Legia Warszawa vs Wisła Płock 2:2 (1:0) no to nam Legia nie pomogła
Legia Over 2.5 @ 2.49
Legia -2.0 @ 2.86 (w razie wygranej 2 bramkami - zwrot)
marathonbet
Legia w gazie, nie trzeba tego nikomu przypominać.
Oczywiście nie zagra Rado i Guilehrme, ale spójrzmy na to w drugą stronę. Tzn oni mają pewne miejsce w składzie, a szansę dostaną zmiennicy, którzy mają okazję się pokazać.
W Wiśle wraca Furman to prawda, ale czy sam da radę przeciwstawić się Legii no nie wiem, to będzie całkiem inny mecz niż ten w Płocku, gdzie było 3:2, tam Legia pod wodzą Hasiego grała tzw. piach, Wisła to wykorzystała, zagrała z pasją, jeszcze na takiej fantazji, bo to 2-3 kolejka, jak przegramy to się nic nie stanie, bo jeszcze 27 spotkań do końca.
Dzisiaj już tak kolorowo nie jest. 14 pozycja i tylko bilans bramkowy , który ratuje przed strefą spadkową i raczej na pewno nie będą grali cios za cios, bo to będzie dla nich tragiczne.
Dla mnie to jest takie spotkanie mówię tutaj o Legii, gdzie chętnie zobaczyłbym Nikolica oraz Prijovica razem w 1 składzie, jest okazja strzelić kilka bramek.
Wisła Płock od 23.09 zremisowała 3 spotkania, 5 przegrała, przed meczem z wyraźnie rozpędzoną Legią to nie pomoże i jest tragedia nie ma się co czarować.
H2H
Legia u siebie: 3 wygrane, 3 remisy i 2 porażki, bilans 11:8 , co daje w 8 spotkaniach około 2.5 bramki w spotkaniu i po mniej więcej 1 dla każdej ekipy.
Wisła na wyjeździe: 1 wygrana, 3 remisy, 4 porażki, bilans 6:10, w 8 spotkaniach - nie cała 1 strzelona i 1 z kawałkiem stracona.
Chociaż można by wziąć spotkania z H2H z Warszawy między tymi drużynami, aby jeszcze bardziej podbić pewność typu, jednak to bez sensu, a dlaczego?
No bo spotkanie
towarzyskie z 2011 roku, nie mam pewności w dodatku czy było to na stadionie Legii czy na jakimś obozie - 1.07 (mogło być na obozie)
a wcześniejsze spotkania z latach 2006 i niżej, no to nie wiele nam dadzą.
Patrzmy tylko i wyłącznie na formę drużyn.
///////
Co do drugiego spotkania, to nie wiem, musimy przyjąć, że boisko w Niecieczy może być w słabym stanie ze względu na opady itd, poczekam z tym do jutra, być może coś dokleję, kieruje się w stronę wygranej Zagłębia, ale to jeszcze do przedyskutowania.