Jeśli chodzi o piątkowe spotkania to nic mnie nie zaskoczyło, wszystko zgodnie z planem. Teraz moje przemyślenia na temat sobotnich spotkań
Jagiellonia Białystok - Cracovia Kraków
W tym meczu zmierzą się drużyny środka tabeli, Jaga przed tą rundą została osłabiona, odeszło kilku ważnych piłkarzy, zaś Cracovia chyba silniejsza na pewno skład lepszy od tego z rundy jesiennej. Jaga grała w Łodzi z ŁKS i zremisowała 0:0 w pierwszej połowie grała słabo w drugiej znacznie lepiej i mogła się pokusic o wygraną. Cracovia zaledwie zremisowała na własnym stadionie z Polonią Bytom 1:1 gol dla Craxy autorstwa Owczarka który zdobył gola samobójczego. Jagiellonia u siebie jest znacznie lepszym zespołem jeśli porównac to z wyjazdami z Jagą są kibice którzy pomagają dopingiem, na własnym stadionie przegrali tylko jeden mecz ( na początku sezonu) 4 zremisowali i 4 wygrali, Cracovia na wyjazdach spisuję się tragicznie 1 wygrana i aż 7 porażek, zespół trenera Majewskiego na wyjazdach zdobył tylko dwie bramki. Jeśli chodzi o mecz na stadionie przy ulicy Kałuży to Cracovia po golach Kłusa i Moskały wygrała 2:0. W tym meczu "czuję" undera który jest bardzo realny
Mój Typ: Under 2,5 @
1,55 @
7/10
Legia Warszawa - ŁKS Łódź Na Łazienkowskiej Legia podejmowac będzie Łódzki KS. Faworytem są oczywiście gospodarze którzy w tabeli są na drugim miejscu podobnie jak ŁKS tylko goście sa drudzy ale...od końca. W ŁKS-ie dzieją się cuda, w poprzedni weekend czterech piłkarzy brało udział w bójce w kasynie, Klatt rozwiązał kontrakt zaś Arifovic pojechał na testy na Ukrainę i do tej pory w Łodzi się nie pojawił, podano informację że Mila został wypożyczony na pół roku, 3 godziny później że jednak do transferu nie doszło by za kolejne dwie godziny poinformowac że Mila będzie grał w łódzkim klubie. Szczerze mówiąc szkoda mi trenera Jabłońskiego który na pewno chce coś zrobic ale z tymi ludźmi ci są w ŁKS-ie będzie bardzo ciężko co chwila jakieś problemy, podpisano kontrakty z trzema brazylijczykami o których Kłos mówi że oni nie nadają się do gry. W Warszawie znacznie spokojniej silna, wyrównana kadra praktycznie żadnych problemów. Legia będzie chciała się zrewanżowac za porażkę w Grodzisku i tylko zwycięstwo wchodzi w grę w sobotnim pojedynku, nieoficjalnie mówi się że jeśli ŁKS przegra to trener Jabłoński zostanie zwolniony. ŁKS jest w totalnej rozsypce jedyna formacją na którą można liczyc to obrona bo są w niej Adamski i Kłos byli reprezentanci naszego kraju, pomoc średnia a ataku w ogóle nie ma, obrona zawsze była solidna w obronie i również jest tak w tym sezonie tylko 8 straconych goli i to najlepszy wynik ze wszystkich drużyn w lidze, dopowiem że ŁKS też wygrał jedną klasyfikację zespół który strzelił najmniej goli tylko 8. Moim zdaniem w tym meczu Legia wygra i nie straci gola, bo dla ŁKS-u nie ma kto go strzelic
Mój Typ: ŁKS nie strzeli gola @
1,65 @
8/10
GKS Bełchatów - Groclin Grodzisk Wlkp.
W Bełchatowie tamtejszy GKS który zajmuje obecnie 7 miejsce w tabeli podejmowac będzie 4 drużynę w lidze Groclin. Bełchatów po zdobyciu wicemistrzostwa obniżył loty i nie ma się czemu dziwic w tamtym sezonie wszystkich zaskoczyli a teraz już nie są tak anonimowi jak w poprzednim sezonie. Groclin to bardzo solidna
polska drużyna ale ostatnio bez jakiejś iskry. Bełchatów przegrał w Lubinie z Zagłębiem 0:1 ale to bełchatowianie wydawali się zespołem lepszym. Groclin grał u siebie z Legią i zasłużenie wygrał 1:0 a zwycięską bramkę strzelił Rocki. Bełchatów wydaje mi się poukładany w tyłach podobnie jak Groclin obie drużyny mają w swoich formacjach obronnych piłkarzy którzy kierują tam grą, w Bełchatowie to Pietrasiak zaś w zespole z Grodziska Mynar. W Bełchatowie nie zagra napastnik Nowak a to duża strata. W tym meczu typuje wynik z małą ilością goli bo obie drużyny przede wszystkim nie będą chciały tego meczu przegrac spokojnie ustawią się od tyłu i będą wyczekiwac na swoją szanse. Boję się troche... Lenczyka który lubi kręcic ze składem i żeby czasem 5 18-latków na posłał do boju ???? to oczywiście żart.
Mój Typ: : Under 2,5 @ 1,65 @ 5/10
Jeśli chodzi o dwa pozostałe mecze to za pewno nie grałbym
Wisły po kursie 1,20 po to nie ma sensu tym bardziej że kibicuje Widzewowi i wierzę w ten młody zespół, krakowianie w meczu z Koroną nic ciekawego nie pokazali a przypominam że
Widzew będzie grał w znacznie silniejszym składzie niż w meczu z Odrą. Wraca bowiem Broź, kapitan zespołu Masłowski i prawdopodnie Ukah u którego po kontuzji nie ma już śladu, do obrony powinnen zostac przesunięty Lisowski i wtedy obrona wygląda dobrze, dla mnie
no bet
Mecz w Wodzisławiu może się różnie potoczyc więcej szans na wygraną mają goście i dlatego w tym meczu skłaniałbym się ku typowi
x2