Dyscyplina: Piłka Nożna -
Niemcy, Liga Regionalna Zachód
Spotkanie: SC Wiedenbrück - Sportfreunde Lotte
Typ: 2
Kurs: 1.95
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Ekipa z Lotte już w zeszłym sezonie próbowała walki o awans do trzeciej ligi, ale lepszy okazał się zespół z Munster. Porażek obie drużyny miały tyle samo (6), ale Sportfreunde zdecydowanie za często remisowało. W tym sezonie wydaje się, że podopiecznym Maika Walpurgisa nic już nie stanie na drodze do awansu. Dominują w rozgrywkach bezsprzecznie - w dotychczasowych 14 kolejkach jeszcze nie przegrali, bilans 9-5-0, bramki 30-9. Jeśli chodzi o wyjazdy - zaczęli sezon od dwóch remisów, ale ostatnie pięć meczów na boiskach rywali wygrali i to dość gładko. Mają w swoich szeregach najlepszego strzelca ligi, Marcusa Fischera (13 goli). I mała ciekawostka: Sportfreunde w przedsezonowych grach towarzyskich zmierzyło się z samym Glasgow Rangers i - uwaga ! - wygrało 1:0 po golu Simona Engelmanna, a trzeba przyznać, że The Gers grali w bardzo mocnym zestawieniu. Niby tylko gra kontrolna, ale coś mówi o potencjale zespołu z Lotte, którego od 1 kwietnia nikt nie potrafił pokonać (22 spotkania bez porażki). Każda passa musi się kiedyś skończyć, ale wydaje mi się, że jeszcze nie jutro.
Wiedenbrück to typowy ligowy średniak. W zeszłym sezonie 10 pozycja (bilans 14-8-12, domowy 7-4-6), w tym - po 13 meczach - także miejsce 10 z bilansem 5-3-5, domowy 3-1-2. Jedna z tych dwóch porażek na własnym boisku zresztą kompromitująca, bo aż 1:7 z rezerwami Borussii Dortmund.
Jeśli chodzi o H2H - mamy 4 spotkania pomiędzy tymi zespołami. Każde zacięte, ale bilans dla Lotte (3 wygrane i remis). Ostatnie spotkanie, rozegrane w maju, zakończyło się właśnie podziałem punktów, ale Sportfreunde może mówić o pechu bo straciło wyrównującego gola w 90 minucie z rzutu karnego.
Myślę, że jutro skromnie, bo skromnie, ale zwycięży faworyt.
0:2