Jaki ten Milan jest mega słaby...granie na nich to samobójstwo. Oni jak nie poprawią gry to czeka ich spadek w tym sezonie
Oj tak, tak jak na stronie wcześniej dyskutowaliśmy o Milanie, to po wczorajszym meczu, mimo wygranej można powiedzieć identycznie jak Ty. Słaby strasznie ten Milan, a Mihajlović póki co to miota się jak Inzaghi, bo inaczej się tego nie da wytłumaczyc. Liczył, że Nocerino mu da przewagę w środku pola? Śmieszne, sam wczoraj o tym pisałem, że to akt desperacji przecież. Bertolacci drugi mecz wczoraj zagrał bardzo słabo. Nocerino do bazy w przerwie, ale w jego miejsce wstawił Kuckę, rany nie wierzyłem, że oni go kupili a on go jeszcze wystawia zaraz po przyjśćiu do klubu. I to wpuszcza go pierwszego przez Bonaventurą i Montolivo! Bonaventura wszedł i pokazał, że jest tam najlepszym pomocnikiem póki co, starał się, widoczny, zanotował asystę nawet. A mnie ciekawi jednak co innego, o co chodzi z Montolivo, że on nie gra? Ktoś mi jest to w stanie wytłumaczyc racjonalnie? Bo przecież Ricardo jest o klasę lepszy niż Nocerino! No i chyba nie zagrałby gorzej niż Bertolacci w dwóch pierwszych meczach hm?
Dziś czytam, że Milan jeszcze bierze Diego Perottiego... nie mam w ogóle ochoty komentować tego.
Patrząc na występ całego Milanu wczoraj to w pierwszym składzie może zostawił bym tylko Diego Lopeza, Bacce i Luiza Adriano na pewno, nad De Jongiem jeszcze bym się zastanowił i Romagnolim. Ale reszta? W kontekście następnego meczu, notabene derbowego z Interem wymieniłbym! Przecież to co Milan wczoraj zagrał to była patola straszna.
Empoli bardzo niezasłużenie ten mecz przegrali, ale wyższa kultura gry, to jak rozgrywali sobie piłkę, jaki spokój miał Zieliński w środku pola, świetny Saponara (notabene wychowanek Milanu), ruchliwi Maccarone i Pucciarelli. Empoli się z przyjemnością oglądalo jak atakowali, ile okazji wypracowali i aż wielka szkoda, że ten mecz wygrał beznadziejny Milan.
Udinese- Palermo
Podsumowując…Udinese zagrało słabo, meczu Palermo nie widziałem (tylko skróty i przeglądałem statystyki), ten typ opierałbym bardziej o aspekty poza sportowe (wspomniane wcześniej: gra u siebie, nowy obiekt – pewnie będzie pełny itp), które mogą mieć spore znaczenie w tym meczu.
Wszystko się zgadza, nie neguję typu w żadnym wypadku, ale często bywa tak, że te aspekty poza sportowe działają wlaśnie w odwrotny sposób. Było wiele przykładów, że nowy obiekt, otwarcie huczne, było wszystko, tylko własnie nie zwycięstwo gospodarzy
Udinese dziś bez Kone, Badu i Guilherme. Absencja dwóch pierwszych może być odczuwalna mimo iż Kone wszedł dopiero po przerwie w meczu z Juve.
Mecz ciężki, ale opcja z DNB wydaje się bezpieczniejsza, bo tak jak mówisz Palermo na wyjazdach nie zachwycało zbyt często w ostatnim sezonie i punktowali głównie u siebie. Do tego Duvan Zapata to atut bo ma zagrać od początku. Także typ wcale nie jest pozbawiony także argumentów czysto sportowych
Genoa - Hellas
Typ : Hellas +0,5 @ 1,875 b3652:0
Ubiegłeś mnie i zapewne
@Grac45, który także sie poważnie zastanawia nad Hellasem
Ja próbuję X2 po prostu.
Genoa została rozkupiona całkiem po świetnym poprzednim sezonie. Przy braku licencji na grę w
LE najlepsi zawodnicy odeszli, teraz to plac budowy dosłownie. A póki co same nazwiska wielkiego wrażenia nie robią bo Pandev ma już swoje na karku, Cissokho w kilku klubach sobie nie poradził już także.
Hellas swoje zagrał w meczu z Romą faktycznie, świetny Halfredsson, jeżeli dziś powtórzy taką samą grę to Hellas nie przegra, bo bramkarz dobry, defensywa zatrzymała Romę, a w ataku wiecznie młody Luca Toni.
Genoa: Lammana - De Maio, Burdisso, Izzo - Cissokho,Tino Costa, Rincon, Laxalt - Ntcham, Pandev, Pavoletti
Hellas; Rafael - Pisano, Marquez, Moras, Souprayen - Sala, Halfredsson, Greco - Janković, Toni, J.Gomez
-------------------------------------
To co tam
@Grac45 wymyśliłeś na ten mecz Napoli - Sampdoria ? ???? Rozumiem, że Napoli nadal uważasz za słabeuszy i ciśniesz na Sampę ?
Roma - Juventus
Dziennikarze jednak na bieżąco weryfikują możliwe składy. Wczoraj jeszcze widniał od początku Morata o czym na poprzedniej stronie, dziś wygrywa niby Dybala. No, ale przed meczem mozę się to jeszcze zmienić z dziesięć razy. Tak więc składy przewidywane i ustawienia wygladają tak:
Teraz liczę na Was Panowie i Panie, na nowe twarze, na ciekawą dyskusję. Meczów mnóstwo dzisiaj, w dodatku sporo czasu do ich rozpoczęcia bo jeszcze w tej kolejce nie ma meczów o godzinie 15:00 także mozna ciekawie podyskutować, Zachęcam serdecznie!