FC Porto - Crvena zvezda
Betbuilder: Crvena do przerwy i na koniec spotkania, Crvena powyżej 1.5 goli, obie drużyny over 3.5 rr
Fortuna @29.00
Nie kupuje ani trochę wystawianych kursów na to spotkanie, nie przekonuje mnie ani trochę defensywa gospodarzy z Bednarkiem i Kiwiorem na czele, mimo, że jak narazie idzie im fantastycznie. Kursy~1.30 na ich zwycięstwo - to jakiś żart.. Niby mają komplet zwycięstw w lidze portugalskiej, niby stracili tylko jednego gola na siedem spotkań, a z Salzburgiem, który nie jest w dobrej formie męczyli się całe spotkanie i wygrali po jedynym goli w 90+3. Tak naprawdę jedyny mocny sprawdzian mieli ze Sportingiem na wyjeździe. Myślę, że czas na pierwszą porażkę w sezonie - Crvena zvezda to nie byle płotka, żeby myśleć nie nie jest w stanie tego dokonać,serbska drużyna w ośmiu ligowych spotkaniach również ma komplet zwycięstw, bilans bramkowy 32-6, a więc ofensywie wygląda to zdecydowanie lepiej niż w przypadku Porto, gorzej z defensywą, choć to nadal jest niespełna jeden stracony gol na spotkanie. W pierwszej rundzie mierzyli się z Celticiem, który w lidze na 8:1, mecz zakończył się remisem 1:1.
Wróćmy do meczu Porto - Crvena - goście wydają mi się być bardziej poukładana drużyną, z bardziej doświadczonymi piłkarzami. Na dodatek z gry wyłączony jest De Jong w drużynie Porto, pod znakiem zapytania stoi występ Samu - aktualnie najlepszy strzelec w Porto.
Jedna i druga drużyna wykonuje mase rzutów rożnych i wydaje się, że w tym spotkaniu może być ich również bardzo dużo - próbuje opcji, że obie drużyny wykonają ich przynajmniej po 4.