>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

17. kolejka Ligue 1 (10.12 - 11.12)

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Kursy za Tobet :​

Dobiega końca runda jesienna we francuskiej ekstraklasie, siedemnasta seria spotkań zostanie rozegrana w sobotę i niedzielę, mamy kilka ciekawych spotkań.
Lider jedzie do Nord Pas de Calais gdzie zmierzy się z Valenciennes, bukmacherzy już ewidentnie idą w zaparte i stawiają, że ekipa Girarda spuchnie i zacznie przegrywać - wystawili wysoki kurs na mecz z Lorient, a wiemy jak się skończyło, w sobotę zagrają na Hainaut z VACF, które przegrało z Evian, ale grali prawie cały mecz w dziesięciu bo czerwoną dostał stoper.
Ponadto widzę tutaj kopalnie typów dla Matiego, tj. sporo meczy, w których możemy spodziewać się BTS&#39;a bo na pierwszy rzut oka to Sochaux jest w stanie strzelić jak i stracić, wiadomo - Auxerre, można też się zastanowić nad Les Verts czy meczem w Rennes.
Sporo możliwości typerskich, można coś wybrać.

Zapraszam do dyskusji.

Otrzymane punkty reputacji: +8
kha1 40

kha1

Użytkownik
⚽ Lorient vs Ol. Lyon
Bukmacher: Betsson (Qozi - kurs jest większy niż w Tobecie ???? )
Kupon: 2 (2,45 - zwykłe zwycięstwo jest tym razem najwięcej warte, bo na powyżej 2,5 bramki płaci się ledwo ponad 2)
Chociaż pozostaje kwestia zmęczenia w Lyonie, to wydaje mi się, że mecz z Lorient powinni wygrać bez największego trudu. Klub w ostatnich trzech meczach strzelił 13 bramek i jest w wyśmienitej formie. Po wczorajszym zwycięstwie nad Dynamem Zagrzeb ciągle nie mogę wyjść z podziwu. Jeśli ktoś nie widział starcia, to dodam tylko, że był to jeden z najbardziej ambitnych meczów w historii Ligi Mistrzów. Prawdziwy kunszt.
Lyon powinien zagrać pełnym składem, wypoczęty będzie Bastos i Lopez, a to w tym przypadku najważniejsze. Zbytnich zapaleńców jednak ostrzegam, Lorient zdobywa średnio 2,25pkt na własnym obiekcie, będą więc grać swoją piłkę. Jeśli jednak brać pod uwagę porażkę z Montpellierem (0:4) i Evian (1:2) w ostatnim czasie - nie mam wątpliwości, kto wyjdzie z tego górą.
Co ważne, w razie potknięcia Lille, OL wskoczy na podium (przy założeniu, ze wygra) - motywacja jest więc podwójna.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Qozi - kurs jest większy niż w Tobecie
Zawsze wrzucam screen z Tobetu bo jest oferta scalona i nie ma odstępów dlatego jest komfortowo patrzeć.

Urodził mi się przed wieczorem pomysł z underem w Bretanii bo wiem jak Lorient gra i nie jest to specjalnie fajny styl, ale po wczorajszym meczu jestem w kropce - Lyon rozjechał ogórków 7:1 [ tytuł ff.fr &#39;&#39; Lyon w siódmym niebie&#39;&#39; obrazuje sprawę :p ], grali z przewagą, nastrzelali bramek od groma, a nie grał Bastos, wszedł z ławki Lisandro, Ederson [ czyżby wracał do formy z pierwszego sezonu w ekipie OL ? Oby, ], a Bafe koncert skuteczności.Dlatego pomysł underu w niedzielę się znacznie oddalił i zauważyłem, że na same o1.5 Lyonu jest aż 2,50 czyli jakby nie było to value bo ostatnie dwa mecze dały obraz możliwości strzeleckich graczy Garda [ Tuluzie też strzelili trzy bramki, co prawda mecz nie był aż tak obfity w sytuacje bramkowe, ponadto Gomis nie grał ].Myślę, że słusznym będzie śledzenie sytuacji przed meczem i ewentualny skład gości bo od tego będzie zależeć powodzenie typu, o którym wspominam.

Ponadto chciałbym poświęcić akapit Lille - może nie do końca odnośnie tej kolejki, ale bardziej postawy w LM bo na prawdę trzeba być pachołami do potęgi, żeby tak zaprzepaścić awans - cała ta grupa była o dupe rozstzac bo grały tak mierne, tak nudne, tak nic nie wnoszące zespoły, że nie można było oczekiwać wyraźnego lidera i tak też było bo wszystkie trzy ekipy miały szanse na awans.I co z tego ? Właśnie, że nic, biją się o awans a po marnym meczu [ tutaj moje przypuszczenie bo ciekawsze mecze oglądałem ] pada 0:0 tak jakby zadowalał ten wynik...Szczyt, mieć wszystko w swoich rękach i tak słabo się zaprezentować - nigdy nie ukrywałem, że nie lubię Lille,ale wczoraj chciałem, żeby wygrali bo wtedy francuska piłka na równi z włoską miałaby najwięcej przedstawicieli w 1/8 LM, ale i tak nie jest źle bo OL i OM zrobiły najlepsze come backi, najlepsze zwroty akcji w ostatniej kolejce Champions League i grają w lidze - style tych awansów odmienne, ale ważne, że w przyszłym roku i na Gerlande i na Velodrome przyjadą europejskie ekipy.

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Chociaż pozostaje kwestia zmęczenia w Lyonie
Jeżeli masz wątpliwości związane jedynie ze zmęczeniem, to odrzuć je ???? Garde niezbyt chyba wierzył, że TO się może stać, nie grało od początku aż 6 podstawowych na ten moment graczy: Reveillere, Cris, Ederson, Michel Bastos, Lisandro Lopez, Kallstrom. Wiem, że Gourcuffa i Gomisa ciężko nazwać rezerwowymi, ale takie są fakty, pewnie niedługo się te proporcje znów zmienią, jednak trzeba powiedzieć, że w Zagrzebiu ponad połowa pierwszej 11 to była ławka.
Typ jednak wydaje się bardzo prawdopodobny i warto go grać teraz, bo kurs będzie niższy. Trzeba pamiętać, że Lorient to bardzo niewygodny rywal, przeciwko któremu raczej się nie gra, ale w tych okolicznościach.. nawet ja zrobię wyjątek, tym bardziej, że Gourcuff ma do dyspozycji najsłabszą kadrę od kilku lat, choć, z drugiej strony, co roku się tak mówi, a on i tak daje radę wycisnąć z tego wiele dobrego.

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Qozi prawie mnie rozgryzł bo faktycznie gram dwa BTSy spośród tej &quot;kopalni&quot; :p
Ok więc na pewno odpuszczę sobie typowanie konfrontacji na Abbe-Deschamps. Nicea ostatni mecz z Rennes zagrała kapitalny, skutecznie w ataku a co najważniejsze bardzo uważnie w obronie i takie ekipa jak Rennes wyjechała znad morza bez punktów. Sam jestem ciekaw czy tą formę przełożą na wyjazd. Bardzo trudny mecz do typowania. I obie strzelą też odpada. Nicea ma lepszych wyrobników do obrony niż do ataku i do Burgundii raczej nie przyjedzie by szarżować na bramkę Sorina. Niby wraca Mouloungui ale ze składu wypadł Pentecote. Na uwagę zasługuje dobra forma Mouniera po powrocie do składu. Według mnie będzie nudny mecz. Auxerre wiadomo u siebie będzie chciało sięgnąć po 3 punkty ale czeka ich naprawdę trudne spotkanie.
Lyon rozegrał świetny mecz w Zagrzebiu i awans z niemożliwego stał się możliwy. Teraz pewnie wiele osób zagra Olimpijczyków w starciu z Lorient. Nie dziwie się bo kurs bardzo dobry a twierdza Lorient kiedyś padnie. Jednak mimo wszystko to starcie w LM zaciera trochę obraz sytuacji bo Dinamo zagrało katastrofalnie. To co wpuszczali to jestem pewien że Ajaccio lepiej by się broniło ;) Ponadto ta czerwona kartka dla Leko ustawiła mecz. Podobnie jak Kozi myślałem nad underem ale no właśnie, pojawiły się te ale. Kilku graczy Lyonu sobie odpoczęło o czym wspomnieli koledzy wyżej a i takie strzelanie może mieć dobry wpływ na drużynę.
Ostatni wyjazd Lyon miał udany i wywiózł z Auxerre punkty ale z tego co pamiętam to nieźle namieszali sędziowie bo Auxere wtedy należały się dwa karne.. Ciężki mecz do przewidzenia. Ja odpuszczam typowanie a dla tych co chcą obejrzeć dodam że mecz Lyonu ZNOWU będzie można zobaczyć w Canal+Sport, eh...

Toulouse - Evian
W meczu z Lyonem Toulouse zagrała dobrze i moim zdaniem gracze Casanovy zasługiwali by punkty z Gerlande wywieść. Lyon miał jednak swój dzień i wykorzystał wszystko co miał do wykorzystania. Bramki Lyonu trochę z niczego bo poważniejszych błędów Toulouse się ustrzegło, no poza Alym Ahamandą. Bramkarz Le Tef niepotrzebnie sprokurował karnego dla Lyonu bo w tamtej sytuacji mógł zachować się zdecydowanie lepiej. W grze TFC wyróżniłbym pomoc, która wypadła bardzo solidnie. Chyba najsłabszy Didot ale to w defensywie bo jego podania kilkakrotnie otwierały kolegom drogę do bramki strzeżonej przez Llorisa. Machado i Tabanou dobrze radzili sobie na skrzydłach. Devaux i Sissoko również wykonali swoją pracę, Sissoko dobry występ okrasił nawet zdobyciem bramki po karnym który sam wywalczył. Obrona też zagrała nieźle. Ninkov rozegrał dobre spotkanie, i w sobotę czekają go pojedynki z „przeżywającym trzecią młodość” Barbosą. Jeśli Serb zagra tak jak w minioną niedzielę to Francuz sobie za dużo nie pogra. Już prędzej widziałbym Wassa w starciach z Mbengue który jest bardzo przydatny kiedy trzeba dośrodkować piłkę z lewego skrzydła ale w obronie zdarzają mu się błędy. Warto też odnotować że na boisko po przerwie znowu wrócił Govou.
Cieszę się z trafionego typu na Evian w poprzedniej kolejce ale trzeba przyznać że czerwony kartonik dla defensora VAFC znacznie ułatwił sprawę. Chwilę wcześniej, zaraz po rozpoczęciu gry okazje miało Valenciennes. Kto wie jak potoczyłby się mecz gdyby Isimat nie sfaulował Sagbo. Evian mogło jednak grać w przewadze stąd goście nie mieli nic więcej do powiedzenia poza rzutem karnym. Z TFC na ich terenie na pewno łatwo nie będzie. Tym bardziej że Poulsen i Govou zachorowali na grypę. Casoni mimo wszystko zabrał ich do Tuluzy ale nie sądzę żeby do soboty byli gotowi do gry. Szkoleniowiec beniaminka ma zdecydować się na defensywne ustawienie z piątką obrońców. Andersen – Dja Djedje Cambon Angoula Rippert Ehret – Wass Sorlin Barbosa – Sagbo Khlifa. Goście liczą pewnie na to że zatrzymają ataki Fioletowych i zza tej gardy będą próbować wyprowadzić kontry. Moim zdaniem pomysł chybiony bo TFC jest dobrze zorganizowana i skontrować ich jest bardzo ciężko. Na pewno pomaga w tym ustawienie jakie preferuje Casanova. Z pięcioma pomocnikami można mocno zagęścić środek pola i przedrzeć się przez niego jest bardzo trudno. Długie zagrania na Sagbo też mogą być bezcelowe bo obrońcy Toulouse Congre i Abdennour potrafią grać głową. Prawdopodobna jedenastka TFC: Ahamada - Ninkov, Congré, Abdennour, M&#39;Bengue - Capoue - Machado, Didot, Sissoko, Tabanou - Bulut. Gospodarze oczywiście u siebie zaatakują jednak nie wydaje mi się żeby strzelili trzy bramki w tym spotkaniu. Under więc wydaje mi się najlepszym betem na ten mecz.
Under 2.5 @ 1,57 Unibet ⛔

Sochaux – PSG
Bardzo sceptycznie podchodziłem do BTSa na Auguste Bonal. Wszystko dlatego że oglądałem minione spotkania zespołu z Montbeliard tj z Montpellier oraz z Dijon i z tego co mogłem zauważyć Sochaux grało słabo w ataku. Może to mylne wrażenie bo Montpellier jest przecież w kapitalnej formie i w trzech minionych kolejkach straciło tylko jedna bramkę i to właśnie z Sochaux. Z Dijon natomiast stan boiska nie pozwolił ekipie Bazdarevia grać takiej piłki jaką lubi najbardziej. Teraz powinno być lepiej raz że graja u siebie na Bonal a dwa że grają z drużyną która ma problemy z obroną. Pięć straconych goli w tylko dwóch poprzednich kolejkach zespołowi aspirującemu do mistrza chluby nie przynosi. Ponadto w Montbeliard zabraknie Matuidiego który był pewniakiem do gry na defensywnym pomocniku. Zastąpić go ma Bodmer.
Nie lepiej jest z defensywa gospodarzy. Damien Perquis i Steven Mouyokolo nadal kontuzjowan, dołączył też do nich Carlao. Trzeci ze środkowych obrońców Mathieu Peybernes pauzuje za czerwoną kartkę z Dijon. Dobrze że wrócił Brechet bo bez niego byłaby prawdziwa tragedia. Ale i tak Francuz z Dijon rozegrał dopiero pierwszy mecz w lidze od stycznia kiedy to nabawił się kontuzji. Grał co prawda w lidze rezerw (CFA) ale jaka jest róźnica poziomu między pierwszą a czwartą liga nikomu nie trzeba mówić ;) Obrona Sochaux więc kompletnie przemeblowana a na Auguste Bonal przyjeżdża ekipa wicelidera z Pastore, Garneiro, Menezem czy Nene w składzie. PSG ostatnim zwycięstwem z Auxerre odparło falę krytyki jaka spadła na nich w minionych tygodniach. Na pewno będą chcieli pójść za ciosem i wygrać by nie stracić dystansu do lidera.
Dzisiaj też pojawiła się informacja że decyzją zarządu swoją posadę straci Antoine Kombouare. Taka informacja na pewno zmobilizuje piłkarzyków do jak najlepszej gry bo w końcu nowy trener może mieć swoją wizję co do przyszłości niektórych graczy w zespole PSG.
Wracając do Sochaux to z Dijon piłkarzom Bazdarevica udało się zachować czyste konto i zdobyć punkt ale mogli to przegrać gdyby sędzia podjął prawidłowa decyzję i uznał bramkę dla beniaminka. Z PSG powtórzyć ten wyczyn będzie bardzo bardzo trudno.
Jeśli chodzi o atak to na pewno widoczny jest brak Maigi. Martin też sporo poniżej swoich możliwości ale mam nadzieje że zespół z miasta Peugeota zmobilizuje się i tak jak zapowiada ich kapitan zrobi wszystko co możliwe by zdobyć trzy punkty. Tutaj właśnie upatruję szansy Sochaux bo dotychczasowe rezultaty pokazują że zespół spina się na mecze z dużymi firmami. Tak było z Lyonem (2-1) , Lille (2-2) czy Marsylią (2-2).
Nie dziwię się że Paryż jest faworytem bukmacherów. Ale1,95 na wygrana gości to chyba za nisko jak na wyjazdowy mecz na tak trudnym terenie jakim jest z pewnością Montbeliard.
BTS @ 1,70 Unibet ⛔
Over 2.5 @ 1,90 Unibet ⛔

Valenciennes-Montpellier
Montpellier jest naprawdę w gazie. Potrafią spokojnie grać ale jeśli przyspieszą rywale od razu maja wielkie problemy w defensywie. Dla mnie kluczowym zawodnikiem MHSC jest Belhanda. Dość młody zawodnik ale potrafi świetnie dograć piłkę partnerom. Giroudowi pozostaje już tylko skierować piłkę do siatki. Świetnie fukncjinują skrzydła z Utaką i Dernisem. Właśnie ten drugi wrócił niedawno do składu po kontuzji a mimo to spisuje się świetnie Rene Girard ma naprawdę bogactwo w wyborze piłkarzy do pierwszej jedenastki. Montpellier musi teraz zdobywać cenne punkty bo gdy zacznie się PNA może być różnie. Bez Belhandy, Salihiego czy Camary mogą zacząć gubić punkty więc teraz przydałoby się zdobyć tych oczek jak najwięcej.
Do meczu z Valenciennes goście przystąpią bez kontuzjowanego Camary. Wraca Estrada ale ma usiąść na ławce. Jeśli chodzi o gospodarzy tego meczu to w drużynie Valenciennes jest kilku graczy kontuzjowanych. Cała trójka czyli Dossevi, Sanchez i Pujol wróci do gry dopiero w przyszłym roku. Do nich w tym tygodniu dołączył Cohade. Dla mnie bardzo znaczne osłabienie środka pola. Bo kto tam zostaje? Gomis i kto? Loriot? Saez? To nie ta klasa. Nie mam pojęcia jak poskłada to Daniel Sanchez. Ponadto w defensywie zabraknie Isimar-Mirina oraz Traore którzy są zawieszeni. Isimira na pewno zastąpi Gil ale i tak sądzę że goście to zdecydowany faworyt tego meczu. Kurs też niczego sobie więc jest doskonała okazja by postawić na Montpellier. Jedyny minus to że Valenciennes potrafi u siebie wspiąć się na wyżyny umiejętności ale mimo to nie wierzę w przegraną drużyny Girarda.
Valenciennes: Penneteau – Mater, Gil, Angoua, Bong – Gomis, Saez – Ducourtioux, Kadir, Danic - Aboubakar
Montpellier: Jourdren – Bocaly, Yanga-Mbiwa, Hilton, Bedimo – Marveaux, Saihi – Dernis, Belhanda, Utaka - Giroud
Montpellier DNB @ 1,88 Unibet ⛔
Montpellier lub remis @ 1,46 Unibet ⛔

// tragedia .......................................

Otrzymane punkty reputacji: +7
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Toulouse FC – Evian Thonon Gaillard | under2.5 - 1,65 (Bwin)⛔⛔⛔

Podzielam zdanie Matiego, najlepsze rozwiązanie w tym meczu to zagranie underu.Nie należy się sugerować wynikiem spotkania na Gerlande bo tam sytuacja boiskowa determinowała wydarzenia – nie chcę powiedzieć, że bramki z niczego, ale równie dobrze mogło się skończyć 1:0 dla OL.Piękny gol Edersona, potem szybko Bulut niewiarygodnym strzałem pokonał Llorisa i w sumie wyszedł mecz obfitujący w gole, ale sam obraz meczu był troszeczkę inny.Sam pograłem w tym meczu o1.5 OL i po 20 minutach ciężko było wierzyć w ten typ bo Tuluza po raz kolejny pokazała jak świetnie zorganizowaną jest drużyną.Nie ma w tej ekipie artystów, ale ta drużyna rzemieślników świetnie współpracuje na całej szerokości boiska dzięki czemu mają najlepszą defensywę w lidze. Począwszy od młodego bramkarza Ahamady [ podzielam opinię Robsona, że jest trochę elektryczny, ale im więcej będzie grać tym lepiej będzie się spisywał, ponadto ma świetne warunki fizyczne ] i obronę w składzie Congre, Abdennour, Ninkov, M’Bengue czy też czasem Akpa-Akpro wskoczy i dodając do tego skutecznych DM’ów Devauxa, Machado, Sissoko oraz graczy, którzy operowali po bokach Tabanou oarz Didota, zaś z przodu grał Riviere, który moim zdaniem jest słabszy od Buluta i Turek udowodnił, że lepiej sobie radzi.Na pewno on wyjdzie jutro w pierwszym składzie bo Francuz doznał kontuzji w meczu z OL i będzie pauzować dwa tygodnie.Nie zagra też Machado, który ma problemy z kolanem.Nie powinno być dużych zmian w drużynie Cassanowy więc możemy spodziewać się tych graczy, o których wspominałem wyżej.
Beniaminka też miałem okazję oglądać w zeszłym tygodniu, przed meczem byłem mocno przekonany do grania na nich DNB i rzeczywiście tak zrobiłem, ale czerwona kartka dla stopera VAFC była kluczowym elementem tego meczu – do 20 minuty ekipa Sancheza grała znacznie lepiej i gdyby nie postawa Andersena to Evian przegrywałoby.Po czerwonej kartce grało się znacznie łatwiej i brak obrońcy determinował to, że gospodarze łatwiej stwarzali okazje, Sagbo bardzo fajnie absorbował obrońców, sam miał jedną okazję do strzelenia gola, ale nie wykorzystał sam na sam.Generalnie ich gra mnie nie porwała – gdyby grali przeciwko całemu zestawieniu Valenciennes to raczej by nie zwyciężyli.Jutro przyjdzie do starcia z jeszcze lepiej zorganizowanym rywalem i ani Sagbo ani Khelifa łatwego życia mieć nie będą, ponadto nie zagra raczej Gouvu i Poulsen.Moim zdaniem przede wszystkim ciężko będzie cokolwiek strzelić gościom, a sama Tuluza raczej nie będzie w stanie zaaplikować trzech goli bo ich możliwości w formacjach ofensywnych nie są na tyle mocne.Uważam, że jest to najlepsze rozwiązanie w tym meczu, kurs do dubla akurat.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Lyon rozegrał świetny mecz w Zagrzebiu i awans z niemożliwego stał się możliwy. Teraz pewnie wiele osób zagra Olimpijczyków w starciu z Lorient. Nie dziwie się bo kurs bardzo dobry a twierdza Lorient kiedyś padnie. Jednak mimo wszystko to starcie w LM zaciera trochę obraz sytuacji bo Dinamo zagrało katastrofalnie. To co wpuszczali to jestem pewien że Ajaccio lepiej by się broniło Ponadto ta czerwona kartka dla Leko ustawiła mecz
Tego meczu to akurat z wiadomych przyczyn nie brałbym poważnie pod uwagę. Te wszystkie strzelane bramki wyglądały co najmniej dziwnie. Swoje wykonali i przeszli dalej, ale neismak straszny pozostał po tym meczu.
Lepiej już odnieść się do meczu z Tuluzą w zeszłą niedzielę. Formę niewątpliwie mają dobrą Lyończycy. Lorient to także ciężki teren i ja jakoś tego OL boję się stawiać więc go najzwyczajniej odpuszczam ;)

VS

Sochaux - Paris SG
Typ : Powyżej 2,5gola @ 1,95 Expekt⛔0:1​
Sochaux bez Perquisa, Carlao, Maigi i Mouyokolo. Straty trochę spore. W dodatku za czerwo pauzuje Peybernes a więc kolejny defensor. Robi się pomału wyrwa w tej formacji, która nawet z tymi graczami których brakuje najlepiej się nei spisywała. Bo Sochaux to obok Ajaccio najgorsza obrona w lidze. A dzisiaj na przeciwko potencjalnie najlepszy atak ( w rzeczywistości druga siła za Montpellier). Owszem Gameiro i Pastore to cienie graczy z początku rozgrywek co udowadniają w kolejnych meczach Paryżan jak chociażby z Marsylią czy Auxerre. Ostatnio najlepiej z ofensywnych graczy zaprezentował się Menez i oby utrzymał dyspozycję do dzisiejszego wieczora. Nene też się starał, ale on to ma przebłyski i często też irytuje swoim gwiazdorzeniem. Tak więc over ze względu na osłabienia w formacji defensywnej Sochaux bo i równie dobrze samo PSG może pokryć tą linie jeżeli Gamiero i Pastore się przebudzą. Ale nie zapominajmy, że i Sochaux ma swoje atuty w osobach Marvina Martina czy Boudebouza.Historia też przemawia za rozstrzygnięciem bramkowym w tym spotkaniu, a że kurs ładny to próbuje ;)
Sochaux : Richert (cap) – Corchia, Poujol (ou Zouma), Bréchet, Sauget – Boudebouz, Nogueira (ou Poujol), Anin, Martin, Butin - Bakambu
PSG : Sirigu – Jallet, Z.Camara (ou Bisevac), M.Sakho (cap), Armand – Bodmer, Mo.Sissoko – Ménez, Pastore, Nenê – Gameiro

VS

Ol.Marsylia - Bordeaux
Najciekawiej zapowiadający się mecz w tej kolejce. Mimo dalekiego miejsca Bordeaux. OM w formie, awansowało w LM wyciągając z 0-2 na 3:2 ???? W Ligue1 ostatnio też świetna partia przeciwko PSG czy potem przeciwko Caen. Są niewątpliwie faworytem, ale ja pasuje i ich nie gram bo będzie trudny mecz. Spotkanie na Orange sport od 21.
OM : Mandanda (cap) – Azpilicueta, Nkoulou, So.Diawara, D.Traoré – A.Diarra, Be.Cheyrou – M.Amalfitano, Valbuena, A.Ayew – Rémy
Bordeaux :Carrasso – L.Sané, Henrique, Planus, Trémoulinas – Sertic (ouSaivet), Plasil (cap), Nguemo, Maurice-Belay – Gouffran, Modeste (ou Bellion)

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Marseille-Bordeaux typ: Marseille @ 1.70

Gospodarze na pewno widocznie są w formie zwyżkowej kto oglądał ich ostatni popis w meczu z Dortmundem może być naprawdę pozytywnie zaskoczony z (2-0) odwrócili wynik spotkania na 3-2 a ostatnia bramka Valbueny naprawdę palce lizać ,a same trzy punkty niespodziewanie pozwoliły im awansować do 1/8 ligi mistrzów. W lidze co prawda przegrali mecz z liderem Montpellier (1-0) a potem szybko odbudowali się przekonująco ogrywając PSG (3-0) ,udało się również ograć na wyjeździe Caen (1-2). Zespół na pewno cierpi z braku André-Pierre Gignac (9/0) który o ile dobrze pamiętam wypadł na sześć tygodni ,martwić może również brak Jérémy Morel (15/0) podstawowego obrońcy. Warto również zwrócić uwagę ,że Marsylczycy muszą naprawdę wygrywać bo na PNA niedługo wyjadą bracia Ayew.
&#39;&#39;Żyrondystom&#39;&#39; do niedawna widny był nawet spadek z Ligue 1 ,bo ich gra wygląda bardzo przeciętnie a wyniki były słabiuteńkie. W ostatnich dwóch meczach jednak coś się ruszyło i były wygrane po (2-0) z Caen i Nancy jednak to tylko ligowi słabeusze więc na rywalach wrażenia to robić nie może. W zespole brak większych osłabień niedysponowany jest obrońca Matthieu Chalmé (7/0) oraz pomocnik Abdou Traoré (6/1).
Podsumowując Marsylczycy mają kilka atutów ,łącznie z lepszą kadrą na skutecznym Remy-ym kończąc ,a w szeregach rywali dużo zależy od dyspozycji jednego piłkarza ,mianowicie - Gouffrana.

M 2,5K

mati89

Forum VIP
St. Etienne – Caen
Oglądałem Les Verts w starciu z Brestem i mimo że szczęśliwie zremisowali to byli na boisku lepszą drużyną. Lepszą w ataku bo obrona ostatnio szwankuje chociaż w defensywie nie ma żadnych osłabień. Stoperzy Mignot i Marchal, a szczególnie były zawodnik AJA, nie są w najwyższej formie i bramki jakie stracili z drużyną z Bretanii to właśnie ich błędy w ustawieniu. Co do bocznych obrońców to widać że Ebondo jest dość ofensywnym obrońcą i często się podłącza, podobnie Ghoulam i Zieloni zostaja z tyłu z dwójką stoperów. Ofensywa jednak funkcjonuje bez zarzutu. Gradel jest w dobrej dyspozycji, jest też przebojowy Nicolita. Sinama-Pongolle zaczął wreszcie strzelać choć z Brestem brakowało skuteczności. Nie brakowało jej za to Aubameyangowi i jego dwa trafienia zapewniły Zielonym punkt na Francis-Le-Ble. Nie sądzę by przeciwko Caen gola nie strzelili. W ekipie gości obrona nie należy do mocnych stron. Nie ma w niej ładu i składu. Defensorzy nie graja zbyt agresywnie, a do tego popełniają sporo błędów. W dodatku gracze Dumasa grają bardzo otwarty futbol i przyjmują sporo kontr. Na pewno na Geoffroy-Guichard nie będą się bronić. Spodziewam się otwartego meczu i wymiany ciosów, zwłaszcza że oba teamy mają z przodu bardzo szybkich piłkarzy i przy otwartych przestrzeniach tacy zawodnicy będą bardzo groźni.
Wygrana ASSE również chodziła mi po głowie ale rozsądek podpowiada że Caen w tym meczu może namieszać strzelając bramkę..
Saint-Etienne: Ruffier - Ebondo, Marchal, Mignot, Ghoulam - Nicolita, Guilavogui, Clément, Gradel - Sinama-Pongolle, Aubameyang
Caen: Thébaux - Van Dam, Heurtaux, Sorbon (ou Wagué), Raineau (ou Sorbon) - Proment, Seube - Hamouma, Frau, Bulot - Nabab
BTS @ 1,78 Unibet ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +6
P 37

piotreklyon

Użytkownik
Rennes vs Brest

Typ - 1
Bukmacher - Betgun
Kurs - 1,65

Moim zdaniem zdecydowanym faworytem tego meczu są gospodarze. Rennes w tym sezonie nie doznało jeszcze porażki na własnym stadionie(3 zwycięstwa, 4 remisy) Brest z kolei nie wygrał jeszcze grając na obcym boisku(4 remisy, 4 porażki) strzelając w tych spotkaniach zaledwie 3 bramki. W dwóch poprzednich meczach pomiędzy tymi drużynami na Stade de la Route de Lorient dwukrotnie górą byli gospodarze. Obie drużyny przystąpia do meczu osłabione. W Rennes nie zagrają Mangane, Boukari i Boye natomiast Brest radzić sobie musi bez Kantariego, Ferradja, Martiala, Toure i Culma. Rennes to drużyna która przy odrobinie szczęscia może zająć miejsce nawet na podium a zwycięstwo w tym meczu pozwoli im na utrzymanie kontaktu z czołówką. Nie spodziewam się pogromu ale gospodarze powinni bez większych problemów wygrać to spotkanie.

Kadry na mecz Rennes:
Costil (B), Ab. Diallo (B), Kana-Biyik, Danze, Theophile-Catherine, Mavinga, Jebbour, Feret, M&#39;Vila, Brahimi, Doumbia, Mandjeck, Pajot, Tettey, Montano, Pitroipa, Hadji, Kembo, F.Diarra

Kadra na mecz Brest:
Elana (B), Cappone (B), O.Coulibaly, Zebina, Gentiletti, Baysse, Makonda, Daf, Lorenzi, Licka, Ewolo, Lesoimier, Grougi, Poyet, Ben Basat, N.Roux, Micola, J.Ayite

Ostatnie mecze pomiędzy tymi drużynami:
2011-04-09 20:00 Brest - Rennes 2-0
2010-11-20 18:00 Rennes - Brest 2-1
2005-01-07 20:00 Rennes - Brest 1-0

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Rennes - Brest
Rennes 1,65 Unibet
Lubię Brest, nie lubię przeciw nim stawiać, potrafią fantastycznie grać piłką, tworzą świetne akcje, ale tylko w momentach, kiedy potrafią zdominować grę. Takich momentów jednak w ich spotkaniach jest nadzwyczaj mało. Tydzień temu zaprzepaścili wielką szansę w spotkaniu z St. Etienne, które zwyczajnie powinni pewnie wygrać. To nie zadziała na nich dobrze, jednak Rennes też przeżywa nie najlepsze momenty. Szczęśliwa wygrana z Evian, a tydzień temu porażka w Nicei. Oglądałem to spotkanie i byłem rozczarowany. Gospodarze stracili gole niby po stałych fragmentach gry, ale nie byli w stanie tworzyć sobie sytuacji strzeleckich jedna po drugiej, tak jak potrafią. W drugiej połowie wyszli lepiej nastawieni, ale już na samym jej początku John Boye dostał czerwoną kartkę zupełnie za nic. Pod koniec wyglądało to trochę lepiej, ale szału nie było, może to był najsłabszy mecz graczy Antonettiego w tym sezonie. Na De la Route de Lorient powinni się odbudować. Awizowany jest występ Hadjiego, który ma zastąpić w 11 słabiej spisującego się ostatnio Montano. W obronie nie będzie wielkiego kłopotu, bo wraca Kana-Biyik i on może stworzyć z Mandjeckiem, który na nowej pozycji radzi sobie świetnie, duet stoperów. Pajot ma zastąpić bardzo źle grającego tydzień temu Doumbię. Siła ofensywna zespołu jest rażąca, ostatnio w grę zespołu wkradło się jednak kilka niepokojących rzeczy. Mecz w Nicei zawalił nawet Costil, który dotychczas grał bardzo pewnie, na podobnym poziomie, co Douchez. Teraz jednak przychodzi czas odkupienia i to Rennes jest dla mnie faworytem. Antonetti potrafi zmotywować graczy i myślę, że poprowadzi dziś swój zespół do pewnej wygranej.
Olympique Marsylia - Girondins de Bordeaux
OM 1,70 Bwin
Gran Derbi? OK, ale dopiero od drugiej połowy. Francuzi także zafundowali nam niezły mecz o tej porze i z przyjemnością wybiorę i obejrzę właśnie to starcie. Bordeaux wraca na właściwe tory, podopieczni Gillota pewnie wygrali dwa ostatnie spotkania, a takie posunięcia, jak wstawienie Saiveta czy Belliona z Gouffranem na atak okazały się trafnymi posunięciami, choć przecież odpowiednio Ben Kfalfallah, Diabate i Modeste tworzą moim zdaniem lepszy zestaw, co chodzi o umiejętności. Potrzebna była jakaś zmiana, w sumie od dawna byłem zwolennikiem Gillota w tym klubie i krytykowałem jego krytyków. Dziś przyjeżdżają na Velodrome, gdzie może działać syndrom podniecenia po wielkiej wygranej w Dortmundzie (któż by przypuszczał, że Olympiakos ogrywając Arsenal, nie wyjdzie z grupy?), ale z drugiej strony to zwycięstwo może ich napędzać. Motywacji nie może zabraknąć, pewność siebie zbyt duża nie będzie, bo jednak w tabeli dalej różowo nie jest. Rekonwalescent Fanni niestety wciąż na ławce, ale cieszy fakt, że Azpillicueta nie odstaje już w każdym meczu od pozostałych graczy na boisku tak, jak było to w zeszłym sezonie. M&#39;Bia oraz Lucho na ławce, danie szansy powrotu do jedenastki Benoit Cheyrou to świetny pomysł, moim zdaniem jednak DD powinien wrócić do pary stoperów Diawara-M&#39;Bia, która nie tak dawno zapewniła mu mistrzostwo kraju. Julio N&#39;Koulou jednak łatwo miejsca nie chce oddać, ale w końcu chyba musi ustąpić. Z przodu zestaw świetny, bo wspomnianego Lucho zastępuje, wreszcie w pierwszym składzie, bohater z Dortmundu, Mathieu Valbuena. Mały geniusz na pewno rozrusza ofensywę zespołu, a przed nim wybiegną zbyt indywidualnie grający, ale fantastyczny Dede Ayew, a także jeden z 3-4 obok Gameiro, Girouda, no może jeszcze Benzemy, najlepszych francuskich napastników, Loic Remy, oraz będący w znakomitej formie Amalfitano, który chyba w każdym z poprzednich spotkań OM był gwiazdą. Rywal niezwykle wymagający, ale jeżeli Olympique nie wybiegnie na boisko w euforii po wtorku, a piłkarze Marsylii będą twardo stąpać po murawie, powinni zgarnąć trzy punkty i przybliżać się do Montpellier, które jak na razie nie radzi sobie w Valenciennes.

P 37

piotreklyon

Użytkownik
Lorient vs Lyon

Typ - 1X
Bukmacher - Betgun
Kurs - 1,49

Lorient jest typową drużyną własnego boiska i jako jedna z 3 ekip Ligue1 nie poniosła jeszcze porażki w roli gospodarza. Z dotychczas zdobytych 23 punktów aż 18 drużyna Christiana Gourcuffa zdobyła na własnym terenie. Lyonowi ciężko gra się na Stade Yves Allainmat co potwierdzają dwa ostatnie mecze które Lyon przegrał i nie strzelił w nich nawet jednej bramki. Dodatkowo gracze Remy&#39;ego Garde mają w nogach ciężki mecz z Dinamo Zagrzeb w LM. Kto oglądał ten mecz widział, że Lyon włożył niesamowicie dużo energii w to spotkanie. Dodatkowo klub ze Stade Gerland w tym sezonie spisuje się bardzo przeciętnie na wyjazdach wygrywając tylko 3 spotkania jedno remisując i ponosząc 4 porażki.

Prawdopodobne składy:
Lorient : Audard – Baca, L. Koné, Ecuele-Manga, Mareque – Jouffre, Romao, Mvuemba, Coutadeur – Sunu, Monnet-Paquet.

Lyon : Lloris – Réveill&amp;egrave;re, Cris, Lovren, Cissokho – Gonalons, Källström – Briand, Gourcuff, Ederson – Lisandro.

Ostatnie mecze pomiędzy tymi drużynami:
2011-01-15 20:00 Lyon - Lorient 3-0
2010-08-28 18:00 Lorient - Lyon 2-0
2010-01-27 16:00 Lorient - Lyon 1-0
2010-01-20 18:00 Lorient - Lyon 1-3
2009-09-12 18:00 Lyon - Lorient 1-0

M 135

mhm

Użytkownik
Dodatkowo gracze Remy&#39;ego Garde mają w nogach ciężki mecz z Dinamo Zagrzeb w LM. Kto oglądał ten mecz widział, że Lyon włożył niesamowicie dużo energii w to spotkanie.
prosze cie, haha ???? duzo energii? Ktos wlozyl w ten mecz duzo pieniedzy, niekoniecznie Lyon ale po takim meczu to oni raczej zmeczeni nie sa.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Lorient FC - Olympique Lyon | OL DNB i OL over1.5 - 2,050 i 2,75 (Bet365)
Jeśli chodzi o drugi typ to zdecyduję się przed samym meczem czy zagrać czy nie bo chciałbym zobaczyć składy.Ostatni mecz tej kolejki, w Bretanii tamtejsze Lorient zagra z ekipą Garde&#39;a, która w zeszłym tygodniu była na ustach całej piłkarskiej Europy - mieli matematyczne szanse na awans, ale w niecodziennych okolicznościach się to udało.Co prawda jest wokół tego sporo kontrowersji, ale w tej analizie nie będę ich roztrząsać.Troszeczkę dziwi mnie aż tak wysoki kurs na Lyon i dlatego postanowiłem wybrać bezpieczną opcję jako niewątpliwie jest DNB.W międzyczasie kurs urósł z 1,87 na 2,05, ale i tak mnie to nie zraża.Staram się śledzić francuskie źródła i nie ma klarownego wyjaśnia tej sytuacji.Widziałem ostatnio w pełnym wymiarze czasowym mecz Lorient z Tuluzą czyli w miarę dawno temu, ponadto trochę skrótów, ale nie zachwyca gra.Tak jak kiedyś pisałem, największe wrażenie robią mobilni boczni pomocnicy czyli Jouffre i Monet - Paquet [ czasem jest do ataku wstawiany ] bo reszta teamu taka jakaś bez wyrazu.Na pewno ważną postacią drużyny jest też bramkarz - kapitan Audard bo wpuścił najmniej goli ba swoim boisku i generalnie najciężej w lidze strzela się Lorient.Nie mniej jednak obserwuję Lyon w ostatnich tygodniach i można być w miarę zadowolony z ich postawy - z Tuluzą mecz przeciętny, ale trzeba docenić, że mieli trzy czy cztery strzały w bramkę i zdobyli aż trzy gole, ponadto należy nadmienić wartość Lopeza w tej drużynie bo od kiedy wrócił do składu to i gra w pierwszym to Lyon nie przegrał meczu [ l&#39;equipe zamieścił dziś fajny artykuł na temat skuteczności Lyonu w tym sezonie bez LL i z nim, polecam ].Dzisiaj też zanosi się, że wyjdzie w pierwszej jedenastce, mówi się również, że byłaby szansa, że zagra też Bafe i wtedy over miałby duże szanse powodzenia, ale wychodzi na to, że tylko Argentyńczyk będzie w pierwszej jedenastce, za nim mają operować - Briand, Ederson i Gourcuff bądź Strych [ tfu, Grenier ] czyli jakby nie było nadal bardzo mocna formacja.Pojadę trochę wyświechtanym sloganem, ale w pełni oddający sytuację po tym weekendzie w L1.W czubie wytworzyła się mała grupa uciekających [ PSG, LOSC, HSC ], którzy mają kilka punktów przewagi nad resztą stawki i jeśli w tej rundzie odjadą Lyonowi na większą ilość punktów to o pudło będzie ciężko także jest idealna okazja ku temu aby wyrwać się z peletonu i doszlusować do prowadzących [ trochę nomenklaturą kolarską zobrazowane ] i myślę, że szansa na to jako taka jest, a i po takim kursie z bezpieczną opcją DNB można próbować te zdarzenie.Za godzinę mecz, oby podopieczni Garda wyszli z takim nastawieniem jak wspominali w przed meczowych wywiadach.

Otrzymane punkty reputacji: +7
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom