West Ham - Brentford / Over 1.5 + każda over 2.5 RR @1.81 Brentford tylko 1 róg..
Ja po raz kolejny idę w stronę BetBuildera, bo mecz dla mnie nie jest łatwy do wytypowania 1X2. Na Emirates zagrali poprawnie ale tylko pierwszą połowę, dobrze kryli i przesuwali + grali z kontry. Ciężko w tym sezonie mieć inny pomysł na Arsenal, ale jak wszyscy wiemy odwróciło się to w drugiej kiedy Kanonierzy wrzucili wyższy bieg i rozbili obronę Młotów 3 golami w 45 minut. Ewidentnie jest problem z defensywą w zespole Moyesa. Cztery ligowe porażki z rzędu oraz odpadnięcie z pucharu z Blackburn to tragiczne wyniki jak na ekipę, która chciała się bić o puchary. Tracą bramki to jedno, ale strzelać też je potrafią mimo, że mają zastój, to jest z przodu kilku grajków, mogących zagrozić bramce Rayi - Benrahma, Bowen czy Antonio spokojnie stać na bramkę, zwłaszcza kiedy na gwałt potrzebują punktów. Z drugiej strony mamy Brentford, które gra lepiej niż ich dzisiejsi rywale - za sobą mają remis ze Spurs czy wygraną z City na Etihad (!). Sporo strzelają ale i niemało tracą. Ostatni under 1.5 zaliczyli w 0-0 z Chelsea w połowie października. Ogólnie The Bees są na 3 miejscu w lidze jeśli chodzi o bramki z współczynnikiem 3.3 gola/mecz. Grają przyjemnie dla oka, ofensywnie, a przy okazji zyskują przy tym zwykle choć 3 rożne. Tylko raz nie udało im się osiągnąć tej liczby na wyjeździe właśnie na Etihad, gdzie którakolwiek drużyna ma o to ciężko aby kreować sytuacje. Zdobywają średnio 4.86 roga/mecz w delegacjach, przy niemrawym w obronie West Hamie, myślę, że te 3 spokojnie zrobią. West Ham też nabija kornery choć i oni mają przestoje. U siebie średnio 3.5 roga/mecz, w ostatnim meczu z Arsenalem uzbierali 5 rogów więc zważając na ich sytuacje i to, że muszą atakować aby zdobyć w końcu jakieś punkty też liczę, że zdobędą choć 3 kornery. Fajnie to wygląda także w kwestii H2H gdzie ostatnie dwa spotkania wygrał Brentford 2-0 (4-6 rogi) u siebie i 1-2 (10-6 rogi) na wyjeździe, także liczę na podobny pojedynek tych ekip.