Bournemouth - Cristal Palace
Typ: Powyżej 2.5 gola
@1.73
Superbet
Jest coś takiego magicznego w tym dniu 26 grudnia, że angielscy piłkarze nie spią i rozgrywają kolejkę w ramach tak zwanego Boxing Day. I pewnie nie byłoby w tym nic specjalnie nadzwyczajnego, gdyby nie fakt, że Boxing Day charakteryzuje się pewną, bardzo często sprawdzającą się zależnością - otóż tego dnia drużyny rozgrywają tak zwany wesoły futbol i mecze są obfite w bramki. Trudno powiedzieć, czy jest to kwestia słabiej broniących bramkarzy, którzy najedzeni świątecznym łakociami po prostu wolniej rzucają się do obrony piłek, czy też po prostu magiczna atmosfera sprawia, że gra się inaczej, to jednak w ostatnich latach obserwuję tę zależność i w żadnym stopniu mnie ona nie rozczarowuje. Wybrałem spotkanie spośród
Premier League, na które najwyżej wypłacany jest kurs na over 2.5 gola. Padło na konfrontację Bournemouth z Crystal Palace. Wyjątkowo pozwolę sobie nie motywować mojego typu statystykani, tylko zwyczajnie uważam, że z uwagi na Boxing Day w większości spotkań padnie ten over, a więc liczę, że jednym z nich będzie właśnie ten mecz.