groven
Forum VIP
W poprzednim sezonie GKS nie miał w niej sobie równych rywali. No ale to inna liga moi kochani.. Korona to stary lis ekstraklasy, który będzie się rozkręcał z kolejki na kolejkę. Ale jeszcze nie dzisiaj.. Bełchatowianie po meczu z Legią pokazali, że są zespołem, z którym muszą liczyć się nawet najsilniejsi i bez wątpienia w starciu z Koroną są faworytami. Tylko czy ta nagonka nie jest trochę spowodowana przez media i kibiców? No i czy sprostają sytuacji o której pisał ArQuisek. Oni z Legią nie musieli, teraz ciąży na nich presja. Bełchatów, jednym z kandydatów do objęcia mistrzostwa polski! Już takie wersje nawet słyszałem po meczu z Legią... Nie przesadzajmy i nie wpadajmy w paranoje. Myślę, że under 2,5 gola lub 1 DNB w kierunku gospodarzy, nic więcej. Kielczanie przebudowali latem linię obrony i wyraźnie widać, że zawodnicy nie są jeszcze ze sobą zgrani. W pierwszej kolejce zespół trenera Ryszarda Tarasiewicza jak wiecie przegrał w Bydgoszczy z Zawiszą 0:2. W meczach sparingowych Korona nie zachwycała ofensywą. Remisy 0:0 oraz 1:1 z GKS Tychy, skromna wygrana 1:0 z Termalica BB i remis z Podbeskidziem 0:0. Co daje się zauważyć? Mało strzelają. Korona zdobędzie punkty, ale za tydzień w meczu z Pogonią Szczecin. A dzisiaj albo wymęczy remis, albo ulegnie rozpędzonemu beniaminkowi. Niech fiesta w Bełchatowie trwa dalej!
Sędziuje Szymon Marciniak z mojego Płocka
Typ: 1 DNB
Wynik: 2:0
Kurs: 1.45