Nie wiem czy dobrze robię ale już dziś pobieram AFC+LFC... Aston Villa to nie ta sama ekipa co z Youngiem a zwłaszcza z O'Neilem ale klub jest sobie sam winny, po co wyprzedawali wszystkie gwiazdy Martinowi. Moim zdaniem cały wtorek no bet.
Wystawienie 1.25 na City przeciwko Stoke to moim zdaniem kpina... nie mówie,ze zagram na Stoke ale na bank nie będę podbijał AKO tym spotkaniem, osobiście liczę,że Ryan poprowadzi swój klub ku wygranej. Tony Pulis zrobił ciekawą ekipą a teraz zajmę się trochę większą analizą:
Aston Villa - Arsenal FC 2
Aston Villa trochę osłabiona a może nawet bardziej jak trochę , bo Given to spore osłabienie, nie wiadomo co dalej z Gabrielem. Kanonierzy stracili kolejnego zawodnika, ale jak nie chcą strać szans na walkę o Mistrzostwo to muszą wygrać, tym bardziej,że Villa nie ma u siebie twierdzy.
Ostatnie mecze rozegrane w Birmingham między tymi ekipami:
AV - AFC 2-4
AV - AFC 0-0
AV - AFC 2-2
AV - AFC 1-2
AV - AFC 0-1
Jak widać AFC nie przegrało tam dawno, ostatnia porażka Arsenalu na terenie AV to rok 1998 i porażka 3-2, od tamtej pory maks co udało się ugrać AV to remis, ale pamiętajmy,że wtedy był O'Neil i spółka Young, Milner i Downing.
Aston Villa u siebie wygrała w tym sezonie 3 razy (m.in. Z Norwich i Wigan co wielkim wyczynem nie jest), zremisowali 2 razy i polegli 3 razy z WBA, MU i LFC z United i LFC przegrali do zera
Arsenal na wyjeździe przegrał aż 4 razy ale warto odnotować,że mają już za sobą mecze na wyjeździe z MU, MCFC i CFC oraz ze Spurs a więc tak źle nie jest ale muszą zacząć też kasować punkty na wyjeździe a ich najbliższy rywal jest jak najbardziej w ich zasięgu.
Arsenal w 5 meczach tylko 3 bramki przy 12 straconych AV. Jak to kogoś nie przekonało to niech przekona go kurs bo 1.85 to prezent jakich długo może nie być.
Dodatkowo dodam,że Spurs podejmować będzie Chelsea a więc Arsenal ma kolejną motywację aby wygrać swoj mecz.
Ciekawy też jest typ,ze Arsenal zachowa czyste konto ale nie chce mi się sprawdzać ile za to płacą
Ja pobieram czystą 2!
Manchester City - Stoke
Krótko, Stoke to ciekawa ekipa, fajne transfery, charyzmatyczny trener i wychowanek United jako kapitan
Stoke ostatni mecz przegrało 19 listopada z QPR a od tamtej chwili ograli, Rovers 3-1, Everton 0-1, Tottenham 2-1 i ostatnio Wolves 1-2... na wyjeździe ograli Everton i Wolves więc czemu mają oddać pole City... właśnie tutaj będą chcieli udowodnić swoją wartość.
Może na wyrost to wszystko ale grać na City z tak fizycznie i ambitnie grającym zespołem to moim zdaniem nie opłacalna kwestia. Z racji,ze sędziuje Dean to moim zdaniem warto iść w kartki. Stoke i City nie grzeszy spokojną grą a Dean lubi sięgać do kieszonki.
Jestem na notebooku a tu mam slaby zasięg i nie mogę sprawdzić ile płacą za kartki ale moim zdaniem warto wybrać to zamiast bawić się w typowanie zwycięscy czy podbijanie kursu dając hadi na City.
Stoke nie tak dawno bo w 2010 wyjechało z niegdyś Manchester of City Stadium z korzystnym wynikiem jakim by bramkowy remis. Ogólnie zawsze górą City ale ostatnie transfery Stoke podniosły jakość tej walecznej ekipy.
Ogólnie mecz z serii no bet.
Newcastle United - West Brom
Sroki u siebie przegrały tylko z Chelsea, WBA wygrało na wyjeździe 3 razy ale ograli AV i Rovers, czyli ekipy,które ogrywać muszą. Kurs 1.90 na Sroki jest bardzo apetyczny i chętnie go pobiorę. NU ma korzystny bilans z WBA a i ciekawe jest to,że obie ekipy jak grały ze sobą to pokrywały zawsze niegdyś na St. James Park over 2.5.
Jednak moim zdaniem potencjał ofensywny Srok jest zabójczy a zważywszy na fakt rozgrywek PNA to Sroki muszą zbierać teraz punkty bo jak Ba pojedzie na turniej z Senegalem to może być ciężko, poza tym uważam,że tym meczem Sroki wrócą na zwycięską ścieżkę.
Moje propozycje to:
NU win
over 2.5 gola
Ostatni under w meczu NU-WBA w Newcastle padł 1985 roku,kiedy to Sroki wygrały 1-0, co ciekawe od tamtej pory Sroki zaledwie dwa razy zremisowały z WBA
Wigan - Liverpool
Wigan u siebie nie gra dobrze, wysoki kurs na Liverpool w tym meczu pewnie ze względu na niespodziankę z ostatniej kolejki, kiedy ekipa Martineza urwała punkty w końcówce Chelsea.
Wigan w tym sezonie wygrało u siebie raz i 3 razy ugrali remis, polegli 4 razy. Strzelili 9 bramek a stracili 16. Liverpool to chimeryczny klub potrafi zagrać świetne zawody z City czy Chelsea by potem przegrać chociażby z Fulham.
Liverpool na wyjazdach jest bezkompromisowy ani razu nie zremisował a jeżeli myślą o Lidze Mistrzów to nie mogą tracić punktów właśnie w takich spotkaniach.
Fulham - Manchester United
Kurs na zwycięstwo MU fajny, ale... dotąd mam w głowie mecz kiedy United prowadzi 0-2 a potem Nani nie trafia karnego i Fulham dogania United i United traci pewne dwa punkty.
United na fali wznoszącej i wierzę w ich zwycięstwo ale ostatnio jestem na etapie aby nie grały emocje a rozum, czasami wychodzi czasami nie, ale mecz United zagram na pewno na remis z racji tego,że mam system na ten rezultat jeżeli chodzi o United i grę na wyjazdach. United w tym sezonie na wyjazdach gra lepiej jak u siebie, nie przegrali dotąd, stracili zaledwie 3 bramki.
Do składu United wrócił Hernandez i Berbatow, Valencia w końcu gra to samo co w sezonie kiedy Roo strzelał bramkę za bramką, każdy kto interesuje się MU wie,że sukces strzelecki Rooneya to głównie zasługa świetnie w tamtym czasie dysponowanego Valencii i Naniego. Do tego mówi się o szybszym powrocie Andersona
Chciałbym zwycięstwa United i na to liczę ale zajrzyjmy w statystyki...
Fulham - MU 2-2
Fulham - MU 3-0
Fulham - MU 2-0
Fulham - MU 0-4
Fulham - MU 0-3
Fulham - MU 1-2
Fulham - MU 2-3
Fulham - MU 1-1
Fulham - MU 1-1
Jak widać mamy wszystko czego chcemy i jeżeli ktoś chce zarobić na tym meczu to chyba najlepiej go ominąć, aczkolwiek wierzę w United i w ich zwycięstwo. Ale nie zawsze wiara idzie w parze z dobrymi typami
Moim zdaniem warto jednak, zagrać za drobne na kartki! Na kartki na zawodnika...
Patrice Evra, ma już na koncie 3 kartki, nie odstawia nogi do tego jest kapitanem więc i za gadanie może wyłapać żółtko
Rio Ferdinand, szybkość już nie ta a i zostały mu nawyki z bycia kapitanem i nawet w meczu z QPR dostał kartkę za gadanie
Na koncie ma też 3 kartki.
Poza tym zaryzykuję,że Evra i Rio będą chcieli się wyczyścić w dwóch kolejnych meczach i pauzować w meczu z Rovers na OT bo potem przed United ciężki mecze a mianowicie NU i City w FA CUP a wiadomo,ze kartki zdobyte w lidze mogą też zagrozić występowi w rozgrywkach pucharowych
To tyle ode mnie... meczem Spurs-Chelsea zajmę się później.