No i po przerwie wraca
Serie A. Mi w oczy rzuciło się jak na razie jedno zdarzenie, a mianowicie gol w obu połowach dla Lazio. Kurs naprawdę kusi, a przeciwnik jednak nijaki - może i zaaplikowali Juventusowi te dwa gole, ale kto wie jak one padły, ten na pewno nie powie, że były one z dobrej gry dzisiejszych gości.. Dwa przypadki jak dla mnie, a Stara Dama przewyższała cały mecz. Co do Lazio, to przed świętami wygrali mecz przeciwko Interowi, w którym strzelili gola w obu połowach, a wcześniej na własnym obiekcie pokonali Udinese w Pucharze, gdzie wygrali dopiero w końcówce spotkania i awansowali dalej. Lazio potrzebuje punktów, aby gonić miejsca dające możliwość udziału w europejskich rozgrywkach. Takie mecze jak dzisiaj po prostu muszą wygrywać, a argumenty kolegi wyżej, że Carpi to ambitna drużyna w żaden sposób do mnie nie przemawiają, bo oni po prostu są za słabi na
Serie A, natomiast za silni na
Serie B, którą mocno zdominowali w ubiegłym sezonie. Goście mają dziurawą obronę, świadczą o tym statystyki - podczas 17 meczy stracili już 33 bramki, natomiast w meczach wyjazdowych 22 w 8 meczach. Gospodarze u siebie strzelili w tym sezonie 14 bramek w 8 meczach, a w pozostałych - wyjazdowych tylko 6, a więc widać, gdzie ofensywa czuje się najlepiej. Dzisiaj widzę pewne i łatwe zwycięstwo gospodarzy, o ile myślą, a wg mnie to na pewno myślą o wyższej lokacje na koniec sezonu.
Lazio strzeli gola w obu połowach spotkania @2,34 Fortuna
Juventus - stracił w ostatniej kolejce 2 gole, o których pisałem wyżej, nie będę powtarzał tego samego, ale dodam coś innego. Jak dla mnie tutaj powinna być pewna i wysoka wygrana gospodarzy. Ta kolejka
Serie A, to dla mnie spora ilość goli, a przynajmniej mam taką nadzieję, że zobaczymy w niej tych bramek dużo. Dlatego tutaj też proponuje zagrać Juventus na gole, bo kurs naprawdę kusi, a Verona.. No cóż - jest to typowa czerwona latarnia
Serie A, a jej obrona - szkoda gadać. Stara Dama strzeliła do tej pory 28 goli w 17 meczach, z czego u siebie podczas 8 meczy 13 bramek, co nie jest może jakimś super wyczynem, ale dzisiaj można trochę podbić tą statystykę. Ofensywa gospodarzy jest piekielnie mocna jak na realia włoskiej
ekstraklasy, więc mam nadzieję, że dzisiaj to pokażą w starciu ze słabiutką ostatnią drużyną ligi, która jeszcze nie wygrała ani jednego meczu w tym sezonie ligowym. Kursy jakie oferują buki w stronę bramek mnie zadowalają, więc pobieram to samo w stronę Juve co i Lazio.
Juventus strzeli gola w obu połowach @1,81 Fortuna
Sassuolo podejmuje dzisiaj na własnym obiekcie beniaminka - Frosinone, które w meczach wyjazdowych jest dosłownie czerwoną latarnią - 0 wygranych, 1 remis oraz 7 przegranych, a do tego nie umieją strzelać bramek, ale tracić za to umieją doskonale - 3 strzelone, oraz 19 straconych. Gospodarze radzą sobie fajnie w tym sezonie, aktualnie zajmują 7. miejsce w tabeli
Serie A, i tracą tylko 5 punktów do Romy, która zajmuje ostatnie miejsce premiowane play off'ami
LE. Myślę, że to miejsce to realny cel dla zespołu Sassuolo i jeżeli będą nadal grać tak solidnie jak do tej pory, to powinni to osiągnąć. Na własnym obiekcie nie przegrali do tej pory żadnego meczu, a oprócz nich taką statystyką może pochwalić się tylko Napoli. Strzelili w 7 meczach 10 bramek, co nie jest jakimś super wynikiem, ale na rozkładzie mieli tym najmocniejszych w lidze - Napoli (2:1), Lazio (2:1), Juventus (1:0), Fiorentina (1:1), dodam, że w tych dwóch pierwszych pojedynkach strzelali w obu połowach gola, natomiast w kolejnych dwóch trafiali do siatki już w 1. połowie. Kurs na bramki gospodarzy wysoki i ja go pobieram z pełną świadomością.
Sassuolo strzeli gola w obu połowach @2,35 Fortuna