>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

18. Grand Prix Brazylii [13-15.11.2015]

Status
Zamknięty.
abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Grand Prix Brazylii

Tegoroczny rozkład jazdy
Piątek – 13 listopada
#1 Trening 13:00 - 14:30
#2 Trening 17:00 - 18:30
Sobota – 14 listopada
# 3 Trening 14:00 - 15:00
Kwalifikacje 17:00 - 18:00
Niedziela – 15 listopada
Wyścig 17:00
Informacje o torze:
Nazwa toru: Autodromo Carlos Pace - Interlagos
Pierwsze Grand Prix: 1973
Długość toru: 4.309 km
Liczba okrążeń: 71
Całkowity dystans wyścigu: 305.909 km
Rekord okrążenia: 1:09.822 (R. Barrichello, 2004).​

Przed nami ostatnie dwa wyścigi sezonu 2015. Pierwszy z nich odbędzie się w Brazylii.
W klasyfikacjach konstruktorów oraz kierowców wszystko jest już jasne, mistrzostwo obronili Mercedes oraz Hamilton.
Nico Rosberg wydaje się być na dobrej drodze do wicemistrzowskiego tytułu po wygranej w Meksyku i niepowodzeniu Sebastiana Vettela.
Zapraszam do dyskusji oraz podawania typów!

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Grand Prix Brazylii to moje jedno z ulubionych GP! To tutaj były niesamowite emocje kiedy tytuł zdobywał Lewis Hamilton kosztem Felipe Massy na ostatnich zakrętach...
To tutaj też Kimi Raikkonen wywalczył swój jedyny mistrzowski tytuł kiedy raczej pzred wyścigiem nikt na niego nie stawiał.
Zresztą warto sobie przypomnieć najciekawsze fakty odnośnie GP Brazylii czytając, a jakżeby inaczej SokolimOkiem.Com -&gt;http://sokolimokiem.com/wyscigowy-kalejdoskop-brazylia/
----------------------
Co do pogody @Heros123 już kracze deszcz, oby, ale dopiero w niedzielę i tak od połoywy wyścigu najlepiej ;) Wtedy emocje będą kapitalne!
Prognozy w kratkę z tego co widać -&gt; http://www.weathercast.co.uk/world-weather/city-weather/city/55X199/sao-paulo.html

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Bottas zostanie cofnięty o trzy miejsca na starcie do GP Brazylii
Zawodnik Williamsa wyprzedził pod czerwoną flagą w drugim treningu bolid Felipe Nasra.

bizziss 2,2K

bizziss

Użytkownik
Kwalifikacje:
Rożnica zwycięstwa 0.000-0.250 @ 1,70 bwin ✅ 0.078
Jeden z najkrótszych torów w sezonie(4,309m.) co przekładać się będzie na mniejsze czasy okrążeń. Indianie mówią ze ma padać,wiec kierowcy tez powinni jechać nieco wolniej.W Texasie w deszczu różnica wyniosła zaledwie 0,1sek gdzie tor był dłuższy o ponad kilometr!!!

Otrzymane punkty reputacji: +14
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
GP Brazylii - kwalifikacje, sobota 17:00
Felipe Nasr- Marcus Ericsson
Typ : Nasr @ 1,72 bet 365
✅✅

Tor Interlagos jest dobrze znany dla Felipe Nasr. Jest zachwycony możliwością jazdy po nim w F1.
Ericsson wczoraj po raz pierwszy w ogóle jeździł na tej pętli. Widać to było zresztą po czasach. Znacznie lepiej prezentował się Brazylijczyk.

1 trening Nasr szybszy o 0,4 sekundy od Ericssona
2 trening Nasr szybszy o 0,6 sekundy od Ericssona

Jesteśmy w Brazylii więc motywacja też po stronie Felipe.
Ostatnie czasówki padały łupek Ericssona co prawda, ale wczorajsze treningi i tor w Brazylii wg mnie sprawiają, że to Nasr będzie wyżej.
Kurs mi się bardzo podoba, bo inni dają np @1,55 tylko i sam tyle gdzieś bym wystawił.

GP Brazylii - kwlaifikacje, sobota 17:00
(334) Felipe Massa - Danił Kwiat 1 @ 1,65⛔ minimalnie Massa przegrał o 0,09 sek
(341) Pastor Maldonado - Fernando Alonso 1 @ 1,55✅
AKO @ 2,25 po opodatkowaniu milenium

Massa zawsze się spinał i super prezentował na swoim domowym torze. Przed rokiem jeździł tu jak w transie i w kwalifikacjach zajął 3 msc. Tor szybki, szybkie zakręty, specyfikacja toru powinna sprzyjać Williamsowi tylko. Może piątkowe czasy nie napawaja optymizmem, ale Massa narzekał na przyczepność, że jego bolid ciągle się ślizgał. Jeżeli to wyeliminują dziś to powinno być lepiej.

Daniił Kwiat (P6/P9): Rano na torze zalegało sporo pyłu, ale już podczas drugiego treningu warunki wróciły do normalności. Jeśli chcemy być szybsi, to oczywiście czeka nas sporo pracy, szczególnie nad zachowaniem bolidu w drugim sektorze. Nie jest to dla nas najlepszy tor.&quot;

Pogrubiłem ważną kwestie, nawet kierowca Red Bulla to widzi.

------------------------------
Alonso ma juz chyba dość, wczoraj znowu problemy w 2 treningu i jego McLaren nie pojeździł zbyt długo.
Zresztą wypowiedzi Fernando pokazują jak jest sfrustrowany.

Fernando Alonso (P16/P18): Straciłem drugą sesję przez problemy z silnikiem, więc jutro czeka nas trochę pracy, aby przygotować się do kwalifikacji i wyścigu. Awaria oznacza, że będziemy musieli korzystać z tej, której używałem w Meksyku. Dobre jest to, że ma dość niewielki przebieg. W sumie nie jestem nawet jakoś zły, gdyż mam nadzieję, iż tutaj i w Abu Zabi będziemy mieli jak najwięcej problemów, abyśmy mogli uporać się z nimi przez zimę. To proces nauki, czasem denerwuje, jednak tylko w ten sposób można odnieść sukces.

Pastor zupełnie co innego mówi, poza tym czasy wczoraj bardzo konkurencyjne. Tor szybki, więc Lotusy powinny zakręcić się w okolicach Q3 może nawet, a na pewno gdzies miejsca 11-14 sądzę.

Pastor Maldonado (P10/P12): Nasz bolid stać na więcej, ale przejechaliśmy dzisiaj wiele okrążeń i dokonaliśmy dobrych postępów w pracy nad ustawieniami na sobotnie sesje. To krótki tor, jednak po południu przejechaliśmy naprawdę sporo kilometrów. Jazda po tym obiekcie zawsze daje olbrzymią przyjemność.

Pojedynek kwalifikacyjny na linii Maldonado - Alonso 13-3.
Wiadomo Honda się niby rozwija, ale deficyt mocy na tym torze może byc widoczny wg mnie na korzyść Pastora. Oby tylko sam Pastor nic nie nawywijał...

Otrzymane punkty reputacji: +13
heros123 1K

heros123

Użytkownik
Felipe Nasr - Marcus Ericsson @ 1.72✅
Sebastian Vettel - Daniil Kvyat @ 1,20✅
AKO: 2,07 bet365✅✅✅

Ja na dzisiejsze kwalifikacje podrzucam taki dubelek. O pierwszej parze wspomniał już wcześniej @robson, więc nie ma sensu pisać drugi raz tego samego, jednak popieram ten typ w 100 procentach. Odnośnie drugiej pary, to wg mnie jest to lokata. @robson już przytoczył wypowiedź Daniila, w której on sam mówi, że dla nich &#39;&#39;nie jest to dla nas najlepszy tor&#39;&#39;, co zresztą było wczoraj widać, aczkolwiek i tak nie było najgorzej. Jednak strata w obu treningach do Vettela (około 0,5 sekundy), pokazuje, że spory deficyt mocy mają, co zresztą wiadomo nie od dzisiaj, bo 0,5 sekundy na tak krótkim torze to jest sporo. Osobiście nie widze dzisiaj Red Bulli w walce o podium i stąd ten mój typ.

Dorzucam jeszcze dwa single:
Lewis Hamilton - Każdy inny kierowca @ 1,90⛔
Konsekwentnie stawiam na Lewisa. Nigdy nie wygrał w Sao Paulo i na pewno tym razem zechce to uczynić, a do tego liczę na przerwanie tej passy kwalifikacyjnej Rosberga, bo ostatnie kwalifikacje jakie wygrał Lewis to były ponad 2 miesiące temu. Aż się niechce wierzyć.

Carlos Sainz - Max Verstappen @ 1,57✅
Typ bardziej na wyczucie. Stawiam tutaj po prostu na większy talent ???? , bo wg mnie jest to kierowca, który za parę lat bedzię kierowcą pokroju Alonso, Hamiltona czy Vettela.

Otrzymane punkty reputacji: +24
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Warto dalej w nasra z ericssonem? 1,83 kusi, ale w t3 juz Marcus szybszy o te 0,100s
Przewaga owszem 0,1s na korzyśc Ericssona, osiągnieta została na miękkiej mieszance podczas jednego okrążenia w zasadzie. Ale na tym okrążeniu Nasr miał dwa błedy, zblokował lewe przednie koło ( z którym notabene miał kłopoty przez całą sesję) i był też uślizg tyłu i kontra na innym z zakrętów.

Na twardszej mieszance przewaga Nasra była widoczna przez cały czas w granicach 0,4 sek.

Myślę, że warto nadal grać, w dodatku wyższy kurs.

Otrzymane punkty reputacji: +1
ekszynejszyn 13

ekszynejszyn

Użytkownik
Dzieki za wyjasnienie bo nie ogladalem:
Ericsson - Nasr 2 @1,83 bet365
Kvyat - Vettel 2 @1,14 bet365

Kurs 2,08 ✅

Nasr wyjasniony przez robson United, oby tylko pojechal bez szalenstw, bolid raczej awarii unika.
Niemiec zawsze w scislej czolowce, Rosjanin narzeka na to i tamto do dubla mozna dac.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Spoko @ekszynejszyn.

Po 3 treningu dokładam jeszcze tak.

Raikkonen - Ricciardo
Typ: Raikkonen @ 1,66✅
Vettel - Kwiat
Typ : Vettel @ 1,14✅
AKO @ 1,90
b 365

Ferrari po prostu pokazało super tempo w 3 treningu. Red Bull odstawał znacznie.
Już przed 3 treningiem długo myślalem o parze Kimi - Ricciardo 1 po @1,8 ale wtedy nie dałem, 3 trening mnie przekonał i już daję, tym razem muszę w dublu bo kurs zmalał i limity nie pozwalaja więcej...
Ricciardo i tak ma +10 pozycji na starcie jutro, może dziś ogarnia już ustawienia pod wyścig bo w czasie 3 treningu w ogóle nie był konkurencyjny

#ForzaScuderiaFerrari!

Otrzymane punkty reputacji: +4
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Dobre kwalifikacje! Rosberg z pole position, po raz piąty z rzędu już w obecnej fazie sezonu. Emocji trochę było bo Hamilton miał szansę w końcówce jeszcze go wyprzedzić, ale o 0,078 sek jednak Nico lepszy. Za plecami Merców także ciekawa walka. Ferrari z Bottasem, było emocjonująco zarówno w Q1 i w Q2 kiedy to Massa ledwo ledwo wszedł do Q3. W ogóle Massa strasznie dzisiaj znowu się ślizgał po torze, albo miał strasznego pecha bo trafiał na korek na torze, raz zastopował go Nasr, a potem któryś z kierowców Ferrari. Koniec końców Massa z P8, ale pewnie nie tego się spodziewali brazylijscy kibice dziś.

Bottas +3 na starcie o czym wyżej informował już @abraxas
Ricciardo +10 za wymianę silnika na ten weekend.

Ustawienie na starcie:
1. Rosberg; 2. Hamilton;
3. Vettel; 4. Räikkönen;
5. Hülkenberg; 6. Kwiat;
7. Bottas (+3); 8. Massa;
9. Verstappen; 10. Nasr;
11. Sainz; 12. Pérez;
13. Ericsson; 14. Grosjean;
15. Maldonado; 16. Button;
17. Rossi; 18. Stevens;
19. Ricciardo (+10); 20. Alonso.

Zdjęcia dnia.

Alonso &amp; Button na podium podczas GP Brazylii ????

Jajcarz z tego Alonso w ten weekend.

Jutro wyścig, podobno deszczowy, potwierdzasz @Heros123? :p

W ogóle jakieś przewidywania w kontekście wyśćigu macie?
Może warto na Ricciardo coś postawić, że przebije się trochę miejsc do pzrodu, pytanie ile?
No i najwazniejsze, Rosberg czy Hamilton? Ciekaw jestem Waszych opinii na ten temat. Dlatego zarpaszam do dyskusjI! ;)

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Na Ricardo bym nie liczył, tor nie sprzyja Redbullowi i Riccardo nigdy tutaj nie brylował, rok temu nie ukończył wyścigu. W ten weekend niby nowy usprawniony silnik ale Australijczyk nie widzi dużej różnicy w osiągach i nawet dzisiaj wygrał z nim w Q jego partner zespołowy. Będzie mu bardzo ciężko przebijać się z przed ostatniego miejsca. Być może nawet nie ukończy wyścigu.
O pogodę bym się nie martwił,większe szanse były dzisiaj, wczoraj przeszła nawałnica nad torem,a na jutro już spokojne prognozy są.
Najszybsze okrążenie: Nico Rosberg @2,75⛔⛔ Expekt Minimalnie szybsze kółko jednak Lewis
Nico zmierza po 2 zwycięstwo z rzędu,czuje się na Interlagos znakomicie. Przewaga Merca jest ogromna, biorąc pod uwagę że Hamilton nie lubi tego toru, zawsze zabraknie mu tych kilku dziesiątych. Jeśli nie przeszkodzi usterka Nico powinien zgarnąć w ten weekend hat-tricka ;)

heros123 1K

heros123

Użytkownik
@robson, odnośnie pogody, to jest tak jak wspomniał już @abraxas, raczej padać nie powinno i wszystko wskazuje na to, że będzie to suchy wyścig. A odnośnie typu na jutro, to wybieram coś takiego:

Lewis Hamilton - Nico Rosberg @ 1,90 bet365⛔ coś mnie ostatnio Lewis zawodzi

Będe konsekwentny i dalej zaufam Lewisowi. Oczywiście zasłużone zwycięstwo odniósł dzisiaj Nico i trzeba mu to oddać, jednak jutro w wyścigu stawiam na Anglika. Mistrza świata już ma, ale w Sao Paulo nigdy nie wygrał i na bank nie puści tego płazem Rosbergowi. A do tego wszyscy wiemy jak Niemiec potrafi zepsuć start i już nie raz Hamilton ogrywał go jak dzieciaka na starcie. I właśnie w tym aspekcie szukam również swojej szansy.

J 316

jarekrk

Użytkownik
Stawiając dalej na &quot;gospodarza&quot; w parze Nasr - Ericsson mamy kurs ok 1.6, ale zauważyłem w B365 zakład na grupy i buk wrzucił nam do tej dwójki Buttona i Alonso i wtedy na zwycięstwo Nasra jest 2.1 Dla mnie kurs spoko i tak stawiam
Sądzę, że jak tylko na starcie nie będą się działy jakieś heca i nie zaśpi Nasr to później już spokojnie powinnien utrzymać tą przewage nad resztą &quot;grupy&quot;
Zakład na grupy
Alonso, Button, Ericsson, Nasr
NASR @2.1 B365 ✅

heros123 1K

heros123

Użytkownik
Stawiając dalej na &quot;gospodarza&quot; w parze Nasr - Ericsson mamy kurs ok 1.6, ale zauważyłem w B365 zakład na grupy i buk wrzucił nam do tej dwójki Buttona i Alonso i wtedy na zwycięstwo Nasra jest 2.1 Dla mnie kurs spoko i tak stawiam
Sądzę, że jak tylko na starcie nie będą się działy jakieś heca i nie zaśpi Nasr to później już spokojnie powinnien utrzymać tą przewage nad resztą &quot;grupy&quot;

Zakład na grupy
Alonso, Button, Ericsson, Nasr
NASR @2.1 B365
Kurs spoko, ale pamiętaj, że Nasr dostał karę 3 miejsc do tyłu, więc wystartuje z 13 pola, a Ericsson się przesunie na starcie z 13 na 12 miejsce.

J 316

jarekrk

Użytkownik
No powiem ci, że to mi umknęło, trudno nie ma co płakać nad rozlanym, jedno miejsce jest w stanie odrobić, jak również przypalić się i to zepsuć.
Zobaczymy jak będzie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom