>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

17 kolejka Premier League 20-22.12.2011

Status
Zamknięty.
hardpr0 6

hardpr0

Użytkownik
⚽ Anglia, Premiership,
21.12.2011, godz. 20:45​

vs
Newcastle - West Brom⛔2:3 :;/:
Typ: Newcastle @ 2.00 bet365
Dziś w ramach 17 kolejki angielskiej Premiership na St James&#39; Park odbędzie się mecz pomiędzy Newcastle a WBA. Zdziwił mnie trochę kurs na Newcastle, osoby wystawiające kursy na ten mecz kierowali się pewnie tylko ostatnimi wynikami osiąganymi przez Newcastle, które są dość słabe. Newcastle, które na początku sezonu miało wspaniała passę 11 meczów bez porażki, teraz nie potrafi wygrać od 5 spotkań (0-2-3). W środku listopada zaczął się ciężki okres dla Newcastle, gdyż 3 mecze z rzędu Sroki musiały grać z wielkimi firmami w angielskiej piłce, czyli Man City, Man Utd, Chelsea. Te mecze miały pokazać jak wypada Newcastle na tle czołowych klubów i czy ma szanse o coś powalczyć w tym sezonie. Niestety w tych 3 meczach Newcastle poniosło 2 porażki (2:0 z Man City i 3:0 u siebie z Chelsea) i 1 dość korzystny remis na Old Trafford. Gdy dla Newcastle skończyły się mecze z czołówką ligowej tabeli miały przyjść dwa mecze z benjaminkami ligi (Norwich na wyjeździe i u siebie z Swansea). Większość się spodziewała korzystnych wyników dla Newcastle, ale jednak Newcastle sensacyjne przegrało z Norwich 4:2, by potem przed własną publicznością zremisować 0:0 z Swansea. Oglądając skrót Newcastle mogło wygrać mecz z Swansea, ale niestety zabrakło konsekwencji w grze oraz skuteczności. Według mnie jeśli Sroki chcą być wysoko w ligowej tabeli to muszą zacząć znowu wygrywać zwłaszcza grając na swoich śmieciach. Bilans Srok na własnym stadionie: 4-3-1. Jak widać średni bilans, ale u siebie potrafili wygrywać z drużynami pokroju WBA (Fulham, Everton czy Wigan). W Newcastle nie będą mogli zagrać m.in. Marveaux, Taylor i Cabaye.
Przeciwnikiem Newcastle będzie West Brom, który na boiskach rywali w tym sezonie odniósł 3 zwycięstwa, 2 remisy oraz 3 porażki. Jak widać nawet dobry bilans. WBA znajduje się na 13 miejscu w tabeli z dorobkiem 18 punktów, dla klubu, który prawie zawsze walczy o utrzymanie w lidze jest to bardzo dobra pozycja, żaś Sroki są na 7 miejscu (27 punktów). To pokazuje jaka jest różnica między tymi klubami. West Brom za pewne będzie chciał w tym sezonie tylko się utrzymać w lidze, a Newcastle może nawet powalczy o wiele wyższe cele, jakimi są europejskie puchary i takie mecze musi wygrywać, żeby nie stracić nadziei na dobrą i korzystną pozycję w ligowej tabeli czy kontaktu z ligową czołówką. Goście z West Brom nie potrafią zwyciężyć na terenie Newcastle w lidze od 34 lat. Goście pokonali Sroki tylko raz w ostatnich 19 pojedynkach, przeszło rok temu na własnym stadionie - The Hawthorns (1 zwycięstwo, 8 remisów, 10 porażek). Myślę, że to jest właśnie ten mecz, w którym Newcastle będzie w stanie się przełamać i wrócić na tor zwycięstw tak jak to miało miejsce na początku sezonu, a szansa jest spora, bo patrząc Newcastle lubi i umie grać z West Bromem. Liczę na pewne zwycięstwo Newcastle przed własną publicznością.
Inne propozycje (bet365):
Newcastle lub remis @ 1.25⛔
powyżej 2,5 bramki @ 1.80✅
Inne moje typy na 17 kolejkę Premiership (bet365):
Everton - Swansea Typ: 1 @ 1.57✅
Fulham - Man Utd Typ: 1x @ 1.90⛔
QPR - Sunderland Typ: 1x @ 1.44⛔

ciumar1 35

ciumar1

Użytkownik
Everton - Swensea

Drużyna Evertonu moim zdaniem bardzo słabo gra w ataku, straszne problemy ze stwarzaniem sytuacji. W ostatnich 3 meczach strzelona 1 bramka. W ostatnim spotkaniu z Norwich (oglądałem tylko skróty) nie mieli wielu dogodnych sytuacji do strzelenia gola, bramka wpadła po uderzeniu Drenthe i tylko dzięki zmianie kierunku lotu piłki przez Osmana wpadła bramka.
Swensea ma bardzo dobrego bramkarza, wielu sądzie że jeden z najlepszych w Premier League. Z tego co pamiętam najwięcej razy w sezonie zakończył on mecz bez puszczonej bramki.
Skoro drużyna Newcaste, którą bardziej cenię za ofensywe niż Everton, nie znalazła drogi do bramki zespołu Swensea (o co postarał się Demba Ba) to w dzisiejszym spotkaniu gospodarzom będzie równie trudno o ile nie trudniej.
Wydaje mi się że mecz będzie under_owy a Everton będzie miał bardzo duże problemy ze strzeleniem bramki.
Moje typy na to spotkanie:
Everton poniżej 1,5 2.0✅
Swensea czyste konto 5.50⛔
Bet365

M 0

mab0913

Użytkownik
Wszyscy mówicie o Arsenalu i Man U. ,że i proponujecie OS ,ale w ostatnich 6 meczach Fullham i Man U tylko w jednym obie drużyny strzelały jeśli chodzi o mecze Aston Villi i Arsenalu to już lepiej bo w ostatnich 6 meczach w trzech obie strzełały więc łacznie 4/12 dlatego wydaje mi się ,że stawiając ten typ możemy mieć nerwowy mecz ;)

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
Fulham - Man United

The Cottagers wydaja sie byc na fali wznoszacej - ostatnie spotkania domowe to wkoncu to do czego przyzwyczaili fanow EPL jak i swoich wlasnych kibicow. Na ostatnie 4 spotkania jedynie wpadka ze Swansea na wyjezdzie (0-2), reszta wynikow to pograzenie dobrej serii Poolu i wygrana 1-0 oraz rowniez przerwanie passy spotkan domowych Arsenalu na Emirates i remis 1-1. Fulham wkoncu nabiera rozpedu i chlopakom chce sie grac.

Co do gosci to mecz z QPR nie nalezal do jakis blyskotliwych - bramki padaly po duzych bledach niedoswiadczonej obrony gospodarzy. Fakt, ze oddali mase strzalow w swiatlo bramki strzezonej przez Cernego ale mecz byl dosc otwarty co nie stanowilo problemu strzelic kilka wiecej. Moze celowniki United dalej nie sa do konca nastrojone ? Mecz z Fulham powinien wyjasnic ta kwestie, bo gospodarze nie stracili u siebie bramki od 2 spotkan takze jest to maly - aczkolwiek pewien wyznacznik - jak na ten poziom pilkarski reprezentowany przez The Cottagers.

Goscie moga sie pochwalic 4 meczami z rzedu z dala od OT bez straconej bramki. Gospodarze natomiast tylko na inauguracje z AV (0-0) nie znalezli sposobu na keepera gosci. Dzis majac nadzieje na zlamanie kilku serii idziemy w kierunku podzialu punktow, gdyz rywal bardziej wymagajacy niz QPR i Swansea. United moga stracic punkty a historia pokazuje, ze mecze na Craven Cottage dla Red Devils to nie bulka z maslem...

22/08/10, 17:00 Fulham - Manchester U FT 2 : 2
19/12/09, 16:00 Fulham - Manchester U FT 3 : 0
21/03/09, 16:00 Fulham - Manchester U FT 2 : 0
07/03/09, 18:15 Fulham - Manchester U FT 0 : 4
01/03/08, 16:00 Fulham - Manchester U FT 0 : 3
24/02/07, 13:45 Fulham - Manchester U FT 1 : 2
01/10/05, 16:00 Fulham - Manchester U FT 2 : 3
13/12/04, 21:00 Fulham - Manchester U FT 1 : 1
28/02/04, 16:00 Fulham - Manchester U FT 1 : 1
19/10/02, 16:00 Fulham - Manchester U FT 1 : 1

Fulham - Man United X @ 3.71

Wigan - Liverpool

Pool pewnie pokonal Aston Ville 2-0 na ich stadionie. Szczerze powiedziawszy, powinno sie skonczyc znacznie wyzszym wynikiem bo AV wygladalo wrecz koszmarnie w obronie... Co do formy Lpoolu nie mozna miec watpliwosci - sa chlopaki w gazie, Suarez po kazdym wlasciwie meczu zbiera pochwaly za ambicje, zaangazowanie, poswiecenie i forme w ktorej sie znajduje. Brakuje chyba tylko bramek na potwierdzenie tego, ze Urugwajczyk jest w naprawde solidnej dyspozycji...

Gospodarze w dobrym stylu zatrzymali CFC. Mecz niestety dla kibicow The Blues momentami wygladal tak, jakby ich podopiecznym... no wlasnie, nie za bardzo zalezalo na zwyciestwie. Statystyki w tym wypadku sa nieublagane :

posiadanie 49 - 51

strzaly 9 - 8

w swiatlo 4 - 3

Niektore statystyki podaja wrecz 14 - 10 w strzalach na korzysc The Latics takze co tu duzo mowic...

Liverpool przyjezdza napewno bardziej zmotywowany niz CFC. Watpie zeby przestali spotkanie jak Niebiescy takze Wigan bedzie mialo trudniejsze zadanie. Tylko czy taki dobry rezultat nie podbudowal czasem graczy Martineza ? Swietny wynik 1-1 mogl sie zapisac w glowach jego podopiecznych ktorzy bez leku wyjda rozegrac zawody przeciwko slabszym przeciez z kadrowego punktu widzenia The Reds.

Jednak kartka i papier to jedno, a zaangazowanie to druga sprawa. Dlatego moze pasc dobry wynik dla gospodarzy, ale Liverpool a w szczegolnosci Suarez (tylko 2 bramki na wyjezdzie) maja cos do udowodnienia. Czy Pool jednak stac na wynik podobny do tego z AV ? Stawiamy, ze po ostatnim remisie Wigan nie spusci az nadto z tonu a kolejna garsc statystyk pokazuje, ze u siebie z Poolem grac potrafia :

10/11/10, 20:45 Wigan - Liverpool 1 : 1
08/03/10, 21:00 Wigan - Liverpool 1 : 0
28/01/09, 20:45 Wigan - Liverpool 1 : 1
29/09/07, 16:00 Wigan - Liverpool 0 : 1
02/12/06, 16:00 Wigan - Liverpool 0 : 4
11/02/06, 13:45 Wigan - Liverpool 0 : 1

Azjatycki handi +1 na gospodarzy, czyli Wigan nawet jak przegra, to roznica maksymalnie 1 bramki. Calkiem realne po dobrym kursie !

Wigan +1(AH) - Liverpool 1 @ 2.00

los.blancos 61

los.blancos

Użytkownik
W ostatniej kolejce niepokonani
piłkarze Roberto Manciniego, o mały włos nie
przerwali swojej świetnej passy. Arsenal nie
odstawał, stwarzał okazje podbramkowe, na
marginesie - powinien wykonywać rzut karny.
Szczęście było jednak po stronie The Citizens i to
oni mogą wciąż szczycić się pierwszym miejscem
w tabeli.
Zauwazylem dziwna rzecz na tym forum. Tu praktycznie nie ma kibicow Manchesteru City. :p Jest masa kibicow MU, Arsenalu są kibice Chelsea ale nie ma City. I przez to wlasnie na mnie spada odpowiedzialnosc bronienia Obywateli. ????

Wydeje mi sie poprostu ze kibice United, Kanonierow czy Chelsea nie chca pogodzic sie z nadejsciem nowego, mocnego przeciwnika w lidze. Juz w tym sezonie City moze spokojnie zdobyc mistrzostwo a kto wie, moze zdominuje lige na kilka nastepnych lat?

A kibice innych angielskich ekip nie chca przyznac ze City w tym momecie jest silniejsze od ich klubu. Zwlaszcza jest tu kilku kibicow MU ktorzy co kolejke doszukuja sie wpadki City, wiekszosc pewnie wie o kogo chodzi ;)

Odniose sie teraz do zacytowanego fragmentu.
City mialo szczescie? W moim odczuciu byli ekipa lepsza i zasluzenie wygrali. Niepodyktowany karny? W meczu z Chelsea nie zostala odgwizdana bardziej oczywista jedenastka. Gdyby wtedy sedzie wskazal na wapno City na 100% przytulilo by 3pkt w tamtym meczu.

Osobiscie nie sledze tak dokladnie calej PL, ogladam tylko te co lepsze spotkania i dla mnie City obecnie jest najlepsza druzyna w lidze i nie zmieni tego porazka z Chelsea czy nawet dzisiejsza ewentualna wpadka ze slabsza ekipa. Moze skonczyl sie juz okres w ktorym wygrywali regulanie trzema bramkami i teraz przez pewien czas beda meczyli po 1:0 czy 2:0 ale przez takie okresy tez trzeba przejsc. :]

P 531

paolo_

Użytkownik
Wszyscy mówicie o Arsenalu i Man U. ,że i proponujecie OS ,ale w ostatnich 6 meczach Fullham i Man U tylko w jednym obie drużyny strzelały jeśli chodzi o mecze Aston Villi i Arsenalu to już lepiej bo w ostatnich 6 meczach w trzech obie strzełały więc łacznie 4/12 dlatego wydaje mi się ,że stawiając ten typ możemy mieć nerwowy mecz ;)
bo każdy ma swoje podejście do meczów, gdyby zawsze miała wygrywać drużyna lepsza - faworyt to nie było by bukmacherów bo by nie zarabiali, przykładem jest Chelsea z Wigan ostatnio gdzie Niebiescy zremisowali.
Przy takich osłabieniach szukam innej możliwości trafienia i w obydwu przypadkach wybieram OS gdzie szanse teoretycznie mam 50/50. Biorąc Twoje typy w obydwu mam szanse tylko po 33% więc wyższe prawdopodobieństwo jest po mojej stronie a kursy są takie same na zdarzenia.
Nie sugeruj się zbytnio wynikami z innych sezonów bo wszystko zależy od składu drużyny formy, absencjach i miejsca spotkana (dom/wyjazd).
To takie moje spojrzenie
GL !

tbm 642

tbm

Forum VIP
Moja propozycja:
Fulham - Manchester United
typ: over 2,5 ✅ 0:5
kurs: 1,93 w Unibet
Stawka: 4/10
* Fulham w 7 z 8 rozegranych spotkań na Craven Cottage zdobywało bramki. Manchester United w każdym z 16 meczów miał na koncie przynajmniej jednego gola.
* Czerwone Diabły mogą pochwalić się serią 4 wyjazdów z zachowaniem czystego konta. Fulham dwa ostatnie domowe mecze wygrywało do zera. Paradoksalnie gram jednak na złamanie tych serii, dlaczego?
* Często o Fulham mówiło się jako o teamie rzemieślników: Murphy, Zamora, Hangeland... ale są i kreatywni Dembele, Dempsey. To dobrze zbilansowana drużyna, której piłkarze szczególnie dobrze potrafią grać z ekipami czołówki. Urwali punkty Liverpoolowi, Arsenalowi i MCity - natomiast przegrali z Tottenhamem 1:3. Mecze z Manchesterem United z pewnością wyzwalają dodatkowe emocje także wśród kibiców gromadzących się na Craven Cottage. Wieśniacy od trzech sezonów u siebie nie przegrali z Red Devils !
* Manchester otrząsnął się i ma tylko 2pkt straty do Citizens. Aby dystans się nie zwiększył należy wygrać w Londynie. Bilans wyjazdów 6-2-0 wygląda imponująco i choć Sir Alex Ferguson ma spore problemy kadrowe to i tak goście są faworytem tego spotkania.
* Mimo wszystko kadrowo lepiej prezentują się goście. To w końcu Manchester :wink: Nie mniej jednak Fulham w minionej kolejce bardzo dobrze zagrało z Boltonem. Zważając na fakt, że w meczach z ligowymi potentatami u &#39;Wieśniaków&#39; wyzwalane są dodatkowe pokłady energii należy spodziewać się, że trio Dempsey-Dembele-Ruiz będzie potrafiło stwarzać zagrożenie pod bramką United, a Hangeland może siać postrach przy stałych fragmentach wykonywanych przez Murphy&#39;ego.
*Co, jak i dlaczego? Potencjał kadrowy Manchesteru jest bardzo duży i nawet mimo absencji do dyspozycji pozostają Rooney, Wellbeck, Nani - czyli zawodnicy, którzy potrafią zdobywać gole. Paradoksalnie odpadnięcie z LE może wpłynąć korzystnie na ekipę Martina Jola. Efektem pewna wygrana z Boltonem. Drużyna zmieszana z błotem po remisie z Odense musi udowodnić swoją wartość, a najlepsza okazja to mecz z Manchesterem. &#39;Wieśniacy&#39; regularnie strzelają bramki na Craven Cottage i podobnie powinno być i dzisiaj. Seria 4 wyjazdów United bez straty bramki nie jest taka straszna. Dobrze wykonywane stałe fragmenty i kombinacyjna gra wspominanego tercetu powinny zaowocować przynajmniej jednym golem. Goście jednak nie zadowolą się remisem i zagrają o pełną pulę. Spodziewam się łącznie 3-4 bramek w meczu, ale kto zwycięży? Takiego typowania się nie podejmuję.

Otrzymane punkty reputacji: +1
sparta 309

sparta

Użytkownik
Tu się mylisz, a tak w ogóle to Chelsea była w podobnej sytuacji 7 lat temu a kilku kibiców sie znajdzie. :]
nawet nie kilku ;) ja nigdy nie lubiłem Utd, z 7-8 lat temu obejrzałem film o dzieciaku który grał w City i od tamtej pory lubie to drużynę ;)
Może ktoś kojarzy tytuł chętnie obejrze raz jeszcze

Co do meczu to City w lidze póki co nie ma sobie równych. Idą jak burza. Teraz mecz ze Stoke. Owszem drużyna, która lubi sprawiać niespodzianku.. ale dziś widze tu 3-1 lub 3-0

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Dziś jestem przekonany, że niespodzianki nie będzie, City jest o klasę lepsze od Stoke, a to, że goście mają zwyżkę formy to i nie dawno Newcastle miało im odebrać punkty na ich stadionie a co było wszyscy wiemy.
Dziś City dla mnie pewna wygrana, znów pewnie 2-3 bramki wpakują, być może coś stracą dlatego over 2,5 bramki wydaje się dobrym typem.
A City może i póki co nie ma mentalności zwycięzcy, ale w PL dla mnie jak i pewnie wielu innych neutralnych kibiców MC ma najlepszy skład, co potwierdza 1 miejsce w tabeli. Pozdrawiam

adrianzz 146

adrianzz

Użytkownik
bo każdy ma swoje podejście do meczów, gdyby zawsze miała wygrywać drużyna lepsza - faworyt to nie było by bukmacherów bo by nie zarabiali, przykładem jest Chelsea z Wigan ostatnio gdzie Niebiescy zremisowali.
Przy takich osłabieniach szukam innej możliwości trafienia i w obydwu przypadkach wybieram OS gdzie szanse teoretycznie mam 50/50. Biorąc Twoje typy w obydwu mam szanse tylko po 33% więc wyższe prawdopodobieństwo jest po mojej stronie a kursy są takie same na zdarzenia.
Nie sugeruj się zbytnio wynikami z innych sezonów bo wszystko zależy od składu drużyny formy, absencjach i miejsca spotkana (dom/wyjazd).
To takie moje spojrzenie
GL !
Trochę się mylisz, bo szanse Twojego typu też wynoszą 33%. Mogą strzelic obie ekipy, może jedna a może wcale nie paść gol...
Co do dzisiejszego dnia to sam zagrałem City-1.5 gola i over 2.5 w meczu Newcastle. Stoke nie powinno sprawić niespodzianki a nawet jeśli coś ustrzeli to nie wierzę że stracą mniej niż 3 bramki. Newcastle w ostatnim meczu grało dobrze całą pierwszą połowę i nie wiem jakim cudem nie strzelili bramki, ale drugi raz pod rząd to się nie zdarzy. Liczę na bardziej otwarty mecz niż w sobotę i kilka goli.

puchal 399

puchal

Użytkownik
Newcastle - WBA 1(-1) 2.79@Pinnacle 9/10
Newcastle które od początku sezonu nie przegrało 11 meczy nie może zdobyć kompletu punktów od 5 spotkań (0-2-3). W ostatniej kolejce na St James&#39;s Park zremisowało z beniaminkiem Swansea 0-0 mimo że przez cały mecz stworzyli sobie mnóstwo okazji do strzelanie gola i ten mecz powinni wygrać przynajmniej 2-0. W tym sezonie Newcastle przegrał tylko jeden mecz na swoim boisku (4-3-1) przeciwko Chelsea. Żadna z drużyn z dolnej części tabeli nie znalazła patentu na ekipę Alana Pardew (6-2-0). Sroki nie przegrały od 10 spotkań na St James&#39;s Park z WBA (7-3-0). Dużym zagrożeniem dla bramki przyjezdnych będzie Demba Ba, który strzelił 18 goli w 23 meczach Premier League. Yohan Cabaye i Dan Gosling są zawieszeni a występ Ryan Taylor i Danny Guthrie stoi pod znakiem zapytania.
West Brom przegrał 4 z ostatnich 7 meczy. Jednak jeśli chodzi o mecze wyjazdowe to forma WBA wygląda lepiej, przegrali tylko raz na ostatnie pięć meczy w delegacji. Goście dzisiejszej potyczki mają problem ze strzelaniem goli tylko QPR i Wigan trafili mniej razy trafiali do bramki rywali. (1-8-10) to bilans WBA przeciwko Newcastle. W ekipie gości nie zagra tylko pomocnik James Morrison.

grubas 397

grubas

Użytkownik
Newcastle v West Brom - Newcastle -1,5 @3,20 ⛔
Zacznę od tego co mnie niepokoi, mianowicie absencji Cabaye. Może ona mieć wpływ na dzisiejszą postawę Newcastle, ale nie musi, bo jest tam jeszcze kilku dobrych zawodników.
Sroki ostatnio tracą punkty, ale grały z mocarzami, więc tragedii nie ma. 4 dni temu jednak grali ze Swansea, z którą powinni wygrywać. Skończyło się na 0:0, choć zdecydowaną przewagę mieli piłkarze Newcastle. Demba Ba trafił raz w słupek, raz Collocini, i jeszcze parę innych sytuacji. Po prostu zabrakło skuteczności. Poza tym na przeciw grał w bramce Vorm, którego trudno pokonać. Mimo średnich ostatnio wyników, na pewno nie można mówić o zniżce formy w wykonaniu Srok. Co innego West Brom, który nie zachwyca. Wygrana z Blackburn dość szczęśliwa, bo rywale grali z eksperymentalnie ustawioną obroną i widać było u nich brak zgrania. WBA stworzyło sobie kilka niezłych sytuacji w polu karnym, ale z Blackburn jest to dość proste. Atak ostatnio nie zachwyca. W obronie podobnie, z tym że chociażby w meczu z QPR, remis można zawdzięczać wyłącznie rywalom. W bramce Foster, który jakoś specjalnie nie broni. Z kolei Newcastle dysponuje naprawdę solidną obroną. Collocini i spółka nie dają łatwo wedrzeć się w pole karne. W bramce bardzo dobrze grający Krul, który w razie czego może uratować wynik. Poza tym, za Srokami przemawia przewaga potencjału.

Aston Villa v Arsenal - Arsenal -1,5 @3,00 ⛔
Aston Villa ostatnio pod formą, w meczu z Liverpoolem nie miała zupełnie nic do powiedzenia. Dzisiaj nie zagrają Heskey i Bent, powraca za to Agbonlahor. Czyli atak dość poważnie osłabiony. Od kilku meczy nie gra Given i bez powodzenia zastępuje go Guzan. Poza tym, na ławce słaby McCleish, który tak naprawdę zazwyczaj nie ma pomysłu jak zmienić losy meczu. Arsenal przegrał 4 dni temu z City, ale zaprezentował się korzystnie. Od jakiegoś czasu gra po prostu niezłą piłkę. Obrona mimo że nie zachwyca, raczej nie da się złamać osłabionemu atakowi Villi. Przewaga potencjału, formy i dostępnego składu po stronie Gunners. Jeśli sami sobie nie przeszkodzą, to na luzie wygrają.

Fulham v Man Utd. - powyżej 3,5 @3,25 ✅
W Fulham nie zagra Schwarzer. W meczu z Boltonem w zeszłej kolejce, Fulham zarówno stwarzało sobie sporo sytuacji, jak i dopuszczało do wielu pod swoją bramką. Bez wątpienia Cottagers posiadają duży potencjał w ataku, ostatnio dobrze gra Ruiz, forma nie opuszcza Zamory, a i w pomocy jest kilku dobrych piłkarzy. Dzisiaj do gry wraca Duff, który bardzo wiele znaczy w układance Jola i przewiduję jeszcze lepszą grę w ataku niż ostatnio. Bolton w meczu sprzed 4 dni potrafił napsuć sporo krwi Fulham, bo w miarę łatwo dochodził do pola karnego, a i tam miał często sporo miejsca. United posiadają większe umiejętności niż piłkarze Boltonu i myślę, że takie sytuacje będą potrafili wykorzystać. 2 tygodnie temu zrobili sporo niezłych akcji przeciwko Wolves, 4 dni temu w meczu z QPR też mogli zdobyć grubo ponad 2 bramki. W obronie nistety kilka kontuzji i nie wygląda ona najsolidniej. Oczywiście trudno ją złamać, ale Fulham powinno dać radę. De Gei zdarzają się niepewne interwencje i typuję dzisiaj sporo bramek w tym meczu.

Nie miałem za dużo czasu, żeby przyjrzeć się ostatniej kolejce, więc nie szaleję ze stawką i każdy typ gram za odpowiednik 3 j. Tak się złożyło, że akurat w 3 pierwszych meczach, które analizowałem, najbardziej spodobały mi się typy po kursach większych albo równych 3,00; więc jeśli 1 typ wejdzie, w najgorszym wypadku będzie zachowany status quo, jeśli chodzi o kasę.
Powodzenia ????
E\\
1/3, ale na ✅

puchal 399

puchal

Użytkownik
Aston Villa - Arsenal 2(-1) 2.52@Pinnacle 6/10
Aston Villa przegrała 3 z ostatnich 5 meczy z czego w czterech z nich nie potrafiła strzelić gola. Chłopcy Alex McLeish przegrali 3 z ostatnich 4 meczy na Villa Park. Gospodarze wybitnie nie radzą sobie z drużynami z TOP 6: 4-1 z Man City, 2-0 z Tottenham, 1-0 w domu z Man Utd i ostatnia domowa porażka z Liverpool 2-0. W ekipie AV poważne osłabienia nie zagrają Darren Bent, Emile Heskey, Chris Herd i James Collins. Po absencji za nadmiar kartek do skladu wraca Gabriel Agbonlahor.
Arsenal po bardzo dobrym meczu przegrał w ostatni weekend z Man City, i była to pierwsza porażka Kanonierów od 9 spotkań (7-1-1). Arsenal wygrał 3 z ostatnich 4 wyjazdowych meczy w PL. Podopieczni Wengera przegrali tylko 2 spotkania z The Villans na ostatnie 25. Do sukcesu Kanonierów przyczyni się Robin Van Persie, który do sieci rywala strzelał 17 razy w 18 wyjazdowych meczach. W ekipie gości zawieszony za kartki jest Alex Song. Natomiast Johan Djourou dołączył do kontuzjowanych Kieran Gibbs, Andre Santos, Carl Jenkinson, Bacary Sagna i Abou Diaby.

M 2

matth

Użytkownik
Wigan - Liverpool #Liverpool 1.50

Zespół Roberto Martineza czeka dzisiaj kolejny bardzo trudny sprawdzian. Na DW Stadium przyjeżdża Liverpool, który z meczu na mecz prezentuje się coraz lepiej. W ubiegły weekend punkty straciła tutaj Chelsea, który również była mocno faworyzowana w spotkaniu z Wigan. Dzisiaj także faworytem są goście, zespół Kenny&#39;ego Dalglisha. Liverpool wygrał swoje dwa ostatnie mecze z Queens Park Rangers oraz Aston Villą.

Mimo wszystko Liverpool nadal zajmuje odległą jak na swoje cele pozycję, dopiero szósta lokata z dorobkiem 29 punktów. Wigan na chwilę obecną znajduje się w strefie spadkową i dużo wskazuje na to, że po tej kolejce The Latics pozostaną pod kreską. Wygrana z West Bromem oraz wspomniany wyżej remis z The Blues wskazują na dobrą postawę drużyny Martineza, ale tak na prawdę ciężko przewidzieć jak w tym meczu się zaprezentują. W poprzednim sezonie obie potyczki między tymi zespołami kończyły się podziałem punktów.

Co do osłabień, to Liverpool zagra bez Jaya Spearinga pauzującego za kartki. Bolączka Wigan to natomiast Rodallega. Moim zdaniem wygra dzisiaj The Reds. Chelsea miała ostatnio mecz w kieszeni, ale poczuła się chyba zbyt pewnie stąd strata punktów. Wątpię, aby Liverpool przy prowadzeniu popełnił podobny błąd.

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
Newcastle - West Brom

Sroki po rewelacyjnym poczatku sezonu nie przeszly do konca pomyslnie &quot;testu&quot;. Porazki z City 1-3 oraz CFC 0-3 i remis na OT 1-1 to za malo, zeby myslec o nawiazaniu rywalizacji z czolowka. Prawdopodobnie Castle bedzie sie musialo zadowolic miejscem ponizej 6-tego (czyli tym ktore de facto teraz zajmuja - 7.), ale to narazie kwestia odlegla...

Test sie skonczyl, ale zadyszka jednak pozostala. Kolejny mecz mial dostarczyc punktow Pardew i spolce, ale byla katastrofa i 2-4 z Norwich. Nastepny beniaminek tym razem na St. Jame&#39;s Park i 0-0. Najwyzsza pora otrzasnac sie z letargu i wrocic na zwycieski szlak. Jest ku temu jeden zasadniczy powod - kolejne mecze to tez nie przelewki - a rywale to Pool oraz United ( oraz Bolton ale po nich to juz nic nie wiadomo ).

Castle w ostatnim domowym spotkaniu przeciwko Swansea zdominowalo rywala pod wzgledem akcji i strzalow dosyc mocno. Ale kibice na Jame&#39;s Park bramki nie zobaczyli tego popoludnia...

Czego mozna sie spodziewac po tym spotkaniu ? Ze gospodarzom wkoncu bedzie sprzyjalo szczescie w ofensywie - to raz. Dwa ostatnie spotkania bez zdobyczy bramkowej u siebie powinny postawic na nogi - szczegolnie Ba - ktory przejawia checi do gry i formy.

Goscie sa grozniejsi na wyjazdach niz u siebie i to jest juz ciekawy powod do zastanowienia sie. Niedosc ze prowadzi ich Roy Hodgson - manager specjalista od &quot;niewygrywania&quot; wyjazdow (zapewne duzo ludzi pamieta co Liverpool pod jego wodza wyczynial z dala od Anfield), to i sama ekipa rok temu zalegitymowala sie bilansem 4-5-10, a wiec nie najlepszym. Teraz West Brom pozostaje juz od 2 spotkan niepokonany i po prostu nachodzi mnie mysl, ze jak na tego pokroju zespol, to dobry wynik. WBA w moich oczach nigdy nie nalezalo do zespolow ambicjonalnych, po prostu chlopaki grali od czas do czasu ciekawa, ofensywna pilke, ale to wszystko bylo bez wiekszego ladu i skladu. Zakladam, ze dzis moze byc podobnie.

Sroki przed kolejnym sprawdzianem (Pool + rewanz z United) potrzebuja punktow. Ofensywna gra WBA moze przyniesc wiele miejsca dla madrze grajacej ekipy Srok. Czuje ze po okresie stagnacji Sroki pokaza pazura i nie beda oszczedzac rywala.

Newcastle -1,5 - WBA 1 @ 3.55

bo86bo 19K

bo86bo

Użytkownik
Man Utd: Lindegaard - Smalling, Jones, Evans, Evra - Valencia, Giggs, Carrick, Nani - Rooney, Welbeck.
Rezerwowi: De Gea, Berbatow, Park, Hernandez, Young, Rafael, Fryers
Fajnie,że szanse dostaje Duńczyk, widać Szkot próbuje defensywę w razie kontuzji Rio i jednocześnie chyba zdecydował się nie dać mu się wykartkować a woli dać ze &quot;słabszymi ekipami&quot; ogrywać się młodszym... jedno co mnie martwi to Jones i rzucanie go po różnych pozycjach... ale trzeba oddać Szkotowi jedno... stablizuje skład! Już dawno nie pamiętam takiej konsekwencji w porównaniu do ostatniego meczu w kolejnym w pierwszym składzie wybiega aż 9 zawodników, którzy grali wcześniej... cieszy obecność na ławce Berbatowa, Hernandeza a zwłaszcza Rafaela!
Chyba United zaczyna w bardzo waznym okresie żegnać kontuzje ???? Czekam jeszcze na Cleverleya ????
Co do meczu,będzie dziś ciężko ...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom