Dyscyplina: Piłka nożna/1. Bundesliga
Godzina: 15:30
Spotkanie: Borussia Dortmund vs SC Freiburg
Typ: Sebastien Haller strzeli gola + BTTS
Kurs: 3.23 ✅️
Bukmacher: BETFAN
Analiza:
Gospodarze zaskoczyli swoją postawą w Leverkusen. Już nie chodzi o samo zwycięstwo, ponieważ BVB powinno takie spotkania, jak to z Bayerem wygrywać, aby liczyć się w walce o mistrzostwo.
Bardziej chodzi mi o zachowanie czystego konta. Borussii bardzo rzadko udaje się zagrać na 0 z tyłu i jednym z głównych bohaterów niedzielnej potyczki był bramkarz Gregor Kobel. Jasne, przeciwnicy również marnowali wiele sytuacji, ale szwajcarski goalie zawsze był na posterunku. Dobrymi wiadomościami jest powrót do regularnej gry dwóch zawodników.
Sebastien Haller oraz Marco Reus będą kluczowi w ofensywie, aby przechylić szalę 3 punktów na swoją stronę. Dzisiaj należy się spodziewać ich występów od pierwszej minuty i ciekawy jestem, co pokażą na tle Freiburga.
Goście odbili sobie niedawne niepowodzenie z Wolfsburgiem, remisując z Eintrachtem Frankfurt oraz wygrywając z Augsburgiem.
Najlepszy strzelec przyjezdnych Vincenzo Grifo wyleczył kontuzję i Włoch zapewne będzie w Dortmundzie wystawiony od pierwszych minut. Czy ekipa prowadzona przez Christiana Streicha pokusi się o oczka na Signal Iduna Park?
Jest na to szansa, ponieważ Freiburg to niewygodny zespół, który ma swoje argumenty, przede wszystkim przy stałych fragmentach gry. Czy ta groźna broń zostanie użyta przeciwko BVB?
Czy Gregol Kobel ponownie zagra na 0 z tyłu? Jestem zdania, że nie. Limit szczęścia musi się wyczerpać i uważam, że Freiburg swoimi groźnymi stałymi fragmentami gry pokusi się o równą walkę z faworytem. Stawiam więc na klasyczny wynik BTTS. Przyjezdni do tej pory w każdym starciu tego roku tracili przynajmniej jedną bramkę, BVB udała się ta sztuka w ostatnią niedzielę. Po obu stronach barykady mamy takich ofensywnych piłkarzy jak
Marco Reus, Sebastien Hallen, Vincenzo Grifo, czy też Michael Gregoritsch, którzy potrafią strzelać gole. Spodziewam się piłkarskiej uczty na Signal Iduna Park.
4 ostanie bezpośrednie starcia tych klubów kończyły się klasycznym BTTSem. Oby teraz był podobnie. Dokładam do tego gola Hallera, który poszuka swojego pierwszego trafienia w Bundeslidze w nowych barwach.