>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2.kolejka fazy ligowej Ligi Europy w sezonie 2025/2026 [2.10.2025]

versa 1,1M

versa

Typer
FC Porto - Crvena zvezda
Betbuilder: Crvena do przerwy i na koniec spotkania, Crvena powyżej 1.5 goli, obie drużyny over 3.5 rr
Fortuna @29.00

Nie kupuje ani trochę wystawianych kursów na to spotkanie, nie przekonuje mnie ani trochę defensywa gospodarzy z Bednarkiem i Kiwiorem na czele, mimo, że jak narazie idzie im fantastycznie. Kursy~1.30 na ich zwycięstwo - to jakiś żart.. Niby mają komplet zwycięstw w lidze portugalskiej, niby stracili tylko jednego gola na siedem spotkań, a z Salzburgiem, który nie jest w dobrej formie męczyli się całe spotkanie i wygrali po jedynym goli w 90+3. Tak naprawdę jedyny mocny sprawdzian mieli ze Sportingiem na wyjeździe. Myślę, że czas na pierwszą porażkę w sezonie - Crvena zvezda to nie byle płotka, żeby myśleć nie nie jest w stanie tego dokonać,serbska drużyna w ośmiu ligowych spotkaniach również ma komplet zwycięstw, bilans bramkowy 32-6, a więc ofensywie wygląda to zdecydowanie lepiej niż w przypadku Porto, gorzej z defensywą, choć to nadal jest niespełna jeden stracony gol na spotkanie. W pierwszej rundzie mierzyli się z Celticiem, który w lidze na 8:1, mecz zakończył się remisem 1:1.
Wróćmy do meczu Porto - Crvena - goście wydają mi się być bardziej poukładana drużyną, z bardziej doświadczonymi piłkarzami. Na dodatek z gry wyłączony jest De Jong w drużynie Porto, pod znakiem zapytania stoi występ Samu - aktualnie najlepszy strzelec w Porto.
Jedna i druga drużyna wykonuje mase rzutów rożnych i wydaje się, że w tym spotkaniu może być ich również bardzo dużo - próbuje opcji, że obie drużyny wykonają ich przynajmniej po 4.

Otrzymane punkty reputacji: +1932
successful 3,4M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Maccabi Tel Aviv - Dinamo Zagrzeb
Typ: X2
@1.52 Fortuna

Maccabi w sześciu ostatnich meczach (w tym pięciu ligowych i jednym w ramach pierwszej kolejki Ligi Europejskiej) nie przegrał meczu. Między innymi na fakt zwyżkującej formy miałem przeczucie, że dwa tygodnie temu utrą nosa Grekom z PAOK. Wydarzyło się tak tylko połowicznie. Niewiele pokazali w tym spotkaniu i dzięki defensywie dowieźli 0-0 do końca gry. Z Chorwatami już tak łatwo raczej nie będzie. Wysokie zwycięstwa, tylko jeden przegrany mecz od początku lipca (grali wówczas pół godziny w osłabieniu), wreszcie - pewne prowadzenie w HNL Liga. Wszystko to skłania mnie do przewagi po stronie gości, a ze względu na niezły kurs ubezpieczam typ o ewentualny remis.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2213
djkruko 152,9K

djkruko

Użytkownik
FC Porto - Crvena zvezda
Betbuilder: Crvena do przerwy i na koniec spotkania, Crvena powyżej 1.5 goli, obie drużyny over 3.5 rr
Fortuna @29.00

Nie kupuje ani trochę wystawianych kursów na to spotkanie, nie przekonuje mnie ani trochę defensywa gospodarzy z Bednarkiem i Kiwiorem na czele, mimo, że jak narazie idzie im fantastycznie. Kursy~1.30 na ich zwycięstwo - to jakiś żart.. Niby mają komplet zwycięstw w lidze portugalskiej, niby stracili tylko jednego gola na siedem spotkań, a z Salzburgiem, który nie jest w dobrej formie męczyli się całe spotkanie i wygrali po jedynym goli w 90+3. Tak naprawdę jedyny mocny sprawdzian mieli ze Sportingiem na wyjeździe. Myślę, że czas na pierwszą porażkę w sezonie - Crvena zvezda to nie byle płotka, żeby myśleć nie nie jest w stanie tego dokonać,serbska drużyna w ośmiu ligowych spotkaniach również ma komplet zwycięstw, bilans bramkowy 32-6, a więc ofensywie wygląda to zdecydowanie lepiej niż w przypadku Porto, gorzej z defensywą, choć to nadal jest niespełna jeden stracony gol na spotkanie. W pierwszej rundzie mierzyli się z Celticiem, który w lidze na 8:1, mecz zakończył się remisem 1:1.
Wróćmy do meczu Porto - Crvena - goście wydają mi się być bardziej poukładana drużyną, z bardziej doświadczonymi piłkarzami. Na dodatek z gry wyłączony jest De Jong w drużynie Porto, pod znakiem zapytania stoi występ Samu - aktualnie najlepszy strzelec w Porto.
Jedna i druga drużyna wykonuje mase rzutów rożnych i wydaje się, że w tym spotkaniu może być ich również bardzo dużo - próbuje opcji, że obie drużyny wykonają ich przynajmniej po 4.
Poważnie tyle punktów reputacji? Za typ życzeniowy, jedyna szansa że wejdzie jak Porto oleje ten mecz. Ta nie płotka jak mówisz mogła już odpaść z Lechem jakby Lech był w swojej formie z tamtego sezonu. Ograł ją Pafos który dostaje w dupę z Bayernem 1:5, z którym Porto by raczej lepszy wynik przywiozło. Już rozumiem jak bys oceniał nie Porto a Benfice.

Otrzymane punkty reputacji: +236
S 2,7K

szczur-89

Użytkownik
Celta Vigo - PAOK
Over 4,5 kartek
Kurs 1.97
Godzina 21:00
Superbet

2 kolejka Ligi Europejskiej do Hiszpanii przyjeżdża Grecki PAOK Saloniki. W tym spotkaniu zaintereowała mnie postać głównego arbitra z Chorwacji a mianowicie Igor Pajac. Arbiter ten lubi i potrafi szastać kartkami na lewo i prawo. W tym spotkaniu stawiam na wyrównany pojedynek, sporą ilość fauli, przerw w grze oraz kartek.

Polecam również do grania FC Porto - Crvena Zvezda sędzia Osmers over 4,5 kartki 1,66. Spadło znacznie złapałem po 1,87.

M 12,7K

makalele007

Użytkownik
Poważnie tyle punktów reputacji? Za typ życzeniowy, jedyna szansa że wejdzie jak Porto oleje ten mecz. Ta nie płotka jak mówisz mogła już odpaść z Lechem jakby Lech był w swojej formie z tamtego sezonu. Ograł ją Pafos który dostaje w dupę z Bayernem 1:5, z którym Porto by raczej lepszy wynik przywiozło. Już rozumiem jak bys oceniał nie Porto a Benfice.
To forum jest całkowicie niepoważne bo jak napiszesz trochę prawdy to cię połowa ekspertów chce zjeść ja jestem cały czas zdania że lepiej lpac kursy 1.5 a żeby wchodziły niż pisanie takich głupot co wejdzie raz na tysiąc

Otrzymane punkty reputacji: +230
Pablito91 2,5M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Crvena poniżej 0.5 gola w 1 połowie @1.42 superbet brak kiwiora :)

2 kolejka fazy ligowej Ligi Europy. Dojdzie do spotkania portugalskich Smoków z Porto z Serbską Crveną Zvezdą. Porto z duetem marzeń stoperów każdego szkoleniowca a więc Bednarkiem i Kiwiorem są nie do zatrzymania i stanowią tzw talizman. Spróbują rekord czystych kont. 1 stracona bramka w 8 spotkaniach na prawdę robi wrażenie. Nie przekonuje mnie potencjał ofensywny Serbów, gdzie stukają sobie bramki, ale gdzie? W Serbii, gdzie poziom jest bardzo niski. Nie wydaje mi się by Porto miało stracić bramkę w 1 połowie. Na początki zawsze jest ciężej gdyż ta obrona mimo wszystko jest jeszcze szczelniejsza.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +364
maarcin14 2,1M

maarcin14

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Europy
Godzina: 18:45
Spotkanie: Bologna - Freiburg
Typ: Freiburg strzeli gola
Kurs: 1.53
Bukmacher: Betclic

Witam, dziś mecze Ligi Europy oraz Ligi Konferencji Europy, w tych pierwszych rozgrywkach dojdzie do spotkania Bologny z Freiburgiem, początek o 18:45, a typuję tutaj gola gości. Freiburg to solidna drużyna, która bardzo rzadko kończy mecz bez strzelonego gola. W tym sezonie taka sytuacja się nie przydarzyła. W przedsezonowych sparingach strzelili 15 goli w 5 spotkaniach. W Bundeslidze rozegrali 5 spotkań, wygrali 2, 1 remis i 2 porażki, ale nawet jak przegrywali to udawało się zdobyć gola. W lidze mają bilans bramkowy 9:9. Co ciekawe, te 2 porażki miały miejsce w dwóch pierwszych kolejkach, a więc można powiedzieć że z meczu na mecz wyglądali lepiej, i aktualnie mają serię 5 spotkań bez porażki licząc każde rozgrywki. W pierwszym meczu Ligi Europy pokonali 2:1 Basel. Bez punktów w tych rozgrywkach jest Bologna, która przegrała 0:1 z Aston Villą. Bologna regularnie traci bramki, w tym sezonie 6 meczów o jakąś stawkę i tylko jedno czyste konto. Freiburg ma kim straszyć z przodu, typuję gola gości.

Otrzymane punkty reputacji: +624
Ardnas 115K

Ardnas

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
⚽ Celtic - Braga
BB:
Braga - liczba goli: powyżej 1.5
Braga - liczba rzutów rożnych: powyżej 1.5
Celtic - liczba kartek: powyżej 0.5
Podwójna szansa: X2
5,25 w Superbet

Cytując anglojęzycznego klasyka:
"Are you serious me?"
Kursy w okolicach grubo ponad 4,00 na Bragę z takim średniakiem jak Celtic? Celtic to już nie ta sama firma co lata temu co obijała się w "Szampions Lik". Ja chciałbym przypomnieć wszystkim, że Sporting Braga w pierwszym meczu pokonał Feyenoord który bezapelacyjnie lideruje w tabeli u siebie w Eredivisie, a to znaczy jedno - dzisiejsi goście traktują te rozgrywki poważnie. Nawet im się nie dziwię, bo oni na ogół są taką "powiedzmy" czwartą siłą w Portugalii. W tym sezonie mogą się skupić w 100% na Lidze Europejskiej, bo aktualnie czołówka, przede wszystkim top tabeli odjechał im znacząco, a FC Porto to już w ogóle. Zresztą Braga przebrnęła przez całe kwalifikacje do LE w bardzo przyjemny sposób, widać po wynikach, że im zależy.
Co tu dużo o Celticu napisać? O lidze szkockiej nie ma co pisać, bo to teatr jednej drużyny. W kwalifikacjach do LM odpadli po karnych z Almatami, w pierwszej kolejce 1:1 z Crvena zvezda na wyjeździe. Ogólnie nic nie wskazuje w tym meczu by był to aż taki faworyt po bajońskim 1,70. Swoją drogą to Braga to nie jest jakaś ofensywna drużyna, podobnie jak szkocki rzeźniczy futbol, więc w typie z tymi bramkami jest ryzyko nie da się ukryć. Dla mnie to fajnym wyborem jest X2, albo opcja 2 DNB po też przyjemnym kursie. Lubię też grać na drużyny z Półwyspu Iberyjskiego (Hiszpania + Portugalia) w pucharach europejskich, bo oni tam po prostu "grają" i robią wyniki.

Pozdro!

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4033
L 3,2M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Spotkanie: Feyenoord - Aston Villa
Bukmacher: Superbet
Typ: Feyenoord przedział goli 1-3
Kurs: 1.40

Dwie ofensywne ekipy, które lubią mieć sporo sytuacji bramkowych i zazwyczaj strzelają. Nastawiam się, że Holendrzy u siebie również będą chcieli za wszelką cenę zapunktować, stąd też wykorzystuje wobec nich swój ulubiony typ. Ofensywnie Feyernoord nieco odstaje od gości, jednak Aston Villa w europejskich pucharach nie gra aż z tak dużą motywacją, jak m. in. w Premier League. Po obu stronach możemy spodziewać się kilku rotacji.

R 2,6M

rjastrzab

Mistrz Typów Dnia 2024
Dyscyplina: Piłka nożna LE
Spotkanie: Lyon - Salzburg
Typ: Salzburg powyżej 2,5 celnego strzału i poniżej 4,5 gola w meczu
Kurs: 2,20
Bukmacher: Superbet
Post w dziale:
Analiza:

Z braku czasu zostają mi europejskie puchary i na wtorek zaproponuję LE i spotkanie Lyonu z Salzburgiem. Superbet zaproponował wysoki kurs na celne strzały Salzburga. Over 3,5 długo wisiał po 2,50, gdzie inni oferowali ok 1,8. Ja patrząc na statystyki obu ekip nie byłem taki odważny i złożyłem BB na over 2,5 celnego strzału Austriaków i under 4,5 gola w tym meczu co dało apetyczny kurs 2,20, zupełnie nie w moim stylu, ale kurs nadał się do promocji u tego buka. Salzburg pokrywał te linie w ostatnich swoich meczach. Trochę gorzej to wygląda od strony Francuzów, którzy w kilku ostatnich spotkaniach pozwolili rywalom tylko na 2 celne strzały, Niemniej zaryzykuję, to początek miesiąca, więc będzie, co odrabiać w przypadku wtopy. Dokładam, że w meczu będzie poniżej 4,5 gola szczególnie ze względu na gospodarzy, którzy nie gustują w wysokich wynikach. 10 Ostatnich ich meczów na różnych frontach w tym towarzyskie i żadnego meczu powyżej 4,5 gola.
EDIT: w Betfan jeszcze został over 3,5 celnego Salzburga po 2,50. Superbet mocno obniżył do 1,95

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2213
S 2,7K

szczur-89

Użytkownik
Celta Vigo - PAOK
Over 4,5 kartek
Kurs 1.97
Superbet

2 kolejka Ligi Europejskiej do Hiszpanii przyjeżdża Grecki PAOK Saloniki. W tym spotkaniu zaintereowała mnie postać głównego arbitra z Chorwacji a mianowicie Igor Pajac. Arbiter ten lubi i potrafi szastać kartkami na lewo i prawo. W tym spotkaniu stawiam na wyrównany pojedynek, sporą ilość fauli, przerw w grze oraz kartek.

Polecam również do grania FC Porto - Crvena Zvezda sędzia Osmers over 4,5 kartki 1,66. Spadło znacznie złapałem po 1,87.

Do góry Bottom