>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2 kolejka Ekstraklasy [15-17.08.2008r.]

Status
Zamknięty.
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Jagiellonia Białystok-Lech Poznań typ: over 2,5 K:1.95 buk:betfair

Lech pokazał na co ich stać na włąsnym terenie w meczu z GC Zurich nie spodziewałem się zwycięztwa Kolejorza ani tak słabej postawy graczy GC.
Lech ma potencjał teraz wszystko zależy od tego jak go wykorzystają na terenie przeciwnika gdzie gracze z Poznania tracą naprawde wiele na wartości (aby walczyć o najwyższe cele należy prezentować wysoki poziom także na terenie przeciwnika) a na takowym do gry Poznaniaków przekonany nie jestem.Dziś ich pierwszy wyjazd zobaczymy na co ich stać.
Co do samego meczu myśle że Lech zagra bardzo ofensywnie, będą próbowali zagrać podobnie jak w czwartek z nadzieją podobnej skuteczności chcą przecież wygrać za wszelką cene w myśl pechowej porażki z Bełchatowem, jakieś punkty trzeba zdobyć aby nie tracić dystansu z górną częścią tabeli.
Jak im wyjdzie spotkanie przekonamy się dzisiaj Jagiellonia jak zawsze na swoim terenie zagra o 3 punkty remis nikogo nie będzie zadowalał jak Lech zagra a będzie chciał zagrać to dwie różne sprawy mimo że Lech jest stawiany w roli faworyta ze względu znakomitego występu w Uefa tutaj losy spotkania mogą potoczyć się w różnych kierunkch.Lech napewno wyjdze na mecz z podniesionym czołem czy pokażą coś więcej niż lśniące lica ?? daje 50/50 chociaż i to może nie starczyć na Jage
W tym meczu widze dużo ryzykownej gry kilka bramek i zwycięztwo Jagielloni podobne jak w zeszłym sezonie ale typuje oczywiście over 2,5 poniżej typ eksperymentalny.
Nie skazuje Lecha na marną gre i porażke z góry ale jak już mówiłem do Lecha na wyjazdach przekonany nie jestem z tego co patrzyłem to większość punktów zdobywali na Śląsku choć to tylko Staty można delikatnie się odnieść ;)

Typ rezerwowy:Jagiellonia k:4.23 betfair

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

⚽Jagielonnia Białystok-Lech Poznań
Typ: 2
Kurs : 1,92 ✅✅WYNIK 0:3✅✅

Po wspaniałym meczu w PUEFA Kolejorz dzisiaj zagra w Białymstoku z Jagielonnią i jest w mojej opinii zdecydowanym faworytem tego spotkania. Wygrana 6:0 nad Szwajcarami napewno dodała pewności siebie podopiecznym Franciszka Smudy którzy zanotowali falstart w pierwszej kolejce na Bułgarskiej przegrywając 2:3 z Bełchatowem mając ogromną przewage w tamtym spotkaniu i tylko swojej nieskuteczności zawdzięczają to że nie zdobyli punktów. Czwartkowy mecz był wręcz idealny. W obronie bardzo dobry mecz Bartka Bosackiego, który w każdej sytuacji udanie interweniował dodając pewności swoim kolegom w obronie. W pomocy świetni Bandrowski,Murawski i Stilic. DO ich gry nie można się przyczepic. Kiedy trzeba było rozciągali gre na skrzydla albo prostopadle zagrywali do napastników. W przodzie natomiast kolejny świetny mecz Roberta Lewandowskiego. Ten zawodnki jest bardzo zdolny i juz to pokazuje. Także Peszko mimo nieskuteczności szaleje na prawym skrzydle gubiąc raz za razem obrońców. Na szpicy Rengifo jeszcze może nie taki którego pamiętają kibice Kolejorza z poprzedniego sezonu ale i tak groźny.
Jaga w pierwszej kolejce zremisowała w Gdyni z Arką 1:1. jednak mimo zdobyczy punktowej w tamtym meczu Jagielonnia nie zaprezentowała się dobrze. Drużyna oddała jeden celny strzał na bramke z którego właśnie padła bramka. DO dzisiejszego meczu Białostoczczanie przystąpią bez Roberta Szczota, a występy Dariusza Jareckiegoi Mariusza Dzenisa stoją pod duzym znakiem zapytania bo obaj narzekają na urazy. Tak więc gospodarze napewno będą mieli za sobą rzesze kibiców ale to raczej im nie pomoże w odniesieniu zwycięstwa w dniu dzisiejszym.
Porażka w pierwszej kolejce podziała mobilizująco na Lecha, a wygrana w PUEFA dodała im pewności siebie, a kurs na zwycięstwo Kolejorza jest bardzo atrakcyjny i co najważniejsze jest dośc pewny bo chyba nikt sobie w Poznaniu nie wyobraża żeby Lech z aspiracjami na majstra po 2 kolejkach nie miał na koncie żadnego zwycięstwa;)

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Podsumowanie piątku : Arka zasłużenie wygrała mecz z Górnikiem. Zastanawiam się czy Leo przy następnych &quot;konsultacjach&quot; powoła np. Pazdana lub Dancha :)? ???? . Dobry mecz Wachowicza i Zakrzewskiego. No i przy takiej pogodzie - frekwencja (ok. 9 tys.) robi wrażenie. W innym meczu, Cracovia wygrała 2:0 z ŁKS-em. ŁKS porównując do poprzedniego sezonu, jest zespołem słabszym. Cracovia kontrolowała całe spotkanie i wygrała.
Podsumowanie soboty : &quot;Mini&quot; niespodzianka. Wszyscy spodziewali się, że &quot;Biała Gwiazda&quot; będzie zmęczona po meczu z Barcą, a tutaj proszę. Zwycięstwo w dobrym stylu i to z nie byle jaką drużyną :]
Ruch - Lechia. Chorzowianie &quot;chyba&quot; zasłużenie wygrali ten mecz. Mówię &quot;chyba&quot; bo nie czytałem nawet relacji tego meczu ???? Polonia - Śląsk. Wszyscy zgodnie mówiliśmy, że wrocławianie będą &quot;czarnym koniem&quot; rozgrywek, a tutaj nie potrafią wygrać z teoretycznie słabszymi drużynami (Lechia, Polonia B.) . 1:1.
Bełchatów- Piast. Nudny remis. Bo jak inaczej nazwać spotkanie w Bełchatowie? Wszyscy &quot;podniecali się&quot; wynikiem w Poznaniu (owszem wygrali 3:2, mając 2 sytuacje bramkowe), ale mecz z Piastem zawiódł. Widoczny był brak Garguły, to Piast mógł wygrać ten mecz.
Tyle ???? Czekam na dzisiejsze mecze, no i na magazyn Szyyyyyybka piłka :]

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Jagielonnia Białystok-Lech Poznań
typ: Handicap na gole Goście(-1) ✅✅ ????
kurs: 2.90
Expekt

Lech Poznań to drużyna niezwykła. Posiada świetny stadion, niesamowitych kibiców, bardzo dobrych zawodników i co, być może najważniejsze, świetnego fachowca na stanowisku trenera jednak od lat nie odnosi znaczących sukcesów. W tym roku może się to zmienić i to głównie dzięki Francowi. To jemu Lech zawdzięcza tak oszałamiające zwycięstwo z Grasshopers. Każdy kto widział ten mecz wie, że polski zespół przeważał pod każdym względem. Taktycznym, szybkościowym i mentalnym. Widać, że zespół jest dobrze przygotowany do sezonu i będzie groźny w walce o mistrzostwo. Szkoda tylko, że na lewej flance nie ma drugiego Sławomira Peszki bo jeden może im w konfrontacji z Wisłą nie wystarczyć... Na Jagę jednak starczy i to na bardzo zdecydowane zwycięstwo.

Chociaż w pierwszej kolejce goście niespodziewanie przegrali u siebie z Bełchatowem, stworzyli jednak wiele sytuacji a w meczu przeciwko Zurychowi udowodnili, że zaczynają je wykorzystywać. Jagielloni udało się wywieźć punkty z trudnego terenu w Gdyni, tym razem jednak, u siebie odniosą zdecydowaną porażkę.

Sądzę, że będzie 2 lub 3 do 0 jednak obstawiam zwykłe 2 bramkowe zwycięstwo gości ????

A 23

adam2173

Użytkownik
Jagiellonia Białystok
-
Lech Poznań
Typ: 2
Kurs: 1,80
Buk: Expekt
Stawka: 10/10

Dzisiaj o godzinie 17:00 dojdzie do bardzo ciekawego pojedynku.
Jagielonia Białystok na własnym boisku podejmować będzie Lecha Poznań.
Faworytem niewątpliwie jest zespół gości. Są w bardzo wysokiej formie.
&#39;&#39;Jaga&#39;&#39; w swoim pierwszym meczu zremisowała na wyjeździe z Arką Gdynia 1:1,
Lech natomiast dość niespodziewanie przegrał u siebie z GKS Bełchatów 2:3.
&#39;&#39;Kolejorz&#39;&#39; walczy w eliminacjach do Pucharu UEFA, jak narazie radzi sobie dobrze, a nawet bardzo dobrze. Najpierw wyeliminowali azerski Khazar Lenkoran, a ostatnio pokonał na &#39;&#39;Bułgarskiej&#39;&#39; szwajcarski Grasshopper 6:0.
To był prawdziwy popis Lecha, grali świetnie, potwierdzili swoją wysoko formę.
Wiadomo lepiej radzą sobie przy własnej publiczności, ale jeśli myślą o Mistrzostwie Polski to muszą wygrywać na wyjazdach.
W letnim okienku transferowym Lech bardzo się wzmocnił, ściągnęli m.in. z Wisły Płock młodego i dynamicznego Sławomira Peszko, znakomitego snajpera Roberta Lewandowskiego, pomyśleli także o obronie, Manuel Arboleda to duże wzmocnienie defensywy. W tym sezonie Franciszek Smuda walczy o najwyższe cele, ma skład, bardzo dobrych zmienników, wspaniałych kibiców, czego chcieć więcej.
Jagielonia w transferach też nie żałowała, zmienili niemal całą drużynę.
Przyszedł m.in. Krzysztof Król, były piłkarz Realu Madryt.
Tak jak już pisałem Lech celuje w Mistrzostwo Polski, dlatego nie mogą tracić &#39;&#39;głupich&#39;&#39; punktów. Wisła Kraków ma już na koncie 6 &#39;&#39;oczek&#39;&#39; , a Lech zero.
&#39;&#39;Biała Gwiazda&#39;&#39; nie może na początku znów tak uciec, potem będzie już bardzo ciężko odrabiać straty. Lech będzie dziś bardzo zdeterminowany , żeby wygrać.
Musza pokazać, że bez własnej publiczności też potrafią grać świetnie.
Polecam ten typ!!!!!

Pozdro!

nikifor 402

nikifor

Forum VIP
Widzę wszyscy stawiają na Lecha, ja mam inne zdanie.
Mecz: Jagiellonia - Lech
Typ: 1x
Kurs: 1,67 (Betgun)
⛔
Zacznę może od zespołu gospodarzy. W tamtym sezonie, boisko przy Słonecznej było dla piłkarzy z Białegostoku &quot;dawcą&quot; większości ligowych punktów. Na wyjazdach spisywali się fatalnie, zaś pkt nadrabiali u siebie. Tylko kilku zespołom udało się wywieźć ze stolicy Podlasia komplet punktów. Byli to: Legia, Wisła, Odra, Bełchatów, Groclin i Cracovia. Pierwsze cztery drużyny wygrały w &quot;Jagą&quot; pod koniec sezonu, kiedy to popularne &quot;pszczółki&quot; zanotowały 9 porażek z rzędu. Przejdźmy do bieżącego sezonu. Jagiellonia była w okienku transferowym bardzo aktywna. &quot;Żółto-czerwoni&quot; pozyskali bowiem: Hermes, Skerla (obaj Korona Kielce), Everton, Szczot, Arifović (wszyscy ŁKS Łódź), Pacan (Pelikan Łowicz), Lewczuk, Zawistowski (obaj Znicz Pruszków), Staňo (Polonia Bytom), Gikiewicz (Wigry Suwałki), Lech (GKS Bełchatów), Król (Real Madrid Castilla CF), Matuszek (Real Madrid CF C), Kojašević (FK Dečić), Cionek (CR Brasil (Maceió)
Widać tutaj kilka dobrych transferów. Co więcej, Michał Probierz stawia na młodych. Pozyskanie Króla, Matuszka z perspektywy czasu będzie strzałem w 10. Mogę powiedzieć, że sprowadzenie Szczota i Staňo było także dobrą decyzją. Taka mieszanka rutyny i doświadczenia z młodością i talentem może okazać się bardzo groźna.
Przejdźmy do gości. Lech już w tamtym sezonie miał walczyć o mistrzostwo. Niestety, nie udało się. Pogubili kilka punktów (większość na wyjazdach) i sztuka ta nie wyszła. W tym sezonie kolejne zapowiedzi walki o Mistrza Polski. Lech przeprowadził świetne transfery. Pozyskanie Lewandowskiego, Peszki, Stlica, Arboledy było celującym rozwiązaniem. Gracze Ci świetnie się wkomponowali w zespół, grając skutecznie i miło dla oka. Niestety pierwszy mecz Lechitów w lidze przyniósł niespodziewany wynik. Bełchatowianie wywieźli z Poznania 3 pkt, wygrywają 3:2 przy 2 celnych strzałach. &quot;Kolejorz&quot; pokazał klasę w następnym meczu, gromiąc w Pucharze UEFA gości z Zurychu aż 6-0. Nikt nie spodziewał się takiego wyniku. Sporo sił kosztował ten mecz zawodników z klubu przy Bułgarskiej. Po niespełna 3 dniach przerwy, Poznaniacy udają się do Białegostoku na mecz z Jagiellonią. Pewnie będą chcieli wziąść rewanż za ubiegłoroczną porażkę 4:2 właśnie na stadionie przy Słonecznej.
Zarówno Lech, jak i Jagiellonia w przed meczowych wypowiedziach zapowiadają walkę o 3 pkt. Na pewno będzie to bardzo ciekawe spotkanie. Ja jednak typuję na zdobycie punktu/ów przez gospodarzy. 3 dni, to trochę mało dni na odpoczynek. Niektórzy piłkarze będą pewnie jeszcze odczuwać &quot;czwartkowy&quot; mecz. W tym upatruję szansy Białostoczan.
Wynik: 0:3
⛔
Gratuluję wszystkim, którzy grali na Lecha. Potwierdzili, że ich wysoka wygrana w Pucharze UEFA nie była dziełem przypadku.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Fajnie :p Ale co to komu pomoże jak nie napiszesz żadnej analizy. Na przyszłość proszę dodać przynajmniej parę zdań ;-)
Swoją drogą to ostra masówa z tego Lecha ...

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Jak wszyscy ja dałem na Jage ;)
&quot;jak wszyscy&quot; przegrałeś :]

Cóż. Odra zagrała bardzo dobry mecz. Kontrolowała w zasadzie od początku (bramka w 1 min. !). Legia widocznie jeszcze nie miała tyle sił, żeby &quot;powalczyć&quot; o zwycięstwo, na trudnym terenie w Wodzisławiu ????
Meczu Lecha nie oglądałem, więc się nie wypowiadam. Wynik chyba mówi sam za siebie. III kolejka zapowiada się równie ciekawie ???? W tabeli : 1. Wisła 2. Piast (niespodzianka) 3. Odra

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
&quot;jak wszyscy&quot; przegrałeś :]
typ który grałem trafiłem zwycięztwo Jagi dawałem jako typ eksperymentalny :]
narazie w OE podałem 3 mecze w 1 kolejce k;2.35 i 4.5 trafiony dzisiaj 1.95 :jezora: także jeszcze niec nie przegrałem ;)

sutek 79

sutek

Forum VIP
Jedna sprawa że Odra zagrała dobry mecz zaś druga sprawa że Legia zagrała beznadziejnie praktycznie ani razu nie zagroziła bramce Odry. Wodzisławianie mogli spokojnie wygrac wyżej mieli jeszcze swoje okazje Korzym, Aleksander, Małkowski czy Seweryn najmniejszy wymiar kary dla warszawiaków którzy widac że nie mają dynamiki, mozolnie poruszają się po boisku.
Lech w Białymstoku potwierdza że mecz z Zurychem nie był wypadkiem przy pracy. Bez problemów poradzili sobie z zagubioną Jagą która raz może dwa razy zagroziła bramce Kotorowskiego zaś Lech pokazywał ciekawe akcje i wynik jak najbardziej zasłużony

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom