>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2.kolejka fazy ligowej Ligi Konferencji w sezonie 2025/2026 [2.10.2025]

successful 3,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Lincoln Red Imps - Lech Poznań
Typ: Lech wygra i Ishak strzeli
@1.88 Fortuna

Cztery polskie drużyny rywalizujące w ramach fazy ligowej Ligi Konferencji Europy prezentują dość stabilną formę (no, może za wyjątkiem obniżenia dyspozycji Legii), jednak moim zdaniem najlepiej obecnie wygląda Lech. Dziś ma relatywnie łatwego przeciwnika z Gibraltaru, któremu nie daje się zbyt wielkich szans na awans do dalszej fazy pucharów. W pierwszej kolejce wysoko przegrali ze Zrinjskim (5:0), co w efekcie sprawiło, że już na samym starcie zajęli niechlubne, ostatnie miejsce. Lech natomiast jest po przeciwnej stronie bieguna - bezpieczne zwycięstwo 4:1 ze wcale nie słabym Rapidem Wiedeń daje im na początek trzecią pozycję, a ta byłaby jeszcze wyższa, gdyby Ishak zaliczył bramkę z rzutu karnego. Jednak dziewięć celnych strzałów w spotkaniu z Austriakami pozwala z dużym optymizmem spojrzeć na mecz ze znacznie słabszym rywalem. Myślę, że te trzy bramki dla Lecha powinny wpaść, a autorem jednej z nich będzie najskuteczniejszy obecnie napastnik Ekstraklasy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +165
R 2,5M

rr62dga

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - LKE
Godzina: 18:45
Spotkanie: Strasbourg - Jagiellonia
Typ: superprzewaga: Strasbourg
Kurs: 1,50
Bukmacher: Superbet
Analiza:
Mecz pomiędzy liderem polskiej ekstraklasy a aktualnie trzecią drużyną Ligue 1. Obydwie drużyny ostatnio w bardzo dobrej dyspozycji ale zachowując odpowiednie proporcje pomiędzy ligami, to jednak ekipa francuska jest w tym meczu zdecydowanym faworytem. W pierwszym spotkaniu fazy ligowej LKE Jaga wymęczyła zwycięskie 1:0 w Białymstoku z maltańskim Hamrun, natomiast Francuzi wygrali 2:1 ze Slovanem w Bratysławie. Drużyna Strasbourga przegrała w lidze francuskiej tylko z Monaco i Marsylią a zremisowała 3:3 z PSG w Paryżu- życząc Jadze jak najlepiej, to jednak realia przemawiają za pewną wygraną gospodarzy.

Otrzymane punkty reputacji: +522
maarcin14 2,2M

maarcin14

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Godzina: 18:45
Spotkanie: Szachtar Donieck - Legia Warszawa
Typ: Szachtar Donieck wygra
Kurs: 1,76
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Witam, w czwartek gra Liga Europy oraz Liga Konferencji Europy, w tych drugich rozgrywkach mamy aż 4 polskie zespoły, mój typ dotyczy meczu Legii Warszawa, która na wyjeździe w Krakowie zagra z Szachtarem Donieck. Typuję wygraną ukraińskiej drużyny. Wokół Legii sporo się dzieje, rezygnacja trenera, odwołany trening, słaba forma i przeciętne wyniki. Drużyna z Warszawy w Ekstraklasie zajmuje dopiero 9 miejsce, a zapowiadana była walka o mistrzostwo. Ostatnio przegrali na wyjeździe 1:3 z Zagłębiem Lubin po słabym meczu. Legia dokonała ciekawych transferów, ale póki co gra się nie klei. Uważam, że potrzeba na to nieco więcej czasu. W Lidze Konferencji przegrali u siebie z Samsunsporem, a Szachtar wydaje się być bardziej wymagającym rywalem. Szachtar w pierwszej kolejce pokonał na wyjeździe 3:2 Aberdeen, w lidze ukraińskiej są na drugim miejscu. Będę kibicował Legii, ale biorąc pod uwagę wszystkie zawirowania typuję wygraną Szachtara.

psychol32 642K

psychol32

Użytkownik
23.10.2025 18:45 Breidablik - Kuopio
Kuopio 3.20 STS

Kuopio w formie. Walczy o mistrzostwo Finlandii. Breidablik cieniuje, w weekend gra w lidze o trzecie miejsce i udział w europejskich pucharach w następnym sezonie.

tarki_16 486,2K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Szachtar - Legia: powyżej 6.5 kartek @4.00 Betclic

W Legii nie dzieje się za dobrze, każdy o tym wie, i jako kibic ciężko powiedzieć coś dobrego o zespole. Trener podał się do dymisji, ale władze są zadowolone z jego pracy i ufają trenerowi - pytanie do kiedy. Nie będę typował zwycięzcy , wszystkie znaki na niebie wskazują, że będą to Ukraińcy, ale kursy zadziwiającą rosną + gramy na neutralnym terenie w Krakowie, więc może Legii uda się urwać jakieś punkty. Idę w kartki, bo sama sytuacja Legii nie jest za ciekawa, więc mogą zagrać nieco ostrzej i Szachtar też lubi łapać karteczki. Do tego sędzia Correia z Portugali i uwaga, poprzedni sezon średnia ze wszystkich rozgrywek - 6.2 ŻK na mecz, nie wliczając czerwonych, oraz 6.7 z tego sezonu. Widać, że ten arbiter nie boi się wyciągać żółtych jak i czerwonych kartoników, więc myślę, że warto spróbować. Oczywiście zagrałem najwyższą z możliwych linii, i spokojnie te niższe do AKO można spróbować.

Ostatnia edycja:
sunxl 2,7M

sunxl

Typer
Godzina: 21:00
Spotkanie: Lincoln vs Lech Poznań
Typ: Luis Palma strzeli gola i zanotuje asystę
Kurs: 7.20
Post w dziale:
Analiza:

Przenosimy się na Gibraltar, gdzie miejscowe Lincoln podejmie Lecha Poznań. Gospodarze po raz pierwszy w historii występują w europejskich pucharach i nie należy spodziewać się wielu niespodzianek ze strony tego klubu. Piłkarze znacznie odstają poziomem od pozostałych drużyn w Lidze Konferencji i można rzec, że outsider będzie dostarczycielem punktów w tej edycji.

Już pierwsza kolejka pokazała, że nie będzie łatwo dla Lincoln. Porażka aż 0:5 ze Zrinjski to potwierdza. Być może sporym handicapem będą spotkania rozgrywane na własnym obiekcie i o tym przekonamy się dzisiaj. Czy klub z Gibraltaru pokaże swoją jakość?

Kolejorz może żałować spotkania z Pogonią Szczecin. Co prawda Lech musiał gonić wynik, wszak Portowcy dosyć szybko wyszli na prowadzenie, ale potem udało się odrobić straty i nawet strzelić kolejnego gola. Niestety zabrakło koncentracji na koniec tamtego meczu i tym samym podział punktów stał się faktem. Trzeba jak najszybciej zapomnieć o tym weekendzie i skupić się na Lidze Konferencji.

Przyjezdni sięgnęli po przekonujące zwycięstwo 4:1 z Rapidem Wiedeń. Od początku było wiadomo, który klub jest lepszy na boisku. Świetnie zawody rozegrał Luis Palma i pomocnik ten bryluje w Lechu. Obok Mikaela Ishaka jest to najlepszy piłkarz gości w tym sezonie. Czy dzisiaj także ujrzymy jego talent?

Myślę, że warto skusić się na Palmę. Jest to zdecydowanie wyróżniający się zawodnik w polskiej Ekstraklasie i jak nie strzela gole, to asystuje. Dzisiaj starcie z Lincoln i mam nadzieję, że Lech kilka bramek zdobędzie, więc zakład na trafienie lub kluczowe podanie Luisa do spróbowania.

robyert84 814

robyert84

Użytkownik
Lech wystawi rezerwowy skład bo w niedzielę ważny mecz. Dzisiaj zapowiada się typowe lekceważenie jak w pucharze Polski w zeszłym sezonie.
Lincoln +2.5 handi lub Lincoln strzeli do gry 1.77 w fortunie.
Granie gol Ishak czy Palma jest słabe bo oboje mogą zagrać paręnaście minut.

legia 2,1K

legia

Użytkownik
Spotkanie: Lincoln vs Lech Poznań
Typ: Luis Palma strzeli gola i zanotuje asystę
Kurs: 7.20
Post w dziale:
Analiza:

Przenosimy się na Gibraltar, gdzie miejscowe Lincoln podejmie Lecha Poznań. Gospodarze po raz pierwszy w historii występują w europejskich pucharach i nie należy spodziewać się wielu niespodzianek ze strony tego klubu. Piłkarze znacznie odstają poziomem od pozostałych drużyn w Lidze Konferencji i można rzec, że outsider będzie dostarczycielem punktów w tej edycji.

Już pierwsza kolejka pokazała, że nie będzie łatwo dla Lincoln. Porażka aż 0:5 ze Zrinjski to potwierdza. Być może sporym handicapem będą spotkania rozgrywane na własnym obiekcie i o tym przekonamy się dzisiaj. Czy klub z Gibraltaru pokaże swoją jakość?

Kolejorz może żałować spotkania z Pogonią Szczecin. Co prawda Lech musiał gonić wynik, wszak Portowcy dosyć szybko wyszli na prowadzenie, ale potem udało się odrobić straty i nawet strzelić kolejnego gola. Niestety zabrakło koncentracji na koniec tamtego meczu i tym samym podział punktów stał się faktem. Trzeba jak najszybciej zapomnieć o tym weekendzie i skupić się na Lidze Konferencji.

Przyjezdni sięgnęli po przekonujące zwycięstwo 4:1 z Rapidem Wiedeń. Od początku było wiadomo, który klub jest lepszy na boisku. Świetnie zawody rozegrał Luis Palma i pomocnik ten bryluje w Lechu. Obok Mikaela Ishaka jest to najlepszy piłkarz gości w tym sezonie. Czy dzisiaj także ujrzymy jego talent?

Myślę, że warto skusić się na Palmę. Jest to zdecydowanie wyróżniający się zawodnik w polskiej Ekstraklasie i jak nie strzela gole, to asystuje. Dzisiaj starcie z Lincoln i mam nadzieję, że Lech kilka bramek zdobędzie, więc zakład na trafienie lub kluczowe podanie Luisa do spróbowania.
jak po raz pierwszy? jak pamiętam, że Celtic potrafili ograć swego czasu

sunxl 2,7M

sunxl

Typer
Spotkanie: Hamrun Spartans vs Lausanne
Typ: Hamrun powyżej 7.5 rzutów rożnych
Kurs: 5.85🟥
Post w dziale:
Analiza:

Za Palmę zwrot, więc próbuje z Hamrun. Hamrun po raz kolejny uraczy nas u siebie kornerami?

Każdy, kto śledzi moje wpisy, ten wie, że lubię grać rzuty rożne tej ekipy, gdy graja na specyficznym stadionie narodowym Malty. Byłem rok temu na Ta'Qali, właśnie obserwując Hamrun w Superpucharze kraju.

Myślę, że dzisiaj znów można pokusić się o kornery tej drużyny. W eliminacjach u siebie wykonywali odpowiednio 9, 12, 5, 9 rzutów rożnych.

Lausanne na wyjazdach pozwala na wiele rywalom: 15, 12, 4, 8 to liczby kornerów przeciwników szwajcarskiej ekipy.

Hamrun w Białymstoku był w stanie wznawiać grę z narożnika boiska 5-krotnie. Linie mi się podobają, więc lecimy Spartans.

Ostatnia edycja:
arass1 1M

arass1

Użytkownik
Co za kompromitacja w wykonaniu kopaczy Lecha.
Nie myślałem, że dożyję takich czasów, że drużyna z Gibraltaru będzie biła jakikolwiek polski klub, a już w szczególności mistrza Polski.
Wstyd!

Może działacze Lecha powinni w notesie zapisać kilka nazwisk piłkarzy dzisiejszego rywala.

Otrzymane punkty reputacji: +635
Do góry Bottom