Arsenal vs Ipswich
21:15
Typ: Arsenal wygra + wykona over 5,5 rzutów rożnych
Kurs: 1,60
Superbet
Mecz w którym faworyt jest jeden i nie powinien sprawić zawodu swoim kibicom, a więc spokojnie powinien wygrać ten mecz. Co prawda w ostatnim ligowym meczu z Evertonem na swoim stadionie Arsenal stracił punkty, ale tutaj nie powinno się to przytrafić. Chociażby właśnie z powodu ostatniego remisu z Evertonem. Teraz będę chcieli się odkuć, a kiedy przyjeżdża beniaminek, który broni się przed spadkiem, jest na to doskonała okazja. Ipswich na wyjazdach przegrali tylko 4 mecze z 8, ale mimo wszystko Arsenal to dla nich za wysokie progi. Trudno powiedzieć jednak czy można spodziewać się wymęczonego 1:0, czy też wygranej w okolicach 5:1, czy też 4:1. Dlatego zadowolę się dzisiaj samym zwycięstwem, bez zabawy w handicapy lub strzelanie więcej niż jednego gola. Do tego jednak dołożę rzuty rożne, których Arsenal na swoim stadionie nabija dużo. Dotychczas rozegrali 8 domowych meczów i ich wyniki wyglądają następująco: 8, 3,17,13,1,8,13,8. Mecz w których nie udało się przebić over 5,5 cornera to mecz z Brighton, kiedy grali w 10, a także mecz z Liverpoolem, więc to można zaakceptować. Z drużynami będącymi w sąsiedztwie Ipswich, czyli Wolves, Leicester, Southampton to 8,17 i 13. Średnia "oddanych" cornerów przez dzisiejszych gości w meczach wyjazdowych to 7,125, ale bardzo tę statystykę zaniża mecz z Sothampton, które nabiło tylko 2 cornery.
O ile Arsenal szybko nie wbije bramki i nie poprawi drugą, o tyle o cornery będę spokojny i mogą zamknąć to może nawet do przerwy.
Brighton vs Brentford
20:30
Typ: Brighton over 3,5 cornera + obie drużyny over 0,5 kartki
Kurs: 1,55
Superbet
Wiele osób pewnie tutaj idzie w czystą jedynkę, ale ja nie do końca ufam Brighton i odpuszczam typowanie wyniku. Wziąłem za to pod lupę cornery gospodarzy i te w meczach domowych wyglądają solidnie, a nawet dobrze. Odpowiednio: 4,9,9,4,9,0,7,8 czyli linia pokryta w 7 meczach, a jedynym w którym się nie udało to mecz z City, a więc zrozumiał, bo to Manchester dążył do strzelenia gola i Brighton miało mało okazji do rogów. Jeśli spojrzymy na Brentford na wyjazdach, ich wyniki są bardzo słabe i to Brighton powinno być dzisiaj stroną dominującą, a na pewno nie tą, która się zepchnąć do obrony na długie fragmenty meczu. Patrząc na cornery gości, na wyjazdach pozwalają przeciwnikom na naprawdę dużo. W każdym meczu ich przeciwnik osiągał over 7,5 cornera, to mnie naprawdę bardzo zaskoczyło. Ja wybieram linię dwa razy mniejszą, dlatego powinna zostać ona spokojnie pokryta.
Co do kartek, w każdym domowym meczu Brighton dostawali oni kartkę, ale i ich przeciwnik także. Wyjazdy Brentord to także mecze ze sporą ilością kartek, a przypadek, że nie dostali kartki zdarzyło się tylko raz, podobnie jak ich przeciwnik, a było to w meczu z Evertonem, gdzie sędzia nie pokazał żadnego kartonika. Dzisiaj spodziewam się niełatwej przeprawy dla żadnej z drużyn, dlatego liczę na sporo walki, a co za tym idzie, po kartoniku dla obu stron.