20:45 Atletico - Bayern
Typ: powyżej 2.5 gola Kurs: 2.50. Wynik: 1:0
Typ: obie strzelą - TAK Kurs: 2.10 Wynik: 1:0
Vidal żółta kartka - TAK Kurs: 2.55 Wynik: 1
kursy z
Unibet
Każdy może się zdziwić oba typami, bowiem dobrze wiemy, że Atletico jest ekipą underową, a Bayern w ostatnim czasie nie zachwyca w strzelaniu goli na wyjeździe. Ja jednak wybrałem Typ na powyżej 2.5 gola i BTS. Obie drużyny spotkały się w ubiegłym roku w półfinale
LM, gdzie lepsza okazała się ekipa Atleti dzięki strzelonej bramce na wyjeździe. Obie drużyny wygrały pierwsze spotkania w grupie. Gospodarze skromnie pokonali 1:0 PSV, a Bayern rozbił Rostov 5:0. Ten mecz zapowiada się na tyle ciekawie, że obie drużyny będą walczyły o pierwszej miejsce w grupie - czyli lepsze rozstawienie w fazie pucharowej. Spodziewam się ciekawego pojedynku, pojedynku, który przyniesie mnóstwo goli, że nie będą to tylko i wyłącznie założenia taktyczne. Dodam, że w obu drużynach ma kto strzelać gole, a składów nie trzeba raczej tu nikomu przedstawiać.
Wybrałem też kartkę dla Vidala. Chłop często nie wytrzymuje z emocjami i kartka w takim pojedynku jak z Atleti jest bardzo prawdopodobna.
20:45 Napoli - Benfica
Typ: 2X
Kurs: 2.21
buk:
unibet
Wynik: 4:2
Kurs na Napoli jakoś za mną nie przemawia, dlatego też idę tu w stronę gości wraz z remisem. Benfica dość niespodziewanie zremisowała w pierwszym spotkaniu z Dynamem 1:1 i porażka w tak ważnym meczu mogło by spowodować sporo komplikacji. Dodam, że zespół z Lizbony nie jest chłopcem do bicia i od kilku dobrych lat rozgrywa mecze na europejskich boiskach, dlatego przy ich obecnej formie, która jest bardzo dobra na wyjazdach w lidze idę w ich stronę. Mam nadzieje, że tak dobrą formę przeniosę na grę w
LM i przynajmniej zremisują. Kurs bardzo dobry i dlatego też to pobieram.
20:45 Borussia M. - Barcelona
Typ: wygrana gości+powyżej 2.5 gola.
Kurs: 1.89
buk: betsson
Wynik: 1:2
Barcelona w weekend potwierdziła, że nawet przy braku Messiego jest w stanie rozstrzelać rywala, a co najważniejsze wygrać. Zobaczymy czy teraz przełożą to na Ligę Mistrzów. Katalończycy w pierwszej kolejce fazy grupowej wręcz zdemolowali Celtic Glasgow 7:0 i było to prawdziwe show. Teraz zapewne taki wynik się nie powtórzy, ale gości stać na minimum dwa/trzy gole. Gospodarze zapewne w jakiś sposób będą chcieli utrudnić życie Barcelonie, tym bardziej, że u siebie są nie pokonani od siedmiu spotkań, strzelając rywalom łącznie 16 goli. Nie będą zdziwiony jak jutro strzelą bramkę i to nawet jako pierwsi. Gdyby tak się stało to mecz z pewnością stałby się bardziej atrakcyjny. Goście natomiast nie mogą sobie pozwolić na wpadkę, gdyż potem przyjdzie im się zmierzyć z MC o pierwszej miejsce w grupie. Przed nami nieźle zapowiadający się mecz, a Typ wybrany jest jednym z lepszych w ofercie.
20:45 Celtic - Manchester City
Typ: wygrana gości+ powyżej 2.5 gola w meczu
Kurs: 1.74
Wynik: 3:3
Podobno sytuacja co w meczu powyżej. Goście ewidentnie w gazie. Jednak ich słaba forma pojawi się gdzieś w środku sezonu i tak już bywa. Dla drużyny z Manchesteru będzie to pierwsze spotkanie w europejskich pucharach przeciwko szkockiemu zespołowi dlatego też spodziewam się szybkiego i otwartego spotkania. Guardiola wprowadził świeżość w zespole City, i miło się patrzy na Aguero,Sterlinga czy też De Bruyne. Ten trzeci niestety jutro nie zagra z powodu kontuzji. Jednak przy tak szerokiej kadrze Pep będzie miał go kim zastąpić. Tu również spodziewam się dużo goli. Raz, że Celtic nie może sobie pozwolić na porażkę, a dwa City musi dotrzymywać kroku Barcelonie, o ile ta też również wygra.
20:45 Ludogorets - PSG
Typ: 1X
Kurs: 2.90
Wynik: 1:3
Świetny kurs na gospodarzy, którzy są w stanie zrobić tu miłą niespodziankę. Gospodarze w pierwszym spotkaniu zremisowali 1:1 i podobnym wynikiem zakończył się pojedynek Arsenalu z PSG. Także w tej grupie wszyscy mają po jednym punkcie i walka o awans będzie toczyć się do ostatniej kolejki. Ludogorets już kilkakrotnie utarł nosa zespołom lepszym piłkarsko. Jutro zapewne będą chcieli powtórzyć ten wyczyn z PSG, z zespołem, który jest budowany na nowo przez Emeryego, zespół, który jeszcze mnie nie przekonuje swoją grą dlatego też poszukam tutaj niespodzianki. Gospodarze zapewne będą zadowoleni i z remisu, a kurs na nich i remis jest bardzo owocny!. Dlatego pobieram go dopóki nie spada. Dodam, że Ludogorec nie przegrał dziewięciu ostatnich spotkań z rzędu we wszystkich rozgrywkach wygrywając aż sześć z tych meczów. PSG wygrało trzy z pięciu zeszłorocznych meczy wyjazdowych w Lidze Mistrzów.