>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2 kolejka Serie A [29-30 sierpień 2015]

Status
Zamknięty.
anfa_ 801

anfa_

Użytkownik
Roma- Juve
Dziś znów mamy szlagier SerieA. Wiadomo, ze kluby ani kibice za sobą nie przepadają. Tradycyjnie proponuję pójść w stronę kartki Chielliniego. Argumenty za: obie ekipy docierają się z nowymi zawodnikami, więc może to być bardziej mecz walki niż ładny dla oka. Kielon nigdy nogi z Romą nie odstawia, kartki łapie regularnie. Na środku w Juve prawdopodobnie zagra Padoin, co wbrew przyśpiewce kibiców Juve &quot;nie potrzebujemy Cristiano Ronaldo bo mamy Padoina&quot; raczej powinno stworzyć więcej miejsca do gra oraz więcej pracy dla defensywy Juve. Pan Nicola Rizzoli, który sędziuje spotkanie również z kartkami się nie cyka. Obie drużyny zaliczyły falstart ale dziś mecz podwyższonego ryzyka. Będzie gryzienie trawy i walka- tego jestem pewien. W Romie moim zdaniem Pjanić do odstrzału.
typ: Chiellini kartka
kurs: @3.50 óni
✅✅✅ 37&#39;
zawsze można na niego liczyć w meczu z Romą ????

Otrzymane punkty reputacji: +5
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Jaki ten Milan jest mega słaby...granie na nich to samobójstwo. Oni jak nie poprawią gry to czeka ich spadek w tym sezonie
Oj tak, tak jak na stronie wcześniej dyskutowaliśmy o Milanie, to po wczorajszym meczu, mimo wygranej można powiedzieć identycznie jak Ty. Słaby strasznie ten Milan, a Mihajlović póki co to miota się jak Inzaghi, bo inaczej się tego nie da wytłumaczyc. Liczył, że Nocerino mu da przewagę w środku pola? Śmieszne, sam wczoraj o tym pisałem, że to akt desperacji przecież. Bertolacci drugi mecz wczoraj zagrał bardzo słabo. Nocerino do bazy w przerwie, ale w jego miejsce wstawił Kuckę, rany nie wierzyłem, że oni go kupili a on go jeszcze wystawia zaraz po przyjśćiu do klubu. I to wpuszcza go pierwszego przez Bonaventurą i Montolivo! Bonaventura wszedł i pokazał, że jest tam najlepszym pomocnikiem póki co, starał się, widoczny, zanotował asystę nawet. A mnie ciekawi jednak co innego, o co chodzi z Montolivo, że on nie gra? Ktoś mi jest to w stanie wytłumaczyc racjonalnie? Bo przecież Ricardo jest o klasę lepszy niż Nocerino! No i chyba nie zagrałby gorzej niż Bertolacci w dwóch pierwszych meczach hm?

Dziś czytam, że Milan jeszcze bierze Diego Perottiego... nie mam w ogóle ochoty komentować tego.
Patrząc na występ całego Milanu wczoraj to w pierwszym składzie może zostawił bym tylko Diego Lopeza, Bacce i Luiza Adriano na pewno, nad De Jongiem jeszcze bym się zastanowił i Romagnolim. Ale reszta? W kontekście następnego meczu, notabene derbowego z Interem wymieniłbym! Przecież to co Milan wczoraj zagrał to była patola straszna.

Empoli bardzo niezasłużenie ten mecz przegrali, ale wyższa kultura gry, to jak rozgrywali sobie piłkę, jaki spokój miał Zieliński w środku pola, świetny Saponara (notabene wychowanek Milanu), ruchliwi Maccarone i Pucciarelli. Empoli się z przyjemnością oglądalo jak atakowali, ile okazji wypracowali i aż wielka szkoda, że ten mecz wygrał beznadziejny Milan.

Udinese- Palermo

Podsumowując…Udinese zagrało słabo, meczu Palermo nie widziałem (tylko skróty i przeglądałem statystyki), ten typ opierałbym bardziej o aspekty poza sportowe (wspomniane wcześniej: gra u siebie, nowy obiekt – pewnie będzie pełny itp), które mogą mieć spore znaczenie w tym meczu.
Wszystko się zgadza, nie neguję typu w żadnym wypadku, ale często bywa tak, że te aspekty poza sportowe działają wlaśnie w odwrotny sposób. Było wiele przykładów, że nowy obiekt, otwarcie huczne, było wszystko, tylko własnie nie zwycięstwo gospodarzy :p Udinese dziś bez Kone, Badu i Guilherme. Absencja dwóch pierwszych może być odczuwalna mimo iż Kone wszedł dopiero po przerwie w meczu z Juve.
Mecz ciężki, ale opcja z DNB wydaje się bezpieczniejsza, bo tak jak mówisz Palermo na wyjazdach nie zachwycało zbyt często w ostatnim sezonie i punktowali głównie u siebie. Do tego Duvan Zapata to atut bo ma zagrać od początku. Także typ wcale nie jest pozbawiony także argumentów czysto sportowych ;)

Genoa - Hellas
Typ : Hellas +0,5 @ 1,875 b365
⛔2:0

Ubiegłeś mnie i zapewne @Grac45, który także sie poważnie zastanawia nad Hellasem ;) Ja próbuję X2 po prostu.
Genoa została rozkupiona całkiem po świetnym poprzednim sezonie. Przy braku licencji na grę w LE najlepsi zawodnicy odeszli, teraz to plac budowy dosłownie. A póki co same nazwiska wielkiego wrażenia nie robią bo Pandev ma już swoje na karku, Cissokho w kilku klubach sobie nie poradził już także.

Hellas swoje zagrał w meczu z Romą faktycznie, świetny Halfredsson, jeżeli dziś powtórzy taką samą grę to Hellas nie przegra, bo bramkarz dobry, defensywa zatrzymała Romę, a w ataku wiecznie młody Luca Toni.

Genoa: Lammana - De Maio, Burdisso, Izzo - Cissokho,Tino Costa, Rincon, Laxalt - Ntcham, Pandev, Pavoletti

Hellas; Rafael - Pisano, Marquez, Moras, Souprayen - Sala, Halfredsson, Greco - Janković, Toni, J.Gomez

-------------------------------------

To co tam @Grac45 wymyśliłeś na ten mecz Napoli - Sampdoria ? ???? Rozumiem, że Napoli nadal uważasz za słabeuszy i ciśniesz na Sampę ? :p

Roma - Juventus

Dziennikarze jednak na bieżąco weryfikują możliwe składy. Wczoraj jeszcze widniał od początku Morata o czym na poprzedniej stronie, dziś wygrywa niby Dybala. No, ale przed meczem mozę się to jeszcze zmienić z dziesięć razy. Tak więc składy przewidywane i ustawienia wygladają tak:

Teraz liczę na Was Panowie i Panie, na nowe twarze, na ciekawą dyskusję. Meczów mnóstwo dzisiaj, w dodatku sporo czasu do ich rozpoczęcia bo jeszcze w tej kolejce nie ma meczów o godzinie 15:00 także mozna ciekawie podyskutować, Zachęcam serdecznie! ;)

interista18 773

interista18

Użytkownik
Roma - Juventus

aleksander21 świetnie opisał to spotkanie, więc dodam od siebie tylko kilka zdań.
Obie drużyny straciły punkty w swoich pierwszych meczach. Śledziłem pobieżnie mecz Juve z Udine i nie wyglądało to tak źle jak wynik pokazuje. Szczególnie sporo grali skrzydłami w I polowie. Kilka okazji dogodnych sobie stworzyli i warto zauważyć, że nie byli to ci sami zawodnicy, a przynajmniej kilku którzy mogli wpisać się na listę strzelców.. Goście poza bramkową akcją za dużo nie zdziałali i ich zwycięstwo było bardzo szczęśliwe.
Roma w ubiegłej kolejce na pewno miala trudniejsze zadanie. O ile Udine i Hellas to dość zbliżone potencjałem drużyny, jednak Giallorossi grali w delegacji. Podział punktów na pewno nie byl katarstrofą dla Romy, ale to właśnie przez dużą ilość remisów Juventus w pewnym momencie odksoczył w zeszlym sezonie.
Jeśli chodzi o pomoc, to w mojej opinii obie drużyny są zbliżone i jeśli Roma tu ustepuje, to tylko w małej części. Jednak w formacjach defensywnych jest juz spora różnica. Juve posiada tutaj sporą przewagę, szczególnie jeśli chodzi o zgranie.
W bramce na obecną chwilę Szczęsny na pewno nie ustępuje Buffonowi i jeśli gdzieś widać ich handicap, to na pewno w bramce. W ataku obie druzyny posiadają ogromną siłę i trenerzy mają duże pole manewru. Co ciekawe z awizowanych składów, które zamieścił robson United wynika, że wszystkich pięciu zawodników przeprowadziło się czy to do Romy czy Juve w obecnym okienku transferowym.
Głównym moim typem na to spotkanie są rożne podopiecznych Allegriego. W spotkaniu z Udine zrobili 10, zaś co ciekawe w ostatnich czterech meczach w Serie A Juventus wypełniał wystawioną na dzisiaj linię. Powinniśmy dzisiaj zobaczyć wyrównany mecz, nie powinno być sytuacji w której jedna z drużyn schowa się od początku za podwójną gardą i będzie wyczekiwać. Jeśli gra będzie otwarta i dynamiczna, to Juve śmiało powinno zrobić te pięć rożnych. Kursy lekko faworyzują Romę, jak dla mnie powinno to wyglądać odrotnie, więc dokładam do tych rożnych x2 i wychodzi nam całkiem fajne ako.

Juve - powyżej 4,5 rożnych @2 365 ✅
Juve - powyżej 4,5 rożnych + X2 @3,06 365 ⛔

e: Szczęsny parada sezonu w doliczonym czasie gry, szkoda że akurat dzisiaj ????

Do tego tak jak robson wspominał warto zastanowić się także nad Interem.
Kurs już sporo spadł, więc pre nie ma co brać, ale live jak najbardziej można się zastanowić.

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Napoli - Sampdoria
Zacznę nie typowo bo od kursów. To jest śmiech, że już w drugiej kolejce po przegranym wyjeździe w strasznie słabym stylu z Sassuolo dzisiaj Napoli ma kurs nie przekraczający 1,50. Z reguły mają takie kursy jak grają z Sampdorią ale to nijak ma się do dzisiejszego meczu, ciężko by było określić kogoś kto gra w takich okolicznościach na Napoli. Kursy ponad 7 na Sampdorię też mocno przesadzone, aż strach pomyśleć jakby tu miało dzisiaj przyjechać Carpi co dostało piątkę, to kurs niczym jak na Barcelonę nie przekraczałby 1,15 prawdopodobnie. Dzisiaj bramka Higuaina jest za 1,72 to już się robi kabaret powoli z tym meczem. Nie twierdzę, że Napoli tego meczu nie wygra bo to jednak jest jak najbardziej możliwe, ale czy wygrają do zera to tu już mam wątpliwości.
Przy obecnej sytuacji, gdzie zespół przejął Sarri i dopiero co jest w trakcie wpajania im swojej taktyki upłynie jeszcze wiele czasu zanim to zacznie wszystko perfekcyjnie działać. Ofensywa to jest najmniejszy problem, tam cały trzon z poprzedniego sezonu został przy odpowiedniej formie o bramki nie będzie problem, gorzej jest z całkowicie nowym środkiem pola, który w całej okazałości dzisiaj powinien się zaprezentować czyli Valdifori - Alan. Najwięcej problemów i koszmarów z zeszłego sezonu jest oczywiście defensywa, i stoperzy i boczni popełniają kardynalne błędy i do tej pory przynajmniej w kilku sparingach i póki co najważniejszym meczu w zeszłej kolejce to się w dalszym ciągu nie zmieniło. Z resztą Maggio ma dzisiaj zapłacić cenę za swoje błędy i do gry wchodzi Ghoulam, do tego stoper nowy nabytek Chiriches dzisiaj wypada z powodu urazu tak więc linia defensywna w 50% zostanie wymieniona a największy dynamit w postaci Albiola oczywiście zagra.
Na takie wieści kibice Sampdorii pewnie zacierają ręce. Ofensywne trio z Murielem, Ederem i Soriano już boleśnie pokazało Carpii, że jakikolwiek najmniejszy błąd są wstanie od razu zamienić na bramki. Szybkie 5 bramek rzadko kiedy się zdarza i jeszcze do HT, także nie ma co patrzeć na drugą połowę bo tam jak każdy znający realia Sampdoria specjalnie się nie zabijała o każdą piłkę. Na przegrany dwumecz z Vojvodiną też specjalnie nie zawracałbym sobie głowy, dostali puchary jak wiadomo przez wykluczenie miejscowego rywala. Stadion też został wykluczony więc takie wyjazdy co drugi tydzień do Turynu na stadion Toro mijały się z celem, tak rozumuje te 0-4 bo poziomem Vojvodina nie dorasta to obecnej kadry Włoskiej ekipy. Transfery też nie najgorsze, wykupili Muriela został Eder dodatkowo wzmocnili fajnie środek pola Fernando z Szachtara, który bardzo solidnie zaprezentował się w pierwszym meczu. Do tego bardzo dobry lewy def Zukanović i darmowe transfery takich graczy jak Moisander z Ajaxu, Cassani z Parmy czy Barreto z Palermo, który już szybko wywalczył sobie miejsce w składzie. A nie zapominajmy o sercu drużyny Angelo Palombo, który o dziwo nie zagrał w pierwszym meczu kosztem nowych zawodników.
Tak więc Sampdoria wcale źle nie wygląda jak to się wydaje na pierwszy rzut oka a tym bardziej patrząc na ten wysoki kurs jaki dzisiaj mają. O zwycięstwo będzie im niezwykle ciężko bo też orłami w defensywie nie są, ale bramkę myślę że spokojnie zdobędą także kierunek pod over i bramki wydaje się być najlepszą opcją.

Over 2,5 + BTS @2,25 ✅ 57&#39;
365

I osobny dubel już całkowicie w stronę Sampdorii:
Sampdoria strzeli 1,66 + over3,5 rożnego 1,83 = 3,06
365
Edit: Kursy na 1X2 bez zmian, z kolei over i BTS konkretne zjazdy

Otrzymane punkty reputacji: +23
gigibuffon 1K

gigibuffon

Użytkownik
Roma - Juventus​

Ciężko jednoznacznie wskazać faworyta tego spotkania, tym bardziej, że obie ekipy wcześniej zawiodły. Napisaliście już możliwie wszystko na temat tego meczu, brakuje jeszcze tylko wypowiedzi co do tego, w których minutach padną bramki i kto je strzeli (szacun :spokodfhgfh ???? .
Juventus zdominował Udinese przez większą część pojedynku, obrońcy grali głównie na linii środkowej, ale zabrakło wykończenia. Zespół potrzebuje w tej chwili lidera jakim był Pirlo, a tymczasem Marchisio nadal poza grą, a Pogba zawiódł.
Roma i Juve zaczną zapewne asekuracyjnie, nie pozwolą sobie na szybką stratę bramki, kusi over kartkowy. W głowie pojawił mi się jednak scenariusz, na 1:0/0:eek:ne: strzelenie gola, a potem dokładna gra obronna, oby tylko poprawić sobie humory po falstartach na początku.

Poniżej 1.5 gola - 2.62 /bet.365/⛔2:1

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Atalanta-Friosione
Granie Atalanty po tym kursie kompletnie mija się z sensem. Niby to tylko Frosione beniaminek, ale to trzeba było tydzień temu grać jak Toro miało przez dobre 2 tygodnie 2,50 na zwycięstwo. Z drugiej strony z kim takie Frosione ma powalczyć jak nie z Atalatną co jak wspomniał aleksander zajęła dopiero ostatnie bezpieczne miejsce w zeszłym sezonie, zaufać im po takim kursie to tak jak wczoraj z Milanem.
Geona-Hellas
Podobnie jak reszta, opcja z Hellasem też mi się podoba i podpisuje się pod tym. Genoa ogromne straty i ogólnie spory zawód, że wykluczyli ich z LE oddając przy tym je lokalnemu rywalowi, choć tak samo jak Sampodria musieliby znaleźć zastępczy stadion. Do tego mega osłabienia i zastąpienie ich takimi dziadami jak Pandev czy Pavoletti to nie może się dobrze skończyć. Hellas kosmetyczne zmiany, powinni poprzez chłodną kalkulacje i bez podpalania się sięgnąć po punkty.
Toro-Fiorentina i Roma-Juve
Strasznie wyrównane pojedynki tym bardziej w tak wczesnej fazie sezonu. Mi to się widzi podwójnym podziałem punktów, z meczu w Rzymie przede wszystkim kartki do gry na live.
Carpi - Inter
Faworyt jest tutaj niezaprzeczalny, ale kursy po tym jak wczoraj bylo prawie 1,90 dzisiaj już nie do gry. Nie ma Icardiego to większe pole manewru dostanie Jovetić, a że pierwszy meczu dal Interu już wygrał to teraz powinien pójść za ciosem. Dobre przystępne kursy są na jego bramkę, warto spróbować tym bardziej przeciwko takiej linii obrony co dostaje piątke do HT w Sampodrii.
Chievo-Lazio i Udine-Palermo
Dwa ciężkostrawne pojedynki czyli pod undery w sam raz. Lazio ośmieszone w Leverkusen przyjeżdża na teren gdzie faworytom łatwo nie przychodzi zdobywanie bramek. W tym drugim spotkaniu nowe Stadio Fruili cała otoczka jak to wspomnieliście itd. czyli mi tu wychodzi remis do HT. I może nawet spróbuje z dokładnym 0-0.
Takie krótkie przemyślenia i typy jakie przynajmniej dla mnie wydają się do gry. Główny typ w Neapolu opisany powyżej jako ten priorytetowy.

chudy-edd 265

chudy-edd

Użytkownik
vs.

Ja na ten mecz obstawiam remis. Można mówić, że Lazio podrażnione porażką z Leverkusen, że będą chcieli się odegrać na Chievo... ale czy to jest tak naprawde argument? Czy nie większym argumentem jest to, że w Lazio nie zagra Biglia, Klose (bez których Lazio w rewanżu z Bayerem nie istniało), Marchetti czy Djordjevic? Czy nie większym argumentem jest to, że jeszcze cztery dni temu obrona Biancocelesti zagrała TRAGICZNIE? Że najjaśniejsza gwiazda zeszłego sezonu w drużynie jak i jedna z jaśniejszych w całej lidze - Felipe Anderson - jest bez formy?
Teraz jadą do Verony, która tak łatwym terenem jak się wydaje nie jest. W poprzednim meczu Chievo pokazało, że nie zapomniało jak się zdobywa bramki. Trzy zdobyte na wyjeździe. Nawet jeżeli Lazio zdoła strzelić to myśle, że Chievo będzie w stanie odpowiedzieć.
Chievo - Lazio X @ 3,20 (totolotek)⛔⛔⛔ 4:0 ????

Bez komentarza.

canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Chievo - Lazio under 2,5 gola @1,66 Pinnacle Sports⛔4:0
Nawet jeśli Chievo zdobyło 3 oczka na otwarcie sezonu, to będzie teraz w obliczu większego przeciwnika tzn. Lazio, którzy będą poszukiwać odkupienia po wyeliminowany z Ligi Mistrzów!!
Goście będą zmotywowani i prawdopodobnie mają inicjatywę żeby ten mecz wygrać . Chievo, z drugiej strony będzie zadowolony z punktu który by tutaj wywalczyli, aby kontynuować swój doskonały początek sezonu.
Chievo powinno grac strasznie ostrożna piłkę, i nie sadze aby rywale mieli łatwą przeprawę.
3 ostatnie spotkania między tymi zespołami to właśnie under 2,5.

Udinese - Palermo under 2,5 gola @1,74 Pinnacle Sports✅0:1
Udinese wygrało w Juventusie w pierwszym meczu sezonu.
Ale muszą pozostać skoncentrowani i spokojni, jeśli chcą, aby nie skończyć na 15 miejscu tak jak w poprzednim sezonie.
Podobnie, Palermo zdobyło w zeszłym tygodniu komplet pkt. udowadniając nam ponownie, że najsilniejszą piłkę graja w domu.
Gospodarze byli defensywnym zespołem przez większość sezonu.
Domyślam się że, grając z zespołem gości którzy również prezentują taką piłkę możemy się spodziewać raczej spokojnego grania.
Z konstruowaniem akcji w środku boiska i bez szybkich kontrataków.
Raczej oba zespoły będą grac ostrożnie i nie będą mieszać w swojej grze a raczej pozostaną przy taktykach w których czują się najlepiej.
1:0, może 1:1 takie wyniki mi się wydają najbardz. prawdopodobne...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom