Od wielu lat dokładnie śledze Ekstraklase ktore przynosi mi ekstra kase ???? Staram sie oglądac wszystkie spotkania, jesli czas nie pozwala to chociaz skrot meczu zobacze. Dokładna analiza składów i sytuacji w klubach od wielu lat zapewnia mi zyski wiec mam nadzieje ze pomoge nieco.
Oto moje spojrzenie na sobotnio-niedzielne spotkania
Górnik Zabrze - Zagłębie Lublin
Górnik:
Nie zagrają: Piotr Gierczak (kontuzja), Maciej Bębenek (kontuzja), Michał Jończyk (kontuzja).
Niepewni: ---
Zagłębie:
Nie zagrają: Grzegorz Bartczak (rehabilitacja), Amer Osmanagić (kontuzja), Wojciech Kędziora(kontuzja), Konrad Forenc (kontuzja), Szymon Kapias (kontuzja)
Niepewni: Dominykas Galkevicius
Górnik w Warszawie pokazał konsekwecje w obronie chociaż Polonia wiele się nie popisała w tym spotkaniu. Górnik starał się nie dać narzucić Polonii swojego stylu gry i robił to dość dobrze. Ofensywna siła Górnika nie jest zbyt wielka, jeśli przeciw Zagłębiu zagrają znowu jednym Zahorskim z przodu będzie ciężko namieszać z przodu. Zagłębie gra ciekawie ofensywnie, tacy zawodnicy jak Pawłowski, Abwo czy nowy nabytek Rakels potrafią sporo namieszać. Obrona Zagłębia głównie na skrzydłach zawodzi, czego efektem była bramka Niedzielana własnie po wrzutce z prawej strony. Jeśli chodzi o skład i grę oby zespołów dla mnie przewaga stoi po stronie Zagłębia, jednak logika podpowiada, że Górnik u siebie grając konsekwetnie swoje może tu wywalczyć 3 pkt.
Podsumowując dla mnie typowy no-bet. Chociaż wróże tutaj 1:0. Najlepszym rozwiazaniem na to spotkanie będzie chyba jednak under 2.5 po marnym kursie 1.55 w Betsafe.
Widzew Łódź - Korona Kielce
Widzew:
Nie zagrają: Souhail Ben Radhia (kartki), Prejuce Nakoulma (kontuzja), Krzysztof Ostrowski
Niepewni: Jurijs Żigajews, Przemysław Oziębała
Korona:
Nie zagrają: Nikola Mijailović, Tomasz Lisowski (zapis w kontrakcie), Łukasz Maliszewski (kontuzja)
Mecz godny uwagi i godny obejrzenia. Dwie ładnie grające drużyny i możemy tu zobaczyć pare bramek na overa. W Widzewie podoba mi się linia pomocy z Panką na czele. W Poznaniu mimo porażki nie zagrali źle. Atut własnego boiska i przede wszystkim kibice poniosą podopiecznych Czesława Michniewicza na najwyższy poziom ( oczywiście adekwatny o ich umiejętności;p). Korona tak jak Widzew, może wygrać, ale może też i przegrać każdy mecz. Groźni przede wszystkim przy stałych fragmentach gry, tam Edi będzie znowu próbował silnie uderzać z wolnych czy posyłać rzuty rożne i szukać skutecznego w tym elemencie gry Skerli. Osobiście rezerwuje sobie czas na to spotkanie bo wygląda mi naprawde ciekawie. Licze również na debiut 19-letniego Sebastiana Radzio (2 bramki w sparingach) z którym miałem okazje grać w Sparcie Augustów.
Podsumowując w Łodzi licze na piękny ofensywny futbol i over bramkowy. Intuicja mówi że Widzew może to wygrać. Wynik? 2:1? Całkiem możliwe, ja bardziej polecam 1x po 1,38 a bardziej ryzykownie ale wielce prawdopodobnie over po 2,48!
PGE GKS Bełchatów - Jagiellonia Białystok
GKS:
Nie zagrają: Łukasz Bocian (kartki), Paweł Komołow
Niepewni: Jacek Popek (kontuzja), Paweł Buzała (przeziębienie), Maciej Mysiak (uraz nogi), Dawid Nowak (przeziębienie)
Jaga:
Nie zagrają: Bartłomiej Grzelak (kontuzja), Mladen Kascelan (kartki)
Niepewni: Robert Arzumanjan (kontuzja)
GKS zremisował osłabiony w Bytomiu, na co stać ten zespół trudno mi powiedzieć, na pewno na to żeby urwać punkty Jadze. Małkowski, Wróbel, Cetnarski i Nowak mogą zagrozić bramce Sandomierskiego i mam nadzieje że GKS będzie myslał tu o wygranej i narzuci swoj styl gry. Jaga niepodziewanie jest liderem, ale mogą się tym zachłysnąć. Pare ciekawych wzmocnień sprawia że są mocniejsi, ale ciekawe jak pojdzie im bez Grosika. Uważam Jage za zespół mocny ale w Bełchatowie moze miec problemy, to ich pierwsze spotkanie i o komplet punktów bedzie tu ciężko. Widzi mi sie bardziej tutaj remis 0:0 czy 1:1. Chociaz nie zdziwi mnie wygrana którejś z drużyn. Mecz do gry 1x2 raczej nie do grania bardziej poszukał bym tu undera (1.55).
Arka Gdynia - Lech Poznań
Arka:
Nie zagrają: Michał Płotka (kartki), Mateusz Siebert (kontuzja), Marcin Budziński (kontuzja), Piotr Robakowski (kontuzja), Mirko Ivanovski (kontuzja), Danis Glavina (kontuzja)
Niepewny: Ervin Skela (czeka na certyfikat).
Lech:
Niezagrają: Dmitrije Injac (kartki), Kamil Drygas (kontuzja).
Niepewni: Grzegorz Wojtkowiak (kontuzja), Tomasz Bandrowski (kontuzja), Ivan Djurdjević
Arka w meczu z Wisła zagrała przeciętnie, ale obrona Wisły na za wiele nie pozwoliła. Taktyka na Lecha może być podobna czyli nie przegrać. Uważna gra w obronie zapowiada raczej kolejny zimowy under. Lech personalnie ma najlepszy skład. Cała pomoc i środek obrony na papierze jest najlepszy w lidze jednak w praktyce nie jest tak kolorowo. Do tego dochodzi Bakero - człowiek który ma dziwny sytem szkolenia, Arboledy do ataku nie wystawi więc w Gdynii powalcza o wygrana jednak beda musieli się nabiegac. Lech goni i w Gdynii powinien zapunktowac ale po skromnym zwycięstwie. Mój typ: kolejny under (1.55) lub Lech (2.25)
Legia Warszawa - Polonia Warszawa
Legia:
Nie zagrają: Ariel Borysiuk (kartki), Tomasz Kiełbowicz (kontuzja), Maciej Rybus (kontuzja), Artur Jędrzejczyk (kontuzja), Felix Ogbuke (czeka na wizę)
Niepewni: Dickson Choto (dopiero wznowił treningi)
Polonia:
Nie zagrają: Andreu Mayoral (kontuzja), Radek Mynar (kontuzja)
Derby Stolicy. Mecz kolejki. Legia ma skład podobny do Polonii, ale to co robi Wojciechowski w tym klubie mnie przeraza i niepodoba sie zbytnio. Theo Boss jeszcze nie ułozyl do konca druzyny, Legia wyglada tu nieco lepiej. Derby rzadza sie swoimi prawami ale Legia to Legia, ona musi rzadzic w Warszawie i mobilizacja jest niesamowita. Czuje tutaj wynik 2:0 dla Legii i mysle ze sie na niej nie zawiode. Typ: Legia (2.05)
Lechia Gdańsk - Polonia Bytom
Lechia:
Nie zagrają: Sergejs Kożans (kontuzja), Piotr Wiśniewski (kontuzja), Tomasz Bobrowski (kontuzja)
Niepewni: Deleu (kontuzja)
Polonia:
Nie zagrają: Clemence Matawu (kontuzja)
Niepewni: Peter Hricko, Krzysztof Król, Miroslav Barcik
Faworyt dla mnie jest jeden - Lechia Gdańsk. Grają ciekawy futbol, który moze sie podobac. Polonia przyjedzie na wybrzerze zapewne po 1pkt i ewentualne szczescie w grze z kontry. Lechia będzie po pucharze z Jaga ale to nie powinno zadecydowac o losach meczu. Dla mnie wygrana Lechii wydaje sie pewna ale niekoniecznie bedzie łatwo. Typ: Lechia (1.75)