>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2 kolejka Premier League [14-17 sierpień]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Promocja w Unibet: 1-2-3 i masz cashback do 123PLN!

Nietypowo jak na Premier League, ale 2 kolejkę zaczynamy w piątkowy wieczór gdzie na Villa Park zagraja AV i Manchester United. Faworyta wydaje się, że łatwo wskazać, ale akurat Czerwone Diabły nie zachwyciły na inaugurację sezonu w meczu z Tottenhamem. Jak tym razem spisze się Arsenal, który niespodziewanie przegrał z WHU w 1 kolejce? Tym razem podopieczni Wengera zagraja z Crystal Palace i wcale łatwy mecz to nie musi być.

Hitem oczywiście starcie na Etihad gdzie Manchester City podejmie Chelsea. Ale o tym meczu dyskutujemy tutaj -&gt; http://forum.bukmacherskie.com/f339/manchester-city-chelsea-londyn-hit-2-kolejki-premier-league-16-08-a-123847.html#post5543839

Zachęcam do dyskusji ;)

mateuszes 12K

mateuszes

Użytkownik
Aston Villa - Manchester United
Po pierwszym rozegranym meczu przez diably z?Manchesteru, mozna smialo powiedziec ze ekipa bedzie z kazdym kolejnym meczem sie spajac a czynnikiem glownym spajajacym winno byc ustawienie taktyczne. Glownie wsparcie W.Rooneya badz cofniecie go do tylu jak w ubieglym sezonie, liczenie na to ze Romero wezmie obronne w swoje rece jak to zrobil de Gea po odejscu Van der Sara - tez pamietam komentarze byly na minus po kilku meczach de Gei a potem wystrzelil jak trzeba. Kilka slow o A. Villi ekipa z sezonu na sezon walczy o utrzymanie rok temu strzelenie bramki iscilo z cudem mimo ze grali 3 dobrymi napastnikami, gdzie jeden z nich gra w samym Liverpoolu. Podsumuwujac Manu ma parcie na tytul Aston Villa gra u siebie ale uwazam ze to Manchester bedzie gora po prostu lepszy sklad. I jako fan Manu licze na nich podwojnie.
Typ: 2 @ 1.7 expekt ✅
Southampton - Everton
No coz jak wiemy Everton w ubieglym sezonie gral padline zawsze gdy na nich dawalem to albo remis albo porazka zazwyczaj remis 0-0. Ich glowne zmocnienia na ten sezon to bodajze tom Cleverley byly pilkarz MU obecnie na wypozyczeniu z aston Villi zdecydowanie jestem za Southampton w tym nie upatruje ich wygranej od jakiegos nadzywczajnego wzmocnienia (Caulker, Soares, Clasie oraz Stekelenburg) ale pczywiscie ogniwem napedowym jest graziano Pelle, Mane oraz Long w poprzednim sezonie 2 krotne zwycienstwo Swietych nad Evertonem w tym sezonie nie widze tego spotkania inaczej jak zwycienstwo u siebie
Typ: 1 @1.95 expekt⛔ popłynąłem z tym typem - Southampton mocno okrojony skład w sensie transfery wyżłobiły w tej ekipie dziurki które idzie załatać ale z czasem i na chwile obecna rywal który w zeszłym roku (Everton) był dla nich pestką w tym w spokojnym stylu strzela im 3 bramki, na spokojnie bramka po bramce...
Manchester City - Chelsea Londyn
Niewatpliwie hit juz w 2 kolejce rozpisywal sie dlugo nie bede powiem po krotce ze Chelsea w tym roku mistrza nie obroni jest to jak w banku naturalna kolej rzeczy - niewzmocnili znaczaca ekipy po prostu nie sa wstanie. Dlatego jestem niemal w 100% pewien ze przegraja niedzielny szlagier
Typ: 1 @2.05 expekt
Liverpool - Bournemounth
Jestem sppkojny o zwycienstwo Liverppolu mozliwe nawet ze Benteke cos ukuje
Typ 1 @1.45 expekt

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Nie do końca nietypowo. Od tego sezonu, zgodnie z nową umową telewizyjną, kolejki Premier League będą zaczynały się właśnie w piątki, a kończyły w poniedziałki.
Jeżeli już mamy być skrupulatni i rzetelni to w piątek rozegranych w sezonie ma być 10 meczów. Tym razem AV z Man.Utd grają w piątek gdyż w sobotę w Birmingham coś się dzieje w mieście, a MU grać w niedzielę nie może gdyż we wtorek czeka ich już mecz z Bruggią w el. LM.
Dlatego mecz w piątkowy wieczór.
Pozdrawiam i zachęcam do skupnienia się bardziej na aspektach piłkarskich. Czy Manchester znowu wygra? Czy AV stawi opór i ugra jakieś punkty ?

B 2,2K

barichello

Użytkownik
Inauguracja wypadła wyśmienicie
W ostatnich sezonach Arsenal nie rozpieszcza na inaugurację

Arsenal 2:1 Crystal Palace 1.28 5.56 10.96 - zwycięska bramka padła dopiero w doliczonym czasie gry
Arsenal 1:3 Aston Villa 1.40 4.65 7.67
Arsenal 0:0 Sunderland 1.42 4.39 7.87
Newcastle 0:0 Arsenal 3.47 3.31 2.12
Jak widać można było się nieźle obłowić grając przeciwko Kanonierom
Początek sezonu, więc nie wiadomo jak z formą, więc wchodzenie po 1.2 w Arsenal mi się nie widzi, uderzać w handi przy braku rozeznania dyspozycji też mi się nie widzi.
West Ham X2 4.35 Ub ✅
lub ewentualnie West remis zwrot @12 ✅
Pora na inaugurację 2 kolejki

Granie na United, które nie bez problemów wygrało u siebie z Kogutami, po kursie @1.6, na wyjeździe, przed kwalifikacjami do LM, wg mnie, mija się z celem.
United bez pomysłu na grę, Rooney na szpicy miał wreszcie czaić się na gole, a nie cofać, by rozprowadzać akcje, ale jednak jego koledzy z drugiej lini znowu zawodzili. Początek spotkania pokazał także, że obrona jeszcze w wakacyjnej formie, po za Smallingiem, który stanowił pewny. Na posterunku na całe szczęście dla Czerwonych Diabłów był także bramkarz Romero.
Patetyczny MU nie wzbudza mojego zaufania. Przed rokiem identyczne kursy na wygraną Diabłów, które miały na koncie passę 6 wygranych z rzędu, a skończyło się tylko remisem. Obecnie początek sezonu, forma jeszcze niepewna, więc wchodzić w to nie jest najlepszy pomysł

Tyle tytułem wstępu przed 2 kolejką

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
Jeżeli już mamy być skrupulatni i rzetelni to w piątek rozegranych w sezonie ma być 10 meczów. Tym razem AV z Man.Utd grają w piątek gdyż w sobotę w Birmingham coś się dzieje w mieście, a MU grać w niedzielę nie może gdyż we wtorek czeka ich już mecz z Bruggią w el. LM.
Dlatego mecz w piątkowy wieczór.
Pozdrawiam i zachęcam do skupnienia się bardziej na aspektach piłkarskich. Czy Manchester znowu wygra? Czy AV stawi opór i ugra jakieś punkty ?

Krajowy zjazd antymuslimow w Walsall sobota 13:00
https://www.facebook.com/pages/EDL-English-Defence-League/238696516197018
To jest tak Walsall gra wyjazd, Wolves w niedziele, Aston villa w piatek, West Brom i Birmingham wyjazd.
Ladnie sie dopasowali prawda ;]

bmw14.5 612

bmw14.5

Użytkownik
PL powinna znowu dać zarobić grającym inaczej. Bułeczka, którego bardzo cenię, będzie musiał jeszcze poczekać, a dokładniej do czasu, aż liga wejdzie we właściwą fazę. W tej chwili znajomość ligi bardziej przeszkadza niż pomaga.
Myślę, że Arsenal znowu da d..y, bo Wenger jest cienki, a na domiar wszystkiego dziadzieje.
Ale to taki pierwszy view
Robson// Jak już się wpisałes to wpis niech będzie w normalnym stylu, bez obrażania tak uznanych fachowców jak Wenger! Zawsze opinię o kims mozna wyrazić grzeczniej, więc staraj się.
Nie uważam, bym obraził Wengera. Owszem, święcił on sukcesy, ale to było kilkanaście lat temu i nie ma co żyć historią. Później on już praktyczni nic nie wygrał. Bodaj Tarczę i Puchar. Nawet inni trenerzy mu to wypominają. Poza tym gość ma 66 lat, czyli &quot;dziadzieje&quot;, bo w tym wieku to trzeba kupić ciepłe bambosze, ogródek i psa. To nie jest czas na piłkę na najwyższym poziomie, a przykładów mnóstwo. Zobacz jak Hiddink rozmienił sławę na drobne. Albo Magath, który jest młodszy. Czas na emeryturę. W Polsce od 67 roku faceci, ale w Anglii chyba szybciej, bo tam nie mają Platformy Obywatelskiej :)

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Southampton - Everton
BTS TAK
1,82
Milenium

W pierwszej kolejce i jedni i drudzy po dwa gole. Święci paradoksalnie nie mieli łatwego rywala bo Newcastle będzie mocno zdeterminowane by coś ugrać w tym sezonie. Everton z Watford miał naście sytuacji i dwa gole strzelił. Święci u siebie to gwarancja jednego gola, a siła ofensywna Evertonu przekonuje mnie, że do zera tu nie będzie. H2H nie za ciekawe dla tego typu, ale może to i dobrze bo dostajemy ciekawy kurs.

Tottenham - Stoke
1
1,74
Milenium

Koguty na Old Trafford nie zagrali może meczu życia, ale swoje okazje mieli. Stoke w mojej ocenie wypadło mocno blado na tle przebudowanego Liverpool i nie widzę dla nich szans w Londynie. W zeszłym sezonie dwa razy lepsi goście, czas na rewanż

emjuemju 19

emjuemju

Użytkownik
Typ 2
Kurs 1.66
✅✅✅

Jak dla mnie kurs to prezent. Aston Villa fartem gra w najwyższym szczeblu rozgrywek. Początki sezonu zazwyczaj słabe, później ratują punkty i modlą się o wpadki innych drużyn, które ostatecznie spadają. Nie ma miejsca w takiej lidze dla chłopców do bicia. Sprzedali najlepszych graczy a to odbije się na dyspozycji. Natomiast Manchester wie, że musi poprawić grę na wyjazdach w porównaniu z poprzednim sezonem jeśli chce liczyć się w walce o tytuł. A z kim wygrywać AWAY jeśli nie z kandydatem do spadku? Podoba mi się postawa Memphisa, który nawet poza boiskiem przeżywa każde spotkanie i czuję jego pierwszą bramkę w nowym klubie. Dla mnie wynik oczywisty - United po raz kolejny zdominuje tego rywala. Powodzenia

grzybu 193

grzybu

Użytkownik
Typ 2
Kurs 1.66
Jak dla mnie kurs to prezent. Aston Villa fartem gra w najwyższym szczeblu rozgrywek. Początki sezonu zazwyczaj słabe, później ratują punkty i modlą się o wpadki innych drużyn, które ostatecznie spadają. Nie ma miejsca w takiej lidze dla chłopców do bicia. Sprzedali najlepszych graczy a to odbije się na dyspozycji. Natomiast Manchester wie, że musi poprawić grę na wyjazdach w porównaniu z poprzednim sezonem jeśli chce liczyć się w walce o tytuł. A z kim wygrywać AWAY jeśli nie z kandydatem do spadku? Podoba mi się postawa Memphisa, który nawet poza boiskiem przeżywa każde spotkanie i czuję jego pierwszą bramkę w nowym klubie. Dla mnie wynik oczywisty - United po raz kolejny zdominuje tego rywala. Powodzenia
Pragnę tylko przypomnieć, że Manchester United w zeszłym sezonie na wyjeździe wygrał całe 6! meczy..więc ten kurs z pewnością nie jest prezentem, tylko raczej kursem nie do gry.

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
United bez pomysłu na grę, Rooney na szpicy miał wreszcie czaić się na gole, a nie cofać, by rozprowadzać akcje, ale jednak jego koledzy z drugiej lini znowu zawodzili. Początek spotkania pokazał także, że obrona jeszcze w wakacyjnej formie, po za Smallingiem, który stanowił pewny. Na posterunku na całe szczęście dla Czerwonych Diabłów był także bramkarz Romero.
United się układa, dociera dopiero. Dla mnie podstawowy błąd to pozycja Mata i Depaya, powinni oni się zamienić. Rooney owszem cienko ale kiedy on ostatnio grał na szpicy... liczę,że będzie tam ciągle i wypali a jak nie to niestety będzie musiał odejść. Dwa w drugiej linii takie możliwości,że miazga ja bym osobiście mocniej stawiał na Herrerę. United nie porywa grą ale kto porywa nią na początek sezonu. AV ma przeciętny skład i musi United ogrywać takich przeciwników.
United ma na tyle szeroką obecnie kadrę,że na dwa tak przeciętne kluby jakie mają w najbliższym czasie do ogrania to muszą dać radę. Moim zdaniem granie po 1.60 to żadna promocja, lepiej poczekać na live.
Ja osobiście ponownie będę szukał kartki w osobie Blinda ;) Poza tym bardzo mnie cieszy fakt,że ponownie od składu odsunięty został De Gea.

emjuemju 19

emjuemju

Użytkownik
Pragnę tylko przypomnieć, że Manchester United w zeszłym sezonie na wyjeździe wygrał całe 6! meczy..więc ten kurs z pewnością nie jest prezentem, tylko raczej kursem nie do gry.
Trzeba jednak wziąć w takim wypadku pod uwagę, że United po raz ostatni przegrało z ta drużyna na wyjeździe w 1995 roku! A między tamtym wydarzeniem a obecnym przytrafialy się im różne kryzysy i słabsze sezony niż poprzedni chociażby. 6 mecczy na wyjeździe, ale mówimy tu o Aston Villi,z ktora wygrał....nawet Moyes. Niemniej jednak powodzenia

grzybu 193

grzybu

Użytkownik
Trzeba jednak wziąć w takim wypadku pod uwagę, że United po raz ostatni przegrało z ta drużyna na wyjeździe w 1995 roku! A między tamtym wydarzeniem a obecnym przytrafialy się im różne kryzysy i słabsze sezony niż poprzedni chociażby. 6 mecczy na wyjeździe, ale mówimy tu o Aston Villi,z ktora wygrał....nawet Moyes. Niemniej jednak powodzenia
Ja nie mówię, że Manchester tego meczu nie wygra, ale taki kurs jest nie warty gry patrząc na poprzedni sezon i grę United w meczu ze Spurs ;)

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
Ja znam Tima Sherwooda i wiem ze on nie remisuje. Ten mecz skonczy sie 0-4 1-5 albo Aston Villa go wygra proste.

W Tottenhamie slynal z tego ze jak przyjezdzala topowa druzyna konczylo sie wlasnie 0-4 1-5 1-6
a powinno byc jeszcze zdecydowanie wieksze lanie.
Ale Manchester United to zadna rewelacja - w porownaniu z druzyna z czasow Fergusena druzyna jest trzy klasy nizej. Teraz to sie zrobil biznes najemny, wazniejsze sa reklamy, kontrakty, sama gra jest baaaaardzo ale to bardzo przecietna. No i nie ma nikogo kto by potrafil skrzyknac, zmobilizowac, dawniej sie Manchesteru kazda druzyna abala jak przyjezdzala do nich, nigdy nie wolno bylo ich skreslac, mieli patenty na druzyny ktore klepali seryjnie (Liverpool).
Teraz to jest kabaret. Owszem, ciagle sa jeszcze przestraszeni bardziej od nich ale nawet Arsenal ostatnio przelamal ich kompleks i z druzynami typu Everton, Chelsea, City (to normalne City nie w seryjny kryzysie), Liverpool, Everton, Stoke, a nawet West Bromwich (w poniedzialek duze roszady, zmiana pozycji Brunta i wstawienie trzech nowych nabytkow od poczatku zamiast np Olssona skaly defensywnej spodowaly baty) sa od nich lepsze.
Z United zostala tylko nazwa i symbole, druzyna to kabaret i cyrk obwozny.
Inna sprawa ze Aston Villa to tez patologia i wlasciciel zamiast sprzedac druzyne meczy sie z nia, dajac rusz co rusz kuksanca menadzerowi wyprzedajac mu sklad. O&#39;Neill pokazal ze nie z nim takie numery i skonczylo sie TOP 6 dla Villi.
Over wydaje sie rozwiazaniem dobrym, bo graja kabaretowe druzyny (United jednak zdecydowanie drozszy kabaret) i Di Maria powiedzial co o tym mysli wszystkim
Typowanie wyniku, jak mowilem 0-4 albo 2-1 Villa.

Tutaj ostro pada dzis, absolutnie beznadziejna pogoda ale stadion Villi jest dobrze utrzymany. Moze byc spokojnie wynik np 2-4. Bramki beda
I sluszne opinie o MU

Otrzymane punkty reputacji: +5
massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
typ: AV+0.5
kurs. 2.2
Bet365
Kurs adekwatny do takiej możliwości, Czerwone Diabły rozpoczną kolejny mecz z Sergio Romero w bramce, David De Gea wciąż liczy na transfer do Realu i wywołuje tym niemałe zamieszanie w klubie. Obie drużyny wygrały swoje pierwsze spotkania 1:0, Tim Sherwood tego lata miał trudne zadania, musiał zastąpić Fabiana Delpha i Christiana Benteke, za pieniądze ze sprzedaży obu zawodników udało się sprowadzić następujących graczy: Jordan Veretout,Idrissa Gueye,Jordan Ayew,Rudy Gustede,Micah Richards. Dziś rano też potwierdzono transfer Adamy Traore z Barcelony, 19latek podpisze pięcioletni kontrakt. Wszyscy wymienieni zawodnicy poza nowym nabytkiem z Barcelony grali w meczu otwarcia z Bournemouth a Gustede wchodząc z ławki strzelił bramkę, on i Ayew to nabytki ofensywne, z klei Gueye i Veretout to środkowi pomocnicy. Muszę przyznać że jestem pod wrażeniem tych transferów bo wyżej wymieniona czwórka według transfermarkt jest warta 25 milionów funtów. Najdroższy jest Veretout który jest wart 8 milionów. Wiem że to nie są wielkie pieniądze ale Tim Sherwood nie ma budżetu na transfery jak Van Gaal, są to jakościowi piłkarze którzy mają zaprocentować choć mają już niemałe doświadczenie, zwłaszcza pierwszy mecz pokazuje że ta drużyna wcale nie jest skazana na walkę o utrzymanie. Różnica między Van Gaalem a Sherwoodem jest taka że to Holender w razie niepowodzeń będzie mieć większą presję na sobie. W Leicester pada bez przerwy od wczoraj, w okolicach jest podobnie, Birmingham jest kilkadzieścia mil stąd i tam pogoda jest dokładnie taka sama. Na pewno deszczowa aura nie będzie sprzyjać rozwojowi wydarzeń w dzisiejszym meczu. Za moim typem przemawia nie tylko pogoda i atut własnego boiska, ktoś tutaj wspomniał wcześniej że United wygrali tylko 6 spotkań na wyjeździe w poprzednim sezonie, jeśli dzisiaj powtórzą wynik z ubiegłego sezonu będę zadowolony. Przypomnę że było 1:1, pomimo utraty Benteke i Delpha ten zespół wiele nie stracił więc miejmy nadzieje że obejrzymy dzisiaj dobre widowisko.

88grzena88 12

88grzena88

Użytkownik
typ: AV over 2,5 kartki⛔⛔niestety tylko dwie
kurs. 2.25
Bet365

Myślę, że jest to warte pogrania. Sędzią Mike Dean jego średnia kartek na mecz nieco ponad 4 może i nie przekonuje ale zazwyczaj większość tych kartek łapią (na papierze) gorsi. Ostatni mecz pokazali, że potrafią nie odstawiać nogi. Szczególnie, gdy wynik będzie korzystny a takowy uważam, że do jakiejś 60 min może się utrzymać 0-0 MANU za dużo jeszcze nie pokazali co prawda The Villans też z pomocą szczęścia wywieźli 3 pkt dlatego idę ogólnie w tym meczu w stronę remisu ewentualnie na czyjąś stronę 1 bramką w końcówce meczu...a takie warunki sprzyjają do kartek. Pozdro

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Często bywa tak, że po odejściu kilku liderów jak Benteke czy Delph zespół jakby odżywa, odpowiedzialność rozkłada się na więcej czynników. Doszli Jordan Ayew czy Idrissa Gueye, zostało kilku ważnych graczy z poprzedniego sezonu i zapunktowali z Bournemouth. Ale tak jak wspomina @bykuwodzu AV moze dziś dostać wysoki oklep własnie za sprawą trnera Sherwooda, który z tymi mocnymi ma bardzo kiepski bilans. Nawet w finale FA Cup jego AV przecież dostała srogie baty od Arsenalu. On nie potrafi scementować za bardzo gry defensywnej, pamiętamy jak duże kłopoty pod tym względem miał Tottenham, te same błędy powiela w Aston Villi, z tym że tutaj nawet nie ma tak dobrych wykonawców. Mecz sobie zostawiam na LIVE do grania, oby mi się udalo wyższy kurs złapać. A i forma MU z 1 kolejki aż tak nie napawa optymizmem by ładować się po @1,65 mocniej. Chociaż akurat AV dla Man.Utd to najlepszy z możliwych rywali patrząc na przeszłość.

Dużo do poprawy przed Rooneyem szczególnie i z dystrybucją piłki w środku pola ponownie, która kulała. Za to duże plusy dla Romero, Smaillinga i Darmiana. Dla mnie TOP3 meczu z Tottenhamem. Kolejność przypadkowa bo akurat to Smailling zasłużył na gracza meczu w tamte popołudnie.
Nie wiem czy dobrym posunięciem było wstawienie jednocześnie do składu Schnederleina i Carricka, zbyt defensywne to było. Aż korciło by obok Carricka grał Ander Herrera a przed nimi jeszcze Mata. W ogóle mam nadzieje, że przyjście tych nowych pomocników do których nie jestem zbyt pozytywnie nastawiony nie zamuruje drogi do składu dla Herrery właśnie! Bo jezeli ma grać Schnederlein kosztem Herrery to ja dziekuję za takie transfery... Tak samo ze Schweinsteigerem, ale to akurat subiektywna ocena jego gry, a raczej jego samego, po prostu go nie lubię i nie chciałem na Old Trafford, nadal zdania nie zmieniłem, a wszelkie peany na jego temat mi nie imponują, czekam na efekty i jakąś dobrą grę w jego wykonaniu. Jeżeli przyszedł tutaj jak Falcao odcinać kupony i pobierać wysoką tygodniówkę to w moich oczach jest skończony jeszcze bardziej.

W ogóle wszyscy zachwycają się tymi transferami itp, a ja się załamuję bo przez to dostęp do składu blokuje się niezwykle zdolnej młodzieży. Treraz jeszcze się słyszy ciągle o Pedro, że to że tamto, a ja pytam po co ?! Wystarczy rzucić okiem do posiadanej kadry i tam są dwa nazwiska, które zasługują na szansę: Adnan Januzaj i Andreas Pereira. Ich nie można zmarnować, trzeba takim gościom dawać szansę, zasczepić DNA Manchesteru, o ile takowe jeszcze istnieje bo od czasu odejścia Fergusona to się robi jeden wielki bazar i masa transferów eh.
Niewątpliwie natomiast się cieszę, że został Chicharito, mam nadzeje, że dostanie sporo szans w tym sezonie, nigdy nie zawodził gdy dostawał szansę. Wygrał kilka punktów dla MU w swojej historii, on ma taki pazur, skueczność, wie gdzie się znaleźć. Cenię gościa i jest idealnym uzupełnieniem dla Rooneya. Chociaż tutaj też ubolewam, że pozwolono tak łatwo odejść RvP. Przecież jeden słabszy sezon się zdarza każdemu, a zapomniano już ile znaczył i jak ważne gole strzelał gdy przyszedł do MU? Nie w tą stronę to wszystko zmierza w Manchesterze pod względem polityki. Za dużo najemników!! Di Maria i Falcao pokazali... Takich piłkarzy nie potrzeba na Old Trafford.

To tyle o ogólnej sytuacji Manchesteru i dzisiejszego meczu, a teraz czas na typ ;)

Swansea - Newcastle
Typ : Swansea @ 1,95 b365
✅✅2:0

Przyznam, że spodziewałem się kursu gdzies na poziomie 1,6 max. Skoro dają tak wysoko to pobieram. Swansea świetnie zagrało na Stamford Bridge. Kapitalny mecz skrzydeł, Andre Ayew i Jefferson Montero, obaj wymiatali aż miło, Ayew to będzie duże wzmocnienie. Bafetimbi Gomis na szpicy bardzo aktywny, gdyby był skuteczniejszy to mógł tamtego dnia zdobyć więcej niż jeden gol z rzutu karnego. Shelvey świetna robota w środku pola. Ogólnie skład Swansea fajnie zbalansowany, a przeciez jest jeszcze Sigurdsson, który był liderem w poprzednim sezonie.

Newcastle ledwo utrzymane rok temu, teraz niby Wijnaldum, Mitrović przyszli, ale na mnie nadal wrażenia żadnego nie robią. Zremisowali 2:2 z Southampton u siebie, ale na ławce pozorant trener McClaren którego zupełnie nie cenię. To taki ktoś pokroju Svena Gorana Eriksona, czyli już wiele pokazuje. Nie rozumiem ich fenomenu, że kolejne kluby/reprezentacje ubiegają się o usługi obu panów płacąc im tak duże kwoty...
No, ale Newcastle na mnie wrażenia nie robi wcale, Swansea jak potwierdzi formę sprzed tygodnia to powinna wygrać. Krul nie jest ostatnio żadnym wielkim bramkarzem, Fabian zjada go na śniadanie.

Otrzymane punkty reputacji: +4
shakeyobody 2,1K

shakeyobody

Forum VIP
Krótko. Jeśli chodzi o dzisiejsze starcie to ani szukanie handi na AV mnie nie przekonuje ani 1.6 na Diabły. United to zbyt wielka niewiadoma, głównie ze względu na maniany Van Gaala, które wszyscy znamy. Jestem mega ciekaw czy znowu zobaczymy Depaya na 10e -.- Z drugiej strony jak wspomniał massimo AV nie straciła zbyt wiele na sile w obecnym okienku transferowym. Trzeba jednak zauważyć, że wielkiej siły nigdy tam nie było. Sezon w sezon walczą o utrzymanie a skład ma/miał potencjał na coś więcej. Nie wiadomo też czy Smalling powtórzy występ z Kogutami, co może okazać się kluczowe.
Zanim zacznę typować muszą minąć jeszcze 2 kolejki, dlaczego więc piszę? O ile w aktualnej chwili wszystkie mecze są dla mnie nie do grania tak ten jest na szczycie tej listy - po prostu mamy za dużo niewiadomych a kursy nie rozpieszczają w żadną stronę.
@up
Wow, taki kurs na Łabędzie to i mnie korci!

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Southampton - Everton under 2,5 1,76 [Pinnacle]
Wbrew pierwszej kolejce obu drużyn, w tym meczu czuje under. Zagęszczanie stref, sporo różnych opcji gry, lecz niekoniecznie przekładających się na gole. Święci stracili tylko 33 bramki w poprzednim sezonie i mimo straty Alderweirelda, Clyne&#39;a i Schneiderlina czuje, że będzie to dalej podobnie zorganizowany zespół w tyłach. Warto tu zauważyć, że po raz kolejny na nowo budowany ich system defensywny nie będzie czuć się bardzo pewnie już w sierpniu. Co za tym idzie, nie tak chętnie będą się otwierać.
Everton będzie próbował się odbudować w tym roku, więc ciężko cokolwiek na razie stwierdzać. Niemniej, nie zmienia to faktu, że dalej mają bardzo dobre indywidualności w grze obronnej. Obie drużyny - chociaż ekipa Koemana trochę mniej - bazują na bardzo silnych fizycznie napastnikach. Obie również mają niezłe duety środkowych obrońców, więc to spory handicap dla typu.
Gospodarze mają więcej szybkości i siły ognia, przez takich zawodników jak Tadic czy Mane, lecz w każdym typie jest przecież ryzyko. Są dwa gole limitu, a ja jak pisałem wcześniej - widzę tutaj &quot;ciężki&quot; mecz dwóch bardzo solidnych ekip. Dodatkowo plusem jest to, że mamy początek sezonu, więc może być coś na przykładzie dzisiejszego meczu AV z United, czyli typowe badanie się i niedużo ostrych zrywów. Koeman jak i Martinez lubią mieć piłkę przy nodze, więc o tę kwestię też powinna być walka na boisku.
Te przemyślenia to stuprocentowy subiektywizm. To tylko i przede wszystkim Premier League.
Ten mecz jak i Swansea - Castle będzie w TV.

zgredek 4

zgredek

Użytkownik
✅ ✅
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia
Godzina:16:00
Spotkanie: Swansea - Newcastle
Typ: 1
Kurs: 1.94

Bukmacher: Pinnacle
Analiza: Swansea w meczu z The Blues, rozegrali fantastyczne spotkanie oddając znacznie więcej strzałów na bramkę niż obecni mistrzowie (18(10) Swansea, 11(3) Chelsea). Na wyróżnienie zasługują przede wszystkim Andre Ayew i Jefferson Montero, którzy na skrzydłach po prostu niszczyli defensywę Chelsea, która w tym roku wygląda bardzo miernie. Po wzmocnieniach takich jak Ayew, skład Łabędzi prezentuje się bardzo stabilnie, Gomis na szpicy bardzo dobrze sobie radzi i wydaje mi się, że coś dzisiaj ustrzeli.

Newcastle zremisowali u siebie 2:2 z Southampton. Obie ekipy nie zaprezentowały się zbyt dobrze moim zdaniem. Święci mimo, że mają mocno przebudowany skład po odejściach takich zawodników jak Clyne czy Schneiderlin to Sroki nie potrafiły wykorzystać tego faktu. Jedynym zawodnikiem, który wyróżniał się w spotkaniu z Southampton był Wijnaldum, świeży nabytek który nie jest jeszcze w pełni zgrany z zespołem.

Moim zdaniem, kurs na Swansea to trochę prezent dlatego go zapisuję ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom