Warunki do gry są dziś fatalne. W Londynie jest ulewa i porywisty wiatr. Mecz jest nawet zagrożony z powodu złych warunków. Warto i te czynniki wziąć pod uwagę przy typowaniu.
http://www1.skysports.com/football/news/11661/9086605/premier-league-arsenal-v-chelsea-game-set-to-beat-the-bad-weather
Arsenal - Chelsea
Miałem odpuścić ten mecz, bo różnie w tego typu meczach bywa, ale widzę pewne value w zakładzie na Arsenal. Gram tutaj 1DNB po 1,833. W sumie nieco zaskoczyło mnie to, że kursy ciągle rosną na Arsenal i są nieco za wysokie. Domyślam się, że wpływ na to miała porażka aż 3:6 z Man City sprzed tygodnia. Ktoś patrząc tylko na wynik powie, że to był fatalny mecz dla Kanonierów, ale po pierwsze City jest megamocne u siebie i gromi każdego, a po drugie Arsenal potrafił nawiązać równorzędną walkę z Obywatelami. Przy stanie bodajże 2:1 dla City powinien być karny dla Arsenalu, później City strzeliło na 3:1 i to praktycznie nieco podłamało Kanonierów. Arsenal u siebie gra bardzo dobrze, zaliczyli tylko jedną porażkę, był to mecz inauguracyjny sezon 2013/14. Notuje dobre rezultaty z drużynami z czołówki:
Arsenal - Tottenham 1:0
Arsenal - Liverpool 2:0
Arsenal - Liverpool 1:1
Chelsea z kolei nie przekonuje mnie od początku sezonu. Niby są w czołówce, ale zaliczają dużo wpadek, słabych spotkań, tracą głupio bramki. Ich ostatnia forma także jest daleka od optymalnej. Polegli z Sunderlandem w Capital One Cup. Tydzień temu męczyli się z Crystal Palace i wygrali tylko 2:1. Wcześniej wygrali tylko 1:0 w
LM u siebie. Potrafili w dwóch meczach (ze Stoke 2:3 i Sunderlandem 4:3) stracić aż 6 bramek - dodam, że te dwie ekipy nie słyną ze strzelania bramek. Forma jest taka sobie, niby ciułają te punkty, ale do optymalnej formy jeszcze daleko. Chelsea ma słaby bilans wyjazdowych spotkań z czołówką:
Man United - Chelsea 0:0
Everton - Chelsea 1:0
Tottenham - Chelsea 1:1
H2H na korzyść Chelsea. To trochę dziwna sprawa, bo obie ekipy są w czołówce od ładnych paru lat, obie są mocne i zazwyczaj w takim wypadku gospodarze wygrywają większość spotkań u siebie. W tym wypadku to Chelsea gra lepiej na stadionie Arsenalu. Myślę, że w końcu ta statystyka unormuje się. Dodam też, że rok temu wygrali The Blues, dwa lata temu był remis, wiec najwyższy czas przełamać się. Dużo mówi się też o pojedynku Wenger-Mourinho. Otóż Francuz jeszcze nigdy w tej rywalizacji nie wygrał. Bilans to 5 wygranych Mourinho i 4 remisy. Liczę na przełamanie tej serii. Dlaczego ma dojść właśnie do przełamania? Ponieważ w tym momencie Wenger ma lepszą drużyną od Portuglaczyka, a przeważnie było na odwrót.
Sądzę, że bliżej do zwycięstwa będzie miał Arsenal. Stawiam w tym spotkaniu 1DNB, ale nie wykluczam remisu. Remis jest bardzo prawdopodobny. Sądzę, że Chelsea wyjdzie ustawiona defensywnie. To samo może być z Arsenalem. Wenger wyciągnie odpowiednie wnioski z meczu z Man City. Mogą więc to być
szachy zakończone 0:0 lub 1:1. Dodatkowo warunki do gry są nienajlepsze (ulewa i porywisty wiatr). Stąd też pokuszę się o postawienie remisu w darmowym zakładzie
live, który przygotował na ten mecz Bet365.
Arsenal - Chelsea
Typ: 1DNB
Kurs: 1,833
Buk: Marathonbet