z Albanii Bekima Balaja,bo w końcu w Bydgoszczy zapewnił Jadze zwycięstwo 1:0 i pierwsze trzy punkty w sezonie.Jaga dysponuje dobrymi skrzydłami.Jest Plizga i Kupisz i ewentualna gra z kontry powinna być dobrym rozwiązaniem na mecz ze Śląskiem.Myślę,że remis są w stanie wywalczyć,bo różnica sportowa pomiędzy oba klubami nie jest tak duża.W dodatku trener Levy musi dobrze za rotować składem,bo po czwartkowym upalnym meczu w Czarnogórze kilku graczy z pierwszej jedenastki odpocząć musi,w dodatku mając w czwartek kolejne ważne spotkanie w eliminacjach do LE z Brugią.Jeśli tak się stanie to szanse na korzystny rezultat dla Jagiellonii wzrosną,bo Śląsk na pewno tak mocnej i szerokiej kadry jak choćby Lech czy Legia z pewnością nie ma.
Bukmacher:STS

Otrzymane punkty reputacji: +18
tomeczekp90 157

tomeczekp90

Użytkownik
Pogoń - Legia
Mecz przyjaźni, mecz przyjaźni...dla kibiców może i tak, ale piłkarze nie oszukujmy się...mają to w głębokim poważaniu i tu kalkulacji nie będzie, bo nawet nie ma nad czym kalkulować. Po meczu rewanżowym z TNS trener Urban odświeży trochę szyki i da szansę tym których zabrakło w drugim meczu kwalifikacyjnym. Kuriozalne w naszej kopanej jest to, że przewidując rozstrzygnięcie meczów nie wolno zapominać o porze w jakiej grają piłkarze. Wczorajszy wyczyn Lechii z Ruchem w szczególności w 2. połowie to gra poniżej poziomu i oszczędzanie się przy każdym kopnięciu piłki. Legia z Pogonią gra o porze idealnej do rozgrywania meczów, nie będzie dokuczającego słońca. Szczecinianie będą chcieli pokazać, że wygrana nad &#39;faworyzowanym&#39; Zagłębiem to nie był przypadek, z kolei Legia zagra o utrzymanie hegemonii z pierwszej kolejki. Bądź co bądź liczę na ciekawy mecz z przynajmniej trzema bramkami po niewygórowanym ale atrakcyjnym kursie :
Ilość goli - powyżej 2, 2,5 AH @1.825 ✅
Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +1
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Pogoń - Legia / (1.75) ✅ [0:3]
Dziś również spodziewam się dość łatwej przeprawy Legionistów w Szczecinie, zważając na fakt, że Lech, kiedy ostatnio zremisował, Legia będzie świadoma, że będą gryźli po piętach Warszawiaków. Ale Legia, wyjeżdża w delegacji, do Szczecina i od pierwszych minut będzie dyktowała warunki, z pewnością, tutaj nie ma mowy, żeby Pogoń, była wielkim zagrożeniem. Legia, w delegacjach, z zespołami niskich alternatyw potrafi grać swoje, może faktycznie jak niektórzy wspomnieli, gubią się w obronie, czy w ofensywie, ale wygrywać potrafią.
Lech - Cracovia / (1.40)
Tu, krótko, Lech po ostatnim remisie, zagra ze słabą Cracovią, która ma mnóstwo dziur w obronie i grając u siebie powinni przechylić szale na swoją korzyść, pieczętując pierwsze zwycięstwo w lidze.
Unibet !

duda 380

duda

Użytkownik
Lech Poznań - Cracovia Kraków // 1 // 1,43 // Tobet
Nie ma co się zbytnio rozpisywać na temat tego meczu. Lech Poznań po stracie punktów w Chorzowie, teraz musi w końcu wrzucić piąty bieg i zgarnąć komplet z beniaminkiem z Krakowa. Oglądałem rewanżowy mecz Lecha w LE z FC Honka i widać było że piłkarze chcieli, walczyli, zagrali z werwą i są w gazie. Choć może trochę niepotrzebnie się podpalili, bo awans mieli w kieszeni i rozsądniej byłoby zrobić sobie z tego meczu taki mini - trening, popróbować nowych rozwiązań i niekonwencjonalnych akcji.
Trener Rumak to naprawdę inteligentny gość i dobrze wie na co stać zawodników Kolejorza. Pewnie dojdzie do kilku zmian w pierwszym składzie. W niezłej formie jest Ubiparip i to z pewnością on będzie podstawą ofensywy Lecha. Nie zagrają na pewno Murawski, Douglas, Henriquez oraz Linetty (ale to nic nowego).
Cracovia rozegrała radosny mecz z Piatem Gliwice, i o ile w formacji ofensywnej radzili sobie całkiem nieźle, to już w defensywie było znacznie gorzej.
Nie ma tutaj innej opcji, jak pewne zwycięstwo Lecha Poznań, którego piłkarze z pewnością wyciągną wnioski z meczu z Ruchem i zdobywając pierwszą bramkę, pójdą za ciosem, zamiast się cofać. Dlatego też dobrym typem jest Lech (-1), jednak asekuracyjnie i dużo bardziej pewnie, jest postawić po prostu na zwycięstwo Lecha, a kurs jest całkiem przyjemny i pobieram go z ochotą.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Mówicie o Lechu, że niby pewka, ale kurs nie jest słabiutki? Nie lepiej w to miejsce przyłożyć over? Lech sam go może pokryć, ale Cracovia z pewnością coś dołoży.
Kolejorz popełniał błędy w meczu z Honką i z Ruchem, a do tego piłkarze narzekają na urazy. W czasie tych spotkań w polu karnym Lecha często mocno się zagotowało. Do ofensywy chyba jednak większych zastrzeżeń być nie może. Poznaniacy często będą musieli grać atakiem pozycyjnym, ale ze stwarzaniem okazji z Cracovią nie będą mieć problemu.
Cracovia w DEFENSYWIE to istny dramat. Mało zawodników, których można zmienić i jestem przekonany, że to będzie jedna z najgorszych linii tej ligi. W ofensywie jest jednak kilka ciekawych zawodników, którzy dobrze pokazali się z Piastem. W końcówce Cracovia mogła doprowadzić do wyrównania, ale zabrakło naprawdę niewiele. Z Lechem powinni coś strzelić.
Kto oglądał mecz Lecha z Honką (2x) i spotkanie Cracovii z Piastem ten wie, że ten over wygląda dobrze.
Lech - Cracovia 1:1
Powyżej 2,5 gola 2,00 Williamhill ⛔
Obie drużny strzelą 2,37 Williamhill ✅

Otrzymane punkty reputacji: +20
kolti 103

kolti

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Polska, godzina 18:00
Spotkanie: Podbeskidzie Bielsko - Biała - Górnik Zabrze
Typ: Górnik Zabrze wygra do zera
Kurs: 3.75
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Dziś w naszej lidze 2 mecze w Ekstraklasie, Podbeskidzie - Górnik Zabrze, Pogoń Szczecin - Legia Warszawa, ja polecam typ na gości w pierwszym meczu. Zabrzanie w I kolejce zremisowali na wyjeździe w Krakowie z Wisłą 0:0, z kolei Podbeskidzie również zdobyło jeden punkt remisując bramkowo 2:2 w Gdańsku z Lechią strzelając gola w 4 minucie doliczonego czasu gry. Mam taką dziwną teorię, że Górnik może nie sprzedał ale odpuścił mecz w poprzednim sezonie w Zabrzu przegrywając z ekipą z Bielska 0:1, a dzisiaj dług zostanie oddany. Atut gospodarzy to na pewno swoje boisko, chociaż trzeba powiedzieć że w poprzednim sezonie właśnie Podbeskidzie u siebie wygrało zaledwo dwa spotkania, więc nie wiadomo czy to tak naprawdę atut czy też kara. Po stronie Podbeskidzia nie ma Demjana który został sprzedany do belgijskiego klubu, więc brak króla strzelców powinien być widoczny. Zabrzanie w poprzednim sezonie na wyjeździe bardzo równo: 5 zwycięstw, 5 remisów, 5 porażek, Podbeskidzie to z kolei była najsłabsza ekipa jeśli chodzi o mecze u siebie. Ostatnie 5 meczy pomiędzy Górnikiem Zabrze, a Podbeskidzie, to 3 wygrane Zabrzan, 1 remis, oraz 1 zwycięstwo TSP. Po obu stronach absencje, jednak bardziej wyczuwalne w Bielsku, bowiem Górnik ma bardziej wyrównany skład. Kurs na gości maleje, a na gospodarzy rośnie więc warto się pośpieszyć z graniem. Może to nie mieć znaczenia, ale Podbeskidzie grało swój mecz w poniedziałek, a Górnik Zabrze w piątek więc więcej czasu na odpoczynek, i rozpracowanie rywala. Mój typ do Górnik Zabrze do zera, za drobne polecam. Mam nadzieję, że któraś z ekip zgranie komplet punktów.

K 358

koeman66

Użytkownik
Podbeskidzie - Gornik - 1 DNB 2.14 Pinnalce ⛔
To mozna zagrac jedynie za mniejsza kase. Pojedynek, w ktorym minimalnym faworytem wydaja sie byc gospodarze i kursy wystawione przez buki dziwia. Podbeskidzie pod wodza Michniewicza nawet po stracie Demjana gra &quot;z sercem&quot; pelne 90 minut, dowodem tego uratowany remis w Gdansku. Dzis nie powinni przegrac z Gornikiem, ktorego dobra gra w lidze to juz dawne dzieje. Gornik po 0-0 z Wisla, Podbeskidzie po 2-2 z Lechia. Dla mnie wieksze wrazenie zrobila gra bielszczan to i moga wygrac. Gornik jak nie zachwycal wiosna, tak nie zachwycil w Krakowie. Dziwi mnie slabiutka forma Nakoulmy, ktory przez cala runde wiosenna jak i w 1 kolejce tego sezonu nie prezentuje nic dobrego. Czyzby chodzilo o kase, jakies zaleglosci i inne takie? Gornik rewelacja w tym sezonie nie bedzie i obawiam sie, czy dadza rade awansowac do grupy mistrzowskiej.
Pogon - Legia 2 1.80 Pinnacle ✅
Po takim kursie biore dwojke w ciemno, gdyby buki zmniejszyly kurs na Legie to zagralbym azjana -1, a tak zadowole sie zwykla dwojka. O Legii na forum napisano juz duzo, wiadomo bardzo szeroki sklad z dobrymi mlodziezowcami. Legia rewanz z TNS zagrala bo musiala to i powazniej podejda do dzisiejszego meczu. Pogon jest w przyjacielskich stosunkach z Legia, ale nie bedzie to mialo za wiele wspolnego z boiskiem, wiec niech nikt nie pomysli, ze portowcy oddadza mecz, bo Legia walczy o mistrza. Kibice kibicami, a klub klubem to i nie widze powodu, dla ktorego na boisku ma byc piknikowo i Legia mialaby wygrac bez walki. Legia bedzie przewazac i powinna wygrac, co do rozmiarow nie jestem pewien, ale w zwyciestwo jedna bramka lub takie 2-0 dla Legii wydaje mi sie bardzo mozliwe. Wygrana Pogonii w Lubinie 2-0 nie robi na mnie wrazenia, szczegolnie w takiej lidze jak Ekstraklasa, gdzie jednego dnia klub skazany na porazke wygrywa na wyjezdzie latwo i przyjemnie, a kilka dni pozniej gra ospale i przegrywa u siebie z slabszym przeciwnikiem.
Lech (-1.5) - Cracovia 1 2.30 Pinnacle ⛔
Kolejny mecz klubow, ktorych kibice sa w zgodzie. Historia jest po stronie Lecha, ktory wygrywal w ostatnich latach z Cracovia wysoko i pewnie, u siebie i w Krakowie. Runda wiosenna w wykonaniu poznaniakow, gdy slabiutko radzili sobie na wlasnym boisku to przeszlosc. Lech gra w miare dobrze, a przynajmniej tak dobrze zeby wygrac pewnie z Cracovia,ktora zawiodla mnie w meczu z Piastem. Lech stracil w Chorzowie 2 pktunkty,to i nie moze sobie pozwolic na kolejne straty, a rywal raczej z tych, z ktorymi 3 pkt musza byc zdobyte. Z ofensywa i strzelaniem bramek w Lechu jest dobrze, a na pewno o wiele lepiej niz z defensywa w Cracovii to i hc -1.5.

maestro12 773

maestro12

Użytkownik
Pogoń Szczecin -:- Legia Warszawa

Mecz lidera i vice-lidera naszej ekstraklasy wprawdzie są nimi dopiero po rozegraniu jednej kolejki no ale lider to lider. Wiele osób doszukuje się w tym meczu łatwej przeprawy &quot;wojskowych&quot; owszem nie neguję może i tak być że łatwo wygrają bo są drużyną lepszą,mająca lepszych zawodników ale to nie zawsze przekłada się na wynik. Ja osobiście w tym meczu doszukuję się dobrej postawy gospodarzy i wywalczenie przynajmniej 1pkt,po pierwsze dlatego że mam w pamięci ostatni mecz na Łazienkowskiej gdzie Pogoń pokazała się z dobrej strony i po pierwszej połowie prowadziła 1:0 niestety potem dwa podyktowane karne podcięły skrzydła drużynie i ostatecznie przegrali 1:3 po drugie dlatego że osobiście ciut wyżej cenie pracę trenera Wdowczyka od szkoły trenerskiej Jana Urbana który jakimś wybitnym strategiem nie jest owszem zdobył mistrza Polski ale grą Legia nie powalała na ziemie chociażby tak jak Wisła która zdobywała tytuł za czasów Kasperczaka. Trener Pogoni można powiedzieć rozkręca się z meczu na mecz wcale się nie zdziwię jak pod koniec tego sezonu zajmie miejsce blisko podium coś jak Piast w zakończonym sezonie no a po trzecie dlatego że grają przy własnej publiczności a nie wykluczonę że może być komplet 15tyś przy której Pogoni napewno będzie grało się lepiej.Dużo osób mówi też przed tym spotkaniem że to jest mecz przyjaźni ale jak trafnie zauważył to użytkownik TomeczekP90 że mecz przyjaźni to może i jest ale dla kibiców a nie dla piłkarzy i trenera którzy prywatnie mają to zapewne głęboko w .... , osobiście mam takie samo zdanie i uważam że z obu stron kalkulacji nie będzie i każda drużyna będzie chciała je wygrać tym bardziej że trener i piłkarze są rozliczani z wyników.Reasumując jak już wspomniałem wcześniej w tym spotkaniu bardziej skłaniałbym się ku temu że Pogoń osiągnie bardziej satysfakcjonujący dla nich wynik dlatego obstawiam w miarę bezpieczny typ że Pogoń zremisuję lub nawet wygra to spotkanie tym bardziej że kurs jest dosyć korzystny

Mój typ:
Pogoń lub remis - 1X⛔
kurs-2,05
Gospodarze zdobędą bramkę -TAK
⛔
(pięć 100% sytuacji dla Pogonii i żadna nie wykorzystana normalnie żal d.... ściskał jak się na to patrzyło)
kurs-1,63

Unibet

Otrzymane punkty reputacji: +10
R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Śląsk Wrocław vs Jagiellonia Białystok
Over 2.0 @ 1.625 ✅ :gool:
Bet365​
Start ligi we Wrocławiu, nareszcie na to czekałem. Po ostatniej wycieczce do Czarnogóry czas wrócić do domu i walczyć na krajowym podwórku. Pierwszy mecz 0:0 z Koroną, tragedia w pierwszej połowie para Pawelec , Socha nie dawała rady z Kiełbem. W drugiej połowie gra wyglądała trochę lepiej 2,3 podania Mili i była szansa nawet coś strzelić, ale nie udało się.
Jaga w pierwszej kolejce po słabym występie pokonała 1:0 na wyjeździe Zawiszę. Na tle słabej ekipy wyglądali mizernie.
Stokowiec przed meczem:
Jedziemy do Wrocławia ze swoim planem, ze swoim pomysłem na grę i nie będziemy czekali na to co zrobi Śląsk, tylko będziemy realizowali swoje założenia.... Chcemy odciąć Milę od podań...
Jaga bez Dźwigały , Śląsk bez Cetnarskiego, nie zagra też Oded Gavish, nowy stoper, grał dzisiaj w sparingu rezerw.

Skład Śląska:
Gikiewicz - Ostrowski, Pawelec, Kokoszka, Dudu - Stevanović, Kaźmierczak - Sobota, Mila, Patejuk - Paixao
Skład Jagiellonii:
Słowik - Norambuena, Pazdan, Baran, Straus - Grzyb, Tosik - Kupisz, Quintana, Plizga - Piątkowski
Oba zespoły dziury w obronie , głównie preferują grę ofensywną.

Pewnie w pamięci każdy ma ten wynik 3:3 z Wrocławia, nie mówię, że zostanie powtórzony, ale można się spodziewać overowego spotkania.
Jeszcze w ramach ciekawostki:
Niestety prawdopodobnie we Wrocławiu nie zagra Flavio Paixao. Niby wszystko jest dogadane, ale nie dotarł jego certyfikat. Trener Levy stwierdził, że nie zamierza na niego czekać w nieskończoność i będzie rozglądał się za innym graczem.
To co podałem wyżej, to wersja oficjalna, a jako ciekawostkę powiem jeszcze wersje nieoficjalną ;) wywiad z jednym działaczy:
Co ciekawe, zielone światło na transfer Portugalczyka musiał wydać wrocławski ratusz, który póki co sam finansuje Śląsk. Drugi ze współwłaścicieli - Zygmunt Solorz - od dłuższego czasu nie daje pieniędzy na wrocławską drużynę. Sekretarz miasta Wrocław Włodzimierz Patalas przyznał, że zgoda na pozyskanie zarówno izraelskiego defensora Odeda Gavisha, jak i drugiego z braci Paixao była uzależniona m.in. od pozbycia się z listy płac Słoweńca Dalibora Stevanovicia. Jak informuje &quot;Przegląd Sportowy&quot;, zielone światło do przeprowadzenia kolejnych transferów dał prezydent Rafał Dutkiewicz.&quot;
źródło: sport.pl
Powiedzmy, że o ile Dalibor to faktycznie w stosunku cena/jakość słaby piłkarz, to jeśli on odejdzie, to będzie ciężko, tak wiem ile to już razy mówiono o tej już wręcz mitycznej uzdolnionej młodzieży we Wrocławiu, mimo to, żaden nie nadaje się do pierwszej jedenastki. Poziom podobny do wiecznie młodego T. Sochy.

Piast Gliwice vs Zagłębie Lubin
Over 2.0 @ 1.625 ✅ :gool:
Bet365​
Po Europejskiej przygodzie czas wrócić na ziemię.
Piast Gliwice mimo olbrzymiej szansy na awans remisuje po dogrywce z Qarabachem i odpada. Trzeba zaznaczyć 120 minut w nogach, może mieć znaczenie, ale nie powinno w końcu druga kolejka, no ale ;).
Bardzo niepewna obrona Piasta można rzec zawaliła 2 gole w LE, tak można przyczepić się do bramkarza, ale Zbozień też nie zagrał najlepiej. Gliwiczanie muszą się otrząsnąć , najlepiej zdobyć komplet punktów z Zagłębiem, czy się to uda ciężko powiedzieć. Plusem dla Piasta jest powrót Treli , jednak nie wiadomo czy trener Brosz wpuści go od razu do pierwszego składu.
Zagłębie natomiast na własnym boisku falstart z Pogonią. Błędy w obronie, stały fragment i wystarczy do straty gola.
Przybecki , Piątek, Kwiek czyli nowe nabytki do tego Papadopulos , Ci ludzie mają stanowić o sile Lubinian, może i tak będzie , ale muszą to pokazać na boisku, bo inaczej znów Zagłębie będzie bić się o środek tabeli.
Trudno jednogłośnie wskazać faworyta tego spotkania
Sezon 2009/2010 - ekstraklasa
Piast Gliwice - Zagłębie Lubin 4-1
Zagłębie Lubin - Piast Gliwice 1-1
Sezon 2012/2013 - ekstraklasa
Zagłębie Lubin - Piast Gliwice 2-1
Piast Gliwice - Zagłębie Lubin 1-1
Skład Piasta:
Szumski (Trela) - Zbozień Klepczyński, Horvath, Król - Izvolt, Hanzel, Matras, Podgórski - Jurado - Robak.
Skład Zagłębia:
Gliwa - Rymaniak, Banaś, Guldan, Oleksy - Bilek - Przybecki, Piątek, Kwiek, Jeż - Papadopulos
Mecz będzie ofensywny, a niepewni obrońcy sprokurują nie jedną sytuację podbramkową. Dodatkowo w tym meczu mogą odegrać rolę bramkarze. Obydwaj potrafią popełniać błędy, no chyba, że zagra Trela, ale po kontuzji jego występ też będzie znakiem zapytania.
Warto pograć dubla @ 2.64 - bardzo dobry kurs moim zdaniem.
Powodzenia !

EDIT: Ładnie, ładnie ???? 2 na 2.
Teraz moje przemyślenia odnośnie Śląska. Gra obronna to tragedia Club Brugge, posiada szybki i silnych piłkarzy z przodu, którzy takiego Pawelca to zniszczą dosłownie w obronie.
Marathonbet wystawił ofertę.
Kurs na Belgów 2.34 , ludzie bierzcie bo to ogromna promocja , będą spadki i to bardzo.
Do tego Over 2.5 @ 1.85
Albo Brugge DNB @ 1.66

Trener Clubu Brugge stwierdził, że chcą we Wrocławiu przesądzić sprawę awansu i jest na to spora szansa moim zdaniem.

daamiano1 995

daamiano1

Użytkownik
Lech Poznań - Cracovia Kraków Poznaniacy tydzień temu zagrali mecz z Ruchem. Prowadząc 0-1 zlekceważyli spotkanie i skończyło się remisem 1-1. Formacje Lecha były solidne, ale właśnie po strzeleniu bramki, grali tak jakby im się już nie chciało... Tak to jest jak strzeli się bramkę i za wszelką cenę dowieźć ten wynik. Jednak już w rewanżowym meczu z Honką zaprezentowali się bardzo solidnie. Zdecydowanym faworytem w meczu jest oczywiście drużyna gospodarzy.
Piłkarze z Krakowa polegli w pierwszym spotkaniu 2-3 z Piastem Gliwice, ofensywa Cracovii spisała się naprawdę solidnie... jednak obrona Pasów popełniała wiele rażących błędów, gdzie wielokrotnie Pilarz ratował swoją drużynę przed większą porażką. Przy tych trzech bramkach nie miał nic do powiedzenia. W środę przegrali na wyjeździe w Pucharze Polski 0-1 ze Stalową Wolą.
Gospodarze wystąpią bez :
Barry&#39;ego Douglasa, Luisa Henriqueza, Rafała Murawskiego, Karola Linetty&#39;ego i Dimitrije Injaca.
Goście do Poznania pojadą bez :
Krzysztofa Nykiela.

Oczywiście faworytem są Poznaniacy, jednak kurs na nich mizerny...
Lech Poznań -1 @ 2.12 Betsson
Należy wspomnieć też o upale... dla Poznania prognozowana temperatura to 35 stopni w cieniu !​

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom