>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

18. kolejka LOTTO Ekstraklasy (2.12-5.12.2016)

Status
Zamknięty.
R 4,1K

robson1416

Forum VIP
paweltkwm 55

paweltkwm

Użytkownik
Wisła Kraków - Lechia Gdańsk (BTS) @1.69 bet365

19 bramek w 3 ostatnich meczach obu ekip a nie sorry TYLKO WISŁY. W ostatnich 3 meczach obu ekip aż 27 bramek co daje średnią 4.5 na mecz WOW. W sobote zobaczymy głównego pretendenta do 2 miejsca w lidze z odradzającą się Wisłą, przynajmniej sportowo... . Gospodarzy w środe czeka bardzo ciężki mecz z ostatnio rewelacyjnie spisującym się Lechem. Spotkanie w Poznaniu zakończyło się 1:1, po bramce Poznaniaków ze spalonego. Nie daj Boże w środowy wieczór możemy zobaczyć piłkarzy 30 minut dłużej na boisku, co na pewno wpłynie negatywnie na motoryke piłkarzy z Krakowa. Piłkarze w wywiadach mówili, że przed przerwą sił zaczyna już brakować. Jeżeli nałożymy na siebie te 2 fakty wyjdzie na to, że NA PEWNO zobaczymy motorycznie osłabionych Wiślaków a główną i w sumie jedyną, zabójczą bronią jaką dysponuje Wisła jest lewa flanka (Małecki, Sadlok), ta dwójka robi robote, widzieliśmy co stało się w Szczecinie podczas ich abstencji. Pomimo to uważam, że przed własną publicznością piłkarze w bordowych trykotach zdołają strzelić gola Lechii, która czyste konto zachowała dotychczas w 4 meczach. Defensywa klubu z Miasta Kraka to PORAŻKA (2 najgorsza w lidze. Myślę, że klub pod wodzą Piotra Nowaka NA PEWNO zdobędzie bramkę, tym bardziej umacniam się w tym przekonaniu patrząc na to jakimi znakomicie technicznie ułożonymi zawodnikami dysponuje Lechia, każdy korner, wolny będzie powodował przyspieszone bicie serca wśród piłkarzy i kibiców Białej Gwiazdy.
Aaaa w sumie nie wiem po co to pisze, pewnie będzie 0:0 jak na Lotto Ekstraklase przystało xD:razz:

maarcin14 1,2M

maarcin14

Użytkownik
Jagiellonia - Lech Poznan ( FT 2 )
W najbliższej kolejce naszej Ekstraklasy ciekawie zapowiada się spotkanie drużyn zajmujących odpowiednio 2 i 5 miejsce . Mimo, iż Jagiellonia jest gospodarzem to faworytem tego spotkania wydają się być goście i na nich stawiam swój typ. Jagiellonia po 17 kolejkach uzbierała 33 punkty , mają 3 punkty straty do lidera z Gdańska . Zdobyli 30 bramek tracąc ich 15 . W ostatnich 5 meczach u siebie zdobyli 7 pkt na 15 możliwych , czyli jest to przeciętny wynik . Dodatkowo 2 tygodnie temu spotkali się u siebie z innym kandydatem do wygrania Ligi i obecnym Mistrzem Polski - Legią , i przegrali zdecydowanie 4:1 . Ten mecz pokazał że Jagielonii jeszze coś brakuje by rządzić w Lidze . Lech natomiast jest w gazie . Ma serię 5 wygranych z rzędu licząc wczorajszy Puchar z Wisłą , zdobyli w nich 17 bramek , tracąc tylko 2 w Krakowie . Myślę że w tym meczu Lech podtrzyma swoją formę i będzie się piął w górę tabeli .

maarcin14 1,2M

maarcin14

Użytkownik
Cracovia - Leczna ( FT 1 )
W 18 kolejce Lotto Ekstraklasy dojdzie do spotkania dwóch drużyn , których celem najprawdopodobniej w tym sezonie będzie utrzymanie. Cracovia zajmuje 13 miejsce z 18 punktami na koncie , Górnik zamyka tabelę z 14 punkcikami . W Łęcznej niewątpliwie panuje kryzys . Przegrali ostatnie 4 mecze w Ekstraklasie, w tych meczach stracili 13 bramek a zdobyli tylko 2 . Cracovia nie imponuje również formą , ale jeśli przegrywa to już nie w tak znaczny sposób jak Górnik . Cracovia nieźle sobie radzi w meczach u siebie . Z całego swojego dorobku punktowego 13 pktów zdobyli będąc w roli gospodarza . Łęczna natomiast na wyjazdach zdobyła 6 pkt . Górnikowi ciężko się gra na stadionie Cracovii . Grali tam 6 razy i tylko raz udało im się wywieżć z Krakowa a było to aż w 2006 roku czyli dekadę temu. Pozostałe mecze 3 razy przegrali i 2 razy padł bezbramkowy remis . Uważam że ten mecz obie drużyny traktują bardzo poważnie, jest ich szansą na przełamanie złych serii . Aczkolwiek stawiam na zwycięstwo Cracovii, jak nie z druzyną zamykającą tabelę to z kim ?

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Legia Warszawa - Wisła Płock
Typ: Legia -1,5 ⛔
Kurs: 2,00
Bukmacher:
Bet365

Typ: Legia -2,5 ⛔
Kurs: 3,35
bukmacher:
Bet365
Jeszcze początkiem tygodnia można było złapać na wygraną Legii kurs 1,46 dziś już jest ledwo 1,30 i mało się opłaca, jednak polecam pograć handicapy, jednak należy pamiętać, że Legia w środę gra bardzo ważny mecz ze Sportingiem i nie wiadomo jakim składem Magiera wyjdzie na mecz z Wisłą Płock.
Legia od paru meczy w lidze niszczy każdego, Śląsk 4:0 już do przerwy, Jagiellonia 4:1, Cracovia 2:0 czy chociaż by Korona 4:2 ... Każdy mecz wygrany minimum 2 golami.
Wisła Płock forma fatalna, od 8 meczy nie wygrali meczu, 5 porażek 3 remisy remisy bezbarwne wszystkie 0:0 no i są już na 14 miejscu i są głównym kandydatem do spadku.
Legia natomiast z taką grą jaką pokazuje nam od paru meczy, nie ma sobie równych w Ekstraklasie i nie ma co się oszukiwać.
Ostatnie 3 mecze Legii z Wisłą Płock u siebie to wyniki - 4:1, 5:0 i 3:0
Bruk-Bet T. - Zagłębie Lubin
Typ: x2 ✅
Kurs: 1,60
Bukmacher:
Bet365
W tym meczu stawiam tylko jeden typ a mianowicie, że Zagłębie nie przegra w tym meczu, liczę na to, że Zagłębie przerwie tę fatalna passę - 3 porażki z rzędu. Bruk-Bet natomiast odwrotnie, 2 wygrane z rzędu bardzo pewne 2 razy 3:1 z Cracovią i Arką.
Bruk-Bet u siebie ostatnio nie gra nadzwyczajnie 2 remisy i porażka i tutaj właśnie liczę, że Zagłębie powalczy i nie przegra. Kadrowo wyglądają lepiej, kontuzji nie ma więc nic nie stoi na przeszkodzie na minimum 1 punkt w tym spotkaniu.
Nasza liga jest nieprzewidywalna każdy może wygrać z każdym, ja czuje, że gość nie przegra tego spotkania.
Powodzenia.
// Tośmy dali dupy z tą Legią hehe

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Polska
Godz: 18:00 ✅
Spotkanie Bruk-Bet - Lubin
Typ: Lubin wygra dokładnie 1 golem
Kurs 4.80
Buk Unibet
Analiza: Na jutro wybrałem spotkanie z polskiej ekstraklasy piłkarskiej , które zainauguruje nam 18 serię spotkań, gospodarze czyli Termalika- Bruk Bet Nieciecza przed własną publicznośicą podejmowała będzie drużynę Lubińskiego Zagłębia. Gospodarze na chwilę obecną po 17 kolejkach zajmują bardzo dobrą 3 pozycję w ligowej klasyfikacji i na swoim koncie do tej pory zdołali zgromadzić już 30 punktów, jednak zdecydowanie lepsze wrażenie ekipa spod Krakowa grając na swoim stadionie pozostawiała na początku obecnego sezonu, gdzie potrafiła wygrywać, teraz ich gra nie wygląda dobrze i u siebie w ostatnich 3 kolejkach nie zanotowali ani jednej wygranej , udało im się 2 razy podzielić punktami z zespołami Jagielloni oraz Wisły Płock oraz ponieść porażkę z Kielecką Koroną, goście natomiast są obecnie na pozycji numer 7 i w tym sezonie zanotowali właśnie w tym momencie spadek formy,a może nie formy a obecnie notują zdecydowanie słabsze wyniki, 4 kolejne spotkania bez wygranej w tym 3 porażki nie napawają optymizmem, jednak Lubin jest jednym z nielicznych ekip, który lepiej gra mecze wyjazdowe aniżeli te na swoim stadionie i moim zdaniem tutaj można upatrywać niespodzianki, moim faworytem są na pewno gości, ja nie wygrają to uda im się tutaj zremisować, oni wolą grać z kontry bowiem sami średnio potrafią prowadzić grę, stawiam na kilka bramek i na to iż obie drużyny strzelą co najmniej po jednej bramce w tym spotkaniu.

P 46

pawel04

Użytkownik
Legia Warszawa - Wisła Płock godz 20:30
Typ: X2✅
Kurs: 4.00
Buk: Bet365

Ktoś pomyśli zgłupiałem. No dobra , Legia może i ma 5 zwycięstw z rzędu w Ex , może i pokazali się z dobrej strony w meczach z Realem i Borussią. Wisła może i ma serie 8 meczów bez zwycięstwa ale to jest Polska Extraklasa ???? Tutaj może wygrać każdy z każdym i taki kurs w &quot;El Clasico Mazowsza&quot; to value.
Legia jutro zagra bez Radovicia, Guilherme oraz Hlouska. Dla mnie jest to dość mocne osłabienie drużyny ze stolicy. Wszyscy wiemy ile dobrej roboty robi Rado i Guilherme.
Do skladu Wisły po pauzie za kartki wraca Dominik Furman. Ostatnio pisałem że może to i lepiej jak nie zagrał w meczu z Piastem ale myliłem się. Bez niego środek pola nie istnieje.. Wisła musi w końcu zacząć punktować a kiedy jak nie w Derbach Mazowsza z Legią ? Sytuacji bramkowych mają sporo tylko skuteczność bardzo słaba i brak napadziora z prawdziwego zdarzenia. (w meczu z Piastem Arkadiusz Reca nie strzelił z 3 metrów do pustej bramki) . Jutro na pewno grę będzie prowadziła Legia a Wisła nastawi się na kontry i jeżeli nie popełnią głupich błędów w obronie to może im sie to udać bo mają naprawdę szybkie skrzydła (Reca, Merebashvili).
Warto również dodać że do Warszawy wybiera się blisko 1300 kibiców z Płocka a to na pewno jest ogromna motywacja.
Moim zdaniem lekko warto. Powodzenia ????

Otrzymane punkty reputacji: +33
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Legia Warszawa - Wisła Płock
Legia po 1 połowie 1.80 Bet365 ✅
Legia po 1 połowie -1ah 3.00 Bet365⛔

Dużo już zostało napisane. Legia na pewno nie odpuści, bo strata do Lechii to 8 pkt, która zagra z Wisłą w Krakowie i może stracić pkt, więc jest szansa na doskoczenie. Do niezwykle ważnego spotkania ze Sportingiem będzie 5 dni, więc sporo czasu, nie sądzę, że Magiera zdecyduje się na totalnie rezerwowy skład, tak jak to robił Hasi. Wymuszonymi zmianami będzie pauza Radovica i Guilherme za kartki, ten ostatni i tak by prawdopodobnie nie zagrał, bo doznał kontuzji we Wrocławiu i walczy z czasem, żeby wyleczyć się na mecz LM. Ponadto zabraknie Hlouska, który już od kilku tygodni jest kontuzjowany. W zamian do gry palą się Hamalainen i niedoceniany moim zdaniem Gruzin Vako, który ma duży potencjał, żeby zabłysnąć w naszej lidze. Jedynym problemem Wojskowych może być obstawa lewej obrony, ale prawdopodobnie zobaczymy tam Brozia, bo Rzeźniczak i Pazdan dobrze spisują się na środku obrony, a zmiany w obronie, która i tak szwankuje, przed LM nie będą raczej dobrą decyzją. O grze Wisły Płock zostało już dużo napisane, początek sezonu dobry, jednak z dnia na dzień grali co raz gorzej i teraz są dużymi kandydatami do spadku. Mają sporo znanych nazwisk w postaci Furmana czy byłej gwiazdy Lecha Krivtsa, jednak nawet oni ostatnio nie zachwycają. Poszedłem troszeczkę inną drogą, bo Legia będzie chciała wygrać ten mecz najmniejszymi siłami i moim zdaniem będą chcieli to załatwić w pierwszej połowie, żeby w 2 kontrolować mecz i nie stracić dużo sił przed meczem ze Sportingiem. Nie chcę grać na over, czy na jakieś duże hc, bo wynik 2:0 po 1 połowie może zakończyć się wynikiem końcowym. Myślę, że Legia od pierwszej minuty zaatakuje, co zaowocuje bramkami. Będącego w bardzo dobrej formie Radovica jest kim zastąpić, więc o to się zupełnie nie obawiam. Najbardziej obawiam się warunkami atmosferycznymi, bo synoptycy zapowiadają na jutro opady śniegu, jednak mam nadzieję, że murawa będzie w 100 % przygotowana.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Legia Warszawa vs Wisła Płock 2:2 (1:0) no to nam Legia nie pomogła :p
Legia Over 2.5 @ 2.49 ⛔
Legia -2.0 @ 2.86 (w razie wygranej 2 bramkami - zwrot) ⛔
marathonbet

Legia w gazie, nie trzeba tego nikomu przypominać.
Oczywiście nie zagra Rado i Guilehrme, ale spójrzmy na to w drugą stronę. Tzn oni mają pewne miejsce w składzie, a szansę dostaną zmiennicy, którzy mają okazję się pokazać.
W Wiśle wraca Furman to prawda, ale czy sam da radę przeciwstawić się Legii no nie wiem, to będzie całkiem inny mecz niż ten w Płocku, gdzie było 3:2, tam Legia pod wodzą Hasiego grała tzw. piach, Wisła to wykorzystała, zagrała z pasją, jeszcze na takiej fantazji, bo to 2-3 kolejka, jak przegramy to się nic nie stanie, bo jeszcze 27 spotkań do końca.
Dzisiaj już tak kolorowo nie jest. 14 pozycja i tylko bilans bramkowy , który ratuje przed strefą spadkową i raczej na pewno nie będą grali cios za cios, bo to będzie dla nich tragiczne.
Dla mnie to jest takie spotkanie mówię tutaj o Legii, gdzie chętnie zobaczyłbym Nikolica oraz Prijovica razem w 1 składzie, jest okazja strzelić kilka bramek.
Wisła Płock od 23.09 zremisowała 3 spotkania, 5 przegrała, przed meczem z wyraźnie rozpędzoną Legią to nie pomoże i jest tragedia nie ma się co czarować.
H2H
Legia u siebie: 3 wygrane, 3 remisy i 2 porażki, bilans 11:8 , co daje w 8 spotkaniach około 2.5 bramki w spotkaniu i po mniej więcej 1 dla każdej ekipy.
Wisła na wyjeździe: 1 wygrana, 3 remisy, 4 porażki, bilans 6:10, w 8 spotkaniach - nie cała 1 strzelona i 1 z kawałkiem stracona.
Chociaż można by wziąć spotkania z H2H z Warszawy między tymi drużynami, aby jeszcze bardziej podbić pewność typu, jednak to bez sensu, a dlaczego?
No bo spotkanie towarzyskie z 2011 roku, nie mam pewności w dodatku czy było to na stadionie Legii czy na jakimś obozie - 1.07 (mogło być na obozie)
a wcześniejsze spotkania z latach 2006 i niżej, no to nie wiele nam dadzą.
Patrzmy tylko i wyłącznie na formę drużyn.
///////
Co do drugiego spotkania, to nie wiem, musimy przyjąć, że boisko w Niecieczy może być w słabym stanie ze względu na opady itd, poczekam z tym do jutra, być może coś dokleję, kieruje się w stronę wygranej Zagłębia, ale to jeszcze do przedyskutowania.

Otrzymane punkty reputacji: +6
S 277

stepinski

Użytkownik
Legia Warszawa vs Wisła Płock typ Legia i under 2,5 kurs: 3,55 forbet⛔
Legia w mega gazie, strzela dużo goli i gra efektownie. Niestety warunki pogodowe w Warszawie jak i całej Polsce nie sa najlepsze. Śnieg, zimno. Uważam że dzisiaj będzie cięzko się grało obu ekipom. Legia potrzebuje punktów i powinna dzisiaj wygrać. Uważam jednak że nie będzie zabijać się na boisku w związku z czekającym ich wkrótce meczem ze Sportingiem i dzisiaj wygrają 1-0 lub 2-0. Dodatkowo są osłabieni pauzującymi Radoviciem Guilherme i Hlouskiem

typer36 456

typer36

Użytkownik
Na chwilę obecną 1,44 na Legię w całorocznym. Z całym szacunkiem dla Płocczan, ale 1,20 to byłby prawidłowy kurs. Wisła ma kilku ciekawych zawodników i potrafi grać ekstraklasowe akcje, ale całokształt oceniłbym źle. Zespół bez ikry.
Brak wyżej wymienionych zawodników znaczący, zwłaszcza Radovicia, który poza ciągłym upadaniem wnosi sporo ożywienia do gry. No ale bez przesady, bez niego też Legia ma papiery na rozbicie Wisły.
Martwi mnie pogoda i perspektywa meczu o LE. Wg mnie powinni skupić się na lidze, bo Lechia po dwóch latach gadania wzięła się do roboty i choć gra bardzo nierówno to wygrywa mecze i zapewne wygrywać będzie. Z drugiej jednak strony czym jest mecz z Wisłą przy decydującym starciu ze Sportingiem, gdzie Legia nie jest bez szans.
Pozornie łatwy mecz dla Legii, ale... no właśnie za łatwo to wygląda

mefiuu 7,8K

mefiuu

Użytkownik
Legia Warszawa - Wisła Płock​

Stołeczni mimo iż mają przed sobą najważniejszy mecz sezonu - ze Sportingiem Lizbona o awans z grupy Champions League o przepustkę do 1/16 LE, to wydaje mi się że dziś po prostu łatwo i przyjemnie ograją przyjezdnych z Płocka. Podejrzewam że Legia podejdzie do tego meczu bardzo poważnie od 1 minuty, dlatego że będą chcieć jak najszybciej zamknąć to spotkanie z jak najmniejszymi stratami sił. Wisła Płock to w ostatnim czasie bardzo słaby zespół. Na 8 ostatnich spotkań przegrał aż 5 i 3 razy remisował nie wygrywając żadnego spotkania. Legia dodatkowo jak by chciała dać odpocząć czołowym zawodnikom to i tak skład by wyglądał okazale ponieważ Wojskowi mają szeroką i mocną kadrę. Choćby gdyby Jodłowiec zagrał w miejsce Kopczyńskiego, czy Nikolic w miejsce Prjovicia, albo Czerwiński w miejsce Rzeźniczaka czy Broź za Beresia. Ale Legia akurat teraz nie musi tasować składem, ponieważ Ekstraklasa SA zawsze idzie na rękę zespołom grającymw europejskich pucharach, dlatego Legia gra dziś i będzie miała 4 pełne dni na regeneracje przed CL. Dziś spodziewam się błyskawicznego objęcia prowadzenia przez Legionistów, podobnego meczu do tego spzed tygodnia we wrocławiu, gdzie stołeczni prowadzili już 4:0 po 45 minutach
TYPY:
HT/FT 1/1 @ 2,10 (Bet365) ⛔
gole Legii over 2,5 @ 2,67 (Bet365) ⛔

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Termalica-Zagłębie
over 1,5 gola gości @3.0 unibet⛔
over 4,5 celnych strzałów gości 1.8 @totolotek✅
Zagłębie ostatnio przegrało wysoko z Lechem u siebie 0-3, Termalica z kolei wygrała na trudnym terenie z Cracovią, jednak nie szedłbym tym tropem stawiając na ten pojedynek.
Zagłębie to ekipa z potencjałem, jednak ciężko jest im utrzymać stałą formę, potrafią ograbić z punktów lepsze drużyny naszej ekstraklasy, jednak potrafią też zawieść na całej linii w meczach gdzie wydają się być faworytem.
Termalika z kolei to zespół który radzi sobie nadmiernie dobrze, w 17 kolejkach zdobili 30pkt, wygrali dwa ostatnie mecze rozgrywane w Krakowie i Gdyni i obecnie plasują się na 3 pozycji będąc blisko realizacji celu stawianego przed sezonem czyli zajęcia miejsca w pierwszej ósemce po sezonie zasadniczym.
W Niecieczy z pewnością nastroje są dobre, jednak moim zdaniem Termalica nie jest w jakiejś wybitnej formie, grają poprawną piłkę na swoje możliwości, ale w meczach z ekipami dla których punkty są na wagę złota mogą mieć kłopoty, udowodniła to Wisła Kraków wysoką wygraną udowodniła to także niedawno Korona Kielce.Termalica po prostu nie jest dla naszych ligowców atrakcyjnym rywalem i to jest ich główny atut, nie wytwarzają w rywalach sportowego ognia, nasza piłka niestety jest na takim poziomie że determinacja i max zaangażowanie w dane spotkanie to 75% sukcesu, Słoniki takich emocji nie budzą u innych drużyn, odstępstwem jest nóż na gardle.Zagłębię jest po 3 porażkach z rzędu, są krok od opuszczenia pierwszej ósemki tak więc uważam że jest to wystarczający argument aby wziąć się do roboty nie patrząc z jaką firmą grają.Zagłębię równo miesiąc bez punktów kiedy to zremisowali u siebie z Wisłą, nie dali po drodze rady Śląskowi, Koronie i Lechowi i ryzykuję dzisiaj zakłady w ich kierunku chociaż nie powiem że nie jest to ryzyko.

J 6

jedenniesiadl

Użytkownik
Jestem zaskoczony Panowie Waszymi typami w meczu Bruk Betu z Zagłębiem. Oglądałem obie drużyny w zeszłym tygodniu i Termalica zrobiła na mnie duże wrażenie. Grali bardzo odważnie, super zmotywowani, walka w środku pola, nie było dla nich straconych piłek, duża wiara we własne umiejętności, co świadczy o dobrej atmosferze i świetnym przygotowaniu mentalnym Słoników. Tym bardziej liczę na ich przełamanie u siebie, gdzie nie wygrali od września. Zagłębie natomiast wyszło na spotkanie z Lechem jak na scięcie, jak po odbiór zasądzonej wcześniej kary- efekt: 0-3 do przerwy. Trener Stokowiec prubuje ratować sytuacje np. zmianą bramkarza, ale efekty są widoczne gołym okiem. Dodatkowo brak Starzyńskiego, fatalna atmosfera po porażkach, to wcale nie wskazuje na wygraną miedziowych. Nieciecza natomiast potrafi grać fantastycznie u siebie jak tylko się odpowiednio zmotywuje (np mecze z Legią), a z tego co obserwuję z atmosferą i motywacją w Bruk Becie jest wszystko ok.
Ps O wiele bardziej doświadczony przedmówca Tommy TSW (moderator) wskazuje: &quot;nasza piłka niestety jest na takim poziomie że determinacja i max zaangażowanie w dane spotkanie to 75% sukcesu&quot;, a ta będzie moim zdaniem po stronie gospodarzy.
BB 0- Zagłębie 1 To jest Ekstraklasa panie, tego nie zrozumi

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Spotkanie: Legia Warszawa - Wisła Płock : Handicap
Typ: Legia Warszawa -1.5 gola (HA) ⛔
Kurs: 2.15
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Już w środę Legie Warszawa czeka mecz rundy (może nawet sezonu) przeciwko Sportingowi Lizbona w Lidze Mistrzów, walka toczyć będzie się o 3.miejsce i grę na wiosnę w Lidze Europy. Zanim jednak to nastąpi Legię czeka jeszcze pojedynek ligowy przeciwko Wiśle Płock, i o ile w rywalizacji z Sportingiem Legia nie jest faworytem o tyle dzisiaj jest i to zdecydowanym. Ja nawet pokuszę się w tym meczu na zwycięstwo z handicapem -1.5 gola w stronę Legii.
Legia z meczu na mecz prezentuje się coraz lepiej i przede wszystkim gra bardzo efektownie co akurat w rywalizacji z Borussią Dortmund nie wypaliło (porażka 4:8) jednak już w lidze zbiera żniwa. 5 ostatnich spotkań to 5 zwycięstw i 16 bramek zdobytych. Dziś również powinno być dobrze tym bardziej, że Wisła Płock wydaje się, że obecnie przeżywa gorszy okres (być może beniaminek nie wytrzymał intensywności spotkań w Ekstraklasie), efekt w ostatnich 8 meczach zdobyli raptem 3 punkty (3 remisy) i na zwycięstwo czekają już od 17 września. Nie wydaje się by przełamanie akurat nastąpiło w Warszawie tym bardziej, że w przeszłości nie wiodło się tutaj drużynie z Płocka najlepiej:
17.09.06 EKS Legia Warszawa Wisła Płock 5 : 0
15.10.05 EKS Legia Warszawa Wisła Płock 3 : 0
20.11.04 EKS Legia Warszawa Wisła Płock 2 : 1
08.05.04 EKS Legia Warszawa Wisła Płock 2 : 0
11.05.03 EKS Legia Warszawa Wisła Płock 3 : 0
04.11.00 EKS Legia Warszawa Wisła Płock 1 : 1
08.04.00 EKS Legia Warszawa Wisła Płock 1 : 0
Jako, że obecnie obie ekipy są na dwóch przeciwległych biegunach jeśli chodzi o formę, a i potencjał jest też dość spory to łatwiej spodziewać się powtórzenia ostatniego wyniku tj. 5:0 niż choćby remis z 2000 roku. Nie sądzę również by Legia oszczędzała się przed meczem w Lidze Mistrzów, tym bardziej, że nie miało to miejsca wcześniej za kadencji Jacka Magiery, przed Realem Madryt wygrali z Koroną 4:2, przed Borussią z Jagiellonią 4:1.
W dzisiejszym spotkaniu Legia musi sobie radzić bez Miroslava Radovića i Guilherme (kartki) oraz kontuzjowanego Adama Hlouska. W Wiśle Płock na pewno nie zagra były kapitan Legii Ivica Vrdoljaka, nie jest również pewny występ innego byłego legionisty Dominika Furmana. Myślę, że Legia ten mecz wygra i raczej będzie to dość przekonujące zwycięstwo.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Termalica - Zagłębie
Typ: BTS
Kurs: 1.80
buk: unibet
Wynik: 0:1 ⛔

Drużyna Czesława Michniewicza niespodziewanie wysoko pokonała w ostatnim meczu Cracovię na wyjeździe aż 3:1. Teraz zapewne będą chcieli w jakiś sposób podtrzymać tą passę odnosząc kolejne zwycięstwo, tym bardziej, że przyjeżdża do nich ekipa, która ostatnio również nie zachwyca. Z Zagłębiem ostatnio nie jest dobrze, zespół z Dolnego Śląska nie wygrał żadnego z ostatnich czterech spotkań ligowych i przegrał trzy ostatnie spotkania, w tym dwa wyjazdowe. Jednak pomimo tych porażek Zagłębie strzela bramki na wyjeździe, a to mnie interesuje najbardziej. Spodziewam się wyrównanego spotkania i bramkowego remisu, który pozwoli nam odnieść sukces w podanym Typie.

20:30 Legia - Wisła Płock
Typ: powyżej 2.5 gola
Kurs: 1.67
buk: unibet
Wynik: 2:2 ✅

Wieczorem obejrzymy derby Mazowsza, gdzie Legia podejmować będzie Wisłę Płock. Nikt nie ma wątpliwości przed tym spotkaniem, że to gospodarze są tu faworytem i w obecnej formie powinni odnieść gładkie zwycięstwo. Legia przy tak dobrej dyspozycji powinna wygrać wszystkie mecze do końca rundy. Wybrałem gole, ponieważ w tygodniu czeka ich mecz w LM, gdzie jeśli odniosą zwycięstwo to wyjdą z 3. miejsca w grupie. Ogólnie mecze obu drużyn kończą się dużą ilością goli, spójrzcie sami:
30.07.16 EKS Wisła Płock Legia Warszawa 2 : 3
01.07.11 CF Legia Warszawa Wisła Płock 4 : 1
23.09.08 CUP Wisła Płock Legia Warszawa 1 : 2
(1 : 1)
17.04.07 EKS Wisła Płock Legia Warszawa 0 : 3
17.09.06 EKS Legia Warszawa Wisła Płock 5 : 0
Wisła w najwyższej formie nie jest, jak to miało miejsce na początku sezonu, ale myślę, że na gola ich stać. Spodziewam się energicznego spotkania z mnóstwem goli i oby tak też było.

Otrzymane punkty reputacji: +6
ice29 251

ice29

Użytkownik
Pamiętajcie tylko o obfitych opadach śniegu i nawet gdy murawa w Warszawie zostanie odśnieżona, to może być dzisiaj bardzo grząsko. Może to wpłynąć na mniejszą ilość goli w meczu.
Aktualnie wygląda to tak:

G 370

golkiper

Użytkownik
02.12.2016, godz. 18:00, Stadion Nieciecza KS
BRUK-BET TERMALICA NIECIECZA - ZAGŁĘBIE LUBIN
mój typ: Zagłębie -1 handicap 6,75@ ÓnI ⛔
Dziś chcę skorzystać z baaardzo zawyżonych kursów na zespół Zagłębia. Kursy są spowodowane niezłą grą Niecieczy, w ostatnim czasie i fatalną grą Miedziowych. Jednak ja zawsze patrzę w z dalszej perspektywy i zastanawiam się jak kursy wystawione byłyby jeszcze kilka miesięcy temu? Grające w pucharach Zagłębie, bardzo poukładane i świetnie zorganizowane i typowy średniak ligowy - Nieciecza po zmianie trenera, wielka niewiadoma. Ogólnie problemem Niecieczy jest to, że grają strasznie nierówno. Potrafią wygrać z Legią u siebie, a potem u siebie przegrać 1-3 z Koroną. Zagłębie ostatnio gra słabo. Umówmy się od straty dwóch goli w końcówce we Wrocławiu zespół się pogubił. Potem spotkanie z Korona, które było mega słabe, choć jak widać Korona punktuje. Ostatnie wysoka porażka z Lechem, jednak tutaj przede wszystkim skuteczność zespołu z Poznania zaważyła i błędy Forenca. Błędy w defensywie i niemoc ofensywna to główne problemy zespołu Stokowca. Forenc według mnie jest za słaby na Esktraklasę i co druga bramka jest jego. Polacek powinen wrócić między słupki. Po odejściu Dąbrowskiego JAch i Guldan nie ogarniają środka, z przodu zawodzi Nespor i Papadopoulos. Nieciecza gra fajną piłkę, przede wszystkim są skuteczni, ostatnio z Pasami wykorzystali szybko dwa karygodne ustawienia obrony i było po meczu, choć w drugiej połowie, gdyby nie strzelona szybko bramka na 1-3, to uważam, że mogliby nawet przegrać. Jak to bywa w naszej polskiej lidze, jak komuś zaczyna dobrze iść, to śmiało mozna grać przeciwko niemu szczególnie jak to jest zespół ze środka tabeli. Zagłębie według mnie w gruncie rzeczy jest bardziej poukładaną druzyną niż Nieciecza. Uważam, że kursy to nieporozumienie, jak Korona potrafi wygrać w Niecieczy 1-3 to dlaczego ma tego nie zrobić podrażnione Zagłebie ? Myslę, że problem Miedziowych lezy w głowie i dziś &quot; odpalą&quot;. Co ciekawe ostatni mecz, który Zagłebie wygrało różnicą 2 goli był mecz z Niecieczą w lipcu). Myślę, że typ ryzykowny, natomiast kursy jakie są na handicap to jest gruba przesada. To jest Ekstraklasa, nie zdziwę się jak dziś będzie 3-0, albo 0-4. Forma dnia i gra w obronie będą kluczowe, w małopolsce zimno i leje, także walki na pewno nie braknie. Bardziej wierzę w Stokowca niż w Michniewicza. Gdyby ktoś mnie zapytał przed emeczem jaki bym dal kurs na Zagłebie -1, życzyłbym sobie kurs ok. 3,9-4,1. Widzę 6,75 i pobieram to z pocałowaniem ręki, bo to legendarne VALUE, którego poszukiwaczy mamy tutaj tylu ???? pozdrawiam

K 48,2K

krzy18s

Użytkownik
BB Nieciecza- Zagłebie Lubin ov 0,5 HT
✅
Zagłębie od 21.08 (mecz z Wisłą Płock) nie straciło lub nie strzeliło bramki do przerwy czyli ten over został pokryty, to mój pomysł na mecz. Dziś sam choć chyba nie spróbóje mocno wierze w to ze Zagłebie zdobędzie jakies punkty a i gole sie pojawią ????

Otrzymane punkty reputacji: +4
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom