>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

19 kolejka Premier League [28-29.12.2014r]

Status
Zamknięty.
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Liverpool - Swansea
Swansea ::: 5,56 ::: Pinnacle ::: 1/10
Swansea +1 AH ::: 1,65 ::: Bet365 ::: 1/10
Swansea DNB ::: 3,55 ::: Bet365 ::: 1/10
Swansea lub remis ::: 2,55 ::: Bet365 ::: 1/10
Swansea jest wyżej w tabeli, a Liverpool niżej, więc skąd te kursy na gospodarzy jakby byli jakimś wielkim faworytem meczu. H2H pomiędzy drużynami na korzyść &quot;The Reds&quot;, ale w tym roku sytuacja jest zupełnie odmienna.
Anfield to magiczny stadion, ale już limit szczęścia wyczerpali w meczu z Arsenalem gdzie wyrównali na 2:2 po golu w 97 minucie przez Skrtela. Dzisiaj liczę na potknięcie ze strony gospodarzy, bo w tych meczach poświątecznych zdarza się to dość, czego mieliśmy wczoraj genialny przykład, gdy Manchester City prowadził już 2:0 z przedostatnim Burnley i ostatecznie stracił komplet punktów, kursy przed meczem na sam remis wynosiły około 6,00 przy takim wyniku musiały dochodzić na pewno grubo ponad 15.
Liverpool jest w dołku i prędko z niego nie wyjdzie, absencje:
D. Lovren 15/0
J. Allen 11/0
D. Sturridge 3/1
G. Johnson 11/10
Wynik: 4:1 ⛔

groven 2,2K

groven

Forum VIP
O spotkaniu Liverpool - Swansea już nieco napisano. Gospodarze większa presja wyniku, natomiast w Swansea kolejny mecz o punkty, w którym wypada się zaprezentować jak najlepiej.
Swansea jest wyżej w tabeli, a Liverpool niżej, więc skąd te kursy na gospodarzy jakby byli jakimś wielkim faworytem meczu.
Real Madryt na początku sezonu rok czy 2 lata temu był 15 a grali z rywalami &quot;wyżej notowanymi&quot;. Mimo to kursy na Real były 1,20.. Sugerując się sytuacją w tabeli niewiele można wywnioskować w lidze angielskiej, hiszpańskiej czy niemieckiej. Przy minimalnej stawce można spróbować pograć na Swansea. Ja po celowałem w BTS dzisiaj + do tego Fulham DNB w klasie niżej. Media angielskie bardziej interesują się ruchami transferowymi Liverpoolu niż dzisiejszym meczem. Jak informuje brytyjski dziennik &quot;Metro&quot;, Liverpool FC zamierza w najbliższym czasie złożyć ofertę za napastnika West Bromwich Albion, Saido Berahino. 21-letni napastnik miał już podjąć decyzję o zmianie pracodawcy podczas najbliższego okienka transferowego. Wykorzystać to zamierza drużyna z Merseyside, która na jego transfer planuje wyłożyć 23,5 miliona funtów. Wydaje się, że włodarze West Bromwich Albion zaakceptują tak wysoką ofertę, jeśli The Reds ostatecznie zdecydują się ją złożyć. Jakby tego było mało: jak informuje brytyjski dziennik &quot;Daily Express&quot;, Liverpool FC poważnie zastanawia się nad pozyskaniem pomocnika Manchesteru City, Jamesa Milnera. Ciekawe czy po nowym roku dojdzie do tych wzmocnień. Jeśli tak, może zobaczymy w końcu marsz The Reds w górę tabeli. Ale dzisiaj to sukcesów im nie wróżę...
Co przemawia za BTS?
Argumenty na szybko bo zaraz jadę do pracy.. Czysto statystycznie będzie, żeby nie było suchego typu.
Ano z gospodarzami trzeba grać do samego końca, przekonał się o tym Arseanl Londyn tracąc gola w &#39;97 minucie. Jeśli Swansea postąpi tak samo i cofnie się do tyłu grając na 0:0 przez całe spotkanie może okazać się to dla nich zgubne. Chcąc coś ugrać trzeba zagrać dzisiaj w otwarte karty i pójść na wymianę ciosów. 24 bramki stracone w 18 spotkaniach Liverpool to nie wynik godny do pozazdroszczenia. A Swansea strzela gola w każdym spotkaniu, licząc 8 ostatnich kolejek.. Nie wybiegając daleko w przeszłość 3 ostatnie bezpośrednie wyniki H2H to 2:1, 4:3, 2:2. Mnie takie argumenty dzisiaj przekonują..
Liverpool - Swansea
Typ: BTS
Kurs: 1.68

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
@Groven może jako moderator byś wniósł coś do dyskusji jak już podajesz typ ?
Bo ten Twój wpis się nadaje tylko do usunięcia bo nie na temat. Jak nie poprawisz i nie podasz jakichś sensownych argumentów to zostanie on skasowany.
A powyższe pokazuje jedynie jaką wiedzą (a raczej jej brakiem) dysponuje mod tego forum...

Otrzymane punkty reputacji: +30
johnq 309

johnq

Użytkownik
Liverpool - Swansea

Over 3,5 ŻK ⛔
+
Over 2,5 i BTTS ✅
-
Ako: 4,18 ⛔
Bet365

Ostatnie spotkanie PR w tym roku. Co do overa kartkowego zostało już sporo powiedziane. Mecz na pewno będzie zacięty, nikt nogi nie odstawi. Sędzia również myślę, że podtrzyma swoją linie i godnie zakończy rok przynajmniej z pokazaniem 4 kartek.

Liverpool grający u siebie oglądałem ostatnio z Arsenalem i muszę powiedzieć, że byłem pozytywnie zaskoczony. Cisnęli niesamowicie od samego początku. Sporo strzałów na bramkę, a wynik to tylko można powiedzieć szczęśliwy remis. Moim zdaniem spora zasługa w tym Wojtka stojącego pomiędzy słupkami bramki Arsenalu. Co ciekawe dziś również na przeciw The Reds stanie polski bramkarz. Jeśli chodzi o wynik raczej skłaniał bym się w stronę Liverpoolu ale jednak odpuszczam typowanie zwycięzcy. Spotkania pomiędzy tymi ekipami obfitowały w bramki i tak też przewiduję dziś. Obie ekipy strzelą bramkę to raczej jest pewne. A że czwarty remis z rzędu u siebie Liverpoolu byłby lekkim przegięciem to myślę, że któraś z drużyn strzeli o jedną bramkę więcej.​

Otrzymane punkty reputacji: +4
pyrus122 1,8K

pyrus122

Użytkownik
Liverpool - Swansea
Kto pierwszy 5 cornerów? / Liverpool / @ 1,57 / ✅ ✅ ✅ ✅
Ja w tym spotkaniu idę w stronę rożnych. Spodobał mi się typ w wyścigu rzutów rożnych. Kto pierwszy 5 cornerów? Liverpool @ 1,57.
Wiadomo kto jest faworytem w tym spotkaniu. Gospodarzę będą drużyną groźniejszą, częstsze ataki i wizyty pod bramką rywali co daje dużą ilość rzutów rożnych, może nie dużą ale na pewno większą od drużyny Łabędzi. Tym bardziej że Liverpool gra przed własną publicznością, a wygrana zapewni zrównanie się liczbą punktów ze Swansea, więc myślę że typ jest dobry.

Otrzymane punkty reputacji: +6
mlodywilc 569

mlodywilc

Użytkownik
Lucas Leiva otrzyma kartkę 3.0 / Shelvey otrzyma kartkę 3.0
Unibet

Wchodze płaską stawką na w/w Panów i bardzo sie zdziwię jeżeli dzisiaj nie bede na plus.
Shelveya juz opisał bobo. W sumie można powtórzyc to samo czyli gra przeciwko swojemu byłemu klubowi, intensywność łapania przez niego kartek oraz styl jego gry czyli nieodkładanie nogi oraz porywczy charatkter, który powoduje, że głupie dyskusje i faule sa u niego na porzątku dziennym.
Co do Lucasa to przed sezonem był na wylocie, miał nie dostawac od Rodgersa szans na grę, ale nagle stał sie podstawowym zawodnikiem The Reds.Kto zna lige angielską ten wie jaki to jest zawodnik. Kartki łapac lubi i umie, gra w srodku pola i nigdy nie odstawia nogi, przerwać dobrze zapowiadającą sie kontre rywala to jedno z jego ulubionych zajeć, a takze bardzo czesto ostro atakuje rywala próbując mu odebrac piłkę nagłym doskokiem. Czesto jak rywal ucieknie cwier sekundy szybciej niz atak Lucasa to juz smierdzi kartką, bo sedziowie czesto takie faule uwazają za nierozwazne to równa sie kartce. Lucas w tym sezonie tylko 3 kartki w tym tylko 2 w Anglii, a jedna w Europie. Czyli teraz kara za kartki czeka go dopiero jak do kwietnia złapie jeszcze 8 kartoników, takze narazie o zadne zawieszenia sie bac nie musi.
Tak jak pisałem wyzej gram płaską stawką na obydwu zawodników i mam nadzieje, ze przynajmniej jeden da mi dzisiaj zarobic.

jacio 456

jacio

Użytkownik
Liverpool - Swansea

Gra The Reds nadal pozostawia wiele do życzenia. Widać progres po wprowadzeniu nowego ustawienia 3-4-3, jednak nadal obecnemu Liverpoolowi brakuje sporo do tego z poprzedniego sezonu. Co do spotkania z Arsenalem, myślę, że większe szczęście mieli Kanonierzy, którym udało się zremisować mecz, w którym byli po prostu drużyną gorszą. Mimo przewagi Liverpool ledwo wywalczył punkt, co obrazuje ich niemoc. Dzięki nowemu ustawieniu udało się zdobyć przewagę w środku pola, ale nadal sporym problemem jest wykończenie akcji. Do tego dochodzą głupie błędy w obronie, a także obsadzenie bramki. Kontuzja Jonesa w pierwszej chwili mogła ucieszyć fanów The Reds, bo ten bramkarz puszczał wszystko co mógł. Jednak powrót do bramki Mignoleta wcale nie napawa optymizmem. Czyste konto w meczu z Burnley nie miało przełożenia na dobrą postawę belgijskiego golkipera, który miał problem z wybiciem piłki od bramki. Ogólnie spotkanie w Burnley pokazało, że na odmianę Liverpoolu będziemy musieli jeszcze trochę poczekać. Czy będzie to mecz ze Swansea? Wątpię. Jeśli Rodgera znowu wyjdzie tym samym ustawieniem gracze Swansea będą już na to przygotowani. Przewiduje tu kolejne męczarnie Liverpoolu. Najwłaściwszym rozwiązaniem jest tutaj handicap azjatycki +1.5 w stronę gości, kurs w okolicach 1.45 do wzięcia. Rozsądnym wydaje się też być gol dla Łabędzi. Jak na razie w tym sezonie Swansea średnio zdobywa jedną bramkę na mecz wyjazdowy w lidze. Przy postawie bramkarza i obrony Liverpoolu o gola może nie być ciężko, aczkolwiek w moim odczuciu ciężko przewidzieć jaki ten mecz będzie miał scenariusz. Ja raczej celowałbym w podobny mecz do tych które LFC rozegrał na Anfield z Sunderlandem, Stoke, czy Hull. Myślę, że Rodgers ustawi zespół bardziej z nastawieniem defensywnym. Liverpool będzie dyktował warunki, ciężko będzie im się przebić, ale pamiętajmy o tym, że cały czas mają w swoich szeragach takich piłkarzy jak Gerrard czy Sterling, którzy w pojedynkę potrafią w skuteczny sposób ukłuć rywala. A jeżeli tak się stanie Swansea straci szansę na grę z kontry. Dlatego leciutko spróbuje zatypować wynik na bet365, gdzie jest oferowany zakład bez ryzyka na live, jeżeli postawi się na ten mecz.

Mój typ:
1-0 @ 8.50

sportingbet_pl 216

sportingbet_pl

Użytkownik
Liverpool - Swansea
- Liverpool zaczął łapać punkty. Najpierw wymęczony remis z Kanonierami, a w ostatnim piątek pokonali Burnley 1:0. Niemniej mecz z beniaminkiem nie należał do łatwych.
- W szeregach gospodarzy wciąż panuje nieład, co często kończy się sporą utratą bramek, jak i słabymi wynikami. Pod nieobecność Sturridge&#39;a liderem jest młodziutki Sterling, który i dzisiaj będzie główną postacią w The Reds.
- Swansea to natomiast całkiem solidny kolektyw. Grają bardzo solidnie w defensywie, szczególnie cieszy postawa Fabiańskiego, co procentuje w wynikach. Ostatnie mecze to dwa zwycięstwa po 1:0 (z Aston Villą i Hull).
- Rewelacyjnie grają Sigurdsson oraz Bony. Ci dwaj kopacze robią różnicę w drużynie Łabędzi.
- Liverpool w ostatnich sezonach co prawda wygrywa większość spotkań przeciwko dzisiejszym rywalom. Niemniej to w tym sezonie lepiej wygląda były zespół Brendana Rodgersa i goście mogą namieszać na Anfield.
Patrząc na te fakty nasuwa się kilka zakładów. Niby logicznym jest granie na poniżej 2.5 gola w tym meczu, ale jednak pójdziemy w nieco innym kierunku. Szczególnie ze względu na dziurawą obronę gospodarzy i solidną grę w ofensywie Swansea:
Obie drużyny strzelą gola, 1.75 Sportingbet ✅
Bony zdobywcą gola, 2.90 Sportingbet ⛔

Mistrzowska Promocja w Sportingbet: 2 bonusy przy pierwszej wpłacie! 100PLN + 400PLN

Otrzymane punkty reputacji: +18
fencyn 584

fencyn

Użytkownik
Liverpool - Swansea
Kartki przy tym Panu Andre Marriner jak najbardziej są do gry dodatkowo linia jest niska (3,5) ja jednak dziś zaproponuję zagrać kartkę na zawodnika Neila Taylora piłkarza &quot;Łabędzi&quot;. W niemal każdym meczu gra bardzo agresywnie gdzie niekiedy gre zatrzymuje kartką za ostry faul, i w dzisiejszym meczu przeciwko The Reds jest duża szansa iż także ją ujrzy.
Statystyki zawodnika http://www.soccerbase.com/players/player.sd?player_id=47172

Żółta Kartka: Neil Taylor kurs 3,75 betsafe 1/10

Otrzymane punkty reputacji: +12
kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
vs

Liverpool FC - Swansea City​

Ostatnie spotkanie Premier League w tym roku kończące pierwszą rundę sezonu. Na Anfield Road miejscowi The Reds zmierzą się z Łabędziami. Obie ekipy mierzył się już w tym roku. Był to pojedynek a ramach Capital One Cup. Ów mecz wygrali gospodarze po dramatycznej końcówce i bramce Dejana Lovrena w 95&#39;. Piłkarze z Liberty Stadium grali od 92&#39; w dziesięciu po czerwonej kartce Fernandeza. Ale tamto spotkanie to już historia. Teraz czas na ligę. The Reds w ostatnim czasie spisują się lepiej niż na początku sezonu, ale jeszcze nie to do czego nas przyzwyczaili w poprzednim. W 9 kolejnych meczach przegrali jedynie raz na Old Trafford. Reszta to 4 wygrane oraz 4 remisy. Swansea z kolei ostatnie dwa spotkania to dwa zwycięstwa stosunkiem 1:0 z The Villans i Tygrysami. Pojedynki między tymi drużynami w poprzednich rozgrywkach był bardzo emocjonujące. Na Anfield Road po dramatycznych bojach wygrali podopieczni Brendana Rodgersa pokonali Łabędzie w wyniku 4:3, w Walii był remis 2:2. Gary Monk w dzisiejszy deszczowy wieczór zagra bez swojego najlepszego skrzydłowego w tym sezonie, Jeffersona Montero. Ekwadorczyk potrafi wkręcić niejednego obrońcę w murawę i celnie dośrodkować na głowę Gomisa czy też Bony&#39;ego. Iworyjczyk w tym sezonie strzela sporo bramek, jednak jest bardzo nieskuteczny. Jego koledzy stwarzają mu mnóstwo okazji i osiem bramek to przy tym słaby dorobek. Jego podporą jest Gylfi Sigurðsson. Islandczyk dobrze bije rzuty wolne i rożne, strzelił kilka pięknych goli w tym roku oraz także zanotował już 8 asyst w Premier League . Daleko nie trzeba patrzeć, bo to on zapewnił zwycięstwo Łabędziom w starciu z Aston Villą. Swoje pięć minut ma także Łukasz Fabiański. Polak broni fenomenalnie i na pewno nie żałuje. odejścia z Arsenal, ba, on na pewno żałuje, że zrobił to tak późno. Był goalkeeper Legii Warszawa w tym sezonie nieraz ratował punkty walijskiej drużynie. Czas przyjrzeć się Liverpoolczykom. Brendan Rodgers po poprzednim sezonie miał lepszy % wygranych niż Benitez w swoim pobycie na Anfield. Po kiepskiej pierwszej połowie tegorocznych rozgrywek spadł już w tej klasyfikacji za Hiszpana. The Reds w tym sezonie nie zachwyca. Grają bez napastnika. Wystarczy tylko spojrzeć na statystykę wygranych ekipy z czerwonej części Merseyside, kiedy w składzie jest Balotelli. Kiedy Włoch wychodzi w pierwszym składzie to Liverpool wygrywa jedynie 22% spotkań. O wiele lepszą średnią ma Rickie Lambert, bo aż 60%. Jeszcze tak w ramach ciekawostki, najlepszym piłkarzem w tej klasyfikacji jest Enrique, który lideruje w tych statystykach z dorobkiem 100%. Dwa mecze, dwie wygrane. Obok pozycji napastnika w ekipie The Red najgorzej wygląda obsada bramki. W poprzednim sezonie Mignolet rozgrywał fantastyczne zawody, już w pierwszym swoim spotkaniu w nowych barwach obronił rzut karny. Wszystkie 38 spotkań zagrał na bardzo dobrej skuteczności obron, z tego co pamiętam to lepszy był tylko Hart. W tym to jednak zupełnie inna historia. Belg popełnia multum prostych błędów, wypluwa łatwe piłki, nie ma czucia kiedy wyjść na przedpole, ma o wiele słabszy refleks. Rodgers ostatnio próbował z Jonesem, ale ten też spisywał się kiepsko. Dodatkowo zszedł w pierwszej połowie z boiska w meczu z Burnley z powodu urazu i nie wiadomo czy będzie gotowy na dzisiejsze starcie z Łabędziami. Brendad Rodgers nie będzie mógł także skorzystać z usług Allena, Johnsona, Flanagana, Sturridge&#39;a oraz prawdopodobnie Lovrena. Reasumując, jeżeli Liverpool chce dzisiaj odnieść zwycięstwo to będzie musiał zagrać z głową, liczyć na błysk geniuszu Coutinho oraz Sterlinga, bo na Markovica nie ma co polegać. W ataku powinien zagrać Lambert, aczkolwiek kto wie, czy Brandy nie wystawi znowu na szpicy Raheema. Bramkę powinni spokojnie strzelić. W tym sezonie tylko dwukrotnie nie dokonali tego osiągnięcia. Były to mecze z Hull i Sunderlandem. Patrząc na osiągnięcia Łabędzi w delegacji taki scenariusz nie powinien mieć dzisiaj miejsca. Swansea z kolei tak jak wspomniałem mają mocną ofensywę. Bony, Gylfi, Dyer czy też Ratlydż nie raz powinni zagrozić bramce The Reds i mając na uwadze poziom obrony drużyny z Merseyside to nie powinni mieć problemu ze zdobyczą bramkową. Oni również tylko dwukrotnie nie pokonali bramkarzy rywali w meczach wyjazdowych. Ten mecz ma także inny smaczek. Na Anfiels Road po raz trzeci wraca Jonjo Shelvey. 22-letni Anglik już dwa razy w trzech spotkaniach z Liverpoolem strzelał bramki. Kto wie, może dziś znowu negatywnie zaskoczy swoich byłych fanów. Jego bramkę będę atakował na freebetowym live.
Moja propozycja:
BTS @ 1.84 Betsafe/Betsson ✅✅
+ lekko
BTS w obu połowach @ 13 Ónibet ⛔ szkoda, jednej bramki Łabędzi brakło.

Jonjo Shelvey stanie przed szansą 3 gola przeciwko swoim byłym kolegom...

Otrzymane punkty reputacji: +32
korczus 189

korczus

Użytkownik
Wczoraj do szczęścia zabrakło wygranej QPR ;/
Liverpool - Swansea
Jak dla mnie to chyba najpewniej będzie zagrać remis do przerwy, czuję, że ten mecz zakończy się remisem ale pewniej będzie chyba X po 45 minutach.
To będzie zacięty pojedynek a patrząc na HT/FT obu drużyn to często do przerwy remisowali, dopiero w drugiej połowie rozstrzygały się mecze.
Ewentualnie BTS ale ja jednak spróbuję 1 połowa X.

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Liverpool - Swansea
Patrząc na karierę Bonyego w zespole Swansea nasuwa mi się taka myśl. Jego poprzedni klub to Vitesse Arnhem. Widać że o ile w Holandii był gwiazdą, tak w Anglii prezentuje się przeciętnie. Wymagania Premiership stawia o wiele wyższe niż Eredivisie, więc taki stan rzeczy mnie nie dziwi. Jestem ciekaw jego postawy w dzisiejszym, bądz co bądz prestiżowym meczu. Przedmówcy słusznie napisali że Liverpool jest pod formą. Swansea traci ze swej mocy 30 % kiedy gra na wyjeździe i niedawne zwycięstwo nad Hull, niczego tu nie zmienia. Zauważyłem sporą ilośc typów na Swansea oraz na remis. Kursy przez cały dzień rosły delikatnie na Liverpool a ja lubię grać na wzrosty...
Liverpool kurs 1,85 Superoferta STS
a dla odważnych za mniejszą stawkę Liverpool - 1 kurs 2,90 STS
wynik 4:1

Jeżeli analiza się przydała kliknij &quot;dzięki &quot;

Otrzymane punkty reputacji: +1
flpman 292

flpman

Użytkownik
Jak dla mnie dwa typy, które po prostu trzeba zagrać po takich kursach:
Liverpool - Swansea
over 3.5 kartki 1.9 Bet365 ⛔
Liverpool over 1.5 kartki 2.1 Bet365
⛔
... Panie Marriner - piłka nożna to nie boks ;)
Po pierwsze w składach tacy goście jak Lucas, Manquillo, Skrtel, Moreno, Sterling, Taylor, Shelvey, Williams... To gracze oprócz nieobecnych w pierwszym składzie Gerrarda, Balotellego i Ki którzy najczęściej łapią kartki w swoich drużynach. Do tego jeden z moich ulubionych sędziów od kartek - Marriner, któremu zdarzają się mecze gdzie sypie kartkami w sytuacjach gdzie niekoniecznie musi, w 5 ostatnich meczach Liverpoolu które sędziował pokrył obie linie, meczu Swansea dawno nie sędziował to nie sprawdziłem, ostatni mecz między oboma zespołami to 4 żółte i 1 czerwona kartka, do tego banał w postaci, że Liverpool po prostu potrzebuje punktów, zwłaszcza po trzech kolejnych remisach na Anfield, a Łabędzie wygodnym i łatwym rywalem nie są... W ogóle to skład Liverpoolu dzisiaj wygląda dosyć eksperymentalnie, mogą być nieporozumienia i nerwy wśród mniej grających...

bo86bo 15,1K

bo86bo

Użytkownik
Ja oczywiście biorę free bet od Bet365 i wykombinowałem coś takiego gram jako zakład przed meczowy:
Kartka do 34 minuty
1.83
Bet365
Tak jak wspomniał FLPman, Liverpool mega eksperyment... bez Gerrarda w jakimś dziwnym ustawieniu z ofensywnie ustawionym Moreno i Manquillo, z tyłu Can i Skrtel? W środku Henderson i Lucas... kartki muszą być. Swansea też nie ma Aniołków w składzie sam włożyłem 40zł na kartkę dla Shelveya i 10zł dla Neila Taylora, który dał chociażby zarobić w potyczce przeciwko Chelsea. Na live postawię na over kartkowy, mam nadzieję,że dziś nie stracę...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom