>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

17 kolejka T-Mobile Ekstraklasy 09.12 -12.12.2011

Status
Zamknięty.
J 19

jajo

Użytkownik
Piłka nożna, ekstraklasa polska
Lech Poznań - Zagłębie Lubin
over 2,5
1,95
Bet365

Typ głównie przeciw Zagłębiu, które miało się odrodzić po przyjściu czeskiego trenera Hapala, a przeżywa prawdziwą degrengoladę. Od tego czasu Miedziowi wygrali tylko raz, 1-0 u siebie z Polonią Warszawa. W pozostałych czterech meczach linie, którą podałem wypełniali sami przeciwnicy prawdziwie gromiąc lubinian. Lech wygrał ostatnio 4-0 z ŁKS-em. Pytanie czy ten wynik można uznać za koniec kryzysu? Możliwe patrząc na dzisiejszy mecz łodzian ze Śląskiem. Inna sprawa, że Lech miał problemy ze sforsowaniem defensywy drużyn Podbeskidzia, Widzewa, czy Polonii Warszawa, a więc zespołów bardzo dobrze ułożonych z tyłu. Natomiast defensywa Zagłębie jest totalnie rozbita, nie należy się spodziewać dobrego przesuwania, podwajania krycia itd. W tej sytuacji indywidualności, jakie Lech posiada nie powinny mieć problemu z tworzeniem sytuacji. Lubin potencjał ludzi posiada i nawet będąc w tak beznadziejnej formie stwarza sobie w meczu jakieś sytuacje, tak więc mogą też pokusić się o gola.

konrado87 412

konrado87

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka Nożna Polska Ekstraklasa
Spotkanie : Lech Poznań - KGHM Zagłębie Lubin
Typ : Ile goli padnie w 1. połowie? Więcej niż 1,5
Kurs : 2.65
Bukmacher : Bwin

vs

Typ swój opieram na dogłębnej analizie kilku ostatnich meczów które Zagłębie Lubin rozegrało na wyjeździe i Lech Poznań na własnym Boisku. Zacznę od Lecha i ich ostatniego domowego meczu z ŁKS Łódź. Bramki padały tylko w pierwszej połowie i to aż cztery:

druga połowa, była już bez bramek. Kolejne wcześniejsze dwa mecze domowe Lecha rozegrane z Legią i Widzewem kończyły się bez goli gospodarzy, więc nie ma co analizować. Teraz spójrzmy na Zagłębie Lubin. Tu już mamy co analizować ponieważ postawa lubinian jest fatalna, żeby nie napisać w meczach wyjazdowych katastrofalna. Ostatni mecz wyjazdowy Zagłębie rozegrało w Zabrzu, mecz zakończył się zwycięstwem Górnika 4:1 a pierwsza połowa wyglądała następująco:

5 grudnia Zagłębie gościło na Stadionie Legi, przegrali mecz 0:4 dwie bramki stracili w pierwszej połowie:
23&#39; Maciej Rybus
38&#39; Ivica Vrdoljak

Aby daleko nie odbiegać w przeszłość, ostatni mecz o którym wspomnę to mecz rozegrany 5 Listopada z Śląskiem Wrocław, przegrany przez Zagłębian 1:5 dwie bramki stracone w pierwszej połowie spotkania:

Wiadomo, że statystki nie grają, ale trzeba się na nich opierać, ponieważ nakreślają nam czego możemy się spodziewać po najbliższych meczach. Na
drużyny z doły tabeli najlepiej nacierać od pierwszego gwizdka, wbić kilka bramek i kontrolować przebieg spotkania w drugiej połowie. Lech w ostatnim meczu z LKS-em Łódź doskonale pokazał jak powinno się grać z drużynami z dolnej części tabeli, dziś liczę że obiorą podobną taktykę i zdominują Zagłębie w pierwszej połowie

sparta 309

sparta

Użytkownik
Moje spojrzenie na mecz Lech - Zagłębie:
1. Klub zawiesił: Dominykasa Galkeviciuisa (4/1), Janusza Gancarczyka (14/0),Błażeja Telichowskiego (7/0) oraz Macieja Małkowskiego (11/0). Jeden serwis podzwonił do tych zawodników plus paru co zostali w składzie. W ich wypowiedziach było widać, że sytuacja jest w klubie tragiczna. Na pytania dziennikarza ale mówili że nie chcą na ten temat rozmawiać bo mogą powiedzięc za dużo (co wynika ze raczej dobrego by nic nie powiedzieli) albo coś tam przebąkiwali że nie jest dobrze
2. Klub poinformował już podobno dla Michała Hanka (9/0) i Szymona Pawłowskiego (12/1) że podziękuje im tej zimy.
3. Po meczu leci na pewno trener Hapal
4. Z wypowiedzi prezesów wynika, że bardziej szykuja się na spotkania na wiosne i chcą przeprowadzić wyraźne zmiany w zespole
5. Coraz częściej mówi się o przykręceniu kurka przez KGHM albo całkowitym wycofaniu
6. Kibice mają już dość oglądania piłkarzy w dyskotekach im zapowiedzili ich przypilnowanie
7. Oficjalnej 18stki klub nie chciał podać, zdradzono tylko iż w składzie pojawi się na Ariel Famulski - wychowanek Zagłebia.
Zła atmosfera w zespole, odsuwanie piłkarzy od składu... wydaje mi się że w skład nie jest zdradzany bowiem w zespole możemy zobaczyć zupełnie innych zawodnikow niz ostatnio.. w Zagłebiu bardziej myśli się o wiosnie. Cracovia zremisowała, ŁKS przegrał, strata to tylko punkt do Cracovii i 2 do ŁKSu. Tam myśli się o poważnych zmianach zimą a mecz będzie szansa dla pokazania się dla młodych a nie dla piłkarzy który zawodzą
Teraz o Lechu krótko:
1. Pełen skład, brak tylko Wołąkiewicza
2. Wygrywając mają na zimę 5 miejsce i 2pkt straty do europejskich pucharów a to jest cel Lecha bo mistrz się oddalił. Kolejny rok bez pieniedzy z europy moze być cieżki
3. Grają na Bułgarskiej a to dodatkowy atut dla Lecha
Lech -1
1.74

P 37

piotreklyon

Użytkownik
Lech vs Zagłębie

Typ - 1(handicap 0-1,5)
Bukmacher - Betgun
Kurs - 1,95
Ten typ spowodowany jest raczej tym co wyprawia ostatnio Zagłębie niż jakąś niesamowitą formą Lecha. Miedziowi przegrali 4 z 5 ostatnich meczy tracąc w każdym conajmniej 3 bramki. Łącznie Zagłębie straciło w tych spotkaniach 16 bramek. Dodam jeszcze, że zespół z Lubina jest zdecydowanie najsłabiej grającą drużyną na wyjazdach a ich dorobek to jeden remis i 6 porażek. Mało prawdopodobne aby nagle doznali jakiegoś niesamowitego wzrostu formy, tym bardziej, że atmosfera w klubie raczej nie jest najlepsza. Lech z kolei po serii niepowodzeń w ostatniej kolejce wygrał pewnie z ŁKS 4-0. Ten wynik z pewnością znacznie poprawi morale w zespole. To ostatni mecz w tej rundzie i myślę, że Kolejorz będzie chciał w dobrym stylu pożegnać się z publicznością. Lech do tego meczu przystąpi niemal w najmocniejszym składzie, zabraknie jedynie Huberta Wołąkiewicza. Zagłębie z koeli będzie musiało sobie radzić bez Dominykasa Galkeviciuisa, Janusza Gancarczyka, Błażeja Telichowskiego oraz Macieja Małkowskiego.

Ostatnie mecze Lecha:
2011-12-03 Lech Poznan - Lodzki KS 4-0
2011-11-27 Lech Poznan - Widzew Lodz 0-1
2011-11-21 Podbeskidzie Bielsko - Lech Poznan 0-0
2011-11-04 Polonia Warszawa - Lech Poznan 1-0
2011-10-30 Lech Poznan - Legia Warszawa 0-0

Ostatnie mecze Zagłębia:
2011-12-05 Zaglebie Lubin - Legia Warszawa 0-4
2011-11-26 Gornik Zabrze - Zaglebie Lubin 4-1
2011-11-23 Legia Warszawa - Zaglebie Lubin 3-0
2011-11-18 Zaglebie Lubin - Polonia Warszawa 1-0
2011-11-06 Zaglebie Lubin - Slask Wroclaw 1-5

malin157 75K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Lech Poznań - Zagłębie Lubin AH(0:1,5) 1 2.07
Ostatnie spotkanie ligowe w tym roku w Polsce, spotkają się w nim dwa zespoły, które swą postawą rozczarowały kibiców, szósty w ligowej tabeli zespół Lecha Poznań zmierzy się z przedostatnim, a w zasadzie już ostatnim zespołem Zagłębie Lubin. Lech rozpoczął efektownie sezon jednak z biegiem czasu zaczęły się problemy i coraz gorsze wyniki jak i sama gra, choćby w niedalekiej przeszłości nie potrafili udokumentować swojej wyższości nad Podbeskidziem, u siebie przegrali z przeciętnym Widzewem. Jednak Lech to bardzo mocna zwłaszcza u siebie, niekiedy biją głową w mur z często bardzo defensywnie ustawionych rywali, ale gdy uda im się zdobyć tą pierwszą najważniejszą bramkę, później jest łatwiej, a dziś zagrają z Zagłębiem, Zagłębiem które miało walczyć w górnej połówce tabeli, z drużyną, która jest największym rozczarowaniem tegorocznego sezonu, wymienili trenera, Urbana zastąpił Hapal, ale gra wygląda tak samo beznadziejnie. Kadrowo to naprawdę niezła drużyna jednak są zupełnie rozbici, w defensywie popełniają tak karygodne błędy że o punkty ciężko im walczyć nawet z dużo słabszymi rywalami. Atmosfera w obu klubach nie jest dobra, kibice Kolejorza oczekują dymisji Bakero, który na pewno na wiosnę nie będzie już trenował Lecha, kibice Miedziowych nie mogą już patrzeć na swoich pseudokopaczy. Zwłaszcza w Lubinie atmosfera jest bardzo fatalna, kibice zbojkotowali meczu siebie, a piłkarze oczywiście przegrali 0:4, żeby pokazać że jest koncepcja wyjścia z sytuacji, odsunięto po ostatnim meczu czterech piłkarzy od pierwszej drużyny, zabraknie więc dziś: Galkeviciuisa, Gancarczyka, Małkowskiego i Telichowskiego, do tego kontuzjowany nadal jest Abwo, gospodarze zagrają tylko bez Wołąkiewicza. W tym spotkaniu dwóch zespołów, które jesienią rozczarowały stawiam dziś na pewne zwycięstwo Lecha, Zagłębie na wyjazdach zdobyło do tej pory jeden punkt, grają fatalnie w defensywie, nie widzę szans by mogli tu coś ugrać.

Otrzymane punkty reputacji: +6
berciq89 473

berciq89

Użytkownik
Troche masówka się zrobiła z tego Lecha dzisiaj. A ja przypomnę że poza ostatnim meczem z ŁKS, Poznaniacy w pięciu poprzednich meczach nie zdołali strzelić nawet bramki. Nie twierdze ze Lech tego nie wygra ale może być różnie. Zagłębie pewnie ustawi tzw. autobus a Lechitom może być ciężko się przedrzeć przez głęboką defensywę. W którymś meczu Zagłębie wkoncu musi pokazać choć troche ambicji i woli walki.

malin157 75K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Troche masówka się zrobiła z tego Lecha dzisiaj. A ja przypomnę że poza ostatnim meczem z ŁKS, Poznaniacy w pięciu poprzednich meczach nie zdołali strzelić nawet bramki. Nie twierdze ze Lech tego nie wygra ale może być różnie. Zagłębie pewnie ustawi tzw. autobus a Lechitom może być ciężko się przedrzeć przez głęboką defensywę. W którymś meczu Zagłębie wkoncu musi pokazać choć troche ambicji i woli walki.
wiadomo, mecz może się ułożyć różnie, ale naprawdę nie wierzę w dobrą grę Zagłębia w defensywie po tym co widziałem w poprzednich meczach

mozi 552

mozi

Użytkownik
Lech - Zagłębie 2 @ 12.44 Pinnacle
Widzę, że bardzo mocno wierzycie w Lechitów. Ja uważam, że dla Poznaniaków nie będzie to w żadnym wypadku łatwy mecz. Zagłębie ostatnio grało tragicznie, ale przez to strasznie potrzebuje punktów. Determinacji nie powinno więc zabraknąć, a dodatkowo zobaczymy sporo świeżej krwi na boisku, bo od pierwszego składu odsunięto m.in. Dominykasa Galkeviciuisa, Janusza Gancarczyka, Błażeja Telichowskiego oraz Macieja Małkowskiego. Nie znamy jeszcze pełnej meczowej 18 na mecz z Lechem (to za sprawą Hapala, który postara się czymś zaskoczyć dzisiejszych rywali). Ostatnie mecze obu ekip układają się raczej po myśli Miedziowych, w sierpniu zremisowali u siebie z Lechem 1:1 po bramce w końcówce, w sezonie 10/11 udało im się pokonać Lechitów na swoim stadionie (1:0), natomiast jeszcze w październiku 2010 wygrali przy Bułgarskiej po pięknej bramce Pawłowskiego. Ostatnia porażka jeszcze w Maju 2010, wtedy to bramki dla Lecha strzelał jeszcze największy gwiazdor naszej ligi ostatnich kilkunastu lat - Robert Lewandowski. To garść statystyk, ale pokazują one, że goście nie są na straconej pozycji. Ostatnio wszystko wygląda w tej drużynie kiepsko, a przecież potencjał piłkarski mają bardzo duży i moim zdaniem w żadnym wypadku nie zasługują na ostatnie miejsce w tabeli naszej Ekstraklasy. Możliwe, że na boisku zobaczymy dziś kilku debiutantów, co niekoniecznie musi źle wpłynąć na wynik spotkania. Zresztą wydaje mi się, że w tej sytuacji o punkty będzie o wiele łatwiej na Lechu, niż z drużynami o podobnym miejscu w tabeli. Nie wierzę też w kolejny tak słaby mecz w defensywie, a że Lech będzie prowadził grę (co ostatnio za dobrze im nie wychodzi) może nadziać się (znów) na bardzo groźną kontrę. Ostatnio 8 bramek straconych w dwóch spotkaniach, ale były to naprawdę trudne mecze (Górnik wyjazd, Legia dom), wcześniej pokonali u siebie Polonię 1:0, potencjał w ofensywie jest (Sernas, Pawłowski, Traore - oni w końcu MUSZĄ się odblokować). 3 punkty w dzisiejszym meczu pozwoliłyby drużynie Zagłębia awansować przed strefę spadkową. Moim zdaniem Miedziowi zrobią wszystko by tego dokonać, a Lech murowany faworyt, który będzie atakował, w tej formie może być idealną ofiarą.

M 135

mhm

Użytkownik
. To garść statystyk, ale pokazują one, że goście nie są na straconej pozycji
i jaki to ma zwiazek? Ilu z graczy, ktorzy wtedy ogrywali Lecha gra teraz w Lubinie?
Czy nazwa gra w pilke? Glupi schemat powielany w wielu analizach. Trzeba patrzec na to jak teraz gra Lech a jak Lubin. Nie mowie ze typ jest zly. Wydaje mi sie ze Lubin nie ma argumentow na wygranie z Lechem ale ok, mozesz twierdzic ze ma tylko nie pisz w analizie ze wygrali 1,5 roku temu bo to nie ma zadnego znaczenia.
Mnie sie wydaje ze Lech to taki odpowiednik Lyonu. Na poczatku nic nie grali ale teraz sei odblokuja i troche pkt nadrobia do czolowki. Najlepszych moga nie pokonac ale Lubin powinni ograc. Z handicapem bym uwazal. 2:1 wychodzi na papierze.
Kto zasluguje na ostatnie miejsce jezeli nie Lubin?
Poza tym Lubin nie ma wsparcia kibicow. Mlodzi zawodnicy moga wyjsc z ambicja ale doswiadczenie ligowe robi swoje. Zagralem tutaj over bo mysle ze Lech zlekcewazy Lubin i cos strzela ale rownie dobrze moze byc 3:0.

mozi 552

mozi

Użytkownik
W piłce nożnej taki czynnik jak poprzednie spotkania obu drużyn są bardzo ważne. Ewidentnie niektóre ekipy leżą innym, a inne nie. Specjalnie dla Ciebie sprawdziłem kto grał w październiku 2010, w obu drużynach zaszło od tamtej pory wiele zmian. W Zagłębiu nie ma już: Kędziory, Bartczaków (pomyliłem się też wyżej pisząc że Pawłowski strzelił wtedy gola, zdobył go Bartczak), Kocota Plizgi i Stasiaka. Jednak jak patrzę na składy z tamtego meczu to obrona wyglądała całkiem podobnie, a taktyka przy Bułgarskiej może być tylko jedna - skuteczna obrona i kontry. W ofensywie nie ma kilku graczy z tamtego meczu, ale o czym już wspomniałem są inni, którzy jeszcze nie udowodnili na co ich stać. Analiza może się wydawać patrząc na wyniki kompletnie bezsensowna. Znając jednak piłkę wiem, że tak tragiczna passa nie może trwać wiecznie, możliwe więc że przełamanie nastąpi dziś. Oczywiście mogą Miedziani także przegrać, ale dla takiego kursu warto zaryzykować.

berciq89 473

berciq89

Użytkownik
Znając jednak piłkę wiem, że tak tragiczna passa nie może trwać wiecznie, możliwe więc że przełamanie nastąpi dziś. Oczywiście mogą Miedziani także przegrać, ale dla takiego kursu warto zaryzykować.
Zagłębie nie dysponuje tak słabym składem jakby pokazywała to tabela. Mają kilku wartościowych zawodników plus zdolną młodzież. W klubie nie dzieje się za dobrze, niektórzy zawodnicy walczą o kontrakty na przyszły sezon a do tego dochodzą premie meczowe które też nie są małe. Tak więc Miedziowi mają o co walczyć na pewno i wg mnie wcale nie stoją na straconej pozycji co wczoraj pokazał ŁKS napędzając dużo strachu liderowi ekstraklasy.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Zagłębie nie dysponuje tak słabym składem jakby pokazywała to tabela. Mają kilku wartościowych zawodników plus zdolną młodzież. W klubie nie dzieje się za dobrze, niektórzy zawodnicy walczą o kontrakty na przyszły sezon a do tego dochodzą premie meczowe które też nie są małe. Tak więc Miedziowi mają o co walczyć na pewno i wg mnie wcale nie stoją na straconej pozycji co wczoraj pokazał ŁKS napędzając dużo strachu liderowi ekstraklasy.
Z tego co wiem pensje zawodników zostały zrównane do jednego poziomu, więc o gloryfikacji finansowej nie ma co gadać. Ten klub sobie nie radzi. Nie wiedzą co trzeba robić. Ani kary finansowe, ani premie, nic nie przynosi rezultatu. Zarząd jest nie konsekwentny. Piłkarze może i mają wyrobione nazwisko i TEORETYCZNIE jest to nie najgorszy zespół, ale grają piach. Grali w krótkim odstępie czasu z Legią i dwa razy dostali baty. Myślałem, że na własnym stadionie przynajmniej w jakimś stopniu nawiążą walkę, ale nic z tego. Hapal co mecz zmienia ustawienia, z którego nic nie wynika. Wprowadzi pewnie kilku młodych piłkarzy z ME licząc na cud. Nie tędy droga. Tu potrzeba kogoś kto ogarnie ten zespół i wprowadzi nieco dyscypliny. Jeśli Zagłębie urwie jakieś punkty, to będzie to mega sensacja. Jedyny mecz, który był niezły w ich wykonaniu to mecz z Polonią Warszawa, ale ten mecz był rozgrywany w Lubinie, a to jest ogromna różnica. Poza tym meczem z tą drużyną nic się nie dzieje.

mistrz246 7

mistrz246

Użytkownik
Co wy tu wypisujecie jakieś głupoty, że Zagłębie ma szanse na przełamanie? Chyba nie widzieliście jak oni grają. Oglądałem wszystkie ich ostatnie mecze: Śląsk 1-5, Legia 0-3, Górnik 1-4, Legia 0-4 i po tym co widziałem, niemożliwe jest, żeby dzisiaj czymś zaskoczyli. Co mecz zmieniają ustawienie, taktykę, zawodników, ale problem nie tkwi w tym - problem leży gdzie indziej i jest on zdecydowanie głębszy. Podam przykład. Bramka Ivicy Vrdoljaka na 2-0 w Lubinie. Każdy kto oglądał, wie jak ona padła. Kompletne nieporozumienie obrońców. Jeden zostawił piłkę drugiemu i w taki sposób dopadł do niej Ivica. Wyglądało to tak, jakby Ci obaj gracze bali się wziąć na siebie odpowiedzialność za przerwanie tej akcji i stąd wyszło jak wyszło. Lubinianie chyba stracili wiarę we własne umiejętności i tylko czekają, kiedy ta runda się skończy... Wiadomo, że kiedyś ta passa się skończy, ale nie teraz. Co się może zmienić przez tydzień? Piszecie tutaj, że są zmotywowani, że potrzebują punktów, że walczą o nowe kontrakty, ok. To wszystko jest prawda, ale co z tego? Takie nastawienie jest przed każdym meczem, ale jest jedna podstawowa sprawa... Chcieć a móc to różnica... Prawda jest taka, że są w totalnej rozsypce, głównie psychicznej. Nie daję im większych szans w dniu dzisiejszym. Lech po ostatnim zwycięstwie na ŁKS-em złapie wiatr w żagle i mogą tylko żałować, że ta runda już się kończy. Legia zremisowała, Wisła przegrała, a więc założenie jest jedno! Zniwelować straty do czołówki i spokojnie trenować w przerwie. Uważam, że przebieg meczu będzie podobny do tego z meczu z ŁKS-em. Lech będzie dominował od 1 minuty co udokumentuje bramką, bądź bramkami w 1 połowie, po czym mecz będzie już pod kontrolą Lechitów. Teraz nic się nie zmieni w grze Zagłębia. Potrzeba czasu na jakieś rozmowy, przemyślenie wszystkiego na spokojnie, co jest źle, co nie tak, gdzie leży problem. Zagłębie może i chce powalczyć, coś ugrać, ale na dzisiaj nie mają żadnych atutów, którymi mogliby postraszyć Lecha. Stawiam pewne 3-0 dla Poznaniaków

Otrzymane punkty reputacji: +7
krzysiek74 161,4K

krzysiek74

Użytkownik
Lech zgarnął 3 punkty ale to już niestety nie ta ekipa co walczyła z Juve czy MCity jak równy z równym.Mnie dziwi zaś to iż zimę na ostatnim miejscu spędzi Zagłębie przed sezonem widziane przez wielu fachowców w czołówce naszej ligi.Sernas niewypał nr 1 sezonu cieszę się że odszedł z Widzewa bo już u nas przestał grać i strzelać co niegdyś przychodziło mu z dużą łatwością.A jeszcze rok temu zimą Blackpool ówczesny beniaminek Premier League się nim interesował...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom