GP Brazylii - kwalifikacje, sobota 17:00
Felipe Nasr- Marcus Ericsson
Typ : Nasr @ 1,72 bet 365
Tor Interlagos jest dobrze znany dla Felipe Nasr. Jest zachwycony możliwością jazdy po nim w
F1.
Ericsson wczoraj po raz pierwszy w ogóle jeździł na tej pętli. Widać to było zresztą po czasach. Znacznie lepiej prezentował się Brazylijczyk.
1 trening Nasr szybszy o 0,4 sekundy od Ericssona
2 trening Nasr szybszy o 0,6 sekundy od Ericssona
Jesteśmy w Brazylii więc motywacja też po stronie Felipe.
Ostatnie czasówki padały łupek Ericssona co prawda, ale wczorajsze treningi i tor w Brazylii wg mnie sprawiają, że to Nasr będzie wyżej.
Kurs mi się bardzo podoba, bo inni dają np @1,55 tylko i sam tyle gdzieś bym wystawił.
GP Brazylii - kwlaifikacje, sobota 17:00
(334)
Felipe Massa - Danił Kwiat 1 @ 1,65
minimalnie Massa przegrał o 0,09 sek
(341)
Pastor Maldonado - Fernando Alonso 1 @ 1,55
AKO @ 2,25 po opodatkowaniu milenium
Massa zawsze się spinał i super prezentował na swoim domowym torze. Przed rokiem jeździł tu jak w transie i w kwalifikacjach zajął 3 msc. Tor szybki, szybkie zakręty, specyfikacja toru powinna sprzyjać Williamsowi tylko. Może piątkowe czasy nie napawaja optymizmem, ale Massa narzekał na przyczepność, że jego bolid ciągle się ślizgał. Jeżeli to wyeliminują dziś to powinno być lepiej.
Daniił Kwiat (P6/P9):
Rano na torze zalegało sporo pyłu, ale już podczas drugiego treningu warunki wróciły do normalności. Jeśli chcemy być szybsi, to oczywiście czeka nas sporo pracy, szczególnie nad zachowaniem bolidu w drugim sektorze. Nie jest to dla nas najlepszy tor."
Pogrubiłem ważną kwestie, nawet kierowca Red Bulla to widzi.
------------------------------
Alonso ma juz chyba dość, wczoraj znowu problemy w 2 treningu i jego McLaren nie pojeździł zbyt długo.
Zresztą wypowiedzi Fernando pokazują jak jest sfrustrowany.
Fernando Alonso (P16/P18):
Straciłem drugą sesję przez problemy z silnikiem, więc jutro czeka nas trochę pracy, aby przygotować się do kwalifikacji i wyścigu. Awaria oznacza, że będziemy musieli korzystać z tej, której używałem w Meksyku. Dobre jest to, że ma dość niewielki przebieg. W sumie nie jestem nawet jakoś zły, gdyż mam nadzieję, iż tutaj i w Abu Zabi będziemy mieli jak najwięcej problemów, abyśmy mogli uporać się z nimi przez zimę. To proces nauki, czasem denerwuje, jednak tylko w ten sposób można odnieść sukces.
Pastor zupełnie co innego mówi, poza tym czasy wczoraj bardzo konkurencyjne. Tor szybki, więc Lotusy powinny zakręcić się w okolicach Q3 może nawet, a na pewno gdzies miejsca 11-14 sądzę.
Pastor Maldonado (P10/P12):
Nasz bolid stać na więcej, ale przejechaliśmy dzisiaj wiele okrążeń i dokonaliśmy dobrych postępów w pracy nad ustawieniami na sobotnie sesje. To krótki tor, jednak po południu przejechaliśmy naprawdę sporo kilometrów. Jazda po tym obiekcie zawsze daje olbrzymią przyjemność.
Pojedynek kwalifikacyjny na linii Maldonado - Alonso 13-3.
Wiadomo Honda się niby rozwija, ale deficyt mocy na tym torze może byc widoczny wg mnie na korzyść Pastora. Oby tylko sam Pastor nic nie nawywijał...